Отговори
# 585
  • София
Клонка  Peace
колко жалко, че смяташ, че антибиотиците лекуват...

Живи и здрави!

Бях с абцес на сливицата. Разви се ужасно бързо - за два дена. Ужасна болка, която скова цялата ми лява страна - око, ухо, челюст, синуси. Невъзможност да си преглътна слюнката, загуба на глас. Беше въпрос на часове да се развие гнойна колония, която да доведе до операция, дренаж и всякакви от тоя род неща, като възможността за смърт не е никак малка.
А детето също за два дена, от едно болно гърло, от каквото не е боледувал никога, стигна до псевдо круп - много опасно задушаване, при което реакцията трбва да е ужасно бърза, защото мъчително почва да се дави, не може да си поеме въздух и припада. Тази гледка не я пожелавам на никоя майка. И, признавам си, след като я видях, аз, която по принцип антибиотици на детето си не давам, лекувам с хомеопатия, дълбоко съжалих, че съм подценила състоянието му. Докарах го до урбазон, което си е супер гадно. И антибиотик, естествено, нямаше как. Но и през ум не ми мина да го откажа след случката.
Нямам представа дали антибиотиците "лекуват", но със сигурност зная, че спасяват живот, когато се е стигнало до степента, в която бяхме аз и синът ми. А как се докарахме дотук, за мен е мистерия. Имало да се случва.
Антибиотиците със сигурност не помагат при вирусни инфекции, но при бактериални - просто не е известно друго средство засега. Извън цитросепт, сребърна вода и всякакви там от този сорт, твърдя, че всичко е въпрос на степен на развитие на болестта. Медитации не помагат. Mr. Green

# 586
КЛОНКА , аз съм фенка на алтернативната медицина, но да парва си , в случаи като този са спешни антибиотиците Peace Все пак нали затова са открити  Wink

# 587
Моля за малко помощ. Praynig Работя с една формула, с която искам напътствие и помощ от Господарите на кармата. Чете се 9 вечери и се наблюдават сънищата и събитията през деня. Снощи сънувах един символ, т.е бяха много символи от злато или друг скъпоценен метал, но един си спомням, а не знам какво означава. Изглежда като 15, 57, 84 от квадрата на  simplyaven.http://square.100wmz.com/
 Някой знае ли какво значи този символ.? newsm78
Дарена, пусни картинка на самия символ, защото символите в квадрата при всяко отваряне явно се разбъркват на случаен принцип.  Peace
И не че искам да прекъсвам нечий ентусиазъм , но не взимайте този квадрат твърде насериозно, защото изчислението е зададено така,  че винаги да се получава кратно на 9, където символите случаааайно са все еднакви. Тоест могат да не ти познаят символа само ако смяташ грешно.  Mr. Green
Клонка, важното е, че сте се възстановили и двамата.  Hug

# 588
АссолИ ВилАр  Hug благодаря ти

# 589
Моля за малко помощ. Praynig Работя с една формула, с която искам напътствие и помощ от Господарите на кармата. Чете се 9 вечери и се наблюдават сънищата и събитията през деня. Снощи сънувах един символ, т.е бяха много символи от злато или друг скъпоценен метал, но един си спомням, а не знам какво означава. Изглежда като 15, 57, 84 от квадрата на  simplyaven.http://square.100wmz.com/
 Някой знае ли какво значи този символ.? newsm78
Дарена, пусни картинка на самия символ, защото символите в квадрата при всяко отваряне явно се разбъркват на случаен принцип.  Peace

blaithy , символът не мога да го пейстна, но прилича на рога, които обаче са събрани в основата си.

# 590
Вероятно имаш предвид това - символът на зодия Овен:  Wink

# 591
medeva, на третия въпрос- за трудните и лесни периоди- светлина в тунела дава за мен нумерология и астрология. Абсолютна точност няма, но...Например година която е седмица със сигурност е трудна, ама много трудна  година и изпълнена с гадости от всякакъв характер.Хубава година за мен е шестица и единица.

Вероятно имаш предвид това - символът на зодия Овен:  Wink

да, вярно. благодаря  ти. има ли някакво значение този символ- освен , че е на зодията.

# 592
И аз днес съм на трудотерапия, та пиша в почивките.

АссолИ ВилАр, също не ми е цел да влизам в спорове, а желание за споделяне. Мислите ми се различават от повечето тук, което не означава нито, че са правилни, нито - погрешни.

Като пиша, че нещата просто се случват, не означава, че са случайности. Няма случайности.  Peace Нещата се случват без за тях да има един отговорник като Бог. Ако аз не се съобразя с беднотията в България, която е една от причините за множеството кражби, ако аз си мисля че след като аз не крада - и другите не крадат, - значи си понасям личната отговорност за това, което ми се е случило. Ядосвам се, че са ме ограбили - съвсем нормално да се ядосам, но и си правя един кратък извод. И спирам дотам.

