Отговори
# 390
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили моми4ета
честито на всички празнуващи.
Имам въпрос -Интересува ме имам мн близка ,която иска да роди в Америка ,ще получи зелена карта може би ,но е бременна.Мн се притеснява какви са там процедурите.Колко се плаща после как се избира педиатър и безплатно ли е като тук .
Мн ще се радвам да ми дадете малко инфо ,че ми е малко спешно Simple Smile)

целувки на вси4ки
Веси вземи си крем с ланолин или на авент има  и силиконово зърно.Аз така се оправих

# 391
  • София
Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ, момичета Мая успя да ми разрани едното зърно Sad за първи път ми се случва и не знам какво се прави. Тя е почнала много да се върти и мята като яде и ето това е резултата. Притеснението ми е, че гълта кръв, от днес акото и е черно, предполагам заради кръвта (само на кърма е). Кажете какво да правя? Благодаря!!!
  Това че гълта кръв, не е проблем, ако не си болна от Хеп С например.. Може да доведе обаче до повръщане ако е в по-големи количества или промяна на изхожданията. Самата ти си открила и причината, дърпането на бебчо и недоброто сукане. Затова помага да започнеш както в първите дни, да внимаваш повече при поставянето и начина по който суче. Ако гърдата е много разранена и те притеснява поглъщането на кръв, може за няколко кърмения да предлагаш само другата гърда, а тази да я изцеждаш. Обикновенно много бързо се възстановява. Мазането с кремчета, които да поддържат влажна и мазна кожата, така че коричката да не изсъхне също са от полза.

# 392
Здравеите!
Моляви които може нека даде линк за това каде да проверя дали ми се обработват документите за маичинсво.Едно маиче също беше с мен,болничния и свършваше на 25.12 нека каже ако знае кога трябва да получим маичинството.
Кажете кои си го получи вече.
Аз съм с болничен до 25.12. и вече имам превод за остатъка от декември.
За да провериш инфо от НОИ, ти трябва ПИК код, който се взима лично т.е. не можеш да пратиш татито.

http://www.noi.bg/ - тук избираш 'Справки' от менюто в ляво.
След като го избереш, в дясно ти се показва: 'Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН '
Като избереш това - виждаш кога точно са ти направени преводите.

А ако избереш 'Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане' - тук виждаш какви болнични си ползвала. И трябва да видиш и тази декларация за майчинството по чл.50 и 51.
Ако е представена и се обработва, документите ще са със стаус - 'Обработва се', а ако вече е почнало плащане - 'Изплаща се', а ако всичко по плащането е свършило - 'Изплатен'

благодаря  много за из4ерпателния отговор.  bouquet
Аз и за остатъкът от декември нямам преведени.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 17:43 от diman4eto66

# 393
  • София
Честита месечинка на Ема!Честито и на всички останали празнуващи днес   bouquet  !

Момичета ,аз пък винаги каквото съм чела е било ,че храната влияе на кърмата.Нали и поради тази причина и не пазим диета ,за да подсигурим пълноценна качествена храна.Това което съм чела за алкохола и кафето е ,че пика на концентрация е един час след поемането им ,за цигарите знам ,че веднага никотина прониква в кърмата  Peace .

*АДРЕНАЛИНКА* ,моя близка роди и двете си деца в САЩ и мисля ,че всичко им е безплатно ,ако имат здравни осигуровки ,но най-добре ще ти отговорят Люляк и Ивелина.

# 394
Преди малко паднах в банята  Embarassed ,всичко ме боли най вече дясната ръка  Confused ,как ще се гледаме с Диди незнам,като иска гуш  Rolling Eyes .офф толкова съм спъната че вече думи нямам  Mr. Green !

# 395
  • Щастлива мама на 3 слънца
Преди малко паднах в банята  Embarassed ,всичко ме боли най вече дясната ръка  Confused ,как ще се гледаме с Диди незнам,като иска гуш  Rolling Eyes .офф толкова съм спъната че вече думи нямам  Mr. Green !
миличлка знам ,4е ще намериш сила да дадеш на детенцето си цялата си обич и внимание Simple Smile))

# 396
  • София
Hug

# 397
Ох Даниелка, оправяй се бързо! Мен пък зверски ме боли дясната китка, направо ми се реве от болка, ама няма шансове да се оправи скоро...с това вдигане и разнасяне на малката....
Айла, благодаря за отговора, притеснявах се да не би да е опасно за нея това, че гълта кръв...иначе не повръща, само дето цвета на акото се промени Sad А за правилно поставяне, то нямам шанс много да я поставям както си искам, тя се мята, дърпа, гърчи, пуска, пак захапва, върти се...нещо страшно е...да не говорим, че не ми дава да седна, а трянва само права и да я разнасям и тя да се върти...Пробвала съм разните там методи с тиха, тъмна стая....пак се върти, а почва и да реве като не вижда...много е любопитна милата...
С изцеждане също не става, защото не пие от шише, лъжичка, пипета....и само се изнервяме и двете...ще си търпя болката за сега, щом за нея не е опасно, аз ще се оправя.

# 398
Даниелка, 2005г  аз паднах в банята и две години след това ми махнаха половината бял дроб  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 399
  • София

vesy_evi да познат ми е този период, от тук нататък общо взето освен нощем или когато заспиват спокойни кърмения рядко има.  След като тихо и спокойно не помага, а предпочита да се разхождате и да разглежда, може да помогне да си сложиш например нещо шарено като герданче или брошка върху теб, което да и привлича вниманието и да може да чопли и пипа докато суче. Къде е нараняването на гърдата, ако я кърмиш докато се разхождаш права може да се изхлузва надолу и от там да е проблема, внимавай да е на достатъчна височина, тоест както в началото зърното да сочи към нослето и преди да засуче и след това да можеш лесно да я държиш да не се изхлузва много. Ако ползваш слинг може да се възползваш да кърмиш в него.
Не е нужно с шише да и даваш, просто например двете сутрешни хранения да са по начесто от другата гърда само, за да има една по-голяма ако съвпадне и с нощна пауза почивка за разранената зърна ще е идеално. Разбира се  ще се наложи нея да я изцедиш поне веднъж.
Другото което е от полза да не те боли много докато засуква е винаги докато има пробем, да предлагаш тази гърда второ, а именно след като вече е минало по-силното засукване, докато бебето е гладно и млякото вече е слязло, за да се натоварва по-малко и да суче по-спокойно бебето.

# 400
Айла, благодаря  Hug Да, гледам да не се изхлузва като я нося, ама доста си тежи Wink
Иначе паузи големи се получават, защото тя яде само от една гърда на ядене. И наистина вече само през ноща се храни спокойно, през останалото време  ooooh!

# 401
  • Пловдив
Влизам само набързо, да се обадя, че вече сме си вкъщи Simple Smile
Сега ще видя какво имам на пощата и ще се постарая тази вчер икли най-късно утре да кача снимчиците на 1ва страничка... Simple Smile

А и да се похваля - взех си изпитааааа smile3521

# 402

А и да се похваля - взех си изпитааааа smile3521[/color]

smile3501 smile3501 smile3501

# 403
  • Пловдив
Пак съм аз... Simple Smile
Имам две снимки на мейла, но не е упоменато коя е мамата... Написанми са само дата и името на малчото... Ако някой се разпознае - да драсне един мейл и да се доуточним...

p.s. Първата сраничка я оправих, после ще Ви чета Hug

# 404
На нас вчера ни подариха едно космонавтче 68ми размер. Имаме си четири 62ри и сега в сряда пристига една приятелка на нашите от Швейцария да види малката и ѝ е взела космонавтче 74ти размер. Имаме си космонавти да облечем цяла рота бебета. Пък днес ще ми идват на гости разни приятелки и силно се надявам да не ми носят повече грейки, защото наистина няма как да ги пренеса.  ooooh!

А познайте дали не ни подариха отново космонавт... #Crazy   Joy На мен ще ми трябва цял куфар само за космонавтите, в момента тук имам 5 броя.  #Crazy   ooooh!

Дани, дано се оправиш бързо!  Hug

vesy_evi, слагай си около китката ластичен бинт. Много помага срещу болката.

Мирка, столчето е много хубаво. Само аз се чудя тези позиции на облегалката за какво са? Имам предвид не може хем да е полулегнало хем да е в посока на движението детето, нали така?

Мъниче, а честито !!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт