Отговори
# 405
здравейте мили феи!благодаря на всички ви за подкрепата!!!!
операцията беше на 100%успешна и от днес виждам нормално с моите очи като всички други хора!

# 406
Диамантче, урааааааааааааа ура ура!

# 407
Цитат
Когато тялото действа спонтанно,
това се нарича инстинкт.
Когато душата действа спонтанно,
това се нарича интуиция.
Те си приличат и все пак
са далеч едно от друго.
Инстинктът принадлежи на тялото - на грубото.
Интуицията принадлежи на душата - на финото.
А между двете е умът, експертът,
който никога не действа спонтанно.

ума поне може да бъде трениран да бъде ценен инструмент, което не е все едно и също като да го изхвърлим!

# 408
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Чета Ви редовно .Изпращам ви  положителна енергия. Честито на blue diamant .Честито и на Рози - още се усмихвам. .  bouquet

# 409
....ума поне може да бъде трениран да бъде ценен инструмент, което не е все едно и също като да го изхвърлим!

Ако хората по-често си оставяха "ума", като излизаха от дома си, щяха да са доста по-щастливи и удовлетворени от постъпките си и като цяло от собствения си живот. Аз като мислих мислих в продължение на 150 години досега преди да направя всяко нещо, каква беше ползата или удоволствието за когото и да било (да не говорим за мене самата)? Никаквааааа  Laughing....

Вокси, идея просто нямаш колко промени ми се случиха за тези след 2 часа горе-долу ще станат 24 часа, откакто най-сетне реагирах абсолютно следвайки първосигналното си усещане за самосъхранение. Ако го мислех, още щеше да ми горчи, както толкова пъти ми се е случвало. Но този път не стана така. Този път за разнообразие постъпих правилно. И ми хареса. Сещай се, дали отново ще направя същата грешка  Embarassed Rolling Eyes. Полза от ум нЕма....

# 410
  • Варна
Чудесно е да чуя/видя,  че са се случили чудеса. Радвам се за вас мацки
blue diamant  и Рози и рози .

Само все още едно не разбирам, чета нещо случайно из нета, обикновенно
препратка, от трън на глог дето се вика...влизам в темата и хоп, за това се
говори...Та да ви го споделя http://sebepoznanie.com/razmisli/razum-intuiciq/

# 411
  • София
Момичета, има ли някоя техника за възстановяване на спомен?

До снощи бях 100 % сигурна, че през ноември съм си платила застраховката. Но получих писмо с подканяне и...познайте - нямам платежно, нито вносна бележка, в банката днес проверих движението по сметката ми и през този месец такова плащане няма. Сега, с паметта съм зле - факт, но с парите смея да твърдя, че съм винаги наясно и да забравя да платя и това, че по сметката ми има повече пари / които бях вкарала точно с цел плащането/ и да си ги харча - ей това за мен е мноооого странно. И затова ми се ще да си изясня нещата и да си възстановя защо не съм платила, ако наистина не съм. То вече доста неща показват, че не съм.

# 412
  • Costa Rica
Само все още едно не разбирам, чета нещо случайно из нета, обикновенно
препратка, от трън на глог дето се вика...влизам в темата и хоп, за това се
говори...Та да ви го споделя http://sebepoznanie.com/razmisli/razum-intuiciq/
Няма нищо случайно Laughing

Рози и Диамант, радвам се за вас.

# 413
  • BG
Здравейте милички, дълго време не съм писала, но ви четях. Бъдете здрави, радвам се, че ви има.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 22:32 от ИРА

# 414
Ама сте и вие...вкарахте ми в главата този Верещагин. Зачетох се в дира даже. Намират ли се по книжарниците неговите книги? От чисто любопитство. Тази първата, на която сте дали линк показателна ли е за "системата"?
На принципа "думам ти, дъще, сещай се, снахо"... - човек да се разкаже "Аз в този и този случай съм направил това и това и съм постигнал еди кое си" и да спре дотук е едно, но да отиде неканен да предлага техники на някого лично е съвсем друго и на това аз му викам неканено натрапване...

Мислех, че темите за Подсъзнанието са, за да си бъдем взаимно полезни и да споделяме, но май не съвсем...
Значи за едни може, за други не може.

И все пак –  аз се упражнявам от известно време и мога да кажа, че съм доволна. Ако не съм постигнала кой знае какви резултати, то е поради мързел, иначе системата е добра и достъпна. Но си иска усилия и тренировка. Малките неща, които съм искала са ставали... Аз я препоръчвам, но съм отворена и към други системи.
Най интересни и вълнуващи ми бяха първите упражнения за самостоятелно движение на ефирното тяло, и точно те провлякоха вниманието ми. Питах се възможно ли е това и реших да опитам дали наистина ще се получи.
Аз трудно се съсредоточавам и веднъж останах съвсем сама и на тихо и тогава усетих "допира" на предметите в стаята, които докосвах с ефирните си крайници. Беше вълнуващо. Но не става просто изведнъж.
Най трудно ми е да си изградя представа за еталонно състояние, но мисля че ако веднъж го направя после лесно ще се науча да влизам в него. Засега не мога. Или пък усещането е твърде кратко и не мога да го задържа. Но работя по въпроса, предимно вечер на тъмно.

Сигурно няма да повярвате, но точно първата книга на Верещагин ми даде отговор защо енергийните корекции в тялото при работа с акупресурни точки не са трайни. И това с пълна сила важи за ТЕС.
Третирала съм дълго време точките си по най различни начини, и разбрах защо след като съм се чувствала дори отлично след третирането им – после задължително старите симптоми се връщаха /отпадналост, изтощение, раздразнителност, липса на концентрация и т.н./.

Разбрах и защо когато работя с чакрите си не изпитвам такава нужда да стимулирам точките. Просто това което Верещагин е обяснил в 1-2 страници, аз го бях изпитала много преди да прочета книгата му.

Значи, енергийните меридиани в тялото са вторични енергийни потоци, преди тях са чакрите и двата първични централни потока - низходящ и възходящ.
Представете си ствола на едно дърво от което излизат клони – ствола включва двата централни потока преплетени един в друг заедно с чакрите, а клоните са вторичните потоци - меридианите.
Ако чакрите са слаби или небалансирани, то въздействието върху меридианите/точките може само временно да подобри състоянието ни, но е невъзможно да отстрани причината за проблема, ако той е на по-дълбоко ниво.

Докато коригирането на енергиите в чакрите коригира автоматично и енергиите на меридианите. Обратното обаче е невъзможно.
Не че имам нещо против ТЕС, но истината е по-важна от всичко. Знам че много хора са постигнали чудеса с нея, но ТЕС не е панацея за всичко накуп.

Например на мен само работата с чакрите /по Дона Идън/ ми помага да издържам с часове на работа с компютър, без да ми изпива силите, а главата не ме боли както преди.
ТЕС няма този мощен капацитет да въздейства върху енергетиката ни...
А първооснова на здравето е здравата енергетика.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 15:53 от krem-karamel

# 415
На принципа "думам ти, дъще, сещай се, снахо"... - човек да се разкаже "Аз в този и този случай съм направил това и това и съм постигнал еди кое си" и да спре дотук е едно, но да отиде неканен да предлага техники на някого лично е съвсем друго и на това аз му викам неканено натрапване...
Мислех, че темите за Подсъзнанието са, за да си бъдем взаимно полезни и да споделяме, но май не съвсем... Значи за едни може, за други не може..............

Хъм, това беше съвсем конкретен мой коментар към съвсем конкретен човек, който ми пише на лични неща, които за мен са неприемливи и този човек прекрасно схвана идеята................

# 416
Зачетох се в книгата на Веришчагин след като я споменахте тук в темата.
От начало бях много ентусиазирана, реших че това е Нещото за мен, но като стигнах до упражненията с етерното тяло и зациклих - нищо не можах да постигна  Confused

Виждам, че в тази теория има истина, идеята за енергийните потоци се споменава на много други места, но досега не я бях чела дотолкова подробно обяснена както при него и въпреки всичко не се справих...

# 417
  • София
Ама сте и вие...вкарахте ми в главата този Верещагин. Зачетох се в дира даже. Намират ли се по книжарниците неговите книги? От чисто любопитство. Тази първата, на която сте дали линк показателна ли е за "системата"?

Не те разбрах, ако имаш да кажеш нещо, моля те на лични или по-конкретно. Peace Peace

# 418
....ума поне може да бъде трениран да бъде ценен инструмент, което не е все едно и също като да го изхвърлим!

Ако хората по-често си оставяха "ума", като излизаха от дома си, щяха да са доста по-щастливи и удовлетворени от постъпките си и като цяло от собствения си живот. Аз като мислих мислих в продължение на 150 години досега преди да направя всяко нещо, каква беше ползата или удоволствието за когото и да било (да не говорим за мене самата)? Никаквааааа  Laughing....

Вокси, идея просто нямаш колко промени ми се случиха за тези след 2 часа горе-долу ще станат 24 часа, откакто най-сетне реагирах абсолютно следвайки първосигналното си усещане за самосъхранение. Ако го мислех, още щеше да ми горчи, както толкова пъти ми се е случвало. Но този път не стана така. Този път за разнообразие постъпих правилно. И ми хареса. Сещай се, дали отново ще направя същата грешка  Embarassed Rolling Eyes. Полза от ум нЕма....

много ясно беше че цитата за ума е от Ошо.
Моята позиция е такава - проблем има с необучения/нетренирания/неспокойния ум.
Опита показва че ума може да бъде ценен инструмент - ако си направим труда да го развиваме по подходящ начин.
Сериозен проблем може да бъдат и неконтролираните емоционални реакции.
В тази връзка: "Не пускайте сърцето си да се разхожда само. Пратете ума и волята си да го придружават." Правилното е ума и сърцето да са в хармония - тогава може и да не трябва много време за чудене. Упражнението с дишането през едната и другата ноздра спомага и за това - някой ако е много емоционален или много ментален - да работи за баланс.
Ако един човек има проблем, хубаво е да решава проблема с подходящи начини, вместо просто да "прави това което му харесва" - решението не е задължително да е нещо от което трябва да примижваме от удоволствие!

Определено не ме кефят книги при които има: сега направете еди какво си упражнение да постигнете еди какво си, а то да не става. Проблема може да е в автора или в системата. Предпочитам техники, които биха дали резултати за различни хора, а не само за автора на книгата.
за "системата" си верешчагин е описвал в смисъл, че била била създавана в СССР по партийна поръчка с цел развиване на психоманипулация и контрол и ! с помощта на ...екстрасенси.
Сякаш няма истински Духовни Учители, че да се занимавам с методи на левия път/Черното Братство...
Никой не бих поощрил да се занимава с нея, а че се опитват да влияят и да манипулират и други хора е факт - имат си техники и за това, за нещата които си позволяват, в това число и спрямо потенциалните читатели или последователи даже не ми се коментира, но пък ако една феичка "си знае", има ли смисъл да и се обяснява...  Crazy

# 419
Ох, ама как става тая работа със сърцето и ума заедно?  Sad Моите са в постоянен конфликт.  ooooh! Истината е, че няколко пъти в последните години съм следвала ума си и честно казано, грам щастие не усетих. Сигурно всичко е въпрос на тренировка, както казваш, обаче аз не я владея.  Rolling Eyes

Дори днес ми беше такъв един тегав ден... Усещам се как се поддавам пак на страхове и недоверие, боря ги, разбира се, но пак е тегаво. Вярата е толкова крехко нещо и в същото време е част от мен. Много странно усещане. Знам, че е там, а не мога да я опазя на моменти. Елементарни неща, дор тук във форума, понякога са в състояние да ме извадят от равновесие. Глупаво, знам. Хора, които нито ме познават, нито някога ще ме срещнат най-вероятно, се оказват развъдници на бацили за нещо, което би трябвало да крепи фундамента на цял един нов живот. Но факт.

Успех на всички, положителна енергия на когото трябва и браво на усетилите свеж полъх!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт