От Дядо Коледа подарък си поисках и на Дюкан режима по празници устисках - 243

• 33 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Добър ден и от мен!
Нямах възможност няколко дни да влизам и сте изписали света  ooooh! ooooh! ooooh!
От два дни се будя с ужасно подути очи  #Shocked #Shocked #Shocked Особено вчера сутринта, бяха само цепки. Вярно изпих много вода и почти не ходих до тоалтна. Дали е възможно да съм задържала вода? Само с това си го обяснявам. Днес си налагах пакетчета от лайка и се поспаднаха. Не знам какво да си мисля  Thinking Thinking Thinking

# 706
За мен променянето на навиците започва от първия ден на режима.Без значение че се яде само месо ,млечни и яйца.Не може месеци наред да омиташ колосални количества храна ,да ядеш по 10 пъти на ден и после хоп идва 3-та,минаваме от днес за утре на почти обща храна с 1200-1500 калории, и да започнем с превъзпитаването.Може и да има някои които да имат такава воля,но 95% от хората точно затова се провалят.Това с многото ядене и отслабването  може да е валидно в началото на втора фаза,тогава телата ни са в шок, защото до този момент не са използвали никога протеините за енергия, затова и самото тяло използва доста такава за да ги преработи,но постепенно се научава, става доста икономично даже и ако не вкарате допълнителен енергоразход горенето на мазнините спира. "Без ограничение" на храните не означава тъпкане.После Дюкан става виновен ,че казвал ядене когато искаме.  Simple Smile Аз всеки божи ден съм си мерила кетозата и ако някой си хапва целия килограм млечни на ден само в мляко да знае че кетоза няма.Даже и в протеиновите дни.Да не говорим че като си 100 кила количеството въглехидрати при които се излиза от кетозата са едни,когато си 70 кила са съвсем други. Във втора глад почти не се чувства и е идеален момент човек да регулира количествата храна. Иначе ще си се върти в порочния кръг безкрай.Това си е мое мнение и не ангажирам никого с него.В тоя живот всичко трябва да е с мярка.Аз лично съм решила че ще се излекувам от затлъстяването "в главата"  Laughing Затова съм си казала вече никога глад и никога тъпкане. Ям за да живея а не обратното.Ям защото е време за ядене и съм гладна, не защото ми е "тъпо","скучно" или пък просто за запълване на времето както съм правила често преди.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:17 от nikolexa

# 707
  • Бургас
nikolexa , как се мери кетозата?  Blush

# 708
Само с това си го обяснявам. Днес си налагах пакетчета от лайка и се поспаднаха. Не знам какво да си мисля  Thinking Thinking Thinking
На мен ми се случва няколко пъти преди МЦ,когато задържам много вода да се събудя с очи като понички.Такова подуване става и при бъбречни проблеми или пък нещо самите очи да не са възпалени,някаква алергия? newsm78
Цитат
Аз лично съм решила че ще се излекувам от затлъстяването "в главата
Ето това много ми хареса!И на мен там ми е проблема.Гладна съм с очите,а не стомаха..Все си търсех  причина,че може да изям целия шоколад например-я паднало ми кръвно,я че денят бил стресиращ ,я нещо друго.. Embarassed
Ето това ако успея да направя ще е най-големия успех за мен!Оффф и цигарите да откажа,но това е друга тема... Rolling Eyes

# 709
Аз всеки божи ден съм си мерила кетозата  

Искам да попитам как се мери това чудо,защото и аз искам да знам дали съм в кетоза или не?    Simple Smile а ,вече са ме изпреварили с въпроса

# 710
nikolexa , точно , много точно си го написала. Peace

Не може 5 години да не лишавам от ни-що!
На Коледа сама си изядох цял щолен... И още куп неща , които съм правила, заради очите си , а не защото толкова съм била гладана.
А като ме ядосаше някой, или това е било оправдания за пред съвестта ми, да омета цял шоколад?
Е , как по- дяволите няма станеш 90 и... ?
Аз през живота си никога кой знае колко слаба, винаги съм била леко закръглена , най - слаба бях преди да забременея с малкия ми син - 47 кг. Това за ръста ми 1.78 е малко и всеки ми викаше че не изглеждам добре.
Сега целта ми е 55 , ако стане ...

Подуват ми се очите мн. често след употреба на алкохол и преди МЦ , а също и от синизута - не ми понася сух въздух. Та вече зимно време , когато работи парно или оотоплителен уред не ми прави впечатление.
Но подуванията са характени за проблеми с бъбреците.

# 711
Момичета вече 20 дни не съм свалила нито грам. Има дни съм 76 има дни 76,5 дори 77 направо съм в ужас. От 2 седмици започнах да ходя и на фитнес и очаквах да свалям дори малко по-бързо от преди /2,5-3кг на месец/. В момента съм 2 кг под калкулатора, а искам да стана поне 70. Според кантара във фитнеса трябва да съм 64кг, но това е в сферата на мечтите. Правя всичко както до сега, но нищо няма резултат. Много ми е чудно защо, а днес беше вече върха. Преди да отида на фитнес се притеглих и като се върнах отново и за моя изненада след близо 2 часа фитнес бях близо 1 кг повече. Направо съм изумена защо се получава така? Някои има ли идея.

# 712
danj,зависи какви упражнения правиш на фитнеса.Защото от кардиото се сваля,ама има такива от които качваш маса ,а мускулите са тежки.Не знам дали много точно ги назовах нещата,но мисля че това е причината.

# 713
  • NICE,FRANCE
И винаги след тренировка сме по-тежки,защото тялото задържа известно к-во вода

# 714
tante78,
и аз имах същите проблеми с отекли очи, най-вече едното.
Хубав съвет получих от козметичката си,
че пия прекалено много вода вечер,
което си го знаех,
но ме притесняваше, защо едното око е по-подуто, като бушонирано направо,
тя ми обясни, че просто спя нощем повече на тази страна -
и е точно така,
което смущавало правилната циркулация на незнам си какво около очите.
Така че силно ограничих водата след 17 часа и сега съм ок.

# 715
MALVINA, galandri добре го казахте това за фитнеса. Не съм ходила на фитнес, и се възхищавам на хора, които ходят. При мен за сега е въпрос на мързел и срам /повече първото/ Embarassed Веднъж слушах как обясняват на една дама, че като ходи на фитнес няма да й намалеят килограмите, но пък ще й се стегне тялото. Отслабвало се визуално, а не на кг. danj, ти се на финала на втора. Сама каза, че си 2 кг. под калкулатора на Дюкан. Дай на тялото си време да се адаптира към новостите. Ако до сега не си тренирала то сигурно е стресирано. Успокой се, прави си тренировките и не се обезсърчавай. Ще ги свалиш тези кг. щом си си наумила. Като те гледам как си тръгнала от сега на фитнес лятото ще има да се заглеждат след теб   bouquet
Ако минеш в трета /предполагам си във втора сега?/ няма ли да е по-удачно? Все пак си свалила всичко по калкулатора newsm78

# 716
nikolexa , как се мери кетозата?  Blush

Има едни кетолентички, които се намират по аптеките,които се топват в първата урина сутрин.
Единият от доводите от противниците на режима е точно,че тялото се подлага дълго време на кетоза и кетозата в по-екстремните и стойности е супер опасна даже може да доведе до смърт(което си е вярно).Ами аз за 7 месеца,повече от второ деление от най-долните нива не съм видяла и то съвсем в началото.После е била винаги на първо деление или направо съм си излизала от нея понякога в ПЗ дните. Сега ако се яде само месо и се правят по 15 дни ударна може и да се стигат горните нива ,не знам ,аз не съм привърженик на ектремностите. Долните на нива на кетозата са си супер-хем топим мазнини,хем не си играем с тялото ни на руска рулетка.

danj ти с каква цел се мери преди и след тренировка? Не каза и колко вода си пила по време на упражненията.Ако някой измисли упражнения дето за един час да правят мускулна маса от 1 кило направо бодибилдерите ще го позлатят. Grinning Хич не е лесно да се "направят" мускули,аз тренирам вече 8 месец и имам "направени" има-няма 3-4 кила. От друга страна дори да отчетеш някакъв минус след тренировка ,той пак не е истински,всичко е разлика между приета и освободена вода. Последните 5-6 килограма падат доста по-бавничко,чак пък повод за "ужас" аз не виждам.

Ето каква е разликата между 2.2 кг тлъстини и 2.2 кг мускули http://www.youtube.com/watch?v=Ozt-V0PPJaw

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:16 от nikolexa

# 717
Кетозата се мери със специални тестове, които продават в аптеките.

На 100% съм съгласна с Николекса. В началото се гори бързо, но после тялото спира скоростта и след време изобщо не гори мазнините, независимо от протеините. А ако хапваш и по-големи количества, както в началото - ефект нулев. Аз съм жив пример за това. Задължително трябва да се изразходва повече енергия в този случай - спорт. Според мен още към края на 2-ра фаза трябва вече да започне намаляването на количеството приемана храна, така да се каже да ни се посвият търбусите  Joy .
По повода с млечните, някой каза че прекалява с изварата,
 а и Николекса, ти пишеш, че ако се изяжда цялото позволено количество млечни на ден , то няма кетоза.
При какви количества има тогава? newsm78 Питам, защото аз ям много извара, млечните ми са основно от извара, прясно мляко слагам само на кафето за цвят, т.е. нестигам 250 гр, кис.мляко - внимавам с него , ако изям кофичка на ден, намалям изварата. Но в повечето случай количеството извара на ден е окло 2 бомбички по 250 гр) на Мероне или тази , която е обогатена с протеини на Дядо Либен. Направо съм пристрастена към изварата и преди режима винаги съм я обичала и дори предпочитала пред сиренето.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:17 от alis_1

# 718
  • Бургас
nikolexa , благодаря!
Дори и не съм подозирала, че има подобни лентички... Намерих ги в Amazon и ще си поръчам, но след месец сигурно ще са при мен. Някой запознат дали ги има по българските аптеки?

# 719
Правя в началото 10 мин кардио после единият ден за долни крайници, а другия за горни и завършвам с 40мин кардио, като изпивам по половин литър вода на тренировка. А се теглих ей така от любопитство защото всяка сутрин няма резултат, а една приятелка ми каза, че по време на тренировка мускулите отделяли някакво вещество и се увеличавала масата /така и бил казал треньора и/. Иска ми се да ги постигна тези 70 кг и то по скоро.

Общи условия

Активация на акаунт