Отговори
# 525
smurf, щом HER липсва, непременно трябва да се изследва! От него зависи по-нататъшното лечение. Побързай и не губи време!
Мен също ме изиграха с тоя HER, наложи се сама да си го изследвам...и то много пъти...,но слава Богу накрая се оказа отрицателен, което е по-добрият вариант.

Нещо интересно: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=678208

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 22:51 от Sonia_d

# 526
  • В царството на игрите:)
Дааа, доматите са хубаво нещо, но когато са расли на село при баба, на много слънце и чиста земя. С тези домати, които са сега на пазара не се опитвайте да се подмладявате, че моя приятелка след две големи шопски салати преди няколко дни влезе в болница след страшно повръщане /зелено/ и злъчна криза Mr. Green
Аз обичам домати и чак сега разбирам защо толкова младея Joy

# 527
  • пловдив
Мили момичета, аз като един най обикновен простосмъртен, много пъти съм грешала, затова -

Простете ако с дума или действие, волно или неволно съм обидила и наскърбила някоя от вас!
Простено да е на всяка от вас, която волно или неволно /със сигурност не е било явно, че такъв спомен ми се губи.../ ме е наскърбил!
Бог да прощава на всички ни, да ни закриля и да ни дава сила да се справим с всяко изпитание, което ни изпрати!

bouquet

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 22:16 от antom

# 528
РАВНОСМЕТКА

Има дни в които се замисляш
за смисъла на земният си път,
за чувствата - когато си обичал,
за болката,стаена в някой кът.

И равносметката която правиш
ти дава сили , за да продължиш.
Доволен си, че много си направил
и че успяваш бързо да простиш.

А ако във сърцето си погледнеш
ще видиш колко обич си дарил,
но много повече на теб са дали.
Дали достоен ти за туй си бил ?

Дали от тази безгранична обич,
не е останало и малко жал
към хората, изпитвали я повече
от теб - към теб, подобно на пожар.

Дали си дал или си взел незная,
но знам че няма нищо по-прекрасно -
да си обгърнат от любов безкрайна,
и да живееш в обич необятна!

Простете, момичета! Много ви обичам!!!

# 529
  • София-Варна
Момичета,за пръв път попадам в тази тема.Назначиха ми изследване на CA 125; CEA .
Моля кажете за какво да се притеснявам/!

# 530
Момичета,за пръв път попадам в тази тема.Назначиха ми изследване на CA 125; CEA .
Моля кажете за какво да се притеснявам/!

СЕА е неспецифичен маркер. Препоръчва се да бъде използван в комбинация с други по-специфични ТМ. Прилага се при изследване за карцином на:

- дебелото черво;
- гърдата;
- белите дробове и др.

Стойностите на СЕА се повишават и при следните заболявания -хронични чернодробни заболявания, напреднала хронична бъбречна недостатъчност, пушачи и други.

СА 125.

Референтни граници до 35 U/ml.

СА 125 туморен маркер се използва при изследване за карцином на:

- яйчниците;
- дебелото черво;
- млечна жлеза;
- панкреаса.

Неспецифично повишени стойности могат да се наблюдават при – остър панкреатит, болест на Крон, чернодробна цироза, възпалителни заболявания на яйчниците, бременност и други.

По какъв повод си била на лекар и са ти назначили тези маркери?

# 531
  • София-Варна
Гинеколог,видяха се кисти на единия яйчник.

# 532
При възпалителни процеси на яйчниците също е възможно повишаването на маркера СА-125. Така че не се притеснявай предварително! Peace
Ако се наложи операция на яйчниците ,търси къде правят лапароскопска такава! Това е безкръвна операция,която се прави вече в много болници.Оперират те на първия ден,на втория сте в болницата под наблюдение и на третия се прибирате вкъщи.Дори не остават белези-само три точки.
Направи си изследванията и ще видиш,чевсичко ще е наред!
Успех! Peace

# 533
  • пловдив
Поеми си въздух ninkata1 Рано е още за притеснение. Когато ми откриха кистите и на мен ми пуснаха тези изследвания. Това какво се вижда на ехографа и това какво е в същност понякога се разминава. Затова и лекарите пускат изследвания, за да изключат по лошите варианти. Павят го за добро, защото ако не дай си боже е злокачествено, по добре е да се улови по рано. Чак след като излезат резултатите /лично аз съм почти убедена,че става въпрос само за привантивни изследвания и за кистите ще ти предпишат подходящо хормонално лечение/ ще е по сигурно дали да се притесняваш  Peace

nas_nina прекрасно стихотворение  Hug
Сисссс писали сме едновременно  Hug Hug

# 534
  • София-Варна
Благодаря ви момичета,дано да сте прави!Само от изследванията ли се разбира,карцином ли е или не?!

# 535
Благодаря ви момичета,дано да сте прави!Само от изследванията ли се разбира,карцином ли е или не?!

Ей,ей,спри се! Какви карциноми те подгониха!... Това са само кисти,нали така! Naughty

# 536
  • София-Варна
Е да,кисти са,но защо ми дадоха тези изследвания да направя?!
Нали туморните  маркери са за това?

# 537
Имам приятелка, която е на 22 години. Получи кръвоизлив и трябваше да й направят пробно абразио. След известно време я заболя долу ниско и тя отиде при гинеколога си. Той видял многжество кисти по матката и й пуснал туморни маркери. Дори нейните бяха завишени и тя се беше ошашкала, но в крайна сметка не беше нищо сериозно и с хапчета се оправи. Спокойно бе жена, аз като чист хипохиндрик предпочитам никога нищо да не бях чела ! И моя съвет е да слушаш какво ти казва лекарят ! Успех !

# 538
Е да,кисти са,но защо ми дадоха тези изследвания да направя?!
Нали туморните  маркери са за това?

Така...Сега си поеми дълбоко въздух и прочети първия ми пост,този най-дългия! В него какво пише-
Неспецифично повишени стойности могат да се наблюдават при – остър панкреатит, болест на Крон, чернодробна цироза, възпалителни заболявания на яйчниците, бременност и други.

Защо не си помислиш,че може да си бременна например?! Wink

# 539
  • София-Варна
Хехехехе,Сисссс,разсмя ме!Не може да съм бременна,това е сигурно!Признавам си,че не съм чела нищо подробно,защото съм шашната.Отивам да чета.Благодаря ви за вниманието!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт