Отговори
# 420
Никой ли не правил сърми на фурна? И колко да ги пека?
Ще правя пълнени чушки, лозови сърми и сърми от кис. зеле в глинчосан съд.
Моля ви кажете колко вода да налея и колко време да ги пека?
Добро утро , майсторки- готвчки  bouquet

Аз съм правила, но ми ставаха жилави. За следващият път съм наумила пак да са във фурна, но ще ги покрия с фолио за около час и половина и след това да ги запека за още 30-тина - 40 минути. Сложи ги на по-нисък градус, нямам идея, но може би 150-170 - колкото да се задушават за по дълго време, да омекне зеленцето. Последните два пъти ги правих на котлон - много слаб - на 3 за около два часа и половина, но искам да си ги запека във фурната, за това ще пробвам този вариант.

А колко вода... а ми горе долу май почти да ги покрие... Дано се включи някой с изпитана рецепта за гювеч!

# 421
Никой ли не правил сърми на фурна? И колко да ги пека?
Ще правя пълнени чушки, лозови сърми и сърми от кис. зеле в глинчосан съд.
Моля ви кажете колко вода да налея и колко време да ги пека?
Добро утро , майсторки- готвчки  bouquet

Аз съм правила, но ми ставаха жилави. За следващият път съм наумила пак да са във фурна, но ще ги покрия с фолио за около час и половина и след това да ги запека за още 30-тина - 40 минути. Сложи ги на по-нисък градус, нямам идея, но може би 150-170 - колкото да се задушават за по дълго време, да омекне зеленцето. Последните два пъти ги правих на котлон - много слаб - на 3 за около два часа и половина, но искам да си ги запека във фурната, за това ще пробвам този вариант.

А колко вода... а ми горе долу май почти да ги покрие... Дано се включи някой с изпитана рецепта за гювеч!

За Бъдни вечер правих ястието на Зори 3 в 1.  И не спазих пропорцията от 3 към 1 вода ориз, защото киселото зеле си пуска вода. На една част ориз сипах 2 части и половина вода, станаха много хубави и двата вида сърми и чушките. Hug

# 422
  • При елфите ...
Бутерките на Лабрекс - 'да си глътнеш езика' как ги ядете - топли или студени? Знам, че много хора и кекс ядат топъл, ама аз ненавиждам такива неща, десертите ги обичам силно охладени и отлежали. Все пак, някои неща се ядат топли, та да не би и тези бутерки да трябва да са топли? Смятам да ги пробвам, да знам как да ги планирам. Благодаря предварително!
pina, аз ги харесвам да са леко топли, заради маслото, така са по-мекички, като са студени стоят стегнати.

# 423
Да, благодаря ви. Станаха жилави и от фурната - на котлона.
Явно няма да са печени, жалко , че лозовите се разпаднаха.
Благодаря за отговорите Hug

# 424
Мъже ми  със сина направиха шейк с банан и киви  Mr. Green Опитаха го и сега не искат да пият защото било гадно, горчиво и незнам си какво  newsm78 Предполагам, че е от семки на киви такъв гаден вкус станал  Thinking Аз не мога да опитам , защото не пия мляко.
 Почти 600мл. Ако направя кекс или сладкиш  newsm78  дали ще стане? Гаден вкус от семки на киви нама ли да развали вкуса на кекса?  newsm78

# 425
Да, благодаря ви. Станаха жилави и от фурната - на котлона.
Явно няма да са печени, жалко , че лозовите се разпаднаха.
Благодаря за отговорите Hug

Може да пробваш и след котлона, като се сварят добре /при мен на 3, за два часа и половина/, да ги извадиш и да ги запечеш в тавичка  newsm78

# 426
  • София
Мъже ми  със сина направиха шейк с банан и киви  Mr. Green Опитаха го и сега не искат да пият защото било гадно, горчиво и незнам си какво  newsm78 Предполагам, че е от семки на киви такъв гаден вкус станал  Thinking Аз не мога да опитам , защото не пия мляко.
 Почти 600мл. Ако направя кекс или сладкиш  newsm78  дали ще стане? Гаден вкус от семки на киви нама ли да развали вкуса на кекса?  newsm78
Не знам дали ще остане гадния вкус, вероятно да. Но преди всичко аз бих пробвала в малко количество от шейка да разбия 1-2 лъжици мед.

# 427
момичета,на колко градуса печете питки?  Hug

# 428
момичета,на колко градуса печете питки?  Hug
  160 с вентилатор  Peace

# 429
Не знам дали ще остане гадния вкус, вероятно да. Но преди всичко аз бих пробвала в малко количество от шейка да разбия 1-2 лъжици мед.

Мерси Атти , аз докато се чудих какво да правя с тази блудкава смес   Sick , мъже ми я хвърли  Mr. Green

# 430
  • София
Момичета закъсах - помагайте, моля.
Искам да направя трансфер на торта. Четох тортената библиотека и очертах самолет с тъмен шоколад/разтопен с малко масло, но за да го запълня разтопих бял шоколад в микровълнова + малко мляко и стана някаква странна смес - не хомогенна , т.е. лепкаво бяла маса + нещо като масло. Моля ви за съвет, какво да правя. Определено е твърдо за запълване. Да тичам ли до магазина за нов шоколад?  Къде сбърках? ooooh!

# 431
  • София
Неда, опитай да разтопиш отново на водна баня с още малко мляко и на слаб огън за по-дълго време (ако количеството течност е бил прроблемът, ще се оправи).

# 432
  • София
Rumya благодаря ти. Ще отитам, въпреки, че то сега се рони, трябва нещо да го свърже и направи хомогенно. Да слагам ли мазното нещо ?

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 14:53 от Neda

# 433
  • София
Момичета, имам тази рецепта за кифлички, но в нея няма мазнина, дали е мой пропуск да запиша или наистина са без мазнина, копирам я тук, ако някой си я познае, да каже дали греша ....
В 1/2 коф.кис.мляко се размива едно кубче мая,слага се 1ч.л. сол.и 1 к.л. захар.Замесва се меко тесто с около 500-600гр.брашно.Оставя се тестото да втаса,намазано с масло илио олио.Белтъка на 1 яйце се разбърква с натрошено сирене или подсолена извара-това е плънката за кифличките,а жълтъка се размива с малко вода и подправки/аз слагам ким/ на вкус,за намазването им.Разделя се втасалото тесто на топки ,като всяка се разточва и се реже на триъгълници.Във основата на всеки триъгълник се слага по 1 лъжичка от плънката и се навива .Преди печене се намазват с овкусения жълтък отгоре и се пекат при 150*-160* С,до зачервяване.

# 434
emy_emy имам много рецепти за тестени без мазнина, става и без.

Общи условия

Активация на акаунт