Отговори
# 660
Предлагам следното нещо....

Настъргваш тиквичките,посоляваш с две-три щипки сол и оставяш за 15 мин. нда си пуснат водата.Изстискваш ги,добавяш натрошено сирене,нарязан копър,черен пипер(млян),брашно и един бакпулвер.Гъстотата да е като кексово тесто.
Изсипваш в намазнена тавичка и печеш.Като стане готово и тиквичките не хрупат се залива с 1 кофичка кисело мляко и 2-3 яйца хубаво разбити.Допича се до готовност на заливката.По желание може в заливката да се сложи и настърган кашкавал....
Много ти благодаря   bouquet
Нещо точно такова си представях  Peace

# 661
max-mama,TheNMaster благодаря ви много,толкова сте бързи....  bouquet

# 662
  • Пазарджик/Лондон
Нел , ето ти още една идея за огретен от тиквички :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_2796.html

# 663
  • Кьолн
Благодаря ти много Krische! Аз точно затова питах защото тези блатове са по-сухи. И се притеснявам да не стане суха торта.   bouquet Най-добре да питам в тортената.

# 664
  • Разград
Благодаря ти много Krische! Аз точно затова питах защото тези блатове са по-сухи. И се притеснявам да не стане суха торта.   bouquet Най-добре да питам в тортената.

Правила съм няколко пъти тези блатове,но с друг крем,не както по рецепта и винаги ги сиропирам без да прекалявам.

# 665
  • София
Благодаря на max-mama  и другото момиче за помоща  bouquet  bouquet  bouquet
Аелис, сладкиша ти шоколад и орехи  е  страхотен,много вкусен.  bouquet
Лабрекс, невероятен кокосов кухен , направих по твоя рецепта.ммм  bouquet

# 666
Лабрекс, невероятен кокосов кухен , направих по твоя рецепта.ммм  bouquet

oli4ka. радвам се, любим ми е! Hug  bouquet

# 667
  • Кьолн
Благодаря ти max-mama! Значи
ще ги сиропирам щом става така. Hug

# 668
Имам въпрос относно желатина. Знам обичайното му приготовление как е.
Обаче имам спомен че съм чела, че може да се се сложи в горещ крем /например, но задълж. гореща субстанция/направо така, както е от пакетчето, без да се разтапя предварително?Пробвали ли сте по този начин?

# 669
Здравейте.
Моя мъж е на т. нар. "бяла диета" /заради гастрит/, т. е. манджи без червен пипер и домати и ми е трудно да му измислям разнообразни неща. Дайте някакви идеи, освен супи, фрикасе, ориз и картофи  Rolling Eyes.

# 670
  • Пловдив
Спагети, пилешко, банани, мляко, тестени....

# 671
  • Разград
Имам въпрос относно желатина. Знам обичайното му приготовление как е.
Обаче имам спомен че съм чела, че може да се се сложи в горещ крем /например, но задълж. гореща субстанция/направо така, както е от пакетчето, без да се разтапя предварително?Пробвали ли сте по този начин?

Пробвала съм,но предварително накисвам в малко студена вода,и когато кремът е готов,махам съда от котлона и прибавям желатина(вече набъбнал).Бъркам,докато се разтвори,около 3-4 минути.

# 672
Здравейте.
Моя мъж е на т. нар. "бяла диета" /заради гастрит/, т. е. манджи без червен пипер и домати и ми е трудно да му измислям разнообразни неща. Дайте някакви идеи, освен супи, фрикасе, ориз и картофи  Rolling Eyes.

Не виждам какъв е проблема да готвиш без червен пипер и домати.
Кюфтета с картофена салата, мусака, супи, пиле с ориз, всичко става.

# 673
  • България
Здравейте.

Имала съм гастрит преди години, и доколкото си спомням, освен доматите, доста други продукти ме дразнеха...
Ето ти директно няколко рецепти, за които се сещам пилешко с броколи и сос бешамел, пиле с къри и праз или филе от сьомга със задушен фенел (резене).

# 674

Общи условия

Активация на акаунт