Отговори
# 210
здарвейте и от мен.....  Hug не ми остава никакво време за форума от няколко дни...ние сме с обрив от около 1 седмица...първоначално педито ниизписа Нахтхерцен на Д-р Тайс,но имам чувството,че се влошихме от нехо..кожата стане още по-суха и като шкурка...вчера купих Атодерм на Биодерма и сега мажа с него,но днес определено ще посетим отново педиатърката...самият обрив е като ситни червени петънца ,които образуват цяло голямо петно( голямо обяснение му дтъпнах)...четейки из нета се съмнявам за Атопичен дермит....Има ли мами сблъскавали се с тази диагноза...много съм притеснена...отивам,че пак се събудихме...обрива е само по бузките Sad

И при нас има точно същия обрив. Появява се, после затихва, после пак се появява... Sick Беше само по бузките, но вече има малко и по горната част на ръчичките.Нашият педиатър каза, че до годинка-две трябва да изчезне (голямо успокоение, няма що!). Не мисля, че нахткерцена е причина за влошаването - просто сливането на пъпките в обща червенина, покрита с твърда кора си е етап, през който се минава, преди да започне подобрението. Струва ми се, че като овлажнявам кожата, има някакво подобрение, но може и да няма връзка. Направо съм се видяла в чудо с какво да го лекувам. Поръчала съм сега един противогъбичен мехлем, който обикновено изписват за дупе. Днес ще ходя да си го взема от аптеката. Ако вземе, че подейства, ще ти пиша. Ако ти откриеш лечение, моля те, сподели! Hug

Аз се включвам пак с голямо закъснение, че напоследък време за форуми не остава.

Честито на патерица на празнувалите рождени и именни дни наскоро!
  bouquet И ние бяхме от тях Grinning
Ще гледам да ви попрочитам по-редовно, интересни неща коментирате. За цвета на акито - нашият педиатър ме успокои, че зеленото ако се получавало, когато храната премине прекалено бързо през хранопровода, нещо си там не се преработвало... накратко - не било признак на болест и не е повод за притеснения.
Нашите ваксини ги отложиха за другия месец. Не че има причина при нас, просто ги почвали от 3-ия месец. А направление за ортопед също не получихме - май ще трябва да се обадя поне това да питам...  newsm78

# 211
  • София
Здравейте и от мен,
Мама Мими, благодаря за закуската и кафето  Hug
За кенгуруто, аз имам 2 - подарени, ползвала съм го ако се наложи да си напазаруваме от магазина, като си го придържам през цялото време иначе веднъж го ползвах за по-дълго време и мнооооого ме заболя кръста и оттогава не го ползвам  Confused
Сега и аз да ви се пооплача  Sad Вчера нали ви се оплаках, че някаква хрема ме гони. Е, събуждам се към 3.30 малкият мрънка нещо на сън и издава нечовешки звуци с нослето  Cry Към 4.30 вече не издържах взех го да го погушкам и то детето поспа 5 мин след това се събуди. Капнахме му Маример и се пробвахме да поиздърпаме нещо, ама...запушено си му е нослето. И днес след 14.00 часа ще го водим на доктор.

# 212
  • Пловдив
Никол не вдигна Т,дано и другите да ги понася леко.
Но 3 часа след ваксината й изби малък обрив на дупето,което за мен не е съвпадение.Миналия път след ваксината за Хепатит Б пак й изби обрив.

за заспиването щях да пиша,че ние в къщи често я приспиваме в количката,най-лесно е в нея,напред назад и се успокоява.Иначе заспива и на диваните,и в шезлонга,вечер си спи в кошарата,но през деня най-често е в количката

# 213
Здравейте и аз съм от Варна„ незнам колко ортопеда има във Варна но аз имам час при д-р Живков в майчин дом, като отида на 17-ти ще ви пиша за какво става въпрос. Относно кенгуруто, аз имам на бертони за да видя дали ще стои  то се води от 3,5 кг до 9 без възрасти, има си като облегалка да си подпре главата, ама не му е удобно понеже ръчичките му са къси още и не могат да минат над въжетата за моите ръце, по нататък може би... Grinning

# 214
Направо си ви завиждам че се е вдигнала мъглата и може да се поразтъпчете малко с диваненцата-мойто поне заспа като да не повярваш и без разходка днес.Тук в Пловдив е такова едно мрачно и тъмно а аз живея и точно до Марица и бая мъгла си има още около нас Sad

Пожелавам приятна разходка на всички мами които ще се порадват на хубавото време Simple Smile

adriana_mamпробвай под въжетата за твоите ръце-аз поне така го нася...

# 215
Привет и от мен. По повод на алергиите вече съм станала специалист; моя Калоян /на 2 м/е с диагноза алергия към белтъка на кравето мляко. Откриха ни я в края на първия месец, когато не спря да ака около 20 пъти за един ден имаше слуз и кръв. Кожата му беше адски суха и грапава. Водих го при небеизвестната  доц. Маринова в педиатрията и тя му постави тази диагноза. Някои казват, че АБКМ и атопичния дерматит са едно и също, но аз не мога да се изкажа компетентно по въпроса. Та за сухата кожа тя ми изписа козметика на Себа мед, прах за пране на Сано, без омекотител и  само памучни дрехи, а за храната вече сме на соево мляко Аптамил АДС. Дано съм помогнала на майчетата, които се притесняват за кожичката на бебоците.

# 216
ей събрахме се доста от Варна Grinning.adriana_mam ще чакам да кажеш какво ви е казал ортопеда  и в какво се състои прегледа

# 217
Това мойто дете почва да ме плаши. Вчера почти целия ден го проспа. Вечерният ѝ сън започна към 12 часа и сутринта откара до 7 и 10  Shocked без да се буди. И не стига това ами заспа в 7 и 30 до 10. После пак заспа към 11 и все още спи. Вече не знам какво да правя - да се притеснявам ли, да се радвам ли? Thinking

# 218
Ей днес в чудо се видях с това дете. От сутринта само мрънка и реве, спи 5 минути и пак реве. Накрая я изведох навън и се кротна, разходихме се едно хубаво и сега спи в количката си в коридора. Не и понася да седи все затворена вкъщи. А пък снощи какво си причиних без да искам. Майка ми идва на гости и ми донесе сушени сини сливи. Аз много ги обичам и докато се усетя как действат хапнах 5-6 и резултата е, че от сутринта сменям памперси на поразия. Че единия път преля и всичко беше в л..на  Joy Та на който бебето има запек може да пробва и този метод. На мен слава богу не ми подействаха така сливите, че ако трябваше и аз да седя в тоалетната и бебе да се нааква щеше да е весело  Joy
И друго да споделя, от няколко дни освен българския лактогонен чай (аз вече не го варя, само го заливам с вряла вода и го запарвам 20-30 мин) пия и чай от маточина (по 2 чаши на ден) и ми се увеличи кърмата.
Дано да се наспи сега диването и да е кротко после, че останах без ръце. А утре сме на ваксинация и ако е нервна от сега не знам какво ще я правим. Добре, че поне баща и е почивка утре та няма да съм сама.

# 219
  • Пловдив
gery_daisy и аз живея до Марица , ще излезем комшиики, та може да се срещнем да запознаем бебоците Simple Smile
Момичета аз пие и един друг чай за кърма купих го аптека 36,6 и то точно от една определена тъй като там ме пратиха, незнам дали има в др от веригата-на чая пише Билкова аптека номер 1, произвежда се в Пловдив написан е адреса, ЧАЙ ЗА КЪРМА , описано е съдържанието и как се приготвя, в хартиена опаковка е 400гр., струва 7,40лв. пия го от 1 седм. и мисля че има някакво увеличение(аз си мислех че ми намалява кърмата тъй като чувствам гърдите си като мекици, ама това не е критерии имам си но все пак си пия и чай), а принципно съм пробвала всички и българския лактогонен, и на хип-чай и сироп, и teekanne (т.е. всичко за което съм чула).

# 220
Това мойто дете почва да ме плаши. Вчера почти целия ден го проспа. Вечерният ѝ сън започна към 12 часа и сутринта откара до 7 и 10  Shocked без да се буди. И не стига това ами заспа в 7 и 30 до 10. После пак заспа към 11 и все още спи. Вече не знам какво да правя - да се притеснявам ли, да се радвам ли? Thinking

Ех и моето да спеше толкова  Crazy

# 221
  • София
Здравейте и от мен!
Ние сме много добре!!!Като ви чета сзтигам до извода,че имам едно мнооого добро и послушно дете(или много мързеливо) Mr. Green Габриела си заспива вечер към 10 часа,буди се към 3,6 и 9 за да се наяде в просъница и си спиме двете до обяд!!! newsm44 После я местя в кошарката,където си играе с активната гимнастика,говори си нещо на играчките и си заспива...после пак яде,играе,спи... та до 5-6,когато вече иска малко внимание,но докато аз я погушкам и й попея се прибира баща й и я поема да й се порадва,къпем я,яде и то станало 10 и тя си заспива!!! Направо ми е златна!!!  smile3521
Вече нямаме колики и спрях Инфакол-а,а Биогая ще давам докато свърши опаковката.
Кенгуро на нас ни дадоха и я пробвах веднъж,но цялата се загуби в него и така беше побола нос в гърдите ми,че се уплаших да не се задуши и повече не съм пробвала.Като стане на 3 месеца ще пробвам пак.
И да питам има ли и други като нас - като я сложа по корем не иска(или неможе) да си вдига главата.Олигавя пелената под нея,пуфти като парен локомотив и в най-добрия случай се сеща да обърне глава на страни.За пълзене и дума не може да става ( педиатърката ми показа как да й подпирам крачетата за да се избутва напред,ама не ще)...
Охо...май препълнихме памперса и е време за смяна... Wink

# 222
  • 42.016399,23.101179
При нас пък се вдигна мъглата, но заваля дъжд и пак се размина Белославас разходката. Добре че бабата се съгласи да я попази, та поизлязох за малко с катата навън. Confused
Деси М. и Белослава хич не обича да стои по корем, скъсва се от рев ако е така върху пеленка оставена, обаче ако я държа с ръката върху скута ми и харесва и си държи главичката.
Памперсите и тя ги пълни много, понякога здрават се омазва, но от няколко дни е само през деня, което много ме радва, та не ми се налага сънена през нощта да сменям пелени.

# 223
Хайде и аз да се запиша, че от няколко дни ви чета и не мога да ви дочета, а ще изпишете темичката  Crazy

Ние за уикенда ходихме до нашите, и мен особено много добре ми се отрази  макар и за малко, че се видях с приятелките си, с нашите, даже и успяхме сами с мъжо да отидем до магазина, докато бабата и дядото гледаха джуджанко, който през цялото време си спя на ръце, без значение в чии ръце  Mr. Green

Та, малко ми беше зор докато го намоля да си спи в креватчето си, а не при мен на ръце цял ден, и днеска поне ми успя  Party Вико взе да си ака 1-2 пъти на ден, някога изпуска 1 ден, но много рядко. Преди това след всяко хранене, пълнеше пампите  Crazy  За смеене си се смее ако му е всичко на ред, и много ни е сладък с татито като почне да си гуга, като казва Г-то супер изразено. Дикцията засега му е добра  Mr. Green През нощта почна да спинка по 4-5 часа, но за сметка на това, почна да се събужда порано, т.е. към 7:00, от къде ли му хрумна, та мен малко зорно ми идва това супер ранно ставане  Tired

Е хайде мамчета лека вечер, че вече се събуди и сигурно иска папо  Simple Smile

# 224
  • София
bobito0785 знаеш ли колко мами ще ти завидиме, че бебо си спинка, аз от както се е родил малкия си мечтая да се наспя една нощ без прекъсване, ама май няма да е скоро.

Да ви кажа момичета, че днес бяхме на ортопед и всичко си е наред, само доктора беше доста чалнат Simple Smile не спря да ръси простотии и много съм се смяла Simple Smile
Сега да мине и ваксината в Петък и ще сме супер.

Общи условия

Активация на акаунт