Отговори
# 165
  • пловдив
sivadem добър съвет, но.... за да влезе в болница ще и трябва направление за да е безплатно. Мястото на което ще и помогнат адекватно в Пловдив е отделението по палиативни грижи, но то е само едно
http://www.voennabolnica.com/menu_voenna10.html
винаги е препълнено и се чака с месеци / знам от личен опит  Twisted Evil / а ако настаняването ще е за пролекуване на бронхити и системи за стабилизиране на организма и ще е в която и да е друга болница, направлението ще го даде  джипито  Sad  Продължавам да смятам, че трябва да се стартира от там, най малкото за да получи направление за профилиран специалист, който пък от своя страна да пусне направление за болнично лечение  Peace

# 166
  • Пловдив
Тони89, и аз те съветвам да направиш още една консултация. За д-р Чинчев, мога да кажа само хубави неща, когато правих химиотерапията той ми беше лекуващ. Офисът на Анадолския център се намира на бул. Цар Борис III, м/у Паталогична бременност и ПУ. И консултация с психолог направете. Към Онкология Пловдив има психиатър и психолог. Успех.

# 167
Ve4e bqhme v otdelenieto po paleativni griji v Plovdiv - prekarahme 20 dni tam, ve4e nqmame pravo da ni ppriemat tam, trqbva da minat pone 6 meseca! Konsultirah se ve4e s 3 ma speciqlista - prof. Gaidarski - kaza 4e ne e za operaciq. Moje bi sled kato medicinata ne moje da i pomogne v momenta trqbva da probvam s bilki ili le4eben glad ili ne6to podobno! Posavetvaite me ako znaete za alternativni na4ini za le4enie?

# 168
Момичета, ще помоля за помощ. Майка сега ми се обади и каза, че не се чувства добре, днес беше на химиотерапия-втора поред. Подули са се лимфните възли под челюста, като обясни тя, и диша трудно. Това нещо нормално ли е или да търсим помощ. Благодаря!

# 169
Момичета, ще помоля за помощ. Майка сега ми се обади и каза, че не се чувства добре, днес беше на химиотерапия-втора поред. Подули са се лимфните възли под челюста, като обясни тя, и диша трудно. Това нещо нормално ли е или да търсим помощ. Благодаря!

Аз бих потърсила помощ! Peace

# 170
  • София
Обадете се на химиотерапевта и. Предполагам, че имате координати.

# 171
Да, благодаря! Сега ще търсим връзка с него-оказа се, че е дежурен тази нощ в отделението. Много благодаря за бързите отговори!

Притесних се, защото тя се чувства добре след химио и веднага се прибра в Разград, а там няма на кого да разчита.

# 172
  • София
Да вметна, че всяка следваща вливка от химиотерапията става все по-тежка. Нормално е и да не се шашка.

# 173
  • Карлово/ Пловдив
Извинявам се,че се намесвам в темата ви - да в Пловдив едно от  отделенията  по палиативни грижи е в военна болница Пловдив.В страната са много малко тези отделения и болните могат да лежат в тях максимум 20 дни като няма как да бъдат приети отново през следващите 6 месеца.По клинична пътека 297 която е за палиативно лечение няма как да стане - но за информация договор по нея имат три лечебни заведения в Пловдив - Онкологичен диспансер - сегашен Комплексен онкологичен център,ВМА - Ббал Пловдив и Мбал Св.Пантелеймон - бивша втора градска болница.
А в област Пловдив освен лечебните заведения в Пловдив които изброих такъв договор имат Мбал Карлово,Мбал Раковски.Просто направих справка за Пловдив и областта,ако някой го интересува за други региони,само да каже и ще му кажа  къде имат договори след като направя справка.
В случая жената може да бъде настанена в хоспис - но там се плаща доста - в Пловдив има няколко хосписа.Другия вариант е да се консултира с личен лекар,химиотерапевт или друг специалист.Иначе д-р Антоанета Томова е един от добрите химиотерапевти в Пловдив.
Другия вариант беше с клиничните пътеки за долекуване и продължително лечение - но тези отпаднаха от наредба 40 за основния пакет дейности покривани от Нзок - в момента както виждате не се говори за клинични пътеки за долекуване след различни заболявания въобще,а ако има такива финансирането ще е от Европейски средства.Но едва ли ще ги има до края на годината,а освен това се очаква от 2012 да се премине към диагностично-свързани групи при които пациента се лекува по всички заболявания които има,но дали ще стане това не знам,малко съм песимистично настроен,защото внедряването на ДСГ - диерджита изисква няколко години 3-5 средно.
Желая ви лека вечер!

# 174
Тони 89. Тъй като ме заинтригува влошеното състояние на майка ти, се поинтересувах от Националната здравна каса и ми отговориха, че в случаите за долекуване, с подобна диагноза, наистина може да се използва клинична пътека № 297, а  направлението  за която може да издаде лекуващия лекар, е чрез джипи-то.
     Съветът който дава dosci е изчерпателен, но отново си мисля, че трябва да се свържеш със здравната каса в Пловдив и с тяхна помощ да се търси болнично заведение. Вярно е че, отпаднаха пътеките за долекуване, но ще търсите възможност за прием за лекувани по симптоматика, а не по диагноза! Защото в подобни случаи като майка ти, страдат почти всички системи в организма и това създава предпоставка, за  определяне на нова диагноза, с която да бъда приета в болница. Не трябва да се забравя, че дори и само със силни болки, болният може да приет в болнично заведение, поради т.н болков синдром, както го наричат лекарите. Това според мен са по-възможните български реалности въпреки, че сме в ЕС.

# 175
Mnogo vi blagodarq za saveta! 6te se opitam da se se svarja sas zdarnata kasa v Plovdiv , za da vidim dali moje da e nastanim nqkade. Dnes zapo4naha da i zati4at krakata i korema - zadarja voda. 6te zapo4nem da i biem pak Rurantril!

# 176
Тони 89,
Това с Фурантрила е логично, но не забравяй, че отичането на краката може да бъде по много причини - сърце, бъбреците и др.. Освен това, при "източването" и с Фурантрил, се източват и т.н електролити и специално Ка и Nа. От това може да пострада сърцето. За това знам, че поне веднъж седмично, трябва да и изследвате кръвта, за нивото на тези електролити. Освен това в  подобни случаи лекарите дават и препарати, които да компенсират източените Ка и Nа - имаше един препарат Панангин, не знам дали го има вече по аптеките. Подсети за това докторите, до като е на домашен стационар, защото понякога те пропускат този момент. В болницата те вече си знаят.

# 177
Да споделя от личен опит, че силно отичане на краката от горе до долу може да има при нелекувана анемия, което отново насочва към изследвания на кръвта.

# 178
toni89_09,  не искам да те обезсърчавам, но доколкото съм чела и разговаряла с потърпевши,  Киберножа не е подходящ за подвижни органи. Най-голям ефект има при мозъчни тумори. Разбира се вие си направете консултацията,  щом сте решили, за да сте сигурни, че сте опитали - все пак специалистите ще преценят.
Давам ти линк за алтернативи
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=194974 … mp;sb=5&part=Ако използваш търсачката в ДИРа ще ти излязат и  много дискусии по тази тема. Дано намерите подходящото лечение. Желая ви го от сърце!

# 179
Момичета, тук има застой! Къде сте? На ски ли!?  Laughing
Слънчев ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт