Отговори
# 525
Покрай направата на торта си купих шприц и има приставки за сладки с различни формички. Моля да ми помогнете с рецепта за подходящи, да си използвам придобивката пълноценно.  Wink
  Със същия шприц прави ето тези сладки:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg10428107#msg10428107  Simple Smile

# 526
Момичета,
иска ми се да направя кюфтета по чирпански, но намирам рецети само за в тенджера.
А аз съм яла манджата в тава, някой да има идеи? newsm78  bouquet

# 527
Като направиш кюфтетата изсипи соса в тава и ги сложи там.

или пък виж тези кюфтета с патладжани

# 528
  • малкия йеросалим
Купих си форма за кекс и още не съм я пробвала  Rolling Eyes.Иска ми се да направя сладкиш с парченца шоколад вътре.Има ли подобна рецепта за такъв кекс?

# 529
Стоева, Стоева....доживях да готвя риба.....Имам изчистена пъстърва......Не обичам риба с домати, ама нямам и скара.......Някакви идеи......

# 530
да, направи и разрези отгоре, сложи парчета лимон (обели го, да не горчи) , посоли, намажи с олио/зехтин и завий във фолио. Изпечи.
И не ми говори за пастърва, щото вчера минахме покрай развъдник за такава и Стоев не спря  #Cussing out

# 531
момичета,имам малко гъби ,как да ги приготвя като гарнитура към пържоли?

# 532
# 533
да, направи и разрези отгоре, сложи парчета лимон (обели го, да не горчи) , посоли, намажи с олио/зехтин и завий във фолио. Изпечи.
И не ми говори за пастърва, щото вчера минахме покрай развъдник за такава и Стоев не спря  #Cussing out

Благодаря ти! Още един въпрос от серия Тъпи - колко време трябва да пека във фурната? И заповядай у нас, с удоволствие ще се лиша от моята риба......

# 534
nen-4o ,без соса от месото дали ще се получи ,благодаря? Hug

# 535
nen-4o ,без соса от месото дали ще се получи ,благодаря? Hug

ще се получи, но ако имаш друг бульон - ползвай, или дори от кубче може да сложиш. (или вегета ако имаш, но в последните случаи намали или изключи солта)

Маме, около 30-40 мин. в загрята фурна е достатъчно. Ще ти пратя младежа, заради него исках. Пък и той ти е по близо  Hug

# 536
Стоева, Стоева....доживях да готвя риба.....Имам изчистена пъстърва......Не обичам риба с домати, ама нямам и скара.......Някакви идеи......

Не съм Стоева, но ще си позволя да допълня рецептата на pep-4o.
Аз забърквам пасиран чесън, зехтин, наситнен магданоз и  бяло вино. С тази смес пълня коремчето на предварително осолената риба и слагам  в процепите, които съм направила по рибата. В процепите слагам и полукръгчета лимон. Пека в тавичка като наоколо слагам от останалата смес и допълвам с още малко вино и вода ако е необходимо.

# 537
  • София
Селма благодаря много за помощта.   bouquet  Имам въпросчета - какво значи да се гаси с лим. сок, колко се слага и колко гъсто става тестото?

# 538
  • София-Младост
Селма благодаря много за помощта.   bouquet  Имам въпросчета - какво значи да се гаси с лим. сок, колко се слага и колко гъсто става тестото?
Означава, че в лъжичката със сода ще капнеш малко оцет или лимон, тя шупва и тогава я  слагаш в сместа.

# 539
Означава, че в лъжичката със сода ще капнеш малко оцет или лимон, тя шупва и тогава я  слагаш в сместа.
     newsm10
     От опит.....Ако подминеш содата и лимона,няма да навредиш на рецептата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт