Мека мебел -6

• 134 473
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Здравейте!Тоест дали да е цяла седалната възглавница или да са няколко такива на по 60 см.Впечатления?

Понеже и аз от известно време търся свястна мека мебел ,та  и аз се боря с всякакви въпроси.За това ,което питаш мисля, че цяла седалка е по-разумно ,защото старите ни дивани ,които сега сменяме са тройка с цяла седалка и двойка с две седалищни възглавници.Ами големия диван макар и повече използван е с по добър вид от двойката.При малкия, възглавниците се амортизираха и не е добре.Но пък си мисля ,че ако е на отделни възглавници особено със сменяеми калъфи, по -лесно можеш да го освежиш с претапициране или дори смяна на възглавницата , когато започне да се поизносва......
Оф ,май не ти помагам.Абе едно е сигурно-трябва да е удобен ,пък другото е късмет.

# 676
  • Sofia
Не мога да преценя дали е по-добре да са разделени или цяла, но според мен е по-важно колко е дебела самата възглавница и с какво е пълна. Ако е 6-7см дебела не виждам как може да е добра  newsm78

# 677
Не мога да преценя дали е по-добре да са разделени или цяла, но според мен е по-важно колко е дебела самата възглавница и с какво е пълна. Ако е 6-7см дебела не виждам как може да е добра  newsm78

Много добро изказване!!!  Simple Smile Според мен трябва да е поне 10 см! Но в ниския клас диванчетата обикновено са с по-малко дунапрен. И всичките са много твърди и рано или късно (но не много късно) се сплесква пълнежа!

# 678
  • Шумен
Ето моят диван от Виденов:
http://kiva.snimka.bg/other/divan.659356

Много е твърд, но за тази цена, толкова.

# 679
  • Стара Загора

Да ти е честит!Със здраве да го ползваш.Ти поне направи своя избор и вече се радваш на нова мебел. Hug

# 680
Eх, най-после и аз да се похваля с моя диван Simple Smile
Тройка е, нищо че прилича на двойка на снимката  Mr. Green
Невероятно мек и удобен, все едно на облак седиш. Вероятно ефектът се подсилва и от това, че няма механизъм. Възглавниците са на цип, а дамаската на корпуса на велкро и може да се съблича целия.

# 681

Моето лично мнение е, че тъй нареченият "диван" прилича на едновремешните така популярни ъглови легла. Но .... вкусове различни.
Моля постът ми да не се счита за обида, а за изразено лично мнение.

# 682
Здравейте!Имаме идея да си купим диван,но трябва да бъде по-компактен,защото място, с което разполагаме е малко.След обикалянето по магазините направо се отчаях-едни огромни неща се предлагат,дълбочината на повечето е от 90 см нагоре Sad.Би било добре да е с функция за спане.Да не говорим,че повечето от предлаганите модели изглеждат като дивана на родителите ми от преди 30 г!Някой да е попадал на нещо симпатично и компактно?Ако пък са ви правили по ваши размери мека мебел,препоръчайте фирма моля!

# 683
  • Шумен

Моето лично мнение е, че тъй нареченият "диван" прилича на едновремешните така популярни ъглови легла. Но .... вкусове различни.
Моля постът ми да не се счита за обида, а за изразено лично мнение.

Съгласна съм с тебе, и аз като си го гледах си казах точно това  Simple Smile Не го приемам за обида.

# 684
Невероятно мек и удобен, все едно на облак седиш. Вероятно ефектът се подсилва и от това, че няма механизъм. Възглавниците са на цип, а дамаската на корпуса на велкро и може да се съблича целия.

ЕЕ, много е хубав, честито! Ако може подробности от къде е?

# 685
  • Стара Загора

ЕЕ, много е хубав, честито! Ако може подробности от къде е?
Честито!би ли споделила на коя фирма е ,и как е като цена?

# 686
Благодаря!  Hug
Диванът е сръбски на Симпо от магазин Перфекта на "Симеоновско шосе".
Дълбок е 100см и аз мога да спя спокойно, ако се наложи (170см съм висока).
Целенасочено го взех без механизъм, защото нямам място да го разтегна в това малко помещение, а и няма кой да спи на него, а ако трябва някой да пренощува може да спи и на неразтегнат.
Цената му не е много ниска, но съм доволна от качеството и дизайна и определено мисля, че си заслужава
Скрит текст:
1700-те лева

# 687
Тони73,напротив,помагаш Hug.Май и аз ще се ориентирам към цели седалищни възглавници.

NBM,колко според теб е оптималната дебелина на възглавницата?Не се бях замисляла по този въпрос,а моите дивани ще са по поръчка,така че ще ги направят както им кажа.

St_St75 ,Библус,Перфект мебел и тази фирма правят дивани по поръчка.Засега съм се ориентирала към първите,във форума има добри отзиви от тях.

# 688
Много е симпатично това диванче, Хитра лиса, единствено като недостатък намирам, че ако трябва да седне трети човек в средата, ще му пропадне дупето между възглавниците. Хубавото е, че и да ти се сплескат седалните възглавници с времето, лесно може да се допълнят или направо смени пълнежа, понеже виждам, че си се отделят. Нещо което при мен не е така и съм в ужас...  Rolling Eyes  въпреки, че още не се е издънил дивана, но имам някакво интуитивно усещане, че предстои.
Иначе адмирирам избора на такъв непопулярен за България модел, много свеж и интелигентен вид има.

За дивана на Виденов - ами сега това е най- честия избор - ъглов диван с лежанка. Беше време, когато и на мен ми хареса, но вече ми е прекалено. Всеки български дом с ъглов диван с лежанка. Пак този изчистен модел ми е по- приемлив, от стила на мутробарока от началото - средата на 90-те, но осъвременен с една лежанчица небрежна..., което е ужасно, но срещам често като по- луксозен вариант  Confused  По- добре като ъглови легла да изглежда.

# 689
gebura, аз на Перфект мебел не бих се доверила, много са зле особено за "по-така" поръчки.

pina, за сега не пропада средноседящия, защото пълнежа не се разхожда из възглавниците, доста добре са напълнени. Може би с времето, ако се слегне, може да се получи, но за момента този ефект го няма.

Общи условия

Активация на акаунт