Ако започна да търся "урок" във всяка ситуация (а уроците странно защо се споменават само за негативни събития), - мога само да гадая. Някой спомена, че урокът е прекалена материална обвързаност. Е, може урокът също така да е "не съди за другите по себе си". Може да се измислят още няколко "урока" и докато ден-два се главоболя какъв точно ми е урока от дадената ситуация - аз съм пропуснала да се порадвам на деня. Забравила съм да добавя в яхнията сол. Забравила съм, че днес съм на родителска среща... Защото съм се вглъбила да си търся "урока".

Още нещо по повод "уроците": Тук често се говори за уроци. И се питам... Тъй като мисълта е материална; мисълта води до това, което ни се случва... и колкото повече хора се концентрират върху една мисъл - толкова по-изпълнима (осъществима) става тя... Не ви ли притеснява, че честата комуникация за "уроци"  и размисли над тях, не ви поставя в ситуации с уроци (т.е. в негативни ситуации, защото сме свикнали само в такива да търсим уроците си)?! newsm78

Делфина, агресията и гнева са напълно естествени състояния. Да се самонамразваш заради това, ще рече да се мразиш, защото си човек. Недей! Една от най-трудните задачи в живота на човек е да се приеме такъв, какъвто е, а не какъвто би искал да бъде. Разбира се можеш да опитваш промяна в себе си - това, което според теб е по-добро. Но не и да обръщаш агресията си срещу теб за нещо, което е напълно човешко.

Приятна вечер!

пп. КЛОНКА, бързо съвземане!

# 593
Здравейте  Hug
Приятно ми е да съм във вашата темичка Simple Smile

# 594

Ако започна да търся "урок" във всяка ситуация (а уроците странно защо се споменават само за негативни събития), - мога само да гадая. Някой спомена, че урокът е прекалена материална обвързаност. Е, може урокът също така да е "не съди за другите по себе си". Може да се измислят още няколко "урока" и докато ден-два се главоболя какъв точно ми е урока от дадената ситуация - аз съм пропуснала да се порадвам на деня. Забравила съм да добавя в яхнията сол. Забравила съм, че днес съм на родителска среща... Защото съм се вглъбила да си търся "урока".

Още нещо по повод "уроците": Тук често се говори за уроци. И се питам... Тъй като мисълта е материална; мисълта води до това, което ни се случва... и колкото повече хора се концентрират върху една мисъл - толкова по-изпълнима (осъществима) става тя... Не ви ли притеснява, че честата комуникация за "уроци"  и размисли над тях, не ви поставя в ситуации с уроци (т.е. в негативни ситуации, защото сме свикнали само в такива да търсим уроците си)?! newsm78

Интересно , ново мислене Тони
Това ми напомни , че трябва да се замислям по сериозно върху това , което чета и на което вярвам.

bouquet

# 595
Tonimar,понеже коментира темата с кражбите,а аз съм прясна "жертва", та доколкото разбирам от твоят пост - аз съм виновна,за кражбата ,защото българите са бедни,така ли Thinking Друго мнение имам аз за голяма част от българите,че освен че ги домързява повечко напоследък, любимото хоби е да се оплакват,вайкат и да чакат някой друг да ги оправи. И добре, аз ще си търся моят си урок - ок,а тези които крадат,убиват,нараняват умишлено какви ли уроци имат те? Не го приемам-не споря, коментирам Peace Не мога да съм виновна,че някой няма пари - ами да се хване на работа,така,както аз работя,да  си размърда сивите клетки, и да намери начин. Аз като нямам пари-не крада, мисля как да ги изкарам,нали?  Не познавам човек,който мисли с главата си,който да няма пари - другото е конформизъм-защото било трудно, и на мен ми е трудно, защото другите са бедни, и аз съм беден.А не Naughty  Относно негативните и позитивните "уроци", винаги съм ценяла позитивните - случва ми се нещо хубаво,защото съм си го заслужила, с начин на мислене, с дела - направил си добро, без  скрита умисъл, помогнал си на някой да "прогледне",подал си ръка на нуждаещ се, обичаш и т.н. Виж, с негативните - питаш се, мислиш, връщаш лентата назад, и понякога е трудно да откриеш точният си урок, но падаш-ставаш ,и продължаваш/с малко по-малка вяра в хората,но пък има и читави хора Peace/ Истината обаче е,че всеки е център на собствената си вселена,и другите не ги интересува твоята вселена..борбата е самотна, но пък така разбираме ,че можем да мислим,нали Wink

# 596
  • Costa Rica
Още нещо по повод "уроците": Тук често се говори за уроци. И се питам... Тъй като мисълта е материална; мисълта води до това, което ни се случва... и колкото повече хора се концентрират върху една мисъл - толкова по-изпълнима (осъществима) става тя... Не ви ли притеснява, че честата комуникация за "уроци"  и размисли над тях, не ви поставя в ситуации с уроци (т.е. в негативни ситуации, защото сме свикнали само в такива да търсим уроците си)?! newsm78
newsm12
Четеш ми мислите.
И, поне според мен, си абсолютно права.

В една друга тема се разговорихме за гадове, престъпления и наказания (и се стигна до вечното "Как спят тия хора?") и едно момиче изказа тезата, че на такива  не им се случва нищо лошо, защото те не вярват, че са сгрешили. Т.е. очакването, че "Бог си знае работата" и кармата им в края на краищата ще ги настигне си е самозаблуда на жертвите, за да могат да не се побъркат от загубата. Докато на насилника всичко му е на шест. Това от гледна точка на квантовата физика.
Струва ми се, че има много сериозна логика. Дали очакването на урока/наказанието/изкуплението и както там искате да го наречете, не ни стоварва на главите все нови и нови беди?  М?

Отилия, според мен Тони има предвид, че трябва да очакваме да се случват такива неща, а не че ги оправдава.

# 597
В края на лятото аз също загубих една сериозна сума пари, беше ме яд известно време.На всичкото отгоре баща ми ме подиграваше , за това , че махах с ръка и казвах, че това не е важно. Думите му бяха: "Ти нали си богата , затова казваш че не те интересуват тези пари. А бедните хорица , на които това са им заплатите за няколко месеца какво да кажат?"
Видях една две седмици зор, ама понеже бях решила да не се нервя ми мина бързо.Поне си спестих нервите.
Препоръчвам ти и ти да намериш начин да си спестиш смъртта на няколко милиона нервни клетки-казват че не се възстновявали.
В края на годината направих сериозни според мен дарения и мога отговорно да заявя, че сега, в иначе бедния на приходи месец януари  финансите ми сериозно се увеличават.
Лично за мен законът за даването наистина работи.

otilia Успех , животът е хубав  Hug  bouquet

# 598
Знам бе хора,знам че тук всичко се случва Crazy За втори път ми крадат "пълна" чанта, и животът си продължава. PeaceЧувството на погнуса обаче си остава,не е ли така Peace Не за материалното тъжа аз-пари се правят,за моралното ми е мъчно,за това,че приемаме за нормално да се краде, да се убива, да ни изнудват, да не се върши работа, да се лъже... И знам ,че всеки си носи кръста-може би ми се случва това,защото съм върл противник на джебчийките, стигала съм до бой с "мургави" работнички, спасявала съм много хора,от това да се приберат без пари, когато минавам с колата и виждам ,че в трамвай се качват подобни твари,спирам до спирката и се провиквам от колата да си пазят чантите - и хората си ги пазят Grinning И ето на - от пазенето на хорските чанти, моята принесох в жертва на богът на чантите Mr. Green Но, това няма да ме спре ,ако видя джебчийка, да и разваля "сделката" нали.. Това ме плаши мен, бездушието,всеки забил поглед надолу,не го интересува човекът до него..А не трябва - с уроци или без, хората са за да си помагат. С благотворителност се занимавам от ..от колко ли,има 15 години май/или повече/, значи и това с даването не ми е урокът тук Wink Но пък четох някъде , че "непоискано добро е грях"..и като се замисли човек, колкото и да помагаш на някой,ако той не го е поискал, никога няма да го оцени,камо ли възползва, в добрият смисъл-да се развие,да продължи първоначалната скорост,която си му дал.. И в тази тема е така - всеки намира нещото,което го интересува - толкова много информация има на първа страница - всичко ли четете? Не,нали - случило ви се е нещо, я любов, я здраве, я пари, я обида - и хоп, всеки си отваря конкретна техника или тема..Аз пък едно си знам, и няма да го променя - не прави на другите ,това,което на теб не искаш да ти правят" и днес, си намерих лист с мисли на Кристиан Ларсън, който от години ми се губеше, та от него много си харесвам една мисъл,която с пълна сила от години правя -"Да отделите толкова време за усъвършенстване на себе си,че да нямате време да критикувате другите".Животът е прекрасен, с толкова много положителна мъдрост и енергия,която ни чака, че даже не знам как ще се справим с толкова много хубави неща Grinning И за финал,още един поздрав от Ларсън " Да бъдете твърде неограничени,за да се безпокоите,твърде силни - за да се страхувате,твърде благородни-за да се ядосвате,и твърде щастливи -за да допуснете неприятностти в животът ви"

InteIIa,казват,че в Наречен било едно от малкото места на светът,където се възстановяват част от нервните клетки - има надежда Wink

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 20:26 от otilia

# 599
  • Tам през Атлантическия океан
otilia spoko

А сега тея дето никога не са изпитвали моментна омраза към нещо или ситуация да дойдат да ти дадът съвет  и акъл  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт