Отговори
# 600
Здравейте момичета! Малко не е по темата която разисквате в момента, но много ви моля ако някой знае от къде да намеря медитация с глас за напътстване да ми пусне линк. Незнам дали се изразих правилно. Искам някой да ме води в медитацията защото сама не успявам да си представя конкретни неща и да освободя съзнанието си. Постоянно се намесват разни други мисли и картини и става хаос. Иска ми се да е някаква приятна музика и глас, който да  води. Незнам изобщо дали има на български, но ако някой ми помогне много съм благодарна!

# 601
  • София
Мен, пък, като ме ограбиха за пръв път, преди маса години, на улицата, разраниха ми врата да ми скъсат тъпото злато, помня само че си казах, че си е отишло, щото така е трябвало и пак ще се върне при мен. Така и стана. Не съм тъжила за него изобщо. Наистина след това не зная защо имаше някакъв безумен период, в който само злато ми подаряваха. Даже и не съм го носила.
Обирали са ме пред бюрото за самолетните билети - цялата чанта ми задигнаха, с всички документи, та не успях да пътувам, прецакаха ми цялото лято. А беше годината, в която ме приеха в университета, ужасих се за документите си как ще се запиша, но ми ги върнаха тях. Само кинтите, козметиката и всичко останало, барабар със скъпата чанта си бяха прибрали. Mr. Green
Така че, тук си се краде и то не в гетата, а насред центъра на София. Неприятно е, но не е като да ти влязат в къщата - ей това си е голям шок. А като ме оберат, изобщо не изпадам в някакви морални размисли, яд ме е за парите, не че има хора, които крадат. То това си е ясно. Mr. GreenСамо не ми се ще да ме нападат грубо и да ме бият, да речем Mr. Green
И не мисля, че това са уроци. Всичко откраднато се връща. Абсолютно съм сигурна в това.
Аз съм губила много ценно бижу на плажа #Crazy В пясъка, сред шезлонгите. Усетих се, че го няма в ресторанта, докато обядвах. Слязох на плажа и си го намерих. Ей там, в краката на една мацка, която ми се беше настанила на шезлонга. Стоеше и си ме чакаше. Mr. Green Помня, че мъжът ми също реагира остро - не било норнално да ходя с него на плажа, ма нали съм била баровка... hahaha Аз пък му казах, че въпросното не ми е от него и ако искам да храня рибките с него, т'ва си е моя работа.
Нищо, което е наше в този живот, не може да ни бъде отнето. То се връща под една или друга форма. Това е моето мнение.

Това не ми пречи да ме е яд на крадците. Няма как да им се кефя, нито пък да ги благославям, де, казвам го за протокола. Нямам нужда от такива "учители". Stop

# 602
НЕДОСТАТЪКЪТ на ЖЕНИТЕ

Жените имат сили, които изумяват мъжете...

Те понасят страдания, те понасят мъка,

но те носят щастие, любов и радост.

Те се усмихват, когато искат да крещят.

Пеят, когато искат да плачат.

Плачат, когато са щастливи

и се смеят, когато са нервни.

Те се борят за това, в което вярват.

Те се изправят срещу несправедливостта

Не приемат „не” за отговор,

когато вярват, че има по-добро решение.

Лишават се от нещо, за да има за семейството.

Отиват на доктор с изплашен приятел.

Те обичат безусловно.

Плачат, когато децата им успеят

и са щастливи, когато приятелите им получават награди.

Радват се, когато чуят за раждане или сватба.

Сърцата им са разбити, когато си отиде приятел....

Скърбят безкрайно, когато загубят член на семейството,

и все пак са силни, когато мислят, че не им е останала сила.
Те знаят, че една прегръдка и една целувка

може да излекува разбитото сърце...

Жените идват във всички форми, размери и цветове.

Те ще карат километри, ще летят, ходят, тичат или ще ти е-майл-нат само,

за да ти покажат колко са загрижени за теб.

