Отговори
# 495
Хули, Йовче, скъпи приятелки, поздравявам ви! ЧРД! Бъдете живи и здрави! Пожеланията са на картичките, изборът е ваш! Наздраве!

# 496
Честита Баба Марта - моят мъж, който е страшен оптимист и много позитивен човек, ми забрани да казвам с повод и без повод"Да сме живи и здрави" или "Да доживеем да видим" или "Ще видим, да дойде утре" и разни други от този род. Той казва - "Следващите 100 години, ще сме заедно", "Обречени сме на щастие" и всякакви такива. Искам днес да съчетая двете  пожелания "Да сме обречени през следващите 100 години на щастие и здраве" Пожелавам го на всички с много надежда и любов!

# 497
  • София
http://s48.radikal.ru/i122/1103/74/5e3512febf88.jpg    … sp;    
   Честита баба Марта!   Да сте  здрави и усмихнати!
   Двете рожденнички ХУли и Йовче, многоооо радост,многооо щастие и здраве!!!  bouquet  bouquet

# 498
Честита Баба Марта , момичета ! Бъдете весели и засмени!
 Честит рожден ден на рибките в отбора  !

Да попитам.... Баба ми е на 83 години, направиха й операцията, махнаха и лимфни възли, жената се възстанови бързо , без никакви отоци, усложнения. Януари мина лъчетерапия, това добре. Миналата седмица е минала и първата вливка на химиотерапия. Много й е зле, не знае какво й слагат. Та въпросът е , защо тази възрастна жена трябва да се подлага и на химиотерапия..виждали ли сте такива случаи....Тук имам една женица в аптеката, на 89 год., миналия месец й дадоха " всичко чисто" и си пие по едно хапченце Femara дневно ( до 2015, жива и здрава ).
Хубав ден!

# 499
Честита Баба Марта - моят мъж, който е страшен оптимист и много позитивен човек, ми забрани да казвам с повод и без повод"Да сме живи и здрави" или "Да доживеем да видим" или "Ще видим, да дойде утре" и разни други от този род. Той казва - "Следващите 100 години, ще сме заедно", "Обречени сме на щастие" и всякакви такива. Искам днес да съчетая двете  пожелания "Да сме обречени през следващите 100 години на щастие и здраве" Пожелавам го на всички с много надежда и любов!

Аз сама си забраних тези словосъчетания,понеже и аз съм най-големия оптимист и не смятам да се дам на тая гад. newsm10

Имам въпросче - след като ви махнаха конците,използвахте ли сапун за измиване на раните?Вече мечтая за хубава баня.

# 500
Колко хубаво - 2 рожденнички на този ден - бъдете здрави и много усмивки!

И честита Баба Марта на всички!

Светли, наистина много ми е чудно, че на толкова възрастна жена са назначили химиотерапия. Предполагам, че това е така, защото на тази възраст хората имат високо кръвно, сърдечни проблеми или диабет и трудно биха я издържали. Но все пак лекарите са преценили. Хубавото е, че при по-възрастните заболяването се развива много по-бавно, така че след като е оперирана и си направи каквито и назначат, всичко ще бъде наред!

# 501
  • В царството на игрите:)
Привет и Честита баба Марта...Много усмивки и положителни емоции желая..
И на мен ми е чудно, но след като лекарите смятат, че на 83 години може да издържи химия, това си ок!!! Да е жива и здрава!

Имам въпросче - след като ви махнаха конците,използвахте ли сапун за измиване на раните?Вече мечтая за хубава баня.

Мисля, че след окончателното махане на конците може да се изкъпеш човешки Mr. Green
Кога си оперирана?

# 502
  • пловдив
Честита баба Марта!
Да сте бели и червени, румени, засмени,
 болести и пукници за бягат надалеч,
щастливи да сте минимум още век!

Честито на рожденничките!
Да сте много щастливи, обичани и закриляни!

Svetlili
майка е на 85г и също мина химиотерапия. На нас лекаря ни обясни, че карценома е Г3 - възможно най бързоразвиващия се и въпреки отличното отстраняване превантивно трябва да се направи химио, за да се унищожи евентуална наличност на някоя неуловена с изследване клетка. Понасянето на терапията е различно при всеки и това, че се чувства зле е често срещано. Ще премине. Следете левкоцитите / аз правих кръвна картина на майка всеки между вливките за да знаем как се движат / Тук момичетата са написали много съвети за храненето необходимо за подсилване на организма. Прочети подробно и първа страничка.

kabzimalka ако на мястото на шевовите няма зачервено или още отворена дупчица, не мисля че е проблем. Иначе в аптеките в болниците продават едни лепенки специално за къпане. В Пловдив ги намирам само тези аптеки. Прозрачни са , с вградена марля под продупчено найлонче.... ама обяснение ти дадох  ooooh! нямам в момента да ти щракна едно фото, но като питаш в аптеката те ги знаят.

# 503

Мисля, че след окончателното махане на конците може да се изкъпеш човешки Mr. Green
Кога си оперирана?

На 18-ти,вчера махнаха конците.Днес чакам резултатът от хистологията и окончателната епикриза.

Антомче,и аз си мислех за тези лепенки,макар че никой нищо не ми каза.Шевовете са чисти,само от единия дренаж не е затворена дупчицата и  утре пак ще ме точат.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

# 504
  • пловдив
На 18-ти,вчера махнаха конците.Днес чакам резултатът от хистологията и окончателната епикриза.

Антомче,и аз си мислех за тези лепенки,макар че никой нищо не ми каза.Шевовете са чисти,само от единия дренаж не е затворена дупчицата и  утре пак ще ме точат.

Стискам палци резултатите да са отлични  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Щом си с дренажче още, мисля, че не трябва да рискуваш. Слагай лепенки, даже за по сигурно се увий с едно бинтче, да не се разлепи от топлата вода и скачай под душа  Laughing Около дренажчето ще почистиш после с реванолче.

# 505

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!! Много здраве  и късмет на всички ви желая! Много усмивки и положителни емоции !!!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и на двете рожденички! Здраве, здраве и пак здраве!

# 506
Върнах се от болницата,ма съм леко побесняла - доктора нямал време да говори с мен.Щели сме да разговаряме на контролата,която е чак на 21.03.,а дотогаз аз ще съм в чуденка и от таз епикриза нищо не вдявам.Че съм с половин цица виждам и сама,ама исках да разбера лимфните възли клъцнати ли са или само са проверявани и защо ми е изтръпнала почти цялата лява страна.

На 23.03. почвам лъчето.Резултат отЕр и ХЕР  няма още.Колко време се бавят тез изследвания!?След като излязат тези резултати - преценка за ХТ. Хистологията готова - апокринен карцином и разбрах,че няма метастази.Не съм шашната,ама все пак искам да знам какво ми сториха.

# 507
kabzimalka, приготви се тепърва да побесняваш. Отношението на повечето от докторите е такова. Аз роман мога да напиша по този повод. Да не говорим за бисерите дето ги ръсят, сякаш нямат насреща си човешко същество, а неодушевен предмет. При мен резултатите от ХЕР-овете се бавиха около 2 седмици. Толкова чаках и хистологията. Оправдаваха се, че е лято и са в отпуск... И до сега във всичките ми епикризи пише "със съмнение за..." "вероятен произход от..." Да се чуди човек от какво всъщност ме лекуват. Скапана работа! Вече се убедих, че те са ни отписали, важното е ние да не го правим. 

# 508
  • пловдив
kabzimalka и проверката на лимфните възли си е клъцкане понякога  /на майка в епикризапа пише Аксиларната лимфна дисекция/
изтръпването минава бавничко , много е важно да правиш упражненията - на първа страница момичетата много подробно са ги обяснили

# 509
kabzimalka и проверката на лимфните възли си е клъцкане понякога  /на майка в епикризапа пише Аксиларната лимфна дисекция/
изтръпването минава бавничко , много е важно да правиш упражненията - на първа страница момичетата много подробно са ги обяснили

Антомче,правя ги упражненията.Дори за тези упражнения ми казаха чак на третия ден от операцията.Дотогава не смеех да мръдна.Добре че една сестра ме попита правя ли упражнения и аз я гледах като малоумна.Много са пестеливи на думи и обяснения.Само анестезиолога ме окуражаваше и идваше да ми повдига духа на всяко свое дежурство и да ме пита как се чувствам.Направо се влюбих в него  Blush

Баби,аз по природа съм много търпелив човек.Ама то и търпението си има граници.Та ще почакам аз,няма къде да ида.

Общи условия

Активация на акаунт