Отговори
# 330
Венета, благодаря за рецептата за бутер тесто. Това, което продават в магазините е с мая, много се надува и не е подходящо за някои неща.

Аз съм фенка на 1-2 ма от майсторите готвачи. Този, който показваше различните видове тесто ми е най-любим, но не му знам името. Много ми харесват и италианските рецепти на Лидия, както и представянето на рецептите в "Мечтаното парти".

# 331
Момичета,имам спешна нужда от помощ! Писах ЛС на една от вас,но се обръщам и към всички списващи в тази тема.Дъщеря ми ще участва в състезание по готварство.Спешно трябва да измислим рецепта,която да включва следните продукти
пилешко филе
олио
краве масло
пресен кромид лук
стар кромид лук
чесън
гъби
моркови
картофи
праз
ориз
сметана
магданоз
балсамов оцет
соев сос
вино
брашно
яйца
сусам
галета
пушен бекон

Състезанието е в петък.Дъщеря ми е ученичка,в паралелка за готвачи,но е още в началото на обучението си.До сега не са имали практика,а само теоретични уроци.Да участва в това състезание е голямо предизвикателство за нея и ми се иска да и помогна да се представи добре! Това ще бъде голям стимул за по нататъшното и развитие в професията!
Благодаря ви предварително за помощта!
Виж това от архива на ВГ мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=115213

# 332
Момичета,имам спешна нужда от помощ! Писах ЛС на една от вас,но се обръщам и към всички списващи в тази тема.Дъщеря ми ще участва в състезание по готварство.Спешно трябва да измислим рецепта,която да включва следните продукти
пилешко филе
олио
краве масло
пресен кромид лук
стар кромид лук
чесън
гъби
моркови
картофи
праз
ориз
сметана
магданоз
балсамов оцет
соев сос
вино
брашно
яйца
сусам
галета
пушен бекон

Състезанието е в петък.Дъщеря ми е ученичка,в паралелка за готвачи,но е още в началото на обучението си.До сега не са имали практика,а само теоретични уроци.Да участва в това състезание е голямо предизвикателство за нея и ми се иска да и помогна да се представи добре! Това ще бъде голям стимул за по нататъшното и развитие в професията!
Благодаря ви предварително за помощта!
Или тази ,като използваш рецептата за гъбения сос с вино и сметана.http://www.receptite.com/recepta.php?r=16000

# 333
Момичета, някой да знае къде и дали в София някоя сладкарска къща предлага торти за диабетици? Мерси  Simple Smile

# 334
Може ли някой да ми помогне с рецепта за крем от тиква?Благодаря

# 335
  • забравих си мисълта...
кекса стана страхотен,мерси за идейката

Моля, Sexylove86! Радвам се много, че кекса се е получил и че сте му се насладили.  thumbsup

Венета, благодаря за рецептата за бутер тесто. Това, което продават в магазините е с мая, много се надува и не е подходящо за някои неща.
Аз съм фенка на 1-2 ма от майсторите готвачи. Този, който показваше различните видове тесто ми е най-любим, но не му знам името. Много ми харесват и италианските рецепти на Лидия, както и представянето на рецептите в "Мечтаното парти".

Моля, VAVA!  thumbsup Дано ти допадне и тази рецепта. Между другото това е една много стара рецепта. Знам  я от майка ми, а тя я прави откакто аз се помня. Винаги се е получавала и винаги ни е била вкусна. Ако решиш да я пробваш, дано допадне и на теб. А за готвачите, откровено казано не знам нищо за нито един от тях. Това тесто за което ти говориш, доколкото те разбирам, бутер тесто с мая, то е за Croissants. Разгледай готовите теста и  прочети какво съдържат. Сигурно има и други, които са без мая.

# 336
Момичета, някой да знае къде и дали в София някоя сладкарска къща предлага торти за диабетици? Мерси  Simple Smile

Блонди, на мен в нета ми излиза, че сладкарници ,,Маркрит,, предлагат торти за диабетици. Иначе видях и тази публикация за ,,Неделя,, - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2002/03/21/34977_sladkarnici_nede … ci_i/?ref=miniurl
И мен ме интересува това заради съпруга ми Peace

# 337
Дайте съвет за панирани хапки със сусам.Преди 3-4 дни исках да направя , сусама много се лепеше по пръстите и се отказах. Вие как правите хапките?!

# 338
  • Кьолн
Здравейте момичета! Искам да попитам Венета, за бутертестото. Пише,в продуктите масло или маргарин. Но при самото омесване слага ли се маслото предвидено в рецептата или само когато се разточи и отгоре се стърже? Извинете ме ,но нещо не разбрах а много искам да се опитам да го направя!Предварително благодаря!

# 339
Може ли някой да ми помогне с рецепта за крем от тиква?Благодаря
Заповядай едно предложение....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg16887517

Второто ми предложение е да добавиш пасирана сварена тиква към сместта за крем карамел и да изпечеш на водна баня..Получава се тиквен крем карамел...

Дано съм ти била полезна!

# 340
Здравейте,
Някой поръчвал ли си е от Кулинарен журнал? Аз вчера си поръчах рецептите и подарък чанти. Заслужава ли си?

# 341
  • Варна.....
Дайте идея какво да направя от шоколад- след9 Коледа и Сурваки у дома има доста шоколади. За сега шоколадовия сладкиш с  майонеза съм заплюла, друго?

# 342
Дайте идея какво да направя от шоколад- след9 Коледа и Сурваки у дома има доста шоколади. За сега шоколадовия сладкиш с  майонеза съм заплюла, друго?
бОНБОНИ- трюфели....

# 343
Искам да направя пандишпаново руло с вкусен крем, но без сметана. Искам с домашен крем, но правих с крем пастичера и беше рядък, не че остана от рулото, много вкусно, но предпочитам по стегнат крем, препоръчайте ми изпитрана рецепта.

# 344
Искам да направя пандишпаново руло с вкусен крем, но без сметана. Искам с домашен крем, но правих с крем пастичера и беше рядък, не че остана от рулото, много вкусно, но предпочитам по стегнат крем, препоръчайте ми изпитрана рецепта.
Aз лично ного харесвам с домашно сладко или маралад и  наръсени нарязани  по едро орехи.Любимата ми комбинция е мармалад от сливи и леко запечени на сух тиган орехи.... Crazy
Също и с боровинково сладко също обожавам.....

Ти по коя рецепта правиш пандишпановия блат? Моля те дай пропорции на съставките,че на мен винаги и дъха на яйца,а не искам да е така....Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт