Отговори
# 420
Добро утро мами:))
Честити месечинки на празнуващите и честит имен ден на големи и малки празнуващи.
Аз предлагам вода ,но не проявява особен интерес. На ден изпива 10-15 грама. Преварена водичка в стерилизирано шише. По съвет на педиатъра й слагам мъничко глюкоза, за подслаждане. Давам й след хранене за изплакване на устата.
brillian- кураж и търпение. Имаше някъде цяла тема за изцеждането и даването с шише. Доколкото помня имаше мами изцеждали почти година Shocked Трудно е ,но си заслужава в името на детето. Съжалявам, че не помня в кой подфорум беше. По-късно като имам време ще я потърся и ще пратя линк.Отивам да храня беба, че реве като магаре Hug

# 421
  • София
Добро утро и благодаря за пожеланията! Имах наистина един специален рожден ден!

Антония, честит имен ден! Честито и на всички празнуващи днес!

Мъниче, честит взет изпит!

Брилиант, не ти е лесно виждам, така че кураж,мила! Дано се справите с положението и скоро да израстнете алергиите, наистина е неприятно.

Стерелизирам веднъж на ден все още, бибероните ги мия с преварена вода, ако се налага през деня. Но сте прави - и Вероника лапа всичко до което се докопа, така, че все тая с тази стерилизация май.

Вода не давам още, но като разтварям хомеопатичното (Туя съм давала само) го давах с Девин розов етикет, непреварена. Тук нямам избор, стари са ни тръбите и тече мръсна вода, не става ни за пиене ни за готвене, та винаги имаме изворна и минерална.

Да похваля бебка. Тази сутрин се събуди в 6:30. Заигра се сама в леглото с едни плюшки и нито мрън нито нищо, остави ме да се наспя  Laughing
Но пък вечерта сме се хранили 3 пъти - върна си нощното хранене, но предполагам е поради нередовния режим последните два дни - аз на купон, баба с шишето храни... после май не и хареса вкуса на млякото (изпих малко ром) - и тя като мен няма да си пада по алкохола. Та днес ни чака натъкмяване на режима.

И да се оплача. Татито замина в поредицата от командировки. Следващите два месеца ще е с нас само уикендите. Зареждам се с търпение и дано се справя с двете госпожици сама.  Tired

# 422
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482448.0-Брилиант дано да ти помогне или поне укоражи малко, ако не успеете да се върнете към сукане от гърда Hug

# 423
  • София
Честит празник на мама antonia и на бебе Антония на gerinceto, а също и на всички останали, които също празнуват имен ден днес!!! Да сте живи и здрави и нека името ви носи късмет!    bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на месечинковците Любов, Дани, Зара, Дени, Боби и Румен!
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Фъстъчка, много кофти че тати ще остъства толкова дълго. Дано да има кой да ти помага поне за малко, че иначе е голям зор. Но няма как, ще се справиш, ти си мъжко момиче! Hug
Брилянт искрено ти се възхищавам за упоритостта и търпението.  Hug
Аз нищо не стерилизирам, защото просто няма какво. Играчките от плат пера веднъж на 2 седмици, а останалите мия рядко. Честно казано изобщо не се втелясвам на тема стерилност и чистота, защото мнението ми е, че колкото повече го пазиш, толкова повече го изнежваш и ефектът е точно обратния. 
Вода докато не захраня не виждам смисъл да предлагам, още повече че сме зима.

Такааа, моето безциклие продължи точно една година. Миналата година по това време го чаках, пък не ми дойде, а днес не го чаках, ама ме изненада. Жалко. Първия път чак към осмия месец ми дойде, покрай отказа на Ивана да се храни, като й избиваха първите зъбчета. Сега пак заради тези зъбки, а и покрай хремата с Никола се кърмехме с голям зор, както писах в предния пост, и резултатът не закъсня.
Ей, има шанс мъглата да се вдигне и най-сетне да излезем на разходка.
Приятен и слънчев ден ви желая! Grinning

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 10:41 от *Мирка*

# 424
Добро утро и от нас с Ники!

Честит празник на всички празнуващи   bouquet   bouquet   bouquet

Относно стерилизацията аз процедирам като Мирка, ама то диването непрекъснато си лапа ръцете и всичко около себе си навира в устата. Не мога да му насмогна .... И в резултат на това вече намерих няколко косъмчета в акото му  #Crazy
Момичета до кога трябва да се уригват малчовците  newsm78
Днес денят ще е прекрасен! Усмихнат и слънчев!

# 425
Здравейте!!!
От отдавна не съм писала, но изчитам всичко,което вие пишете и ми е много полезно.
Алекс расте, иска внимание постоянно, не мога да го оставя и минутка сам ,защото
се започва едно сърдене, викане,рев. Преди около три седмици се обърна за пръв път от
коремче по гръб и това беше до снощи, когато ме изненада пак.
Да се оплача, че ние с баба му изкарахме една настинка и резултатът е цяла седмица детенце
вдига вечер температура -37,1-37,3 и  запушено носленце.
Сега пратих таткото да купува пликче за стерилна урина да видим дали има нещо обезпокояващо.
Гледа го педиатъра и каза, че всичко му е наред, в събота го заведохме при частната и тя каза,че
има леки мехурчета по гърлото и сега се борим и ги мажем с едно лекарство.
Дано само урината му е чиста, защото ще се  #2gunfire
По оплаквах се, но поне денят е доста слънчев и ще поизлезнем.
Приятни разходки!!!

# 426
  • на североизток
Здравйте мами!
Честит празник на всички именници и на всички месечинковци  Two Hearts
Аз никога не съм стерилизирала, нито с баткото, нито сега! Измивам хубаво с гореща вода и четка и това е! Даже сега си купих едни таблетки, но не знам в каква дозировка се разтварят и така си и стоят Grinning

Иначе ние сме добре, като че ли се стабилизира млякото, но тя сама започна да се буди всяка сутрин между 5 и 6 часа и после пак заспива до към 9-10часа. Гласчето и още не се е оправило, но ще чакам да и мине от само себе си, предполагам, че е в резултат на сополите, които се чуват в носоглътката й.
И нас ни мъчат едни зъби...по цял ден  вадя ръце от устата й, почна да смуче и биба, а понякога си смуче и долната устна Laughing и всичко, което и подам, оглежда го обстойно и хоп в устата  Mr. Green Но ще съм упорита с махането на ръцете, никога не съм я оставяла да си ги смуче дълго време, после им отминава този период и като не е свикнала, по-лесно забравя това упражнение Simple Smile Поне баткото беше така.

Към Aila и Mimsat Като си говорим за стимулиране на кърмата, все се сещам за една моя съученичка, която вече има две деца, едното на 6,5 г, а другото на 2,5 г. и която от както е родила първото не може да си спре кърмата  Shocked Само докато беше бременна с второто нямаше. И сега, още и още си има кърма, а вече не кърми доста отдавна. Ходила е по лекари, пиеше някакви хапчета, но ефект няма. Не знам хормонално изследване дали си е правила, но знам че си прави за рак и излезе отрицателно. Ако се сещате за някакъв съвет, който да и дам, ще съм благодарна  bouquet

# 427
antonia, честит имен ден!! Да си здрава и много засмяна!    bouquet

# 428
добро утро,
аз вода давам от събота и за разлика от предния път,сега се прие много добре. давам и шишето и тя сама си го държи и си пие и се улива и прави егати наводнението около себе си  Crazy
давам и чешмяна преварена в каната  Peace
останаха ми около 60 бр.памперси 3-ка,някой иска ли ги за 20 лв. ,че само ми заемат място ,а е грехота да ги изхвърля,пакета нее отварян даже  Peace

Честит имен ден ,момичета и бебчета , бъдете живи ,здрави,щастливи,обичани,късметлий и всичко най-добро   bouquet

# 429
Добро и слънчево утро!

Честито на всички празнуващи!!!

Влизам за да се изфукам, че и ние вече сме 4ти месеца  smile3502   newsm47 newsm47
newsm47

За стерилизацията - и аз няма какво да стерилизирам, а играчките му падат на земята и после пак са му в устата, иначе трябва през 1 минута да ги мия, което не виждам как ще стане. И аз съм на мнение, че колкото повече го пазиш - толкова по-зле.

Като бях бременна всеки ми носеше бебешки дрехи, ама с чували. Бях супер хепи, колко дрешки ще има юнака, а да си призная само като новороден го обличах с тях. Сега обаче ще им ги върна. Баща му купува страхотни дрешки от чужбина, сега пак ще ходи и този път съм направила цял списък  Mr. Green . Много ми е тъпо да го обличам с някакви износени дрехи, честно. Аз ако знаех, никога нямаше да взимам дрешките им. Като си накупих 20 бодита и баща му като донесе още неща, то се оказа безсмислено да ти носят купища износени дрехи. А то неговите дрешки да ги е обличал 10 пъти максимум. Та сега с най-голям кеф ще ги събера и ще им ги връча. То гардероба ни е наполовина само с тях  Crossing Arms Crossing Arms  какво задълбах толкова на тази тема, хич не ми стана  ясно  newsm78

Сега го чакам да се събуди, че ни чака слънчев ден .... Приятни разходки на всички, които ще излизат!

# 430
гала, да не минавате на 4ка ??????????  newsm53 newsm53 newsm53

# 431
къде го виждате този хубав ден  Thinking
в надежда има мъгла до прозореца ми  #Cussing out и се чудя какво да правя и къде да ходя,че така ме мързи да ходя някъде с колата.
оффф ,момичета помагайте да избера столче - значи от 0-18кг. до 150 лв.( е сега ,ако е 160 ,няма проблем ) . това на Лита ни хареса,ама ако има за малко повече пари по-хубаво,съм навита . и гледам по разни сайтове ,ама нищо не намирам - само някакви златни  ooooh!

# 432
Че то и ние минаваме на 4ка!
А за стерилизацията аз да си призная никога не съм и стерилизирала, още от болницата, откакто е родена и мия нещата с Бочко за бебешки съдове и така шишета, лъжички, биберони, играчки всичко с него от самото начало. Иначе си бях купила стерилизатор, но си остана неупотребяван, тъпа покупка се оказа.
Вода и аз не давам, само витД и едни хомеопатични с розов девин.

# 433
Не ми казвайте, че бебчета са ви станали 9 кг.  Party Whistling Whistling Whistling

# 434
Антония, честит имен ден !!! Да си жива и здрава !!!   bouquet

talktoher, честита ви месеинка !!!  Hug

Ох, аз се зарих с бебешки дрешки. Тук сме с ОГРОМЕН куфар, от тези най-големите и целия е пелън с нейни дрехи.  ooooh! Взела съм за година напред и скоро не искам да влизам в детски магазини !!!  ooooh!

И аз вече оглеждам за столчета, но на мен ми хареса това на Мирка. То е обаче по-скъпичко. Само имаше рецензии, че някои дечица го надрастват по-бързо на височина.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт