Отговори
# 300
Привет мами,
И ние бяхме на преглед при ортопед /д-р Стефанов/ в Горна баня. Прегледа ни доста набързо, показа няколко упражнения за крачетата и масажче за петичките и естествено каза, че са му свършили талоните за безплатния преглед на ехограф, та ако искаме сега да си платим 18 лв, ако не да дойдем другата седмица. Интересно ми стана, ако не си бяхме платили в какво ли щеше да се състои прегледа, защото той освен ехографския преглед не направи друго, но както и да е. Успях набързо да го питам за кенгуру - каза че може и сега, за да й стоят краченцата в поза "жабче", а за проходилките и бънджитата, каза: "Ако ще ползвате да е след 6-7 месец или когато детето започне да седи самостоятелно".
И аз като Катенцето се вкарвам в неКви филми. Нашата мома също доста си върти главата и едновременно с това мята и ръцете. Повече ме притеснява обаче факта, че напоследък като спинка, много често издава ръмжащи звуци. Това се случва преди да се разбуди окончателно и изглежда така, сякаш сънува и бълнува нещо. Постоянно се стряскам като я чуя и ставам да я гледам - мята ръцете, върти главата и ръмжи, даже с ръчичките се удря сама понякога, толкова силно ги размятва пред лицето си. Аз вече сериозно се притеснявам нормално ли е това.  newsm78. След няколко дни сме на консултация и се чудя дали да повдигна въпроса пред педито. Мъжът ми все ми повтаря, че нищо му няма на детето и се психясвам сама, ама нали ние майките все си намираме за какво да се притесняваме. Някоя от вас да е забелязала нещо подобно при нейното бебче?
А иначе и ние си се плюнчим сериозно, прави си балончета и аз като я чуя все си мисля, че повръща /понеже тя го прави доста често/ и тичам да не се задави, а тя ми се хили и си продължава с лигавенето.  ooooh!

# 301
  • В две мънички очи...
Ох и аз се изплаших сега че и ние сме като Лама а аз както си хапвах постоянно през бремеността сирене  и мляко и сега пак се пускам на това повече  Shocked. Ако ми се съберат колики и зъби незнам ще хващам гората сигурно  #Crazy. Иначе аз имам братовчедка родена със зъбче  Shocked.
Малвинка, спокойно нормално е. При нас като реши да си рита всичко се мята, чак се задъхва един такъв странен. А за ръмженето ми ръмжи даже като му давам цица, така че вече не обръщам внимание на това. Иначе оня ден така лошо се задави че още ме държи уплахата и това защото като го оставя буден и започва да се напъва.

# 302
За прегледа при гинеколог, аз трябваше да отида на 5-тата седмица, но все забравях даси запиша час, та най-накрая вчера се замъкнах-на 9тата. Каза, че всичко е наред, взе ми цитонамазка, похвали ме, че съм се държала много добре по време на раждането и това беше. За цитонамазката на мен преди теста ми беше излязъл положителен-abnormal,(съжалявам, но вече хич не мога да се сещам за някои термини) та сега контролно да видят как върви. Тук между другото като те изписват от болницата те задължават да се подпишеш, че ще отидеш на контролен преглед на 5-тата седмица (застраховат се, някоя да не каже, че не е знаела и да стане беля).
Иначе и на мен Боби ми се струваше дебел Simple Smile

# 303
  • София
Привет момичета и от мен!

Още не съм изчела темичката, но исках да се запиша, че нещо са променили визията на бг-мамата, та едвам се ориентирам кое къде е...

Ние с Ивчето бяхме в болница след нова година- остър бронхиолит, така страшно му свиреха гърдичките... вече е добре, напълно излекуван.

Набързо да ви споделя, че ми дойде менструацията и много се отрази на кърмата ми - Ивчето отказваше да суче/сучеше по няколко глътки през три-четири часа което е много малко, явно нещо си променя вкуса, защото той гладен засуква, но като тръгне кърмата плюеше с погнуса Rolling Eyes/, съответно кърмата намаля и сега като ми мина си наваксва с често сукане.

Така че мога да ви предупредя кърмачките какво може да се случи. Не става с всички така, само е възможно. С първия ми син ми дойде чак на 10-тия месец защото го кърмех на 2 часа денонощно и не съм разбрала има ли зависимост, а сега имам по-големи паузи и ето резултата...

За цикъл се смята когато е след 50-тия ден от раждането. Освен това аз имах усещания и в яйчниците точно както когато ми идва.

Ивчето се усмихва в отговор на нашите усмивки и напоследък се чуват и гукания. Много се вълнува от дрънкалките които му закачам да висят над него, понякога ги гледа съсредоточено и ги плясва с ръчичка, от което пък се стряска и ги гледа уплашено, много е смешен. Имам чувството, че скоро ще открие, че има ръчички Joy

Друго не се сещам засега,
Поздрави и целувки!

# 304
Добро утро Simple Smile
Malvinka и ние сме така. Дани понякога толкова силно си мята ръцете, че се удря в ръба на шезлонга. Вие поне ръмжите преди събуждане, а ние понякога се будим с рев.. а веднъж докато  спеше сладко сладко започна да плаче с все сила. Cry Не знам дали не се дължи на колики или на нещо друго Sad

# 305
  • Козлодуй
Добро утро мамчета Simple Smile Дано да сте поспали тази нощ.
И ние се лигавим от няколко дни. И е по-неспокойна. Вечер трудно заспива. Дано не са зъби отсега, че не знам.
Ние пък сутрин се будим с ей такава усмивка  Laughing . Явно добре си поспива. Но тя си спи без да става по около 10 часа.  За разлика от мен. Аз ставам за да се цедя.
Искам да ви споделя за 90 дневната диета. Аз също бях решила да я започвам. Не беше тежка и разбира се нямаше да спазвам деня, който е само на вода. Говорих с доки.......тя уж ме подкрепи. Правих я 5 дни. На 6-тия сама се отказах. Уж ядях колкото ми се яде от разрешените храни, но на мен лично кърмата много ми намаля. Тогава започнах да давам АМ по 2,3 пъти на ден. Реших, че един път съм кърмачка, а на диети мога да съм цял живот. Започнах си да ям. Повече ядки, повече лук. Мики също много ми помогна. От тогава започнах да ставам и през нощта да цедя за да стимулирам производството. Седмица след диетата вече си имам мляко и давам АМ само на последното хранене. И то не защото нямам кърма, а защото след АМ спи непробудно до сутринта. Много сигурно ще ме сметнат за чалната, но аз намирам за правилно, коремчето на детето да прави по-голяма нощна пауза. Аз така или иначе ставам поне веднъж да цедя. Simple Smile
Така, че .........внимавайте много с диетите!
Аз спрях хляба и сладкишите и започнах кардио всяка сутрин по 15 мин. Ефекта е по-бавен но....си струва Simple Smile

# 306
  • Дъблин
Добро утро и от мен!
Днес сме ранобудни, ама това щото съм доста притеснена. Ива е хремава, а се опитва и да кашля Sad Не сме звънели на док още, но днес ще го направим. Дано да не е нещо сериозно, ама нали сме майки, шашкаме се.
Вчера се чуваше само някакво похъркване в гърлото и това беше, но днес си е вече в носа, подсмърча. Откъде го лепнахме не знам, но дано да мине бързо  Praynig

Иначе аз на лекар ходих около месец след секциото. Гледаха ме на ехограф само, за да видят как се прибира матката и ми казаха напролет пак да отида, когато ще се е прибрала окончателно  Peace

# 307
добро утро и от мен днес няма кафе и закуска Wink.и Валя днес се събуди малко хремава ама не се учудвам тя и каката така яко кашля  и се сополиви че днес май сме на преглед дано да не нещо сериозно.тук нещо слънцето се опитва да се покаже да се покаже дано да успее.

# 308
Добро утро и от мен. Аз тая нощ се наспах  newsm44 Бубата като заспа снощи към 8,00 нощес се събуди към 3,40, и то даже не се и събуди ми аз я взех да я накърмя, че такава пауза не ми беше правила до сега. Хапна детето и си спинка пак до 7,40. Напрво днес съм голяма свежарка  Mr. Green Ако реши така да я кара няма да имам нищо против.
Да питам мамите със секцио - правите ли някакви упражнения и ако да какви? Аз днес ще питам доктора ми може ли нещо да правя, въпреки че си мисля, че поне до 6 месеца ще ми забрани всякакви гимнастики и фитнеси.
А гледам няой пишат, че са започнали кардио - може ли да ме светнете какво по-точно правите, че съм малко захлупена на тая тема  Embarassed (Преди имах желание на ходя на фитнес или някаква там гимнастика, ама понеже нямаше кой да ми се върже на акъла да ходи с мен, а мен сама ме беше срам  Flushed и така си останах само с желанието)

# 309
  • Велико Търново
Добро утро и от мен! Явно тази нощ доста бебчета са си поспали добре - нашата Вики като заспа към 21:30 ч. се наложи да я будя в 6:30 сутринта да суче. За първи път не се буди нощно време. Ако продължава така и аз като slb83 ще трябва да ставам да се цедя, че да стимулирам лактацията. А сега пак е гладна - отивам да я кърмя.

# 310
  • гр.София
Добро утро и от нас Simple Smile

Ето ви кафенце и закуска

Ние пак спахме много неспокойно Sad Вече се чудя какво става.Спи му се на детето но не престава да се върти и да се мята.То че имаме колики имаме ама май и друга причина има за не спането му.Вече трайно се е пренесъл за през нощта в моя креват.После ще му мисля как ще се отучваме.Иначе си прави една 6 часова пауза през нощта и после си яде на 2.5-3.00 часа.Купих му еспумизан за коликите,ако някой дава да каже мнението си за тези капки.Че аз вече се чудя какво да давам.

# 311
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро, мами  Hug
Гледам тази сутрин няма кафе, та реших да го предложа аз, макар и малко късно

И Марти си поспинка тази нощ. Заспа към 22:00, събуди се в 3:40 да яде и веднага заспа до 8:00ч.
Нещо ме е ударил мързела днес, а навън за първи път няма мъгла от не знам кога, и се надявам да не ме домързи още повече и да си пропуснем разходката.
И да се оплача - от НОИ все още нямам пари за декември. Никой не си вдига телефона от миналата седмица...писах им на пощата, върнаха ми само да си пратя ЕГН-то и оттогава ни звук, ни стон...Ако до другата седмица не се случи нищо, ще ида на крака да видя защо така ме забравиха  Rolling Eyes

# 312
liana85  Joy
Двойно кафе и манджа тази сутрин  hahaha

# 313
  • София
Добро утро момичета и благодаря за кафето и закуската Simple Smile ще си хапнем повечко днес Simple Smile
Катенце и аз си чакам парите за Декември, ама още не са ми ги превели. Четох някъде, че НОИ били стриктни, но изплащали парите след като работодателя е внесъл осигуровките, та си мисля, че може заради празниците миналия месец да са внесени по-късно.... знам ли newsm78

# 314
liana85, аз използвах преди Еспумизан Л и не останах много доволна...Първата седмица беше що годе добре или просто аз си внуших, обаче след това същата работа. Детето просто свикна с тях. Минах си пак на Колийф и повече не смятам да ги сменям. Наистина са скъпички, но поне го няма онова гърчене от болка с часове. Сега се напъва 5-10 мин. и това е. Спи спокойно и плаче по-малко.

Beri
, виж това не се сетих  newsm78 Вчера пратих следващия болничен за януари във фирмата и като се замислих счетито ми каза, че без него не могат да пуснат осигуровките...и все пак ще ида до НОИ да видя аз с очите си какво стана с тоя декември месец

Общи условия

Активация на акаунт