Отговори
# 255
Чета аз, ама исках някоя изпробвана и похвалена рецепта.  Grinning

# 256
  • София
Чета аз, ама исках някоя изпробвана и похвалена рецепта.  Grinning

Виж в любимите на Лабрекс, на 4-та страница!

# 257
  • Бургас
Момичета, очите ми останаха в тази форма  Crazy има ли я някъде по нашите земи - в големите магазини или в нета  newsm78

Такава форма си купих от Карфур.
В нея съм правила кекса с лимонада.Много хубав стана,сместта е доста и е точно за формата.Надува се но като го извадих беше много красив.

# 258
  • Пазарджик/Лондон
Тайна , ще ми кажеш ли как карамелизира зеленчуците?Аз ги искам точно такива - да сладнят Wink.

# 259
  • София
Тайна , ще ми кажеш ли как карамелизира зеленчуците?Аз ги искам точно такива - да сладнят Wink.
 Аелис, гледах го при Жак Пепен,но не записвах и по памет  Embarassed. Нарязах ги на малки формички, със заострени краища и сложих първо морковите в тигана с вода, да им е до половината,поръсих с една чаена лъжичка захар и захлупих да се задушават, след 6-7 минути добавих и картофчетата да се задушават! Пробвах с остро ножче , дали са омекнали, добавях по много мъничко водичка,ако се изпареше.Когато омекнаха и се изпари водата, сложих около 50 грама масло и посолих! Но маслото ми загоря по тигана и не се карамелизираха добре, май трябваше с олио или зехтин! Ааа, и ги поръсих накрая с малко млян черен пипер! После търсих как се карамелизират зеленчуци и намерих,че тигана не трябва да е незалепващ, а чугунен. Можело и мед, вместо захар да се сложи!

# 260
Ааааааааааааа, луднах!  #Crazy

От половин час обръщам форума наопаки, търся линк за оная готварска страница, не помня на коя кухненска фея беше, където са дадени рецептите на една болярска питка, но не тази на Биляна а другата, и чесновите хлебчета с кашкавал...
може ли някой да ми помогне???
Много благодаря предварително  Simple Smile   bouquet

# 261
Как да пресека прясно мляко? Близо 1л. е.....

# 262
  • Пазарджик/Лондон
Тайна , благодаря  bouquet!

# 263
тУри му една -две лъжици кисело мляко(аз така предпочитам) ...Или 1/2 ч к.л. лимонтозу...

# 264
  • София
С оцет или лимонов сок - около 2-3 лъжици. Може и с лимонтузу - 1 ч. л.

# 265
Ааааааааааааа, луднах!  #Crazy

От половин час обръщам форума наопаки, търся линк за оная готварска страница, не помня на коя кухненска фея беше, където са дадени рецептите на една болярска питка, но не тази на Биляна а другата, и чесновите хлебчета с кашкавал...
може ли някой да ми помогне???
Много благодаря предварително  Simple Smile   bouquet
http://mikiblue.com/2008/04/27/loaf-boyar-2/
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/bolerska-pita
http://www.receptite.com/recepta.php?r=7852

искаш ли още ?   bouquet

# 266
    Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Направих смес за картофени кюфтета, но стана редичка. Как да я сгъстя? Вече сложих 3 супени лъжици брашно, но явно не е достатъчно. Дали да добавя още брашно, или нещо друго?

# 267
  • Разград
    Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Направих смес за картофени кюфтета, но стана редичка. Как да я сгъстя? Вече сложих 3 супени лъжици брашно, но явно не е достатъчно. Дали да добавя още брашно, или нещо друго?

Сложи галета,че иначе много брашняно ще стане.

# 268
  • забравих си мисълта...

Ако имаш картофено брашно или картофено нишесте, можеш от него да добавиш, вместо пшеничено брашно.
Също можеш да промениш от картофени на зеленчукови кюфтета ако желаеш и да добавиш зеленчуци като например: - моркови, грах, целина, тиквички и още които намериш подходящи за вашия вкус.

# 269
      Благодаря много за идеите, Венета! Хубав ден! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт