Мека мебел -6

• 134 330
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Къде могат да се видят тези Индива на живо във Варна? Че на снимките си в сайта им, изглеждат много нескопосано  Confused

Това го приемам като оценка на вкуса ми,което мисля,че не бива да присъства във форума, ама хайде от мен да мине. Да не се засягам. Вкусове различни, претенции към визия и предназначение -също.
Та питам: наистина ли нямат изложени всички модели във Варна и как изглеждат "на живо"- добре ли са изработени.

Не съм искала да давам оценка на вкуса ти, не го приемай така. Просто на сайта им диваните изглеждат като нарисувани отделни елементи и после сглобени с някоя компютърна програма. Не изглеждат и като сниман готов, действително съществуващ диван. Аз имам опит с поръчка на 3 броя столове, преди 12 години, които по същия начин видях в каталог, на който бяха като нарисувани и след доставката действителността не ми донесе радост. Това е.

# 136
  • Sofia
Какви са отзивите за дивани от изкуствена кожа, много ли спарват лятото?

От моя личен опит (имам диван от изк. кожа от няколко години) аз бих си взела дамаска. Някак ми е по-меко и удобно при сядане. Изк. кожа ми е хлъзгава, спарва понякога, а почистването е доста капризно, въпреки, че е привидно лесно, трябва много да се внимава да не се използват никакви препарати, нищо спиртно и прочее.
Аз съвсем скоро ще си претапицирам седалките в дамаска.

# 137
Какви са отзивите за дивани от изкуствена кожа, много ли спарват лятото?

От моя личен опит (имам диван от изк. кожа от няколко години) аз бих си взела дамаска. Някак ми е по-меко и удобно при сядане. Изк. кожа ми е хлъзгава, спарва понякога, а почистването е доста капризно, въпреки, че е привидно лесно, трябва много да се внимава да не се използват никакви препарати, нищо спиртно и прочее.
Аз съвсем скоро ще си претапицирам седалките в дамаска.
Естествената кожа също спарва доста.

# 138
Изкуствената кожа е компромис. Особена за у дома.
Естествената е класна, приятна на допир..Но не е за ежедневна употреба-като диван за търкаляне пред ТВ. Тя си изисква един вид отношението-да и усетиш и оцениш красотата.
При избор на диван много добре гледайте,разпитвайте обстойно за следните неща:

Пълнежа: има си различни плътности на дунапрена-облегален и седален. Седалния е по-твърд и по-малко податлив на деформация. Никога направо след него не се тапицира. Облича се с вата и над нея юталин / нетъкан текстил-като перяща салфетка  Simple Smile/. Дунапрена протърква тапицерията. Никоя уважаваща се фирма не го пропуска това.
Ако имате декоративни възглавници от кожа/ каквато и да е / - трябва да има вентилираши капси.

# 139
Другарко Рени, кажи сега, че Тедива отговарят на всички тези изисквания?  Simple Smile

Аз бях твърдо за дамаска! Харесах, обаче, как стои изкуствената кожа, от един модел тръгна всичко и нямкак същия с дамаска няма нищо общо, съвсем друго излъчване. После харесах комплект 2 дивана от естествена кожа, които са просто разкошни! С нищо не може да се замени и да има този вид, да създава тази атмосфера, направо носи дух на друга епоха (и модела е от значение в случая, както и цвета). Ако стои в магазина още месец, ще го купим, въпреки, че бях категорично против кожата. За това става въпрос:
http://farm6.static.flickr.com/5181/5785592868_25bfe00d31_b.jpg

# 140
Говоря по принцип за правилата ! Има много добри фирми, но има и такива, които откровено подвеждат !  Peace

# 141
Моля те дай препоръки, ако искаш на лични, ако не искаш да пишеш тук, че ми предстои 2 апартамента да обзавеждам с мека мебел, а само с харесване на външен вид не става.

# 142
  • Sofia
Ето една статия, където много разбрано е описано какъв пълнеж трябва да има меката мебел:
http://www.mebelcenter.com/bg/blog/16/278

Съответно може да си проверите по сайтовете на производителите от какво е направен съответния диван.

# 143
А на добрите дамаски / визирам немските например / производителите дават брой цикли на износване.

# 144
  • София
каквото и да изберете като мека мебел не поръчвайте във  фирма ПЛАСТИКА - царството на кожените мебели, намираща се на ул. Раковски в София - некоректни в сроковете на изпълнение и некачествено изпълнение на меката мебел. Г-н архитект Русев - собственик на фирмата се държи грубо и невъзпитано по телефона. За по-малко от година два пъти претапицираме меката мебел, единият крак на масата е с 5 мм по-къс от останалите, пълнежът на меката мебел е от парчетии със всякакъв произход......отговорът от тяхна страна е - сигурно много ползвате мебелите или някой скача на тях!!!!! сякаш ние от землянките сме изпълзели и дивани не сме ползвали....да сме опишели писмено забележките, защото не разрешават среща с тапицера.... въпросната мека мебел ми струва малко над 5 000 лв. и не получих качеството за което смятах че съм заплатила....
Успех в търсенето на всички и дано никой няма ядове като мен   bouquet

# 145
Много яко - сигурно много ползвате мебелите - те за неползване ли са направени? Нали са дивани, не са картини.

Аз видях магазинчето на Индива във Варна, което се коментираше тук - то верно е прекалено малко, но освен това е по- скоро галерия за картини, отколкото магазин за мебели. Явно е и от скоро, защото на същото място беше козметичен магазин дълги години, сега забелязвам, че липсва. Има 3 дивана вътре, не е само един, но пък не работеше и зяпах през витрината. Според работното време би трябвало да работи, но не работеше.

# 146
Много яко - сигурно много ползвате мебелите - те за неползване ли са направени? Нали са дивани, не са картини.

Аз видях магазинчето на Индива във Варна, което се коментираше тук - то верно е прекалено малко, но освен това е по- скоро галерия за картини, отколкото магазин за мебели. Явно е и от скоро, защото на същото място беше козметичен магазин дълги години, сега забелязвам, че липсва. Има 3 дивана вътре, не е само един, но пък не работеше и зяпах през витрината. Според работното време би трябвало да работи, но не работеше.

Аз се интересувах от тази фирма.Много ще съм благодарна,ако споделиш впечатления когато успееш да видиш какво им е качеството.То какво е качеството се разбира за жалост по-късно,но поне дали е добра изработката.Явно са нова фирма,защото никакви отзиви от никъде.Привлече ме това,че са съгласни да правят изменения на базовия модел за конкретните нужди и място. А на мен точно това ми е нужно.Гледам разни дивани с чудовищно широки подлакътници-30-40 см. Това си е загуба на място.Ако имам хол 8 на 10 метра,добре,нямаше да му мисля въобще.
Търся нещо като дивана от рекламата на прахосмукачка "Ровента"-елегантен,не масивен-имаш чуството,че ще се счупи.В сайта на тази фирма намерих нещо,което се доближава до представите ми и ако се съгласят и на малка промяна-ще е чудесно.А и цените,които дават, са прилични.Бих дошла до Варна,ако си струва.Но чакам поне един отзив.

# 147
През прозореца изглеждаха добре диваните - имат интелигентен вид. Ти ми се обиди, като казах за сайта им, но на сайта наистина са като нарисувани. Може би все още не са изработвали всичките си модели и за това са им такива в сайта. Когато ги сваря отворени мога да ги пробвам на сядане, но толкова. Друго впечатление няма как да добия.

# 148
През прозореца изглеждаха добре диваните - имат интелигентен вид. Ти ми се обиди, като казах за сайта им, но на сайта наистина са като нарисувани. Може би все още не са изработвали всичките си модели и за това са им такива в сайта. Когато ги сваря отворени мога да ги пробвам на сядане, но толкова. Друго впечатление няма как да добия.

Не съм се обидила.Всеки си казва мнението,а и вкусове различни.
Може да се добие друго впечатление,освен мекотата,мисля.От доста обикаляне забелязвам криви шевове,недоизпипани неща.Ами то си личи добра ли е изработката.А за качеството на материалите,особено ако не са видими-ясно че не може да се добие впечатление.
Но какъвто и отзив да получа-все е нещо.Благодаря предварително.

# 149
W , днес успях да вляза в магазина на Индива. Първо да кажа, че впечатлението ми е като на лаик - нямам никаква представа от изработка на мека мебел.
Моделите ми харесват - изчистени форми, модерни, без да са кичозни. Според мен са добре изработени - скроени и ушити, прави са им тегелите и прочие. Обаче, струва ми се, че са изработени от евтини материали. И дамаската и кожата им май няма да изкарат дълго. Не знам какъв е пълнежа на тапицерията, обаче е много мек, като седнеш пропадаш бързо и много надолу. Удобно е на сядане, но ми се струва, че до месец експлоатация, и ще се е образувало гнездо там, където най- често се сяда. Пак да кажа - не съм разбирач, това са ми първи впечатления като на прост клиент.

Общи условия

Активация на акаунт