Отговори
# 480
.........Очевидно е, че милата ни България има нужда да коригира статистиката за броя на онкоболните - много им се виждат. Ето сега ясно излезе и причината поради която ни изписват летрозол вместо фемара с покъртителното обяснение, че е едно и също! Фемарата е близо 300 лв, а летрозола 90 лв. Много сме скъпи на тази държава момичета! newsm45

Peace

# 481
kabzimalka, много ми харесаха плетивата ти! А още повече-манекенчето ти! Peace

# 482
Страхотни плетива, kabzimalka! Голямо въображение и творчество! Браво!

# 483
  • пловдив
Дааа kabzimalka манекенчето ти е супер, а аз съм ти твърд фен на плетените бижута и шапки
тези ми са любимит
http://kabzimalka.snimka.bg/hobby/pletenii.184529.17064931#
http://kabzimalka.snimka.bg/hobby/pletenii.184529.19409339

margi4 много работи има да коригира "милата ни Българи" освен статистиката за броя на онкоболните.... например като премахне полагането на Хипократовата клетва, че много станаха нещата в нея, които не се връзват с действащото здравно законодателство напълно повлияно от  фармацевтичните производители...
да не говорим и за някой интересни разлики в превода-
доколкото знам тази полагат българските лекари
http://www.bebe.bg/Praznichen_kalendar/hipokrat.htm
а тази е официалния превод
http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1% … D1%82%D0%B2%D0%B0

винаги съм се чудила за липсата на това - " ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление."
и промяната на това
"В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби."
БГ варианта
"Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби."
 newsm78 сигурно защото на подкупа му викат волна неправда.... ама по волята на кого.... ох тъпичка съм ... не схващам  Embarassed

Я да му дръннем по едно, така видимите неща стават по невидими, по..... размазани....

Наздраве дружина!

# 484
  • София
Ама тя статистиката не ги стряска, само ги ориентира да вземат мерки овреме Laughing И ето, че ги взеха - умишлено направиха промяната, без да има готовност абсолютно за нищо. Когато попитах защо го правят това безумие - отговора беше - питайте си Теодора Захариева - вие пациентите го поискахте да е така. Момичета още веднъж искам да ви кажа - всичко се прави умишлено. Няма пари за лекарства. Нямам думи как да се изразя - безумие, безобразие, геноцид и не знам още какво.

# 485
  • София
Помните ли  момичето, което спечели Байландо ? Каузата, заради която се бори беше лечението на сестричката и Таня в Германия.
Е, Таня днес е починала, преди да бъдат преведени паричките от Байландото.
Коментара оставям на вас.
Бог да прости детето. Дано да е в един по-добър свят !

# 486
 cry  Бог да го прости момиченцето  Flowers Rose Flowers Rose  За пореден път се убеждавам, че българската медийна благотворителност печели само рейтинг и нищо повече. Господ да ни дава здраве !

# 487
  • София
Хули, за съжаление няма място за коментар! Бог да го прости ангелчето Таня. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 488
  • пловдив
О, Хули  Sad ужас ....
Бог да прости детето  Flowers Rose Ангелче като нея не може да не е в по добър свят!

Не че ситуацията ме изненадва, и при Ани Байландо....
http://www.marica.bg/show.php?id=41313

# 489
  • В царството на игрите:)
Много, много съжалявам за случилото се. Това е твърде меко казано, но искам да внеса пояснението, че Рада - така се казваше момичето спечелило Байландо, не се бореше да лечение на сестра си, а за да могат да си изплатят дома, в който живеят, поради затрудненото материално положение на семейството. Това не променя факта, че парите не са преведени и, че е крайно нечестно...Това не е първия гаф на Нова телевизия. Бог да прости детето...

# 490
  • В царството на игрите:)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=799901
Това е новината. Явно истината е някъде по средата. Още веднъж ще кажа, че когато си отива млад човек е много, много тъжно...

# 491
Голяма мъка, наистина  newsm45

# 492
Днес е голяма задушница. Бог да ги прости тези, които не са сред нас! Flowers Rose Flowers Rose
Вчера ходих в онкодиспансера. Оказа се, че нямат летрозол и трябвало да ми направят протокол и да ги получавам от ОПЛ. Ходих при личния, но оттам казаха, че това ще стане от 1март. В понеделник ще ходя за кръвните изследвания и в сряда за протокола. С една дума - оставам без лекарства за неопределено време. Личният казва, че трябва от диспансера да ми дадат и тоя месец, защото Наредбата не е влязла в сила, но оттам правят икономии. Изобщо - пълна неразбория и отново ние сме потърпевши. Накрая ми казаха, че щом имам направен Золадекс, той щял да ме пази.
Вчера правих ехо и мамография и... нещо не е съвсем наред с единствената, която ми е останала. Имам 2 увеличени лимфни възли под мишницата и са болезнени. В гърдата също има някакви изменения, които са много болезнени при натиск.
Хайде, лек ден на всички!

Не Амазонка ,онкодиспансерите не правят икономии , а се стеремят да се освободят от наличните количества от лекарствата на таблетки и не зареждат ,защото когато влезе в сила наредбата няма да работят с тях. Нямам представа колко бързо ще станат протоколите и от кои аптеки ще се отпускат.  :bouquet скъпички са и малко аптеки ще могат да си позволят да ги държат на позиция. #Crazy #Crazyочаква ни доста лутане.
толкова добре си беше уредено в диспансерите.Малко чакаш ,но не тичаш 1. за протокол 2. за заверката на протокол до РЗОК
3. До Джипито за рецепта и това 2 _3 или 4 пъти годишна. Едва ли протоколите ще са 12 месечни newsm78

# 493
Дааа kabzimalka манекенчето ти е супер, а аз съм ти твърд фен на плетените бижута и шапки
тези ми са любимит
http://kabzimalka.snimka.bg/hobby/pletenii.184529.17064931#
http://kabzimalka.snimka.bg/hobby/pletenii.184529.19409339

margi4 много работи има да коригира "милата ни Българи" освен статистиката за броя на онкоболните.... например като премахне полагането на Хипократовата клетва, че много станаха нещата в нея, които не се връзват с действащото здравно законодателство напълно повлияно от  фармацевтичните производители..

винаги съм се чудила за липсата на това - " ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление."
и промяната на това
"В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби."
БГ варианта
"Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби."

Хипократова клетва
Автор: Хипократ    

Кълна се в Аполон - лечителя и в Асклепий, в Хигия и Панацея, и нека свидетели ми бъдат всички богове и богини, че доколкото ми стигат сили и разум, ще спазвам настоящата си клетва, скрепена с моя подпис.

Учителят, обучил ме в лечебното изкуство, ще имам за свой родител, като на драго сърце ще споделям с него и ще осигурявам необходимото за прехраната или работата му. А неговите потомци ще са ми като родни братя и ако желаят да изучат това изкуство, аз ще им го предам безплатно и без да им искам разписка за дължимата сума.

Ще наставлявам писмено и устно и чрез всички останали форми на обучение единствено своите деца, децата на своя учител, както и учениците, заклели се по лекарския обичай - никой друг.

Ще препоръчвам на болните полезен начин на живот, доколкото ми позволяват това умението и разумът, и ще ги предпазвам от всичко вредно и опасно.

Не ще се поддам на ничия молба да поднеса някому смъртоносно питие, нито пък аз сам ще реша да сторя такова подобно нещо.

Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление.

Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на опитните в тази област.

В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби.

Това, което видя или чуя из личния живот на хората, когато лекувам или дори когато изобщо не се занимавам с лечебна дейност, и което в никакъв случай не бива да става публично достояние, ще премълча, считайки го за тайна.

И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.

Заклех се!

# 494
ПОКРАТОВА КЛЕТВА
(Клетвата, с която се кълнат българските лекари)

В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.

Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.

Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.

Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.

Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.

Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.

Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.

Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

ЗАКЛЕХ СЕ!

Общи условия

Активация на акаунт