Отговори
# 330
Лита, супер е столчето  Peace
незнам колко е сигурно,но изглежда страхотно.

Мерак нямам,от миналата година декември (т.е. по миналата ),абе от как забременях сме го правили точно 3 пъти ,и единия път беше след като родих,но така ме болеееше,че чак се разплаках и казах край,никакъв секс. и трябва да хода на лекар да ме видат,ама как да се изтъпонча в шейново с бебка  newsm78,та то и количката няма да ми мине през входа с тия въртележки.

моя болничен изтече на 28.11. и си получих парите за декември преди 3 дни

# 331
  • София

gala. ,на Чико има много добри модели столчета.Има едно на джордани 0-18 кг ,което харесвам и то има и легнало положение.Иначе мисля ,че класиката в жанра са на Макси-Кози.
LITA ,защо само годинка ще го ползвате ?

Ivelina_Sh , мерси за кафето  Grinning

Преди известно време Яна имаше ситни червени пъпчици по бузите, брадата и част от врата,
оказа се, че са от многото плюнчене /както предположи и Гери/.

Гери, Маша, как изкарахте вчера?
Извинявайте, че пропуснахме "кварталната среща".
Ние с Яна поспахме добре и двете - от 14.00 до 17.00 - блаженство!!!

Момичета, днес сутринта намерих Яна да спи по корем,
обърнала се е сама през нощта и си е продължила да спи  Shocked

Хубав и слънчев ден на всички, а на болните - скорошно оздравяване!
Срещичката беше супер ,но и вашето не е било за изпускане Simple Smile .

Ние с мерака се супер - поне два пъти седмично  Blush .

# 332
Добро утро!  Hug

LITA, честита месечинка на Мити!   bouquet Да ти е жив и здрав!
А защо ще ползвате столчето само година? Аз купих на кръщелницата ми столче за колата за първия ѝ рожден ден и до ден днешен (тя вече е на 3г. и 3м.) си го ползва. И слава богу, че тогава се изхвърлих с едно доооооста скъпо. Но пък не е мръднало до този момент.

Иве, ами май и аз така като gala....досега 4-5 пъти. Мерак нулев, а и нещо не ми е комфортно. Да ти кажа май първия ми път не беше така болезнен и дискомфортен колкото ми е сега. Мъжа ми вече каза, че ще си намери нещо само за "шпоркане"...  Confused Мани, мани...а преди как бяхме... Flutter

Десинка, и вие ни липсвате. Още малко и пак ще си обикаляме парка. Тук времето е много кофти и с тия болести не мога да си изведа детето. Дори и в двора не мога да я паркирам, защото ще я отнесе вятъра барабар с количката.  ooooh! Абе Ванко голям куподжия ще се окаже.  Mr. Green Ще те държи будна да го качаш да се прибира, усещам аз.  Wink

# 333

gala. ,на Чико има много добри модели столчета.Има едно на джордани 0-18 кг ,което харесвам и то има и легнало положение.Иначе мисля ,че класиката в жанра са на Макси-Кози.

ама аз искам да е до към 100лв.

# 334
Абе хора, на Maxi Cosi има столчета за кола по 720лв.  #Crazy

# 335
Абе хора, на Maxi Cosi има столчета за кола по 720лв.  #Crazy

smile3521 smile3521 именно

# 336
майчинствата за декември вече са изплатени
леко ги забавиха с 4 дни но вече поне на мен ми ги преведоха дори ги и изхарчих

# 337
Гале нашето столче е от 109лв на промоция за 81лв сега видях
има ги в хиполенд на такива цени, има и разкошни цветове за мадама,

ами мислих си че след като стане на около година и половина ще трябва да му купувам от онези големите столчета дето са вече за големи деца
ама то си зависи и от детето колко кг е и така. те са 1-ва група от 0-18кг
Мити като стана 8кила и вече не се побираше в кошницата като хората а тях ги дават до 13 кг
та затова си мисля че ще го ползваме около година Crazy

# 338
  • Варна
Абе хора, на Maxi Cosi има столчета за кола по 720лв.  #Crazy
Яни, ти поне можеш да си го купиш от Nl  Grinning. Преди години мъжа ми купи за каката/ 0-18  и 9-36кг/от Германия. Бяха по 90 Евро, но бяха без TUF. Което за Бг не е проблем.

Мерак, имаме, но нещо не може да се засечем на една вълна по едно и също време с мъжо  Mr. Green. Пък голямо пришествие има у наш`та спалня. Все има някой дребос, че и два  Joy.
И не забравяйте, апетита идва с яденето  Mr. Green.
Честити месечинки на малки и големи! Heart Eyes

# 339
Здравейте, мамита!

Добре че ме подсетих те и за столче за кола, нямаше да се сетя  ooooh!. Аз да си призная хич не използвам коша за кола, линчувайте ме, но това малкото хич не иска да седи в него, а да ми реве в продължение на 20-30 мин няма как да го изтърпя, а и майка ми (шофьорът) много и е жално да и плаче и така. А такъв зор беше да си купя количка с такъв кош  Thinking всъщност, използвала съм го като ходим в мола , слагам го на количката и той така все си спи, че иначе тоя голям зимен кош хич не ми се мъкне.

За мерака - хе-хе-хе. Четох някаква статия във един вестник на някаква дето се опитва да се изявява като Кари Брадшоу, ама милата ако беше до мен, щях да я фрасна с нещо тежко. Та някаква пикла дето хал хабер си няма какво е да имаш бебе, почнала да ми ПЛЮЕ по майките, как мъжете ни изневерявали и как нямало да ни изневеряват като ни гледали какви сме били запустнати, чорлави, изнервени и секса бил мираж. Как нямало грам тръпка и не знам си какво още  smile3532 smile3532. Много е лесно да говориш и критикуваш, когато ти самия никога не си преживял такова приключение.

Иначе аз, като имам мерак и като дойде момента, аз вече съм гроги - особено след последното приспиване на Симон.

Ние излизаме. На всички болни желая скорошно оздравяване. 

# 340
antonia, доста добро предложение си ми дала. Ей сега ще се заровя да потърся!  Hug

LITA, ама те децата 18кг ги достигат между 3 и 4 годинки, даже по към 4. Пък ти Мити още на година и половина искаш да го вадиш от този стол... Mr. Green

Май при вас времето е хубаво...блазе ви. Тук отново ще си стоим в къщи. Гаден и ужасно силен вятър, мрачно, дъжд абе с две думи типичното холандско, страхотно време.... #2gunfire

# 341
Дъщеря ми е 18 кг. и е на 5 години  Peace

Полудявам сега, чудейки се да й почна ли антибиотик, защото освен високата температура почна да кашля и постоянно има храчки. Според педиатърката не трябвало, защото било вирус, а според моя приятелка лекарка в момента болниците приемат всекидневно по много дечица с пневмонии като усложнение от този вирус.

Иначе времето е супер, ама ние сме затворени вкъщи.

# 342
И моя син е 19 кг,а е почти на 4 г.
Мисля,че като почнат да стоят седнали трябва вече да стоят в столчитата,а не в кошниците за кола.

# 343
Оф, момичета как ми олекна, че не съм само аз с липсващия мерак!!  ooooh! Леле, talktoher, как се дразня на такива шматки дето си я чела. На тези директно им пускам сифона #Cussing out Седнала , моля ви се , и една моя приятелка (неомъжена, без деца) да ми говори, че трябвало да се грижа повече за себе си. Казах ѝ: "ОК, ама ти идвай да гледаш малчо пък аз ще ида на спа!" Twisted Evil Да видите как бързо се отказа...

На сестра ми щерката е на 4 годинки и си е в столчето Peace

# 344
  • София
Аила или Мимсат да ми дадат отговор дали правилно съм посъветвала):една приятелка роди на 27.12 секцио.Оня ден във вторник отиват на консултация и тъпата лекарка има казва,че малката е качила само 120гр.Родена е 2,700,изписана 2,550.Вчера като се видяхме се оказа,че лекарката смята кг от раждане,а не от изписване.Така се бяха шашнали,купила кантар,и първия път малката изяла 10мл.Аз я посъветвах да дава 10 мин. от едната и 10 мин.от другата гърда.Кърма си има.Като яде от двете стига до 60-70мл на хранене.Правилен съвет ли ѝ дадох?
  Така значи малката е родена 2,700 кг, това кога спрямо термина е? Спаднала е 150 грама, да кажем че най.ниското тегло е било на трети ден, тоест на 30.12. На кой ден е изписана? Ако е към 5-6 след като е секцио значи е изписана на 2.01 да кажем. На 11.01 вторник е била 120 грама вече над рожденното тегло, тоест 2850 грама, което прави 270 грама наддаване от най-ниското тегло за 12 дни или средно по 22 грама на ден, което си е напълно в рамките на нормалното.
   Може да успокоиш приятелката си и да я подкрепиш да продължава с кърменето, като просто гледа да има поне 8 кърмения, още по-добре да кажем 10-тина, на всеки 2-2,5 часа през деня и на три часа ноще Както и Мимсат и ти сте я посъветвали на всяко хранене да предлага и двете гърди, като може неколкократно да мести малката между двете гърди. Ако от двете гърди изсуква по 60-70 мл, за неините кг това е повече от достатъчно. След като приятелката ти има кантарче може съвсем спокойно да се ориентира по-него. Доброто наддаване е около 25-30 грама на ден, като минималното е 15 грама. Предвид все пак по-ниското тегло на бебчето и евентуално по-ранна насрочена дата за секциото, може в началото да е сучело по-вяло и да е имало известни трудности, но с достигането на датата на термина и и порастването на бебчо и на кг и на възраст кърменето ще става все по-лесно. В случая майката има единствено нужда от подкрепа и увереност, че постъпва правилно и точни съвети от своите приятелка, за предлагане всеки път и на двете гърди и по-често кърмене.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт