Отговори
# 480
Ако знаете бъдещите татковци какви капии бяха, родилките се държат на положение, татковците едни зелени- пред припадък...

Ще ми се да видя и моя! hahaha

Току-що си погледнах и аз ЛАК и установих, че 45-дневния болничен и на мен не ми е вписан, а си я носех! Към края на месеца като ходя да си взема направлението за раждане ще питам. Мисля, че не е проблем и спокойно може да се допише и да се сложи печат.
За възглавничката, мисля да не слагам. Ще използвам или калъфките или тънка  памучна пелена,за да мога по- лесно да я сменя ако повърне.

П.С. За пръв път чувам за тази здравна карта! newsm78

# 481
  • в кукувиче гнездо
Момичета, голям ужас... Днес си правих тест за алергии към упойки. От десет към шест съм свръхалергична. Направо ми се реве. Имам четири варианта за упойки, от които единия е с лидокаин. Четох в нета, големи гадости пишат за тези упойки. А не остана време.. Толкова се страхувам. А отгоре на всичко ще раждам в една частна клиника в Бургас и не знам колко мога да разчитам, ако не дай Боже стане нещо. Вече нямам време и в София да се прибера, тепърва болница да търся, екипи...

# 482
Момичета, голям ужас... Днес си правих тест за алергии към упойки. От десет към шест съм свръхалергична. Направо ми се реве. Имам четири варианта за упойки, от които единия е с лидокаин. Четох в нета, големи гадости пишат за тези упойки. А не остана време.. Толкова се страхувам. А отгоре на всичко ще раждам в една частна клиника в Бургас и не знам колко мога да разчитам, ако не дай Боже стане нещо. Вече нямам време и в София да се прибера, тепърва болница да търся, екипи...

и аз имам алергии, спокойно, анестезиолога отчита това, все пак е редно да са ти назначили някакво лекарство против анестезията - алергозан, орбазон или друго, което се слага венозно половин час по-рано. При мрн беше така, хем че имам и астма и не съм имала никакви проблеми с анестезията  Peace

# 483
lechugitka, не се шашкай баш накрая, нали затова са анестезиолозите. И, момичета, стига четохте глупости в нета и да се психирате, че ще ви бия Mr. Green

# 484
Скапа ми се нета преди няколко часа и не можах да публикувам това:
Тези свекърви не могат ли да разберат, че в желанието си да помагат, повече пречат!
Ами като не им се казва,няма как да разберат... Wink
Възглавничка- на моя сложих към 3-4 месец,мнооого тънка,ама той се изсулваше и все беше без възглавница,тъй че я махнах и я върнах към годинката май.. newsm78 Наистина не помня...Отскоро вече е с по-висока,че все на мойта се вреше да спи и реших,че е време да му сложа и по-голяма.Всъщност чела съм,че се слага тогава,когато обиколката на раменцата стане по-голяма от тази на главата и да е толкова висока,че да попълни разликата от врата до рамото.
В началото гладя и хавлиите,не стават по-твърди.
Огнена-незнам как са ти издали болничен без този картон.Моите всичките болнични са вписани там,и доколкото болничния от болницата пак там трябва да го впишат...Иначе тва нещо го има в книжарниците,попълва се от личния лекар.

Поствам си го така,сигурно ще повторя нещо,ама след малко ще се върна да ви дочета.

Давам отчет,току-що се връщам.Взех си болничния.Бебо е добре,2100,водите са в норма,плацентата е супер,хемоглобина ми даже се е вдигнал малко.Другата консултация на 02.02.Най-вероятно и тогава ще ми даде направлението...Супер се изнервих,щото бях 1-ви час,а чаках над половин час за да влезна.Не мога да разбера как може да има толкова нахални хора.Казваш,че си с час и през теб ще минат,само и само за да влезнат...Не разбирам,кво ги бърка да си запишат час,пък кат не могат да си чакат реда....Аз не съм виновна... Crossing Arms
Така,сега ще ви дочета и ще пиша,ако има нещо друго...

# 485
Лелеееееее  ooooh! Имам около 10 страници да чета! Отивам!
Само се отчитам, че се върнах от ЖК. Всичко наред, само малко ми повиши дозата на Допегит-а. След 2 седмици пак. Тогава ще ме гледа и на ехограф. Взех си 45 дневния болничен, а за останалите документи каза, че са обвързани с дата и затова ще ги даде по-късно.

# 486
Ама наистина в нета има много глупости!
за страха от секциото -  да ви кажа, че единственото, което усетих беше когато ми натиснаха корема да извадят бебо, някъде при ребрата. Следващото вече беше при раздвижването, но вече знаех, че всичко е минало и трябва да си давам зор да се възстановя, за да съм в час с бебето и на изписването вече си бях пушка. (а бях с астма, алергии, спешно секцио, 3 дневно кървене и не знам си кво още) НЕ МУ СЕ ПЛАШЕТЕ!   Peace

някой беше писал за някакви лекарства за кърма след раждането, които бил изписал лекар?????

# 487
  • София
Аз също едва сега си направих въпросната ЛАК, до сега при издаване на болнични изобщо не са ми искали такова нещо. Странна работа!
Днес не ходих на отворените врати в Шейново, замотах се с малкия и не ми остана време. Май никога няма да отида така като гледам колко съм организирана...
Little Evil, колко ще плащаш за акушерка и как се казва твоята? Нещо ме хваща голямо шубе и само се чудя какво да правя с акушерки и упойки. Моля те, сподели! Мерси!

Аз чакам да ми преведат заплатата и започвам да пазарувам нещата от първа необходимост за мен и за бебе. Багажа ми не е готов, нищо нямам за болницата, нищо нямам и за бебето...абе изобщо не сериозна работа!

# 488
Момичета, виждам че сте зачекнали и по-сериозната тема за очите - за състоянието на ретината и искам да споделя опит:
направих си два пъти преглед на очите в началото на 8-ми месец за евентуални противопоказания за естествено раждане. За мое съжаление ми откриха периферна дегенерация на ретината и на двете + изтъняване на ретината на едното око, което всъщност се оказа противопоказание за естествено раждане, тъй като може да доведе до нейното отлепяне. Оказа се, че с лазерна манипулация засегнатото място може да се "обшие" и заздрави. Направих си манипулацията в средата на декември и докторът ми каза, че мога да родя естествено. Предполагам, че риск продължава да съществува, но се престраших и реших да го поема. Дано всичко да е  наред  Praynig

Ако някоя мама се интересува по-подробно за прегледа и операцията - бях пуснала отделна тема, в която описах къде и какво са ми правили
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553039.0:

Поздрави!

# 489
  • в кукувиче гнездо
Аз наистина спирам да чета в нета каквото и да било повече... Нама смисъл от шашкане. Каквото дойде, такова. Пак добре, че си направих тест за упойки, че поне да знае анестезиолога.. И дано ми сложат спинална, а не пълна анестезия, така ще се чувствам по-добре май..

# 490
Аз наистина спирам да чета в нета каквото и да било повече... Нама смисъл от шашкане. Каквото дойде, такова. Пак добре, че си направих тест за упойки, че поне да знае анестезиолога.. И дано ми сложат спинална, а не пълна анестезия, така ще се чувствам по-добре май..
точно така  bowuu
Анестезиолога си знае работата  Peace а твоята е да съдействаш максимално и да си спокойна  Hug

# 491
Супер се изнервих,щото бях 1-ви час,а чаках над половин час за да влезна.Не мога да разбера как може да има толкова нахални хора.Казваш,че си с час и през теб ще минат,само и само за да влезнат...Не разбирам,кво ги бърка да си запишат час,пък кат не могат да си чакат реда....Аз не съм виновна... Crossing Arms
Така,сега ще ви дочета и ще пиша,ако има нещо друго...
Охооо, ела да видиш пред кабинета на мойто АГ какво е, онзи ден докато чаках за пулмолог (кабинетите им са един до друг) един ром (да не кажа циганин) щеше да набие една жена, понеже не можело да влиза с час, а пък жена му да чакала 3 часа. Еми в крайна сметка за това са дадени тия телефони като не искаш да чакаш да си запишеш час. Накрая същия набута жена си заедно с другото момиче, което с право трябваше влезе преди тях в кабинета.

Гледам обсъждате очите... аз имам астигматизъм на дясното око, това дали е опасно при естествено раждане newsm78 някой по- запознат да ме светне.

# 492
  • София
lechugitka , май лидокаин ми слагаха като ми вадеха мъдрец преди години, не мога дам впечатления. Как ще разждаш, ако е естествено може и да се разминеш с упойката.

Днес в Шейново нищо не ми казаха за детска здравна карта, това нещо не се издава, когато имаме вече акт за раждане?

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 17:37 от Little Evil

# 493
Гледам обсъждате очите... аз имам астигматизъм на дясното око, това дали е опасно при естествено раждане newsm78 някой по- запознат да ме светне.

Ако е само това - не е опасно за естествено раждане.

# 494
Тези свекърви не могат ли да разберат, че в желанието си да помагат, повече пречат!
Ами като не им се казва,няма как да разберат... Wink

Ами винаги гледам да съм деликатна с нея, да се разбираме и да няма проблеми и затова си мълча. Ако и кажа, че не искам да ми се бърка като се почнат едни сълзи, едни драми пред мъжа ми (случвало се е веднъж вече) и в крайна сметка аз ще изляза виновната и лошата. Затова си мълча и гледам да няма конфликти. Ще се оправя някак.
Мои приятелки, които имат същия проблем ме съветват да гледам да не се ядосвам, че може да ми спре кърмата заради това.
Но стига сме си разваляли хубавата темичка с разговори за свекърви. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт