Отговори
# 105
Добър ден дами!
Отчитам се и аз. Относно контракциите, усетих на няколко пъти, но бяха такива както писахте в предишните теми, не на определен интервал и кратки. Така, че не ги броя.
Киселини и аз имах, но както казваш Иви, определени храни повече дразнят и аз внимавам какво ям. Но като се има предвид, че имам язва на дванадесетопръстника и съм изпитала къде-къде по-жестоки неща, това си е направо детска играчка.
Maleean, просто ограничи тези храни, които те дразнят.
Това с арниката мисля и аз да го пробвам, ценна информация, мерси. И няма странични ефекти, някой попита. Да добавя само, извън това, че има и един немски крем-балсам "арника" има го в аптеките, не е скъп, около 2,5-3 лв. е. Ефикасен е много за ударено,натъртено, ухапване от насекоми, изгорено.
m.mega не се притеснявай за малкия, ще се оправят. Аз като си спомня сина ми не ми даваше и до тоалетна да отида като беше малък, а сега съм доволна и на "добър ден, как си?" и да знам къде е, ако е по-късничко. newsm62
За раждането и аз бих искала да е естествено, освен ако не се наложи друго, защото както казва една моя колежка с 10-тина години по-млада от мен, на твоите гонини е много рисковано. За протокола на 41 съм, но преди да родя ЖЗ ще навърша 42 и не мисля, че ако всичко друго е наред, годините биха били пречка. Вие как мислите?
И последно, че много дълго стана, и аз все още ходя на работа, не ми тежи, но зверски ми се приспива към 2-3 часа следобяд.
От мен  Hug на всички
И честит имен ден на именниците и на тези, които си имат именници   bouquet

# 106
Балсам арника http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=628 … 834&bilki_o=1
има и по-малка опаковка

# 107
Asq81  Мацко , ама не се впрягаи толкова

веднага ще ти кажа какво да направиш
1. отиваш при личния лекар и му казваш да ти пусне болничен от него , с каквато и да е диагноза , грип , овИ ИЛИ  ако в свестен може и плевмония , за нея болничния е 14 дни
2 . после отиваш за болничен от АГ , вече ще ти е първичен и тоес имаш прави на още 180 дни без ТЕЛК,
3. друг вариянт е и най-често ползван е болничен от ТРАВМАТОЛИГ. хем са дълги , хем си бременна и няма как да те снимат

аааааааааааа за телка да ти кажа ...

и нека всички мами да знаят , че имат право на 180 дни болнични в една календарна година с една диагноза

от 12 дни вече е нова календарна година

# 108
Това с 180-те дни е за общ период, а не поотделно за календарна година. И аз така мислих и питах шефа на ЛКК и той каза "тц, последователно, а не за кал. година".

# 109
  • Sofia
Здравейте, Мами,

Чисто нова съм във форума. Тези дни изчетох няколко от темите- изключително интересни и полезни сте ми, като се има пред вид, че чакаме първо бебче и много често ме шашкат някои усещания-физически и психически.  Grinning
Моля, приемете ме сред вас. На 27 г съм , от София, терминът ми е 13 април, първа бременност,чакаме момиченце Heart Eyes.

Относно киселините- каквото и да ям-умирам от тях! Прочетох, че лимон, разтворен с вода действа много добре! Тази вечер ще пробвам, че не може да се спи! Sad

# 110
  • Plovdiv - Thessaloniki
И аз след като най-накрая ви изчетох дотук, да се запиша в новата тема - за Петя   bouquet
Честито и да са здрави всички именници и именнички!
Цитат на Maminka66: ама и аз като някои от вас нещо не успявам да спя. Много ми се спи, лягам , обаче като ме нападнат едни мисли, чудо..Мятам се в полусън 2-3 часа, ококоря се  в 3, бебе почва гимнастика, пак почвам да се връткам и сутрин не мога да отлепя очи.  Горкото мъжле до мен.. - все едно аз го казам, вече не спя много спокойно, а пък пролетта какво ще е !
Браво на Щък за сръчните ръце!
Стискам палци за всички мами с проблеми да се оправят нещата бързо!
Моите изсладвания изглеждат добре, с излючение на наличието на някви гъбички в урината  ooooh! и утре доки да каже какво ще правим, но няма как - все нещо ще има - бременни сме!
Ох, имаше и още неща да пиша, но забравих докато изчета всичко!
Добре дошла на plamu4e!

# 111
 Hug plamu4e, добре си дошла.....е, няма така голяма група според мен:) леко бременеене с нас и до април - март - май Simple Smile да си имаме здрави дечица....
Относно киселините и аз съм така - нон стоп, каквото и да ям, понякога дори само от вода, винаги след няколко часа и почти ежедневно завършват с повръщане, което чакам с удоволствие Sick, защото после се успокоявам...... но тооолкова свикнах с тях, че вероятно после ще ми липсват... ахахахахахаха Simple Smile

# 112
Добре дошла, пламъче   bouquet Леко бременеене Simple Smile И аз съм на 13ти Април!

Блуменце, същото е при мен, накрая повръщането е добре дошло, защото ми олеква от него  Confused Хич няма да ми липсват...
Ще пробвам съветите за захарта и лимона с вода.
А днес гледах разни сайтове за колички, и имам още един фаворит освен Силвър Крос-а, Мамас и Папас. Може да съм пропуснала, но не видях да са обсъждани. Ето една, която си харесах - http://www.mamasandpapas.com/product-pliko-pramette-grape/185779700/type-i/
Но има и други хубави на http://www.mamasandpapas.com/range/prams-pushchairs/6195/?cm_re= … e-_-TravelSystems

# 113
Здравейте, не успях няколко дни да се включа, тъй като бях доста заета - изпити и разни такива. Днес реших да вляза и да ви се похваля - бях на УЗД и преди малко се прибрах. Гледахме момиченце на 4D. Аз не държах, но лекарката ми има много хубав апарат, добър специалист е, предложи ми да видим маленка на 4D и си казах - "защо пък не" и така - много съм впечатлена и развълнувана. Прегледа ми беше на обед и от радост цял следобед ходих по улиците, та чак сега се прибрах малко да си почина и т.н.
Знаете ли, видях как моето момиченце се усмихва. Беше страхотно! И сякаш усети, че му се радваме и продължаваше да се усмихва ли усмихва. Много хубаво се видяха крачетата, ръчичките, личицето... всичко. Даже се оказа, че вече се е обърнало. Аз мислех, че е рано. Лекраката ми направи запис и довечера ще си го гледкаме. Simple Smile
За контракциите, скоро четох някъде или чух, вече не помня, че от седмия месец е нормално да се появят контракции. Били подготвителни или нещо такова. Така че не се притеснявайте много. Ако в случай, че са на често и не отшумяват в продължение на часове, можете да се обърнете към специалист.
Новата темичка наистина е супер!!! Момичета, малко остана. Нямам търпение да дойте март-април. Леко бременеене на всички.

# 114
За киселини моята акушерка ми каза, че може да се пие Stop acid, а при по-силни киселини - Talcid.
Аз един два пъти пих. От други майки съм чувала, че също са взимали такива таблетки.

# 115
Ааз си харесах тази количка: Duo Ct 0.2 http://www.chicco.bg/strallers.htm, но незнам дали точно такава ще си взема...

# 116
Ауууу,толкова много бях писала и накраяяяяяя #Cussing out #Cussing out #Cussing outДаде ми,че ми е изтекла потребителската сесия #2gunfire #2gunfire Еййййй,как се ядосааааахххх...Егати,скапаната работа...Половин час пиша и накрая #Crazy #Cussing out
Оффф,нямам нерви да пиша пак всичко наново...Ще почна,пък докъдето стигна,аааа....
Оххх,да почвам пак...Така,с контракциите-днес съм по-добре,по-малко са от вчера,но увеличих Магнезия,пия го 3 пъти по 2 таблетки,иначе доста ме тормозеха контракциите,вчера и онзи ден имах 10-тина на ден...С ушето също съм по-добре като че ли,май намалява подутинката...Но ще видим,в понеделник ще ходя пак при личната и ако не е спаднало ще ме праща при някой УНГ специалист и сигурно ще ми го цепнат Sad
Снощи пък да ви кажа-събуждам се към 3 часа и чувам някакво тропане,шумене и бърборене в коридора...Ставам да видя какво става и гледам как Ивон и Бела се бутат по коридора коя първа да дойде при мен hahaha Та спах в процеп между двете,едната си качи краката на главата ми едва ли не,другата пък се обърна напречно и постоянно ме риташе в корема,та нямаше заспиване #CrazyАма като ги закарах на ясла и градина се върнах и си доспах...

Креватчето на бебко ще е готово до към 4-5 февруари,днес ми се обади дърводелеца и каза,че е почти до половината,понеже няма клиенти човечеца Simple SmileТа нямам търпение да си го вземем вече...

Това за Арниката е доста полезно и за мен,благодаря за информацията! HugТози балсам дето го е пуснала Меги направо го поръчах от сайта,защото ще ми е необходим,доста често моите хуни си причиняват жестоки наранявания с подутини и така нататък,та си мисля,че ще мога да го ползвам и за тях Rolling EyesА и все ще ми е полезно,хубаво е да има човек нещо такова под ръка...

Дали и М.мега,аз по-скоро се принеснявам за бабите,защото не знам как ще се справят с двете хуни JoyТе са им свикнали де,нали всеки ден са с тях,но все пак..Различно е,когато мама я няма,децата се разглезват повече,знаят че капризите и инатите ще минат при бабите....

За Елия и Йоанна-нямам инфо,но ще й звънна на Туинс Мами следмалко да я чуя....

Честито на всички именници!Да са живи и здрави,много щастливи и обичани!

# 117
  • Бургас/Пз
Ей, аз един ден няма да седна на компа и вие сте изписали 8 спраници. Срам и позор да се запиша чак на 8-ма!

Петенце, страхотна е темичката, въпреки , че вече си го чула сто пъти, няма да те пропусна!

Из интернет пространството явно всякакви индивиди се подвизават!  Close Close

Бургаските майки да не забравят за срещата в 18.30ч

# 118
Оооо,Ани,ще чакаме снимки и новини след срещичката.Весело изкарване! Hug

# 119
предишния ми работодател беше много не коректен с мен , и за това съм запозната с въпроса с болничните  #2gunfire
аз лично бях в болнични 266 дни тогава , всички възможни вратички използвах

може и да е общо 180 дни(не се и съмнявам , че има изменения в закона) , но никой няма право да се бъзика с бременните жени

то не стига че сме в демогравски срив , пък и никой не ни подкрепя за нищо

чакам с нетърпение да публикуват в Държавен весник новия здравен закон , та поне по малко за избор на екип да плащаме

Иначе , ... аз и бебчо сме си добре , ходим на работа , но вече съм се зарекла извъннредни часове да не трупам , децата ми да по-важни. Полудяла съм вече с това пазаруване , много ми се иска , но мъжът ми не ми дава и дума да издумам , много е суеверен. Събота и неделя мисля да си направим един романтичен /семеен Велинград , но още се услушваме за желаеща баба да доиде с нас . Да си призная на моменти съм ужасна , крещя като луда по децата, а не съм такава.

хубав ден коремчета

Общи условия

Активация на акаунт