Сърцето на жената е това, което

кара светът все още да се върти.

Те носят радост, надежда и любов.

Те изпитват състрадание и имат идеи.

Те дават морална подкрепа на

семейството си и приятелите си.
 Жените имат важни неща да кажат

и всичко да дадат.

НО ВЪПРЕКИ ТОВА, АКО ИМАТ НЯКАКЪВ НЕДОСТАТЪК,

ТОВА Е, ЧЕ ТЕ ЗАБРАВЯТ КОЛКО СА ЦЕННИ.
Господ не ни дава хората, които искаме.
Той ни дава хората, от които се НУЖДАЕМ...
да ни помогнат, да ни наранят, да ни напуснат, да ни обичат
и да ни направят човека, който искаме да бъдем.

trinity_v, една, две, три, четири. Това са упражнения, записвани на курс, но спокойно можеш да си ги правиш вкъщи, те затова са публикувани за свободен достъп. Като ги усвоиш за тялото и здравето, можеш да ги прилагаш по отношение на други сфери в живота, ситуации, взаимоотношения. Развихри си фантазията.

# 603
Рози и рози   Peace

# 604
Още нещо по повод "уроците": Тук често се говори за уроци. И се питам... Тъй като мисълта е материална; мисълта води до това, което ни се случва... и колкото повече хора се концентрират върху една мисъл - толкова по-изпълнима (осъществима) става тя... Не ви ли притеснява, че честата комуникация за "уроци"  и размисли над тях, не ви поставя в ситуации с уроци (т.е. в негативни ситуации, защото сме свикнали само в такива да търсим уроците си)?! newsm78

Не, нямам такива притеснения. Ако съм ги научила когато е трябвало, те няма да се повторят. И това в моя живот е така. Други не съм ги схванала навреме и ми ги набиват в канчето, докато не схвана. Като схвана, спират. Но аз не приемам само негативното за урок. Има и много позитивни уроци. Например, как да обичам без да задушавам. Очаквам и още по-хубави.  Simple Smile

Краде се абсолютно навсякъде.

# 605
Ами по отношение на кражбите............. Преди две лета някой беше влязъл в стълбището на къщата на родителите ми и беше откраднал картините на баща, ми които бяха закачени на стените. В интерес на истината другите две семейства, които минаваме там непрекъснато (включително аз, която не живея там, но влизам супер често в сградата), изобщо не се бяхме усетили. Големи графики на бяла хартия, които висят на бяла стена... Това се случи, докато майка ми и баща ми отсъстваха за лятна почивка. Баща ми го забелязал като си дошли, но решил, че сме ги преместили за едно гости. Попита сигурно месец по-късно и така установихме, че липсват. Всички го приехме като "Я, виж ти!". Бяхме имали и други случаи на ситуации от това естество, но аз сигурно дузина дузини пъти повтарях това, което ме научиха във времето, че сферите здраве и пари понякога са компенсаторни и ако някой човек е в рисков период в едната, е възможно да има изместен ефект и да получи урок или удар в другата. Всички благодаряхме, че е в парите.

Същата година баща ми започна да получава едни припадъци и бяхме благословени да се случи, когато има друг човек до него и определено когато не шофира. Тогава само му повтарях, че някой го пази и че той е дал картините халал, за да е жив и здрав. По определен начин скоро след това след една техника със смеха и ползване активно на лавандулово етерично масло припадъците изчезнаха. А по отношение на външните набези първо си "вързахме камилата" с една погранична тел, а второ аз на всеки шест месеца прилагам техники от курсовете ми по стихии - чистя с огън (свещ) врати, проходи, огради, прозорци, огледала, входове и изходи на камини/ вода/ електричество и после капя масла шизандра и цитронела, които пазят.

......... Има и много позитивни уроци. Например, как да обичам без да задушавам. Очаквам и още по-хубави.  Simple Smile ..........

Офффффффффф, този ми беше от повтаряемите уроци....

# 606
Рози, много ти благодаря! Точно това исках   bouquet

# 607
  • София
Рози, това за жените...хубаво, ама хич не сме толкова идеални. Честно казано, иска ни се да сме, но...
Абе, имам си резерви аз за изписаното по-горе. Mr. Green

# 608
ДесGrinning Акъл и съвет "не ми требат, я си ги знам" Малко им е боят на някои хора, ама и това ще стане,някога,някъде Wink

Клонка, важното е ,че ти и детенце сте здрави вече Hug Яд и гняв синоними ли са Thinking Grinning

Крадат,крадат - колко  да крадат Crazy Да ви кажа, от народопсихологията тук,когато съм в чужбина, и като гледам хората как небрежно си вървят с отворени чанти, никакъв инстинкт за самосъхранение, и си мисля, ей тука две-три мургавелки,какъв бизнес ще завъртят Crazy И се оглеждам,за "сънародници",че те онез,капиталистите не са свикнали Grinning Ама  като си там, отпуска се човек някак си, и все за Швейцария си мисля Whistling
Хора,тъпото е, че всичко става пред очите на децата ни,и после иди да създаваш ценностна система Close Моите момчета, след случката/свидетели бяха,по неволя Twisted Evil/ си носят по една пръчка,да ги набиели "онези, лошите" Пък аз нали,все с кротце ,со благо,ама си трябва и "малко кютек"Мда.

Аз пък съм забелязала, че когато някой ми направи нещо лошо, после винаги му се връща - незнам кой или какво ги "координира "тези неща, но си има цикли в животът,спор няма Peace

Важното май е, човек да се съхрани,въпреки всичко, и да търси положителните знаци - то че лошо има,има, ама пък ако зациклиш на лошото, не виждаш доброто,нали Grinning Забелязала съм,и ,че този,който вечно говори за болести - все е болен, аз пък и да съм болна/ако не е видимо/ - гледам да сияя, та всички да си мислят колко съм си добре.То какъв е смисълът - да те гледат жално, да ми съчувстват - и какво от това..

Рози, Grinning Лично творчество ли е?Страхотно е Peace

Я да ви питам,какво мислите за тоз човек - Еленко Ангелов/психологът,който владее и "нашите" материи Wink Thinking

# 609
Здравейте момичета,
по повот уроците в живота намерих следната мисъл на Дънов, търсейки отговори на някой въпроси:

"Животът принуждава събуждането на съзнанието, което практически се свежда до обогатяване на ценностите, до прилагането на един висок идеал при всички обстоятелства на съществуването, до изпълняването на християнските норми на поведение. Постигането на знанието е немислимо без богат морален живот, без чистота на преживяванията, без наличност на добродетели. Знанието е откриване на същественото, мъдрото, вечното, абсолютното. То не се придобива, по се усъвършенства. Знанието се дава. И то само на тези хора, които могат да разберат и оценят това, което им се дава, и да го приложат в живота си. Знанието се основава върху постоянното."

източник> http://mikael7.com/modules/news/article.php?storyid=1431

Еленко Ангелов не ми се струва убедителен...

# 610
  • София
Еленко ми а малко...хм...странната българска думичка "лалю". Чете, интересува се , ама нещо много трудно му се получава разяснението и обясняването. Направо по-добре е да не пробва, н а мен ми идва анти. Четирите споразуменията при Гала така ги предаде, че чак аз взех да се съмнявам в истинността. Пълен провал.  Confused

По въпроса за уроците - нали сме тук да се учим? Какво лошо има в тях? Аз последно време доста им се радвам, въпреки че все горчиви ми идват. Ама какво гориво са, най-доброто.  Laughing

Рози, за откраднати картини вече ще ми кипне много жестоко. И за книги. Вкъщи ако влизат, да взимат всичко друго, ама да не ми пипат книгите и картините. Ако обичат.  Naughty Аз като продавам картина плача, пък ако ми я откраднат ще хвърчат глави. Без омраза.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 611

Офффффффффф, този ми беше от повтаряемите уроци....

И на мен, ама като не схващах.  Laughing Затова пък с научаването, камък ми падна от раменете. Точно така се почувствах. Свободна и влюбена в любовта.  Grinning

Аз не съм забелязала някой да се разхожда с отворена чанта, но сигурно не се заглеждам достатъчно. И се краде, да. Има достатъчно желаещи да се сдобият с портфейла или картите ми, та аз си ходя с чантата плътно пред мен. Но ми се струва, че ако излизаме от вкъщи с нагласата, че много се краде и е вероятно и нас да ни окрадат, то съвсем по темата, вероятно точно това ще ни се случи. Аз откъм документи и страха да не ги загубя, точно това съм си докарвала на главата. Откакто взех да си налагам да не се съсредоточавам върху възможните опасности, не ги и привличам. Което не значи, че съм застрахована, лятото един се опита да ми влезе в къщата. Но е факт, че не успя, с ангелска помощ тогава.  Peace

# 612
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
По въпроса за уроците - нали сме тук да се учим?

Аз пък съм тук за да Живея  Grinning

Малка част от Еклисиаст

Екл. 3:1 Има време за всяко нещо,
И срок за всяка работа под небето:
Екл. 3:2 Време за раждане, и време за умиране;
Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото;
Екл. 3:3 Време за убиване, и време за изцеляване;
Време за събаряне, и време за градене;
Екл. 3:4 Време за плачене, и време за смеене;
Време за жалеене, и време за ликуване;
Екл. 3:5 Време за разхвърляне камъни, и време за събиране камъни;
Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането;
Екл. 3:6 Време за търсене, и време за изгубване;
Време за пазене, и време за хвърляне;
Екл. 3:7 Време за раздиране, и време за шиене;
Време за мълчание, и време за говорене;
Екл. 3:8 Време за обичане и време за мразене;
Време за война, и време за мир.

ИН ЯН  Hug

Миж  Hug

# 613
Десссс,  Hug винаги имаш хубави нещица да споделиш с нас!
  И аз съм една задушаваща с любовта си ..... толкова имам да давам, да раздавам, че чак забравям най-важното " Първо обичай себе си" , но не по онзи егоистичен начин, а знаете по кой - дето си благодарен и се радваш за това в което си се превърнал! Насочваш цялата си любов към другия, че чак не му даваш въздух да си поеме от внимание, глезене и стискане за ръчичка  Crazy ...... На някои им идва в повече и ще си много успял ако намериш баланса да обичаш и себе си и него/нея без да прелива чашата!!! Това излишното ( извън чашата)  е загуба на материал, на някои дори им пречи и ги отблъсква ...., но докато научиш,че просто трябва да обичаш, а не да натрапваш чувствата си могат да минат декади .... Аз за момента се уча как да си стягам каишката, че докато давах все задушавах  newsm78 Embarassed

# 614
Уроци, уроци, колко да са уроци? Защо непременно случващото се да е винаги урок? Може пък понякога да е предпазен клапан, с който да се избегне нещо по-голямо.

Имаше един стар филм с Гари Олдман "Магистрала 60", в който той беше някакъв магьосник или нещо такова. Та пред него един мъж си спря колата и слезе от нея ,говорейки по телефона. Точно тогава Гари Олдман го събори пътьом с колелото си настрани и му счупи телефона. Човекът започна да се ядосва и да се тюхка как може точно на него да се случи, как му се иска това да не се е случвало. Олдман попита дали е абсолютно сигурен, че иска да не се е случвало и след като онзи му отговори с да, върна времето назад. Човекът си спря колата, Гари Олдман спря зад него без да го блъсне и докато онзи говореше по телефона, мина един камион и го размаза на пътя.  Mr. Green   Е кое е по-добре?  Mr. Green

Отилия, може би като са ти откраднали тези неща сега, ще станеш по-внимателна и за в бъдеще ще избегнеш кражбата на нещо по-голямо  Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт