Отговори
# 675
 Малко късно но от сърце Честит рож. ден на Вики  bouquet
 Мила Хули да ти е жива и здрава внучката и много упорита като баба си.
 Честита пролет на всички момичета да сте живички и здравички.

Не искам и необичам да споделям такива черни факти но,искам да подкрепа Сиссссс.
 Левика,преди време бях споделила с момичетата за една моя позната която употребяваше продукти еко.добавки на Вижън и не употребяваше лекарствата от традиционната медицина
и преди месец се влоши и в събота за голямо съжаление си отиде от нас.
 Много съжалявам ако съм Ви натоварила и обременила с тази информация просто искам да помогна.
 Не давам съвет как да постъпиш ти сама ще прецениш.Както казват тук момичетата всеки решава
 сам за себе си.Мама Хули казва за килцата зависи си от чоловека Joy Joyтова да му е кусура.

# 676
  • у нас - на брега на морето
Levika, ще повторя момичетата преди мен, но и моето скромно мнение е да не спираш в никакъв случай лечението си. Много добре, че си успяла с реконструкцията и липсата на гърда няма да те притеснява. Не си струва да изтърпиш толкова дискомфорт и накрая да си зарежеш лечението. Ти си много млада и всичко ти се струва много съществено, но килограмите са бял кахър в сравнение с болестта и смъртта. Стискам ти палци и продължавай напред! Hug
·٠•● Лорън ●•٠·,много съжалявам за твоята позната. Аз също зная за една такава много дейна жена, която въртеше фирма, но за съжаление Вижъна не успя да я спаси. Неприятно е да чуваме за такива случаи, но пък е полезно да отрезвят някои, които са залитнали встрани от традиционната медицина.

# 677
  • София
Много неща искам да попитам Левика.
И много мога да и говоря, защото много съм видяла през годините, в които се напъвам да съм все още жива. И за себе си и за тези, с които съм била и които си отидоха по знайни и незнайни причини.
Всички знаете, че почти 20 години живота ми преминава в коридорите и стаите в онкологията.
И то не защото го искам, а защото се налага. А се налага, защото ми се живее.
Някои от вас дори знаят как изглеждам физически, без протези и дрехи.
Най-добре знае мъжа ми, който е неотлъчно с мен през годините и нито за миг не е почувствал нужда от нещо по лицеприятно от моята особа нищо, че изглеждам като Квазимодо.
Левика, последното изречение го написах специално заради теб. Досега никоя от вас не го е прочела или чула, никога не съм намесвала в темата мъжа, с който споделям всичко вече 38 години. Някои го познават, други не, но за мен той е човека, който понесе дори повече от мен и без да го показва, трудностите около моето лечение.
Защо пиша всичко това ?
Ами заради вас, заради това, че си заслужава да направиш всичко възможно да се съхраниш физически и психически защото живота е хубав със или без някой друг орган, стига да е възможно.И защото си мисля, че заради едната суета не си струва да умираме !

# 678
           Здравей Левика,
   За да не се повтарям, съпричастна съм с  мнението на Сисссс и Хули, и добре ги проучи. Допадна ми, че се стараят да те убедят в логиката на живота! Млада си!
   Тъй като аз съм фен на хранителните добавки, те подкрепям да провеждаш лечението си съгласно официалната съвременна медицина, заедно с някокои регистрирани, официално утвърдени хранителни добавки, които биха ти помогнали в състоянието ти. След като е доказано за дадено средство – лекарство или хранителана добавка, че не уврежда, дори и да не помага – считам, че може да се използва. И пак повтарям – при условие, че не уврежда и то не разказано от някой си, а с документи !

# 679
  • Пловдив
Привет. Левика, подкрепям момичета.
Момичета, имам нужда от съвет. Какъв е начина да си изследвам костната плътност. С направление или само платено, на какво изследване трябва да се подложа и за остеопороза. Знам, че ще ми дадете точна информация. Благодаря ви.

# 680
  • Варна

Нанастеф, в крайна сметка какво ще правим със Золадекса? newsm78

Амазонка,
Извинявай, че се забавих с отговора, но те мислих.
Золадекса, който ти е поставен преди месец, ще действа още максимум 10 дни след изтичане на 28-дневния период.
Аналог на Золдекса е Лукрин, който в момента е напълно безплатен по НЗОК. Обърни се към личния си лекар.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 17:43 от nanastef

# 681
  • у нас - на брега на морето
nanastef, благодаря за отговора, но може ли малко по-подробно  newsm12! Моята лична като я знам каква е ... Въз основа на какъв документ ще каже да ти изписвам Лукрин по здравна каса? Ако не те затруднява, моля те обясни ми по-подробно. Може и на лични. Благодаря!

# 682
  • Варна

21.03.2011
В НЗОК е създадена добра организация по приемане и разглеждане на документите за отпускане на скъпоструващо лечение
В Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е създадена добра организация за максимално бързото отпускане на лекарства на пациенти с редки заболявания, за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания.

Всички постъпили документи се обработват веднага. Всяка седмица в НЗОК се провежда заседание на Комисията по чл.78, т.2 от ЗЗО, в която участват външни консултанти, специалисти по съответните заболявания.

За периода 01-10.03.2011г. 81 пациенти са подали документи за отпускане на лекарства за хормонозаместваща терапия при злокачествени заболявания. На 11.03.2011г. е проведено заседание на Комисията, която е одобрила протоколи на всичките 81 пациенти.

За периода 11-18.03.2011 г. в НЗОК са постъпили документи на нови 225 пациенти. Документите на всички вече са разгледани и предстои тяхното одобрение на заседание на Комисията, което ще се проведе на 22.03.2011 г.

# 683
Момичета, знаете ли някъде в момента да се прилага лечение с Лапатиниб, било то по Програма или чрез МЗ. Програмата, по която се лекувах в ИСУЛ е приключила.  Касае се за моя близка, ако някой знае нещо да ми пише. Спешно е!

# 684
Мили момичета,
благодаря Ви за бързите и съпричастни отговори.Може би не съм си изразила правилно и повечето от Вас са изтълкували моя довод като твърде повърхностен.Повярвайте килограмите към днешна дата са ми най-малък проблем,както съм написала се боря с тях,поне не качвам.Имам голям проблем с коленете в ужасно състояние са ,като ме видя доктора и попита сигурна ли съм,че е моя снимката и как въобще ходя,най-общо трябва да се инжектира филър в тях не знам за какво време ще ми помогне ,утре ще ходя при него,имам проблем и с китката.Не искам да Ви натоварвам с други доводи само ще кажа ,че идеята да спра идва от доктор и не е за първи път и преди да скочите срещу него просто стана при разговор почти го принудих.Спирам до тук момичета .Желая Ви много здраве,вяра  и взаимна любов.Поздрави

# 685
Левика, а правила ли си консултация и с друг лекар за костите? Винаги търси и друго мнение.
Искаше ми се да се включи и Маргич.Тя ще ти каже повече за едно лекарство за остеопороза,което тя си прави.Казва се Алкаста или Акласта,нещо такова.Не знам как точно се изписва на латински.
Можеш да се поинтересуваш за него.Мисля ,че още не е много популярно в Бг,но е добро...Щом Маргич си го прави,а тя е фармацефт все пак! Peace
Каквото и да решиш все пак,пожелавам ти успех! Peace

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 09:43 от Сисссс

# 686
  • Пловдив
Левика, а правила ли си консултация и с друг лекар за костите? Винаги търси и друго мнение.
Искаше ми се да се включи и Маргич.Тя ще ти каже повече за едно лекарство за остеопороза,което тя си прави.Казва се Акласта.Не знам как точно се изписва на латински.
Можеш да се поинтересуваш за него.Мисля ,че още не е много популярно в Бг,но е добро...Щом Маргич си го прави,а тя е фармацефт все пак! Peace
Каквото и да решиш все пак,пожелавам ти успех! Peace

http://www.lekar.bg/news-20/info-311/%D0%95%D0%B4%D0%BD%D0%B0.%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 687
  • София
Левика, включвам се основно заради теб! Аз наистина си правя Акласта и се чувствам много добре. Миналата година имах установена остеопороза, направих Акласта и преди два месеца се изследвах пак и се оказа, че резултата е отличен - само остеопения. Има и съвсем нов препарат, който обаче е много скъп и все още на ниво изследване, но го има експериментално в България. Акластата може и по здравната каса , естествено излиза и по-евтино. Колкото до таблетките, ако доктор онколог е преценил, че ти вредят повече отколкото да ти помагат, то може и да ти спрат лечението с тях. Но само специалист може да прецени това! В практиката има и такива случаи. Те момичетата имат предвид ти самоволно на своя глава да не прекъсваш лечението. За мен най-добрия специалист по костите е проф.Рашков, завежда клиниката по ревматология на ул.Урвич, до ВМА. Има свободен прием, там правят и изследвания за костна плътност на много съвременен апарат. за съжаление не са по здравната каса. Ако те интересуват повече подробности на лични можеш да ме питаш когато пожелаеш. На всички останали момичета привет и целувки. Хубав и слънчев ден!!!!!

# 688
Снощи сума ти време се готвих за днешния ден и търсех нещо специално,с което да ви поздравя за празника.Но тази сутрин една моя много близка приятелка ми подари това клипче и освен че ме разрева,ме накара да се замисля!
Честито Благовещение!
http://blogatstvo.com/successology/teachers/last-lecture/

# 689
  • пловдив
...
Момичета, имам нужда от съвет. Какъв е начина да си изследвам костната плътност. С направление или само платено, на какво изследване трябва да се подложа и за остеопороза. Знам, че ще ми дадете точна информация. Благодаря ви.
Днес научих, че от 01 април във Втора поликлиника  - срещу бившия ресторант Стадиона, ще заработи апарат за проверка на костната плътност.Прегледа ще е 8 лв, няма да е с часове, отиваме и чакаме . На първи работното време ще е от 8,30 до 12,30 /всички петъци ще е такова/ останалите дни ще е от 12,30 до 18ч . За повече информациа питай на регистратурата - тел- 032/605 803  Peace

Общи условия

Активация на акаунт