Мека мебел -6

• 134 562
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ахмед Ахмедов, благодаря за отговора.
За мен е важно диванът да може да се разтяга (функция сън), но не знам, дали изпълнението с подматрачната рамка е най-издържливото (някои заяждаха още в магазина), а ми трябва за постоянно ползване - "еженощно" разтягане. Също ми е нужна голяма ракла и точно по тези причини размишлявам над ъгловите варианти.... Никак не държа да "потъвам", даже бих предпочела да усещам опора в седалките, но ми е важно възглавниците да са с устойчива форма и да не се сплескват. При диваните от Паралел / Кова Стайл (Kova Style - Севлиево) се притеснявам от ремъците под седалките (доколкото можах да ги огледам в магазина) - дали ще са издържливи с времето... странно ми е, че седалките почиват върху ремъци, а не на по-стабилна основа. Много харесвам разчленяването на седалките с възглавници и даже затова съм се загледала в Балтимор, макар че сигурно не е съвсем функционално, но точно това вече е въпрос на вкус - има ли хора с отрицателен опит в това отношение? При Балтимора ми харесва, че възглавниците изглеждат дебели (струва ми се важно и е по-красиво), не помня как бяха при Луна, но тя така или иначе нямаше ракла, доколкото си спомням (и нея я разглеждах в магазина).

Този Елефант ми го похвалиха и в магазина, но не правеше ли т.нар. "хаф"("хав"?) - влакното се обръща и оставя следи при допир? Как се почиства (ако купя, смятам да бъде светло бежово)? Някой в по-старите теми май се беше оплаквал...

Диванът ми тррябва за чужбина, според мен, в България има много сносни дивани (виждам, че критикувате пазара, но аз съм с други впечатления), естетически добре издържани и съм почти решена да си купя дивана от България - знам, че е налудничево и се оскъпява и затова ми е много важно качеството! Много моля, споделете опита си, особено с Kova Style Севлиево, защото засега на тях съм се спряла (или дайте съвет за друга добра и функционална марка)!

Забравих да кажа, че в никакъв случай не мога да си представя изкуствени кожи по дивана, искам го изцяло с плат, макар че не ми е ясна поддръжката на подлакътниците.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 20:39 от Ferda Mravenec

# 706
  • у дома
А ние след дълго "умуване" се насочихме към модел "Монца" на "Паралел" - Севлиево. Ще го ползваме "еженощно" и решихме, че този тип разпъване е най-удобно. Всъщност чрез завъртане на едната част се "превръща" в спалня. Честно казано, двоумихме се между "Корсиката" на Ивекс и този и до два-три дни трябва да решим окончателно. Ако някой има "Монца", моля да сподели впечатления  Praynig А иначе, от всичко, което разгледахме, севлиевските дивани най ми допаднаха като качество /поне на пръв поглед/.

# 707
Би ли илюстрирала със снимка или линк, моля! И на мен засега севлиевските ми се струват най-прилични от това, което съм видяла.

# 708
  • у дома
Това е моделът, но в друг цвят http://www.kovastyle.bg/bg/products/angle/montsa.html . Мястото за спане при него е по-широко, отколкото при "Корсиката" и начинът на разпъване, разбира се е различен.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 20:39 от badi

# 709
Badi, интересен е и с много изчистена линия. Изглежда, че ще е издържлив, разпъването и при този (Монца), и при Корсиката ми се струват много по-солидни, отколкото при този, на който засега съм се спряла (Балтимор). Доста ми напомня две легла под ъгъл. Аз като съм решила, че искам седалищната част да е разчленена с повече възглавници, за да прилича на диван и малко трудно възприемам други варианти...  Laughing Embarassed Въпрос на време ми е...
Ще го поръчваш ли или ще събираш повече мнения като мен?

Хавай и Корсика не са ли еднакви, само от различни производители?

# 710
  • у дома
Ами, малко ми е неудобно да го кажа, но от лятото до сега избирам  EmbarassedКрайно време е вече да поръчваме. В момента спим на супер неудобен диван с ламелен механизъм. Много е трудно, когато нямаш достатъчно място за истинска спалня. Търсиш диван, който хем да е красив, хем да е удобен за сядане, че и за спане да е "супер". Този, на който се спряхме е много комфортен за сядане, няма твърдостта на другите, които гледахме. А и както казах, само в "Паралел" успяха да ме убедят в качеството като производители. Повечето фирми са само търговци и един и същ модел можеш да го видиш на различни места под различно име.

# 711
Ахмед Ахмедов, благодаря за отговора.
За мен е важно диванът да може да се разтяга (функция сън), но не знам, дали изпълнението с подматрачната рамка е най-издържливото (някои заяждаха още в магазина), а ми трябва за постоянно ползване - "еженощно" разтягане. Също ми е нужна голяма ракла и точно по тези причини размишлявам над ъгловите варианти.... Никак не държа да "потъвам", даже бих предпочела да усещам опора в седалките, но ми е важно възглавниците да са с устойчива форма и да не се сплескват. При диваните от Паралел / Кова Стайл (Kova Style - Севлиево) се притеснявам от ремъците под седалките (доколкото можах да ги огледам в магазина) - дали ще са издържливи с времето... странно ми е, че седалките почиват върху ремъци, а не на по-стабилна основа. Много харесвам разчленяването на седалките с възглавници и даже затова съм се загледала в Балтимор, макар че сигурно не е съвсем функционално, но точно това вече е въпрос на вкус - има ли хора с отрицателен опит в това отношение? При Балтимора ми харесва, че възглавниците изглеждат дебели (струва ми се важно и е по-красиво), не помня как бяха при Луна, но тя така или иначе нямаше ракла, доколкото си спомням (и нея я разглеждах в магазина).

Този Елефант ми го похвалиха и в магазина, но не правеше ли т.нар. "хаф"("хав"?) - влакното се обръща и оставя следи при допир? Как се почиства (ако купя, смятам да бъде светло бежово)?

Диванът ми тррябва за чужбина, според мен, в България има много сносни дивани (виждам, че критикувате пазара, но аз съм с други впечатления), естетически добре издържани и съм почти решена да си купя дивана от България - знам, че е налудничево и се оскъпява и затова ми е много важно качеството! Много моля, споделете опита си, особено с Kova Style Севлиево, защото засега на тях съм се спряла (или дайте съвет за друга добра и функционална марка)!

Наистина влакното се обръща и оставя следи  при допир, но лично за мен това не беше проблем при избора на дамаската. Ако диванът ти ще има яка експлоатация и ще бъде за ежедневно спане, мисля, че това е твоята дамаска- супер издръжлива и леснопочистваща се. Незнам за какви ремъци говориш под седалките, но при мен мисля че ги няма. Седалните възглавници на лежанката и на тройката са цели и се отлепят от корпуса,  отдолу са на масивна твърда  основа.
Пълнежът си го произвеждат фирмата и продават и на други производители. Самият корпус също е изключително здрав, защото при нас ежедневно е подложен на "големи изтезания". Виждала съм и евтин елефант, който на първата година е за боклука.
Иначе си права, че в България има много добри производители на мека мебел.

# 712
Ето и линк към ъгловия диван, който поръчахме днес. Пробвахме го в магазина и ни допадна, че е доста удобен. Има и две ракли... Simple Smile Какво ще кажете?

http://neosbg.com/index.php?m=320&lang=1&category=122&am … 2&prodid=7927

# 713
Ами, малко ми е неудобно да го кажа, но от лятото до сега избирам  EmbarassedКрайно време е вече да поръчваме. В момента спим на супер неудобен диван с ламелен механизъм. Много е трудно, когато нямаш достатъчно място за истинска спалня. Търсиш диван, който хем да е красив, хем да е удобен за сядане, че и за спане да е "супер". Този, на който се спряхме е много комфортен за сядане, няма твърдостта на другите, които гледахме. А и както казах, само в "Паралел" успяха да ме убедят в качеството като производители. Повечето фирми са само търговци и един и същ модел можеш да го видиш на различни места под различно име.

Badi, ох, как те разбирам...
Да не ти казвам аз откога умувам,  Laughing Laughing защото си е съвсем "за срам"... (почти 3 години! Embarassed) ... досега да сме купили, счупили и купили нов диван. Ама аз си падам малко "максималистка" и искам да съм убедена, да се "влюбя" в предмета и да си мечтая за него... Мога само да се оправдая с това, че съм в чужбина и това ме затруднява, но въртим-сучем и пак до българската мека мебел стигаме, макар че риска с рекламациите би бил огромен (практически няма да можем да се възползваме). Това, което ти харесваш (Монца) изглежда солидно за спане (както вече споменах), но ако правилно разбрах, едната част изцяло трябва да се извърти, за да прилегне към другата... (?) Това не е ли малко трудно за ежедневно ("еженощно"  Wink Laughing) спане?

Доколкото разбирам, сега ползвате ламелен механизъм, който се изтегля от леглото (не клик-клак)? Защо да е неудобен? В началото търсехме диван точно с такъв механизъм и ми беше трудно да повярвам, че не били хубави...

Ахмед Ахмедов, не знам как да обясня, на Балтимор като вдигнеш седалищната възглавница и се вижда, че тя е поставена върху преплетени ремъци... Май ги наричат "тапицерски ремъци". Жалко, че не сте пробвали да спите известно време на разтегнатия диван - щях да те поразпитам как сте се чувствали... 

Има още един начин за спане и май него най-много го хвалят, но не знам, доколко да се доверя на рекламата на продавачи - в България го наричат Диверсити систем (другаде "белгийска/шведска" и т.н. конструкция). Намерих линк като илюстрация на начина на изтегляне - цялата седалищна част и облегалките се обръщат и падат под леглото (за мен би било трудничко, защото съм дребна, но според продавачите не било  проблем). Между другото, и Natuzzi използват тази конструкция за някои от диваните си, но техните са доста скъпи. Кофти е, че няма ракла. Трябва да се кликне последователно на малките картинки под по-голямата:

http://mebelimax.com/%D0%9C%D0%95%D0%9A%D0%90%20%D0%9C%D0%95%D0% … %95%D0%9A%D0%A1/9

Georgieva86, честито! Две ракли си е супер удобство за малките ни жилища.

# 714
  • у дома
Не, не е трудно завъртането, за да се превърне в спалня. А колкото до ламелния механизъм - от седем години го ползваме и когато легнем - щем, не щем се събираме двамата в средата  Joy. Иначе казано - хлътва в средата  и сутрин сме като "разглобени". Имам нужда от равна повърхност и стабилна основа.

# 715
Badi, разбирам, благодаря за уточнението. Като вземете решение за дивана да го покажеш!

# 716
  • Испания
Уф,дано сега стане,пускам пак снимка на диванчето
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2895/550770775127322154013314 … pKJwnaapHl9dL.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2917/168124195014722570281331 … 8K8NC43lGjM0g.JPG
Благодаря Тони  Grinning

# 717
  • София
Badi, и аз те разбирам. Аз избирам от 4 месеца. Категорично не искам с механизъм, поради причините описано от теб. Засега и аз съм се спряла на модел "Монца" на Кова стил, но като че ли по голям фаворит ми е диван "Флакс" на Ергодизайн. Ходих в Еником - М, седях на него, разглеждах го и като че ли по ми харесва.Принципа му на разтягане е същият като при Монца, недостатъка е че няма ракла, ама то и на монцата раклата е никаква. При монцата ме притеснява, че като се завърти едната част, тя остава без опора отдолу и дървената рамка хлътва. Дано ме разберете какво искам да кажа.

# 718
Ние имаме Мини Корсика - която е същата като Корсика, само че по малка. Вече 7 месеца се ползва за ежедневно спане. Т.е.  разпъва се и се събира всеки ден. Супер лесно е, почти без никакви усилия. Дивана е супер удобен!!! Ползваме го 4 човека и едва ли не денонощно се въргаляме отгоре  Mr. Green Има и ракла за завивките.
Аз пак да си вмъкна (казвала съм го поне 4 пъти) дивана може да се поръча без възглавници, защото всяка една по отделно струва по 80лв  Shocked Аз случайно забелязах тази подробност и щях да получа инфаркт - за 4 големи и 2 малки възглавнички ми искаха към 400лв  Shocked

# 719
Извинете, а при тези чести вадения и разпъвния няма ли опасност да се издраска пода ако е дървен?

Общи условия

Активация на акаунт