Отговори
# 360
  • София
Благодаря ви за отговорите!  bouquetМашонка, ще попитам akspet и ще кажа на момичето да изчака

# 361
Здравейте момичета  Hug
Влизам да поискам само съвет,че съм на лекции от сутрин до вечер и не ми остава много време да ви чета,но ще наваксам-обещавам  Peace
Та от 2 дни ме болят гърдите и се опасявам,че е или мастит или мастопатия  Sad
Някой имаше такъв проблем(мисля,че NAT003 дано не греша) и моля да сподели какви лекарства се пият и на какъв лекар се ходи затова  Tired
А ако момичетата КОНСУЛТАНТИ помогнат с нещо което мога аз да направя ще съм благодарна   bouquet (не кърмя повече от 3 месеца)

П.С. Извинявам се за правописните грешки но съпруга преинсталирва PC-то и ми убягват букви  Embarassed

# 362
  • София
vany666 възможно е ако скоро ще ти идва цикъла да усещаш известен дискомфорт или напрежение в гърдите. Ако няма нищо подобно обаче е най-добре да си се консултираш със специалист.

# 363
vany666 възможно е ако скоро ще ти идва цикъла да усещаш известен дискомфорт или напрежение в гърдите. Ако няма нищо подобно обаче е най-добре да си се консултираш със специалист.

За жалост не е свързано с цикъла  Cry

# 364

извинете ме че не пиша, но с тези мартеници и две деца нямам никакво време............

чао от мен за сега.  Hug

мартеници? Shocked

# 365
Здравейте Simple Smile

Извинявам се, че не пиша, но така се получава. Когато мога, чета - напоследък все по-рядко. Но сега съм толкова щастлива, че нямаше как да не се похваля. Сиянче стана на 4 месеца днес и тази вечер каза МАМА. Беше супер отчетливо. С баща и 10 секунди бяхме като парализирани, 20 секунди се смяхме и после 30 минути и се качихме на главата. Аз и викам кажи МАМА, той кажи ТАТИ, но тя само се измори и заспа. Ей голяма радост Simple Smile)) И случайност да е било, пак ме прави най-щастливата мама Simple Smile)) Много ме е яд, че не снимахме клипче - ама кой да ни предупреди. Simple Smile))

И така, и така съм влязла исках да благодаря на Aila за съветите, които ми беше дала за хиперлактацията. Вече мина много време, ама....

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 22:27 от Teddy84

# 366
Teddy84, това е прекрасно!!!  Hug

LITA, Nansi беше споменала преди време, че от години прави мартеници,
които след това продава  Simple Smile

# 367
Вани аз имах и съм все още с такъв проблем-мен ме боли над гърдата,едно като пробождане и придружено с изтръпване на лявата ръка,правиха ЕКГ  за мое успокоение,и ми изписаха Фломексин и Прогестрогел за мазане.Казаха,че е останала някъде по каналчетата кърма и тя прави цялата работа,но не е опасно,е да понякога си боли и то сериозно,но ще мине Peace

# 368
Вани аз имах и съм все още с такъв проблем-мен ме боли над гърдата,едно като пробождане и придружено с изтръпване на лявата ръка,правиха ЕКГ  за мое успокоение,и ми изписаха Фломексин и Прогестрогел за мазане.Казаха,че е останала някъде по каналчетата кърма и тя прави цялата работа,но не е опасно,е да понякога си боли и то сериозно,но ще мине Peace

Благодаря ти Нат  Hug А на какъв лекар ходи  newsm78

# 369
Здравейте,
Някоя от вас дава ли чай? Ако да, или ако някой знае кога и по колко е добре да се дава чай, моля да ми отговори.
Искам да сменя Лактолозата която давам с чай на Хип, който е за разхлабване и се дава от 4-тия месец.
Но незнам по колко се дава. На чая пише в какво количество се разтваря, но аз незнам по колко и кога е най-удобно да се дава.

# 370
аз се включвам набързо да ви кажа за одисеята със запека на николетка Simple Smile след като дадох веднъж дуфалак, реших да опитам с по-меки средства. според педиатърката да съм дадяла пюре от тиква, а на отговора ми, че не искам да захранвам - ми, то това не било захранване! Тъй като детето е само на кърма, тя каза, че явно аз съм яла нещо, което да й влияе зле. Лошото е, че освен запек, пръцка много лошо с ужасна миризма. Притеснявам се, че съм й довлякла някакви гадни стомашни бактерии.......... И така, след като се тъпках с круши и сливи, и овесени ядки, и правих масаж на коремче, детето свърши успешно работата на другия ден. Да, ама минаха 2 дни, и пак ще трябва да повтарям процедурата, а трябва да ви кажа, че на мен ми се отразява твъъърде разхлабително  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
В тая връзка, аз вече не вярвам на статиите на ЛЛЛ, че храненето на майката не влияе на кърмата. Щом една круша и една слива влияят, то какво да говорим за алкохола и цигарите....преосмислих си мнението по въпроса. Мисля, че тези статии целят да убедят майките да кърмят на всяка цена, вместо да се отказват заради дребните си пороци, а не ги убеждават да се борят с тези пороци.

# 371

извинете ме че не пиша, но с тези мартеници и две деца нямам никакво време............

чао от мен за сега.  Hug

мартеници? Shocked

Да от 10 години правя мартеници и ги продавам . Още един месец и излизам по софийските улици  Whistling ,но както кърмя може някой друг да ми продава . И в тази връзка да ви питам дали има някой от вас приятелка , която иска да продава мартеници? Може и възрастна жена - около 30 лв на ден

# 372
  • София
Здравеите!
Моляви които може нека даде линк за това каде да проверя дали ми се обработват документите за маичинсво.Едно маиче също беше с мен,болничния и свършваше на 25.12 нека каже ако знае кога трябва да получим маичинството.
Кажете кои си го получи вече.
Аз съм с болничен до 25.12. и вече имам превод за остатъка от декември.
За да провериш инфо от НОИ, ти трябва ПИК код, който се взима лично т.е. не можеш да пратиш татито.

http://www.noi.bg/ - тук избираш 'Справки' от менюто в ляво.
След като го избереш, в дясно ти се показва: 'Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН '
Като избереш това - виждаш кога точно са ти направени преводите.

А ако избереш 'Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане' - тук виждаш какви болнични си ползвала. И трябва да видиш и тази декларация за майчинството по чл.50 и 51.
Ако е представена и се обработва, документите ще са със стаус - 'Обработва се', а ако вече е почнало плащане - 'Изплаща се', а ако всичко по плащането е свършило - 'Изплатен'

# 373
Честита месечинка на Ема и на всички останали дечица, които празнуват днес!
Растете здрави, много щастливи и безгрижни!!!  Hug

Фъстъчка, честит рожден ден!   
Бъди жива и здрава, весела и обичана!   bouquet

# 374
diana.pd- аз давам чай на Хип още от 2 -я месец. Първо давах лайка, а от една седмица-ябълка с маточина.И двата много й се харесват. Не съм давала за разхлабване, защото няма нужда, но ако ми се наложи бих пробвала. На опаковката е оказано количеството-за кърмачета 100мл. преварена вода с една чаена лъжичка чай. Мойта Дианка й го давам през целя ден -изпива някъде към 80 мл.
Приятен слънчев ден.

Общи условия

Активация на акаунт