Мека мебел -6

• 134 504
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • София
да с клик-клак механизъм и имат ракла от долу  Peace

# 661
  • Някъде там...
Мда, много е удобен Анжела, подкрепям.  Mr. Green Вече няколко седмици си го ползваме с удоволствие, че и едната ни баба спа 2 седмици на него като ни беше на гости.
Мъжът ми по подобен начин пробва всичко в Айко и като седна на Анжела и каза - това е Диванът.  Joy

# 662

Ние имаме диван Max Divani, но само от около 3 години, не е мръднал. Нищо не е поддало, страшно е удобен, защото има високи облегалки на гърба и най-вече материята му е уникална - не се къса от котешки нокти (нашият не е кожен точно поради тези съображения) и лесно се почиства, ако малката го омаже с нещо.

bymby, ще дадеш ли повече информация за тази материя? Както и за дивана - откъде го купихте и кой модел е?
Ние си мислехме, че именно кожен диван би издържал на котешки нокти или по-скоро на кожен диван няма да може да си ги остри...  Thinking Сега се учудвам, че им такава материя.

# 663
Благодаря за отговорите, но ноистина сходни модели имат доста голяма разлика в цените.Този в Зона, струва 1300 и се води масив, за качеството и производството незнам.Този в Айко , дори е под цената в Зона и двата не съм ги виждала на живо, само по сайтове.А на Ивекс го имат пак същия струва 1600лв и то цена от най- евтината материя и тук говорим за български производство.

# 664
Фирма Ивеекс - Стара Загора предлагат модел Корсика-Ние  го имаме  -, не е ли същия (само че мини корсика)?! Това е най удобния диван, на който съм седяла  Crazy Ползваме го за спалня. Супер доволна съм!
http://www.iveli.bg/%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%A5% … D0%B0-M53.bg.html

Shocked Леле, същия е но на едното място 1300лв на другото 2150  Shocked Shocked Shocked

Aila Вярно бяхте го коментирали. Аз хич не го харесах тогава, не е мой тип....и защо ли ми беше да го пробвам  Laughing Клоня към него сега.И аз мисля, че е много важно да ти е удобно. И тук някой беше казал, колкото и да си харесаме нещо, да отидем да го пробваме преди да поръчваме. Е пробвахме с мъжа ми всички в Айко и такова чудо като Анжела няма  Whistling
И аз съм шокирана от цената

# 665
Нашия беше 1300лв (малкия) с най скъпата дамаска, но без възглавниците, защото се оказа, че възглавниците струват 400лв  #Crazy Има 3 години гаранция на всичко!!! Дори и дамаската! Ако нещо се случи през това време поемат отговорност да дойдат да си го вземат и да ти го върнат в срок от 20 дена.
И мен ме шокира разликата, но когато ние го избирахме, подобни модели никъде нямаше  Tired Или и да е имало са били пак скъпи и от големите, а в нашия дом място за толкова голям диван   няма Tired

# 666
  • Sofia
Не мога да коментирам конкретните модели, но защо път толкова ви шокира разлика в цената на дивани на различни производители (ако са различни де).
Цената не се определя от визията, а от това какво има вътре все пак. Също не съм гледала подробно, но размерите абсолютно същите ли са и на трите модела?

# 667
  • В кошера...
Здравейте, ние най-сетне успяхме да се доберем до Айко, за да погледнем Тедивата отблизо.
да си призная нито един диван не ме грабна. Или са ми много големи изискванията. Определено немските дивани повече ни допаднаха - въпреки, че са по-твърди. Имаше кожени /изкуствена/, капитонирани на промоция, които много ни харесаха/2ка +3ка/ за 600 лв., но не се разпъваха и най-вече бяха с черна кожа. Към тях чудесно се връзва лежанка, отново черна кожа за 300 лв.
Определено се насочих пак към кожа, но поне да не беше черна. Диваните на Тедива са чудесни, ако нямах две "послушни" момченца у дома. Това, което ми хареса в немските дивани беше липсата на милион възглавници на гърба, или ако имаше подвижни - бяха застопорени с големи лепки. Това ми е проблемът - искам да не са подвижни тези възглавници на гърба, че моите много обичат с приятелите да ги влачат по пода и да играят с тях. Къде другаде си заслужава да отидем да пробваме дивани според вас?

# 668
Нашия диван е на Тедива, модел Темпо,но е с неподвижни облегалки, има само 2 декоративни възглавници. Облегалките са с много интересна форма и са много удобни, както и целия диван.

# 669
medunka хвърлете едно око на Деницата в Младост до Уго. Магазина по-скоро прилича на склад, но има интересни неща. Преди нова година гледах 3+2-ка, естествена кожа за 1400 лв.  Shocked Пак около 1000 лв. 2+3+1 от еко кожа.
В Зоната също има богат избор; ние от там си харесахме дивани Sunglasses

# 670
bymby, ще дадеш ли повече информация за тази материя? Както и за дивана - откъде го купихте и кой модел е?
Ние си мислехме, че именно кожен диван би издържал на котешки нокти или по-скоро на кожен диван няма да може да си ги остри...  Thinking Сега се учудвам, че им такава материя.

Диванът го взехме от Платан, от магазин близо до южния парк (не си спомням точния адрес). Материята не знам как се нарича. В магазина предлагаха дивана с два вида дамаски - кожа и тази, която ние си взехме. Дори ми дадоха парче от материята и изпробвах вкъщи дали котарака ще може да го раздере - е не успя, а доста си играхме  Simple Smile. На усещане е нещо като кадифе, прилича на велур, не мога да го поределя. Тук http://file.bg/c146949edyib качих снимка, защото не мога добре да го обясня. Много е приятна на допир, капки вода не попиват веднага, все едно е импрегниран с нещо. Аз за вкъщи дори го предпочитам като материя, защото кожата, въпреки, че е изглежда по-тузарско, на мен не ми е толкова приятна като усещане - лятото се запотяваш, ако седнеш на него по голи крака, зимата е стиден на допир.
Нашият диван е от този модел:
http://www.platan.bg/bg/furnitures/view/%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0 … B-last-max-divani
Размерите и формата могат да варират, защото се поръчва като сбор от отделни елементи - двойка, тройка, лежанка, ъгъл, зависи дали искаш механизъм и др.
А относно кожената тапицерия - не издържа на котки.Имахме преди такъв и се наложи да го претапицираме. Въпреки, че нашият котарак е научен, има си драскало, не си точи ноктите на други места, но дори само като се качва на него до пробожда. Но това може да си зависи и от котката - нашият е мъжки британец и е доста тежък.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 14:00 от bymby

# 671
  • Стара Загора
Простете за невежеството , но може ли някой да ми обясни какво е терминал и какво е диван?

ПП!Мисля ,че разбрах сама.Дивана си е класически диван -дву или три местен с две страници .Терминала е диван с една страница , а липсващата е заместена с лежанка,т.е при диваните под ъгъл .
Ако греша поправете ме.Търся си диван от един месец и чак сега обърнах внимание ,че има такова понятие "терминал", отнасящо се до меката мебел.

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:37 от Тони73

# 672
Някой има ли впечатления от този диван
http://www.enikom-m.com/itempopup.php?id=4120
http://www.platan.bg/bg/furnitures/view/%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0 … D0%B3%D1%8A%D0%BB

Удобен ли е?
Здрави ли са механизмите? Малко ме притеснява че всичко се мести.
Какви материи предлагат? Понеже на картинката изглеждат доста груби и зърнести.

# 673
  • Стара Загора
Някой наясно ли е дали е сполучлив диван изработен с мемори пяна?Харесах в Иввекс-а един модел Ривиера.Красавец и страшно удобен ,но не знам дали е разумно.

# 674
Здравейте!

В момента съм на етап да обмислям седалищните възглавници (малко се вманиачавам,знам) и се чудя дали има разлика в удобството между тези варианти:

Тоест дали да е цяла седалната възглавница или да са няколко такива на по 60 см.Впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт