Отговори
# 285
# 286
А каква да е количката? Комбинирана, с кош за новородено, някакви изисквания? Аз съм с Бертони-Атланта, много съм доволна, отговори на всичките ми изисквания. Моите приятелки си накупиха колички от по 700-800 лв., бутах и тях, бутах, еееееми моята си ми е най-добре,може би съм и свикнала. Но е с кош за новородено, а то за кога ще го ползваш...

# 287
  • Варна
Момичета помагайте в избор за количка до 350 лева  Hug
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3425&cat=107

И доста богат избор в продавалника.

# 288
Малеее и аз се втреших от препоръчаната от педито на aissa80 манджа. То направо няма нужда да му правиш пюренца, можеш да пасираш от вашите манджи.
При бебетата наистина няма понятие супер малко, аз още не захранвам, но скоро като правих сок от домашни ябълки за нас, реших да и дам една малка лъжичка, мислех че въобще няма да го усети, но акото и веднага се промени, беше черно! Вчера пък правих картофено пюре и и размачках ПОЛОВИН малка лъжичка с кърма - запече се....така че малко, малко, ама на тях всичко им се отразява!

# 289
  • на североизток
Малеее и аз се втреших от препоръчаната от педито на aissa80 манджа. То направо няма нужда да му правиш пюренца, можеш да пасираш от вашите манджи.
При бебетата наистина няма понятие супер малко, аз още не захранвам, но скоро като правих сок от домашни ябълки за нас, реших да и дам една малка лъжичка, мислех че въобще няма да го усети, но акото и веднага се промени, беше черно! Вчера пък правих картофено пюре и и размачках ПОЛОВИН малка лъжичка с кърма - запече се....така че малко, малко, ама на тях всичко им се отразява!

Чудя се защо няма и малко черно пиперче в рецептата Mr. Green   chef
Шегата настрана, ама наистина трябва да се внимава, особено с първите храни! А да питам тези дето не мислите да давате захар до две години, как ще правите кремчета и кисели  newsm78 или и вие като Лили Иванова ще правите крем карамел без захар Laughing

# 290
  • Варна
vesy_evi , всъщнст това което правиш ти е захранване.
Ивчи, кисел и крем се прави с плод, плодове пюре и става достатъчно сладко.

# 291
  • София
iv4i_79, аз слагах плод. То мойто беше нещо като каша - 1/3 каша (елда, царевица, пшеничен грис и т.н.), 2/3 плод Simple Smile
Правила съм и от нишестетата, но само натурално съм купувала, и пак слагах плод вътре.
И добре се понясяше 1-вата година. Но след като тръгна на ясла, тотално ме отряза за доста работи - като плодове например. Пие мляко, но понеже понякога давам домашно - не може да има каймак, трябва да се махне.

Това с повръщането го изкарахме всички унас без бебето.Всичко е за един ден,но е много гадно.
Ох, дано и при нас да мине за един ден. И ако може - да пропусне малкия.

# 292
iv4i_79, аз слагах плод. То мойто беше нещо като каша - 1/3 каша (елда, царевица, пшеничен грис и т.н.), 2/3 плод Simple Smile
Правила съм и от нишестетата, но само натурално съм купувала, и пак слагах плод вътре.
И добре се понясяше 1-вата година. Но след като тръгна на ясла, тотално ме отряза за доста работи - като плодове например. Пие мляко, но понеже понякога давам домашно - не може да има каймак, трябва да се махне.

Нашата кака и тя каймак не иска,като го види и повръща!

Относно захарта аз също не давам до към 2 г.,а и след това предпочитам мед.За пюрето:нямам думи за лекаря Crazyно и не се учудвам,защото(ако може и Аила или Мимсат да ми дадат отговор дали правилно съм посъветвала):една приятелка роди на 27.12 секцио.Оня ден във вторник отиват на консултация и тъпата лекарка има казва,че малката е качила само 120гр.Родена е 2,700,изписана 2,550.Вчера като се видяхме се оказа,че лекарката смята кг от раждане,а не от изписване.Така се бяха шашнали,купила кантар,и първия път малката изяла 10мл.Аз я посъветвах да дава 10 мин. от едната и 10 мин.от другата гърда.Кърма си има.Като яде от двете стига до 60-70мл на хранене.Правилен съвет ли ѝ дадох?

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 17:46 от bubbast

# 293
Ами не бих казала...защото не го правя системно...по-скоро инцидентно...по принцип ще почна по-сериозно да я захранвам най-рано след 5месец

# 294
Лелееее...добре, че ме светнахте за мухала. И при нас се появи точно над леглото на Виктория.  #Crazy Пратих веднага мъжа ми за препарати и да почва да го чисти !!!

# 295
  • София
Моята девойка се оформя като обувко маниачка ,като майка си  Mr. Green .Вече няколко пъти ми се прехласва по обувки и започва да им гука  Grinning .Горкият й баща  Mr. Green !

# 296
Ами не бих казала...защото не го правя системно...по-скоро инцидентно...по принцип ще почна по-сериозно да я захранвам най-рано след 5месец
Ама ти вече си я захранила, бе слънце  Hug
Не смея да се бъркам на мамите в захранването, нали веки сам си решава, но продължавам да се изненадвам, че има хора, които изобщо не подлагат на съмнение препоръките на педиатрите си - особено при наличието на толкова много достъпна информация.
Но и аз познавам майка, която си е захранила детето с подобна комбинация, само че на супичка и я пасирала - а и малко чесънче имало вътре. Какво щяла да ги въвежда тия зарзавати един по един... А като питах не е ли притеснява за стомахчето на детето - то и без това все било запечено  Rolling Eyes

# 297
 Joy Joy Joy Joy
еми,аз имам малко люти чушлета във фризера .......

# 298
Диана само един път се е обръщала от корем на гръб,мисля че няма желание ,незнам да се притеснявам ли че не се обръща?
Здравейте и от нас!
Честити месечинки на всички,които празнуват днес! Simple Smile
Dana_2010,да одравявате бързо и да се наспиш добре! Simple SmileНадявам,се че е от кърменето,досега баткото е бил по-сериозно болен 2 пъти,мен ме хвана еднодневния вирус с повръщането на Коледа,но да чукна на дърво на малчо нищо му няма.

mishe-shishe,и Джордж не се е обръщал още,нито от корем на гръб,нито обратното. newsm78Нещо започвам и аз леко да се притеснявам.

# 299
  • Пазарджик
mimsat: Много благодаря за обстойният отговор. Реших, че кърмата ми намалява първо, защото така ю усещам и второ, защото Матея е наддала само 430 гр. за един месец. Ходихме на частен лекар и тя ни посъветва да дохранваме. Тази лекарка не ни познава, поради прехвърлянето ни от Плевен тук, но и аз смятам, че наддаването е малко.
Иначе Матея мокри по около 5-6 памперса и всеки ден ака по веднъж. Храни се на два часа, като отделяме по 40 мин. до един час на хранене, тъй като понякога заспива, докато хапва. Мисля, че яде малко и затова толкова на често. Яде само от едната гърда, ако и дам и втора само суква и повече не иска. Нощем напоследък е доста неспокойна и като й дам да суче, хапва по малко и пак се унася. Така че мога да кажа, че имаме и нощно хранене.
Смятам, че моето състояние й се отразява веднага и на нея, но за съжаление не мога все още да престана с тревогите си.
Започнах да пия бирена мая и се надявам положението поне да се нормализира.
Вчера бяхме и на ваксини при новата ни педиатърка, която каза да не се притеснявам за наддаването, но да отида след 10 дни да проверим дали наддава сега или не.
АМ  Матея хич не го иска. Опитахме и с лъжичка, но е много трудно, защото го плюе постоянно, а и отнема страшно много време.
Стана много объркано, извинявай. Основното ми притеснение е, че не е наддала достатъчно и че се храни доста често, което ограничава всичките ни останали активности.

Здравей Gergan_ka,

Aila е права, че това наддаване за тези месеци е добро, още повече, че според твоите думи и пеленките са много добре.

Това, което новата ви педиатърка е предложила (след 10 дни да отидете на проверка) е чудесна идея и наистина може да даде представа как се движи наддаването на Матея в момента.

Много бебчета си правят режим на хранене през 2 часа. Това не винаги означава, че не им достига кърмата, а че предпочитат да хапват по по-малко, но по-често например.

При положение, че даваш и втората гърда, а Матея я отказва, най-вероятно просто не иска повече. Не е чудно в такъв случай, че отказва след това и добавка с лъжичка.

Не се съмнявай, че ти си най-добрата майка на Матея и че правиш най-доброто за нея във вашата ситуация  Hug

...
Относно захарта аз също не давам до към 2 г.,а и след това предпочитам мед.За пюрето:нямам думи за лекаря Crazyно и не се учудвам,защото(ако може и Аила или Мимсат да ми дадат отговор дали правилно съм посъветвала):една приятелка роди на 27.12 секцио.Оня ден във вторник отиват на консултация и тъпата лекарка има казва,че малката е качила само 120гр.Родена е 2,700,изписана 2,550.Вчера като се видяхме се оказа,че лекарката смята кг от раждане,а не от изписване.Така се бяха шашнали,купила кантар,и първия път малката изяла 10мл.Аз я посъветвах да дава 10 мин. от едната и 10 мин.от другата гърда.Кърма си има.Като яде от двете стига до 60-70мл на хранене.Правилен съвет ли ѝ дадох?

bubbast,

правилно си отбелязала, че се гледа не рожденното, а най-ниското тегло. В случая това може би е теглото при изписване, но може и да е имало по-ниско ниво в болницата. Ако гледаме теглото от изписването, означава, че за 15 дни е качила (380 гр) - 280 - моя грешка, което звучи добре, стига да се гледат всички други показатели за новородено - бр. напишкани пелени, поне 1 много обилно изхождане всеки ден, но над 2 е по-добре, кожата да е свежа, лигавиците да са влажни.

Чудесно е, че си ѝ предложила да дава и от двете гърди, докато се регулира лактацията. На много новородени бебчета 10 мин. на едната гърда не им е достатъчно, за да стигнат и до задното мляко и ранната смята на гърдите може да доведе до приемане само или повече предно мляко, което не е добре - може да доведе до по-силни колики, по-слабо наддаване. По принцип се смята, че е добре да се остави бебето само да пусне гърдата и чак тогава да се премести на втората. Друг вариант е да се изчака малко повече - например 20 мин активно сучене и след това да се предложи втората гърда, а след това може отново да се върне на първата, ако бебчето има желание да суче още. Но е добре да се има предвид, че всяко бебче е уникално и ако за едно 20 мин са достатъчни, то за друго това ще са 40. То за това едни се хранят на 3 часа, пък други на 2.

Ти имаш много опит с кърменето и можеш да дадаеш много подкрепа на приятелката си.  Hug

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 02:29 от mimsat

Общи условия

Активация на акаунт