ФЕВРУАРИ - 2006

• 69 349
  • 626
  •   1
Отговори
# 195
  • БГ
Слънчев поздрав и от мен!!!    Hug   Тук е някаква страхотна жега, грее и топли пролетното слънце, яке не се търпи, а без очила е немислимо да видиш и на метър от теб, но нееека, така да е, пролет идва!    Laughing   Еййй, тия дни ми беше едно меланхолично, като че ли сама се навивах, че пролетна умора ме наляга, а днес като видях слънцето и всичко забравих!   Flutter 

Atrakcia, приятно изкарване довечера, а Бужи ще участва ли? Нашето тържество щяло да бъде, може би, в края на месеца и май ще е по-скоро за посрещането на пролетта, отколкото за мама...

По повод пишлетата и разни работи около тях: къпем се с Марти заедно в сряда (отдавна не го бях правила, все татито върши тази работа, но май ще ми е и за последен път, че много пипа и пита?!) и той почва да ми развива едни теории, без дори да съм намекнала нещо - мамо, знаеш ли какво чувствам малко преди да се изпикам и малко след това, амиии, в началото има едно такова напрежение, изтръпване, а малко по-късно, когато вече съм готов, облекчение    Shocked   питам го, това чул ли си го някъде или наистина го чувстваш, а той - неее, казвам ти точно както си е.    Shocked 

# 196
  • София, България
Привет ... Стефанийка, направо  ме уби  Shocked Аз по принцип не се крия от детето. Първият гол мъж, който видях беше "Гоше лудио" в нашия град, който се разголваше на публични места. Беше потресаващо, години след това ме отвращаваше гледката на гол мъж. Все си мисля, че ако голотата се представи естествено на децата, те ще я приемат по-естествено като пораснат. Оня ден ми излязъл едни цирей на дупето, и докато го показвам на татито и Деян се появи, и вика: "Леле мамо, колко ти е грозен гъза"  Joy Викам му: "Ами то е гъз, затова е в гащите, ако беше толкова красив, щеше да ни е лицето" Simple Smile Обърнахме го на майтап, но гледам с подходящи думи, отсега да се запознава детето. Ама твойто много е напреднало в сексуалното развитие  Wink

Иначе сме добре, на консултацията всичко беше ОК. Показа се уж пишка, ама още се надявам да е било нещо друго  Confused

# 197
  • София
Хелоу еврибади  Sunglasses
Сутринта имаше мъгла, сега е слънце, до довечера може и сняг да завали..

Интересни случки сте имали  Laughing  Аз не се къпя с Кали, защото сме с вана и няма как да се бутаме и двете. А и по принцип не се разхождам гола пред нея, ако случайно ме види-няма проблеми, нито се крия, нито парадирам. А пък баща й никога не се е къпал с нея, камо ли гол.

Хармъни, как сте, на градина ли сте вече?

Иринополис, как е Гошко, колко килца е вече големия човек? Рая помага ли ти или поне да не ти пречи  Laughing

# 198

Сутринта имаше мъгла, сега е слънце, до довечера може и сняг да завали..

М`да, Вени сутринта в 8ч е тръгнал на 13С от Враца и е пристигнал на -1 в София  Whistling Така ми натри носа, защото аз винаги мрънкам как не ми се стои във Враца заради мъглата и по принцип гадния климат тук Embarassed

Аз си се къпя с Ивана гола, но тя е свикнала и не ми обръща внимание  Wink Когато ги къпе баща им, той винаги е с гащи  Peace

Днес е първия ден на Мелита на ясла  Confused Сърцето ми се е свило  Cry Отиде много щастлива и доволна, защото ме е запазарила от сума време да я водя (щото и кака ходи-нали се сещате), пък да видим в какво настроение ще я взема следобяд  newsm78

# 199
Привет,

Да Сашо е на ДГ. И на двамата ни остана по малко синузит за доизчистване и една досадна остатъчна кашлица - дразнеща. Според док и двамата сме годни за служба и не бива да се и отклоняваме повече. Та всеки по задачите си от понеделник.

У нас не се къпем заедно, защото ваната е малка и ни е тясно, не за друго. Срам не изпитваме и излизаме от банята с или без хавлия, обличаме се спокойно в присъствието един на друг. Свикнали сме с голотата, но Сашо само има изблици на целуване и като види голичко тича да се закача. Явно защото и ние го пръцкаме по корема, щипем го по дупето, целуваме го и го закачаме ....

Знае, че момчетата и момичетата са различно устроени и това не го притеснява, по скоро ми задава въпроси относно ежедневието - например как момичетата пишкат като не си виждат пишето.... и такива подобни. На нас не ни пука особено и по нудистки се пускаме понякога на морето, нищо че съм кит.... пресрамих се като минах 100 кила, а по рано плачех колко съм дебела на 62.

Щат не щат нашите деца ще се развиват рано полово. Забелязвам и сега интерес у Сашо към хубави момичета с голям бюст и задължително руси Simple Smile Онзи ден прескачам с дистанционното по каналите и преминавам набързо през някаква чалгия....той ме изненада с „Върни се при хубавата русата жена дето пее! След което трябваше да отговарям на въпроси по темата за чалгата.... Слава Богу не го държа дълго тази любов и го хванахме да си тананика "Smoke on the water"   с думите бу-бу-бууу.

Еликс, ще свикне, нали знаеш осъзнават се не на 1-вия ден, а по късно, но лека-полека ....ще разбере, че я вземаш и не я оставяш там. По-леко ще е, си мисля, ако са в една ДГ с Ивана.

Аз като една същинска вредна станция да повдигна пак въпрос към работещите майки. Как ви остава време и сили да мотивирате децата си да учат нови неща. Сашо например на игра учи буквите. Знае всички печатни, ръкописните –не. Понякога от Крокотак му разпечатвам детско судоку, лабиринт, буквички или нещо за оцветяване, но въобще не е ученолюбив иска само филми да гледа и това ме ядосва и притеснява едновременно. Развивам комплекс, че имам умно и артистично дете, но ужасно мързеливо и хитро...не успявам да го мотивирам някак си... Може би се подлъгвам по това, че е с предния набор в ДГ и по-големите 2005 вече схващат логиката на четенето и сливат срички. 

Самата аз съм доста ленива персона и по-ме бива да давам ъкъл Mr. Green.

# 200
  • София
Слънчо, как е новата "ученичка", с какви впечатления е  Simple Smile Аз съм почти сигурна, че й е харесало, щом е отишла с мерак всичко ще е ок  Peace

Хармъни, щом знае буквичките, щом развивате логическите задачки-закачки, що се притесняваш  Simple Smile? Какво точно искаш да знае и защо мислиш, че не е ученолюбив? Просто сега му се играе на човека или иска да гледа филмчета, но според мен знае достатъчно и предостатъчно за тази възраст.
Едно време чак в първи клас децата, т.е. ние, сме учили буквите, а сегашните деца от от 4-5 годишни знаят буквите, даже четат и пишат. Аз дори се чудя какво ще правят в 1-ви клас  Thinking
И Кали много картинки и игри си разпечатва, на принтера вече му поизбледня мастилото  Crazy

Санди добре се е ориентирал към атрактивните жени, само дето наистина повечето са от тоя канал...
Кали е фенка на Меноуор и Хелоуин, ние ходихме на техните концерти и можеше да я вземем, но ако беше малко по-голяма. Щеше да й гръмне главата от силния звук, иначе вкъщи си ги пуска на компютъра  и сме я засичали да куфее  Mr. Green

Има ли деца които изкараха варицела? Аз се притеснявам, че ако Кали се зарази ще зарази и Сиянка и не знам как ще се справя и с двете  Confused

# 201
Сашо изкара варицелата на 1 г и 2 месеца. Споко по-леко се кара малък отколкото голяма Simple Smile  Поне около мен статистиката това показва.

Вярно е че сега рано се учат децата, но и системата е много различна. Скоро разглеждах учебниците за 1ви, 2ри и 3ти клас и ме впечатли колко рано е изтеглено всичко. В първи клас се пишат диктовки вече и се учи граматика, за ченгелчета и букви има общо месец и половина.

# 202
  • БГ
Добро утрооо!    Hug  При нас днес е мрачнооо, даже почна да валиии, ама аз твърдо съм решила да ходя на сбирката на Бебешко кафе, та дъжд, не дъжд, ще се излиза...

Марти е на градинка, учи усилено думите за пролетното тържество, нооо май много се разсейва и госпожите вчера ми казаха, че не си знаел думите?!?   ooooh!  В къщи всичко е точно, подавам само първата думичка и той си казва цялата реплика, но там ... защо така, незнам?!   Thinking  Най-новият му самоучител е едно килимче с 3 батерии, с кирилица и българско озвучение, което има няколко функции, засега му е интересно. 

Калинчо реши, че му е време да ходи   Laughing   и сега по градинките купона е на мах.   Party   Мисля следващата сряда да му правя прощапулник и да го обявя официално за ходещо човече!   Grinning

Слънчо, как е минал първият ден на Мелита в яслата? При нас практиката е първата седмица да оставяш детенцето за около 2 часа или само предиобед, след 2-3-тата седмица остава по цял ден.

Ели, ние още не сме карали никаква шарка. В момента две от градините са в карантина, даже едната продължи срока, защото точно в края на първия период се е ошарило още едно детенце, та така - 42 дни в къщи!!!   Shocked  А иначе и на мен ми е ясно, че Марти зарази ли се и Калин ще го последва.    Rolling Eyes

Хармъни, и у нас голотата не е табу, събличаме се, обличаме се без притеснения, е, да си призная на нудиски плаж не сме ходили, но знае ли се?    Wink   От края на бременността ми с Калин таткото се е заел с къпането на Марти, просто тогава нямах физическата възможност.

# 203
Стефи, и аз купих преди седмица същата. Много му е забавно, че и на дребния също.

Вчера направих първата неформална среща като консултант към ЛЛЛ в Плевен. Ето в местна медия  Flutter

Иначе за тържеството на Бужи-мина добре, беше щъркел, каза си стихчетата, от вечерта се разкашля и вдигна Т. После Свилен и завъртяхме пак порочния кръг.

# 204
  • БГ
Миленка, поздравления и тук за инициативата ти!!!     bouquet   

Килимчето Азбука Марти получи като подарък в неделя и беше направо очарован, най-интересното е, че му го подари кумата ни, която е начална учителка, дори и тя нямаше представа за какво става въпрос, и когато го включихме се оказа, че то е чудесен заместител на госпожата в началото на І-ви клас!    Mr. Green   

Иначе за тържеството на Бужи-мина добре, беше щъркел, каза си стихчетата, от вечерта се разкашля и вдигна Т. После Свилен и завъртяхме пак порочния кръг.

Марти ще е Зайче и доколкото разбрах май е главния герой в постановката.   ooooh!

# 205
Може ли да попитам откъде е ?

# 206
Може ли да попитам откъде е ?
От една квартална книжарница. Никъде в нета не го намерих,че да го покажа на Дикси (разправях и преди какво съм купила).  Води се Азбука на UniToys. Ако трябва ще го купувам от тук и ще разпращам. 19лв струва. Другата седмица ще идвам на София, кажи,ако искаш този вариант и не си намериш...

# 207
  • БГ
И нашето е купено от магазин за играчки, а като написах в гугъл килимче азбука ми излезе, че го има тук:  http://www.bambino.bg/magic-toys-muzikalno-kilimche-azbuka-p-3028.html

# 208
Здравейте  Hug

Акракция, браво на теб! Чудесно е, че си го направила  Peace На мен също ми се щеше да ставам консултант в ЛЛЛ, но ми се стори много тромава процедурата. Иначе тук във Враца се бъзикат, че трябва да ми направят паметник на бюста, защото сигурно съм единствената с толкова дълъг кърмачески стаж (вече 4г и половина, ще видим колко ще ги направим).

Като отидох да взема вчера Мелита и тя ревна  Shocked Питам я - защо ревеш, а тя ми отговаря: икам дината (искам градината)  Laughing Беше щастлива, а и персонала много я похвалиха. Играла си, яла, спала 3ч - не могли да я събудят. Като си тръгнахме и се отдалечихме от яслата, тя се обърна и вика: утре пак там  Party Между другото от 3-4 месеца казва "р" - учудващо рано  Rolling Eyes Сутринта също влезе с кеф. Кофтито е, че има и други нови деца, които много реват и е доста травмиращо - да се надяваме, че няма да я прихване и нея  Praynig

Ели, моите и двете я караха варицелата през ноември, без никакви проблеми. Ивана имаше 5 пъпки и това е. Мелита беше с повече и веднъж вдигна Т, но не беше нещо сериозно. Ивана имаха в градината и всички деца я минаха. Според мен няма нужда да се притесняваш. Малката не е съвсем малка и дори и да ги хване, няма да има проблеми - по-добре да я изкарат по-малки. Мелита например, въобще не се усети, че я сърби, докато с Ивана беше по-трудно да я уговаряме да не се чеша.

harmony_broken , и аз като Ели смятам, че има време кога да учат. Сега гледам да сме максимално навън и да играят свободно  Peace

# 209
И нашето е купено от магазин за играчки, а като написах в гугъл килимче азбука ми излезе, че го има тук:  http://www.bambino.bg/magic-toys-muzikalno-kilimche-azbuka-p-3028.html
Никъде не го намерих аз, но не съм го търсила като килимче  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт