Как се гледат 13 деца?

• 21 027
  • 508
  •   1
Отговори
# 375
Всеки човек, до края на живота си чуства дефицит - ако е напълно задоволен, ще му закърнее най-важното чуство - за самосъхранение и оцеляване.

# 376
Откъде знаеш, че не се чувстват пренебрегнати и необичани? Майка им едва ли има време да им обърне внимание индивидуално. Проектирате върху тях някакви теории в стил Русо... а по-вероятно изобщо да не е така. всяко едно от тях може да чувства всякакви дефицити и с пълно основание.
За да изпитва дефицит на внимание, трябва вече да е имало период от живота си, в който му е отделяно всичкото внимание А разликата от 1/9 до 1/10 е много малка, в пъти по-малко от разликата между 1 и 1/2.

# 377
Аз едно се чудя: къде побират 14 матрака, не легла, защото това ми изглежда още по-невъзможно, на 60 кв.м. Все някъде трябва да спят. И къде успяват мама и тате да се обичат правейки следващото Embarassed Ей такива чисто практични неща  Thinking
Не знам къде побират 14 матрака и у тях може и да е ад, но ако човек иска може да намери много практични решения. Леглата на 3-те ми дъщери, заемаха място за едно. Две едно върху друго със стълбичка, а третото се изваждаше от долното като чекмедже. В кухнята пък сгъваемо легло, което на практика през деня заемаше място, колкото шкаф с дълбочина 40 см. Та варианти има, дали са се сетили за тях и дали са търсили практични решения си е тяхна работа.
По-назад споделих, че 3-ма възрастни и едно бебе сме живели на площ от 30 кв.м. и не сме се чувствали толкова притеснени, камо пък  ли нещастни. В този ред на мисли не виждам защо 14 да не могат да живеят на 60, след като сервизните помещения - тоалетна и баня, няма да заемат още площ. Тоест , би могло да има още 2 стаи по 15 кв.м.

# 378
Къде изчезна поста, че тези деца не се чувствали необичани? Именно на него отговарях.

Еее, сега се намесиха и сложните чувства! Чувствата са си все еднакво сложни или прости, когато ги изживяваш лично! Пак ли ще стигнем до висотата и сложността на чувствата на градския човек, постигнал известно материално благополучие и начесване на амбициите, и простотата на чувствата на селянина или човека без кой знае какви амбиции? Все едно чета някой роман от типа Гордост и предразсъдъци.

Това са глупости.Откъде накъде? Просто се съмнявам във възможностите на жената с 13те деца да им обърне индивидуално внимание.

Интересно извън всичко гореизписано дали има една жена в този форум, която да се вижда на мястото на тази. Аз казах - аз не, защото за мен това е скотски живот. Като ви се вижда приемливо, защо практикувате точно противоположното?

# 379
Става въпрос за 4 стаи, а и има деца, напуснали семейството. А това 60 квадрата - журналистаката да не е мерила с ролетка. Едва ли има журналистка, способна да изчисли площ на жилище.

# 380

Интересно извън всичко гореизписано дали има една жена в този форум, която да се вижда на мястото на тази. Аз казах - аз не, защото за мен това е скотски живот. Като ви се вижда приемливо, защо практикувате точно противоположното?
Не ми се вижда приемливо, но щом някой успява, защо успеваемостта да ми пречи, да ме боде по някакъв начин?
Преди време ивмаше тема ох и ах как до не знам си коя година колко щели да станат ромите и колко турците, а колко българите. Это, тия хора са българи. Там охкахте и тук охкате. Изберете едното, не може и двете, ненаситници такива.

# 381
Къде изчезна поста, че тези деца не се чувствали необичани? Именно на него отговарях.

Постът беше мой, и аз се чудя къде отиде.
          Не съм писала че се чустват необичани /за децата, които са в семейството, което ни е на прицел/. Напротив, бях написала, че когато децата са обичани, всичките други екстри, сами ще успеят да си постигнат, и че по-сладко е сам да постигнеш мечтата си, отколкото друг да ти я поднася, готова на тепсия /или в тава/.

# 382

Не ми се вижда приемливо, но щом някой успява, защо успеваемостта да ми пречи, да ме боде по някакъв начин?
Преди време ивмаше тема ох и ах как до не знам си коя година колко щели да станат ромите и колко турците, а колко българите. Это, тия хора са българи. Там охкахте и тук охкате. Изберете едното, не може и двете, ненаситници такива.

