Отговори
# 285
Днес се опитах за първи път да направя масленки, но самото тесто стана толкова ронливо, че едва успях да го позакрепя по някакъв начин, за да мога все пак да го използвам.
Основните съставки бяха чаша топла мас, 2 жълтъка, 1 ч.ч. пудра захар и необходимото количество брашно.
Какво евентуално съм сгрешила, че масленото тесто стана такова ронещо се?
Благодаря.

# 286
  • София
    Да не си прекалила с брашното?

# 287

Може и от това да е, защото при изсипването му в купата, леко ми се изплъзна пакета от ръцете и вероятно е паднало в повече.
Тайна, благодаря ти.

# 288
  • София

Може и от това да е, защото при изсипването му в купата, леко ми се изплъзна пакета от ръцете и вероятно е паднало в повече.
Тайна, благодаря ти.
То по принцип маслените теста поемат доста брашно, но не може прекалено много!Другия път ще успееш!

# 289
Ааааааааааааа, луднах!  #Crazy

От половин час обръщам форума наопаки, търся линк за оная готварска страница, не помня на коя кухненска фея беше, където са дадени рецептите на една болярска питка, но не тази на Биляна а другата, и чесновите хлебчета с кашкавал...
може ли някой да ми помогне???
Много благодаря предварително  Simple Smile   bouquet
http://mikiblue.com/2008/04/27/loaf-boyar-2/
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/bolerska-pita
http://www.receptite.com/recepta.php?r=7852

искаш ли още ?   bouquet

Бонго, много благодаря!:)  bouquet

Ако имаш и още, искам!:)

# 290
  • София
Някой да знае рецепта за сладко от тиква  Rolling Eyes "Рачел" ли бешееее.....  Blush

# 291
Помагайте, момичета! Praynig Искам да попитам как, по д.....те, да избегна ето този ефект:

Това трябваше да бъде блат, който да срежа на две и да стане на торта. Обаче ми се наду като кекс и не стана равен, само дето не се пукна... #2gunfire С триста зора, след като го срязах, се опитах да го понатисна и поизправя Embarassed, за да сглобя някакво жалко подобие на торта...
Та въпроса ми е към майсторките на торти, какво им правите на тези блатове, че да са равни? (аз се чудих да го дупча ли докато се пече, да отварям периодично фурната ли, че да не се надува и не знам какво да правя...)

# 292
  • Разград
Apr ,не съм от майсторките на торти,но да кажа как правя- разделям сместа в еднакви купички и пека по отделно.Така ми стават еднакви блатовете,а пък ако има някоя неравност-изглаждам с крема.

# 293
  • София
   И аз така ги пекох, на части, когато правех торти! Разделях на толкова, колкото блата исках да получа!

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 20:10 от Тайна

# 294
  • забравих си мисълта...
Помагайте, момичета! Praynig

Рецепти за тортени блатове:

Блат за Дуомо тирамису (подходящ е и за торта)

Продукти:

5 яйца
1 ч. л. ванилия
3/4 ч. ч. (150 гр) захар
3/4 ч. ч. (110 гр) брашно
1/3 ч. ч.  (50 гр) царевично нишесте
щипка сол

Приготвяне:

В купа разбийте яйцата, ванилията и захарта. Разбивайте с миксера около 10-15 мин., докато сместа не стане много въздушна и не увеличи 2 пъти обема си.  Смесете отделно брашното, нишестето и солта. Смесете горната смес с разбитите яйца. С движения със шпатула премесете 3-4 пъти сместа с внимателни, кръгови движения от горе на долу. Изсипете в тавата сместа. Изравнете със шпатула. Печете докато стане златисто или 30-45 мин. при 175°С

Виенски тортен блат:

4 бр.   яйца                      
  5 с. л. олио
  5 с. л. захар
  5 с. л. брашно
  1 пак. ванилия захар
  1 ч. л. бакпулвер

Блат за торта по рецепта от кухнята на Diakonissenkrankenhaus:

4 бр. яйца
120 гр. захар
1 пак. Ванилия
90 гр брашно

Винаги стават равни и никога не се надуват, независимо дали ги пека наведнъж или по отделно.

# 295
Рицарки на големия черпак , кажете какво мога да сготвя от кокоше бяло месо ?
За сега само е сварено , мислех за каша , но домашните казаха , че влашки манджи не ядат newsm78

малко късно,но да кажа и аз
свеки прави страхотна манджа с бяло пилешко месо....запържва месото,отделно запържва зеленчуци - моркови,чушки,лук /нарязани на ивички и всеки поодтелно,посолени и поръсени със соев сос/,вари ориз в тавичка и....слага канапе от ориз,отстрани зеленчуците,а отгоре месото.Това е някаква китайска рецепта,но незнам с точност как се казва
Бялото месо аз запържвам с много лук и моркови, и малко вода, и сервирам Peace

А,добре че пуснахте рецепта за блатове,че ми предстои да направя торта ....

# 296
Някой да знае рецепта за сладко от тиква  Rolling Eyes "Рачел" ли бешееее.....  Blush
За това ли питаш?
http://www.receptite.com/recepta.php?r=6828

Не съм правила, но наскоро се интерисувах от рецепта за рачел и попаднах на тази.  Simple Smile
Нали не е нередно, че я постнах тук?

# 297
Apr ,не съм от майсторките на торти,но да кажа как правя- разделям сместа в еднакви купички и пека по отделно.Така ми стават еднакви блатовете,а пък ако има някоя неравност-изглаждам с крема.
И аз така.  Simple Smile Не мога да се справя с това рязане след като се изпечат блатовете.

# 298
  • София
Здравейте дами!!!Искам да направя рибка-цаца.Но не ми се занимава да я пържа.Посъветвайте ме за някакъв друг начин за приготвянето на тази риба.Ако може и предложения за гарнитура  Blush bowuu

# 299
  • забравих си мисълта...
Някой да знае рецепта за сладко от тиква Rolling Eyes "Рачел" ли бешееее.....  Blush

Ketito, ето заповядай - Сладко от тиква (Рачел).

Общи условия

Активация на акаунт