Е що за успеваемост е това? Да произвеждаме мизерници? Успеваемост е да има средна класа, която да може да отгледа по приличен начин 3-4 деца. Какво се радвате всички на някакъв куриоз, при който жената е толкова изтощена, че едвам диша и не прилича на годините си?
И не ми казвайте, че отглеждане с достатъчно средства е толкова разтегливо понятие - така е, но не чак дотам. Не и като не можеш да си пратиш детето на зъболекар. Което тия хора очевидно не могат. И не само.

# 383

Е що за успеваемост е това? Да произвеждаме мизерници?

Да.
                Но, това семейство, не произвежда мизерници.

# 384
Следя темата от началото й...  Днес прочетох долното...и незнам защо, но се сетих именно за тази тема...  Peace

...........................

Един професор по философия започнал лекцията си пред студентите по доста странен начин. Пред себе си имал няколко предмета. Без да казва дума, той взел една огромна празна саксия за цветя и започнал да я пълни с малки топки за голф. После п…опитал студентите дали саксията е пълна. Те отговорили утвърдително. Професорът взел плик с дребни камъчета и го изсипал в саксията, раздвижил я и камъчетата заели празното пространство между топките за голф.
Пълна или празна е саксията?

Професорът пак попитал студентите дали саксията вече е пълна, а те отново отговорили с „да“. Без да обяснява, професорът взел кутия, пълна с пясък и също я изсипал в саксията. Пясъкът изпълнил всички останали празнини, а преподавателят повторил своя въпрос. Студентите отново отговорили, че саксията е пълна. Тогава професорът извадил две бири и ги излял в саксията, а студентите се разсмели и попитали какво означава всичко това.

Искам – казал професорът – да гледате на моята демонстрация като на олицетворение на вашия живот. Топките за голф са важните неща в живота: вашето семейство, вашите деца, здравето ви, приятелите ви, както и онези, предпочитани от вас аспекти в живота, които биха го направили привлекателен, дори да загубите всичко, което притежавате. Малките камъчета символизират останалите неща от живота като работата ви, домът, колата. Пясъкът пък е всичко останало – т.е. дребните и маловажни неща.

Ако първо изсипете пясъка в саксията, той ще я запълни изцяло и няма да остане място нито за дребните камъчета, нито за топките за голф. Същото важи и за живота. Ако инвестирате прекалено много време и енергия за дреболии, никога няма да ви остава място за важните неща.

Затова не изпускайте из очи онези неща, които застрашават щастието ви. Играйте с децата си, намерете време да се прегледате на лекар, изведете партньора си на ресторант. Въпреки това ще ви остане достатъчно време да почистите къщата и да уредите останалите си задължения. Отделяйте най-голямо внимание на топките за голф – т.е. на нещата, които са наистина важни. Поставяйте приоритети, останалото е само пясък…

А какво означават двете бири – попитал един студент. Радвам се, че ми задавате този въпрос – усмихнал се професорът и казал: те показват, че колкото и да е труден животът ви, в него винаги има място за една или две бирички…

# 385
 Нали на средната класа някой трябва да работи в баничарницата, да мие коси, коли, да пили мазоли? Това децата на средната класа няма да го правят, те ще учат за управленци.
Какво значи мизерник? Човек, който работи, поздравява хората, гледа ги в очите, не нарушава законите на страната мизерник ли е?

# 386

Е що за успеваемост е това? Да произвеждаме мизерници?

Да.
                Но, това семейство, не произвежда мизерници.

Може, не споря. Не знам какво произвежда. Аз мога да се идентифицирам единствено с майката, нали в такъв форум сме. Интересно ми е колко от вас се виждат на нейно място, с ръка на сърцето, и смятат, че това е добър живот. Или за нас искаме нещо по-добро, а жениците да раждат по 13 деца да обслужват нашите.
  Изкушавам се да нарека раждането на 13 деца простотия, ама айде, ще го нарека душевна простота, защото жената ми се видя симпатична и я съжалих.

# 387
В какъв форум сме?

# 388
  Еми майчински. Интересно ми е колко от майките тука са, или биха родили толкова деца за да се увеличи прираста на държавата или защото е нещо лично приемливо, или по каквато и да била друга причина.
  Вие като мъж също би било интересно дали го приемате за Вашата жена.

# 389
  • София
аз откровено не се виждам с тринайсет деца и затова не съм родила толкова. На практика се справям с две, но ако стане "грешка" и с трето ще се справя, къде ще ида! Но пък, хората си ги гледат своите тринайсет. Вече писах - щом не ревят по медиите колко са зле, тяхна си работа. Ако репортажът е верен, няма какво толкова да се притесняваме за тях - нахранени, облечени, завършили гимназия  и с работа. Някои хора и с две не могат да го постигнат!

Общи условия

Активация на акаунт