Отговори
# 90
  • Свиленград
asq81 как така ти свършва болничния. Аз взех първия болничен от деня на пункцията и ми беше за 30 дена. От тогава съм постоянно в болничен и никой не ми е казал че нямам право на повече. Според мен наистина отиди със съпруга си , или с почерпка и поставено лице та да ги хванем на тясно.Мразя тези неща винаги да те гледат в ръцете. Аз съм в болничен от 19.07, а ти откога си в болничен.

# 91
  • Сопот, Пловдив
Честит Имен Ден на всички именнички, много щастие и късмет им желая!!!   bouquet

meleean , аз имам киселини от време на време, но до повръщане не съм стигала още.

Щък , много красиво плетиво!

vision7 , не ме учудва изобщо, преди седмица на опашка за снимка за лична карта ме пререди една възрастна жена (не държа да ми отсъпват реда си, ама поне да не взимат моя  Laughing ), но пък служителка на гишето се развика не й ли е неудобно, при пложение, че даже съм бременна да прережда. Хич не й беше, даже ми хвърли един презрителен поглед. Моя приятелка разправяше как е чакала бременна в деветия месец за нещо си в болницата и всички места в чакалнята били заети от баби и дядовци, които както казваш и ти, се обръщали на другите страни и се правели, че не я виждат.

# 92
  • Червено знаме 11:)
Vadada ДА майка ми е в неврологичното...пускам "връзки" сестрата ма твоя ММ да й обърне внимание,хаха.Майка се казва Бинка...

# 93
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!   bouquet
m.mega- и аз го мисля баткото , след нормалното предстоя е 3дни ама след секцио (недай боже да се наложи) направо незнам. Той не че не е трениран вече да заспива с таткото - това го пробваме от 4я месец на бремеността точно с тази и дея и макар в началото да отказваше малко по малко свикна и с него да заспива, таткото пък му прави млякото вече  проблем като се събуди към 5-6ч и така - оставям ги да посвикнат по от рано един с друг и засега се справят добре, надявам се до април да не му липсвам толкова, че и ревността ще е по-голяма ако не може без мен. От леглото си също отвикна без проблем засега. Като включа и това, че сме си поръчали баба вкъщи за помощ на таткото като вляза в болницата се надявам, че ще се справят но определено ще ми липсва много баткото тогава - досега само веднъж се е отделял от мен за 4-5 дни и то защото не бях в състояние да се грижа за него (в началото когато се бях обезводнила от повръщането и не можех да стана от леглото с дни). Вярвам че ще се справим и ние и мъниците с отсъствието - опитай да го подготвиш малкия доколкото можеш, за да е по-малко стресово и за двамата, дано сработи  Peace
За болничния преди 45то дни - и ние имахме много работа точно преди това, наваксвахме недоизчистените проблеми преди да изляза в майчинство, но все пак си взех един болничен от 20 календарни дни - напрежението ми беше дошло в повече и рискувах да родя по-рано, а работата не го заслужава. Дадох си малко повече зор накрая и после почивах истински два месеца.  Flutter Там се накривиха към мен разбира се , ама се оправиха и им мина - те сега даже са в по-лоша ситуация откъм пернсонал и пак не мрънкат, та не съм съжалила за болничния и за минута дори.  Wink Ако не се чувстваш добре вече или си преуморена - вземай и бягай!!!
За Арниката - аз научих за нея малко след като бях родила, тогава съжалявах че не съм пробвала. Казах на приятелка която роди август 2010г и нейното раждане мина доста добре и бързо и лесно, второ й беше наистина, но може и от Арниката да е бил допълнен ефекта. Задължително го почвам този път, ако трябва ще се крия като го пия в болницата  Naughty
Мамчетата , които бяха на преглед днес - да не забравите да се отчетете, чакаме новините!
Нищо не казвате за памперсите за многократна употреба - някой не събра ли вече отзиви за марка?! Не помня кой имаше познати , коит ги ползват, но моля за повечко инфо ако имате вече!!!  Praynig Аз съм на път да купувам вече и ми се иска да сверя с пробвали вече избора.  Blush
Мони, наистина от доста време няма новини от близначетата - при теб ва ли се нещо!
За киселините - направо ужас е последните две седмици, чак не мога да спя от тях на моменти. Незнам на каква храна се дължи (ако е от това изобщо), обаче нищо не ги оправя. В чудо се виждам - ще взема да питам АГто какво мога да направя по въпроса следващия път, че не издържам вече.
За болките - мен ме наболява кръста ниско долу и като прочетох , че това е и един от признаците за преждевременно раждане съвсем се ошашавих (то и от опит го знам де), дано тия контракции ми се поуталожат, ще гледам да намаля темпото, макар че това с малко дете под 2г се оказва почти невъзможно.  hahaha

# 94
 Simple SmileМила delilah_qk вярвам,че малкия ще свикне с баща си щом от 4 месец го подготвяте има време до април,гледай да си почиваш повече щом имаш контракции от време на време,аз от 1 седмица пия магнерот и но-шпа за тях и съм добре сега.

# 95
Честит имен ден на всички празнуващи! Бъдете живи и здрави!

Zohito, честит имен ден и на дъщеричката ти! Да ви е жива и здрава и много горда кака

Moiraine, дано повече не ти се случва това с контракциите и да сте кротки до април

rori_, дано минава по-бързо ръката.

Bvl скорошно изписване, дано не се налага повече да имаш подобни притеснения чак до април  Praynig

Щък, много хубаво плетиво за мартенско-априлска кукличка  Heart Eyes

e.damyanova, дано зъбчето се окаже с малко кариесче и няма нищо сериозно, та да е по-бърза манипулацията

Djulia, дано не се окаже нищо сериозно и майчето ти се прибере бързо вкъщи

mishelaa, много хубава снимка, а малките ръчички я правят още по-красива

gouqizi  Hug Hug Hug

Referimente, мисля че се полагат 3 по ЗК за всеки триместър, но ако е наложително някой показател да се следи не би трябвало да правят проблем  newsm78

delilah_qk, аз също съм много запалена по тези памперси. Не знам дали прочете темите във форума за тях, има наистина много информация. Основното, което разбрах от тях е, че по-удобни и добри (с най-много положителни отзиви за тях) са тези на FuzziBunz и Wonderoos. Като за първите дни на бебче е много вероятно да са му големички, дори и най-малкия размер, те са на килограми, ако си разглеждала, но извивчицата около крачетата идвала голяма. Така че няма да е зле да си имаме и от памперсите според мен. За съжаление не съм виждала на живо нито едно моделче, но имам позната една мама декемврийка и мисля след няколко дни да я питам на ЛС какви са нейните наблюдения, понеже и тя смяташе да взима. Ще пиша като получа повече инфо. Междувременно, ако ти намериш полезна информация може да я споделиш да обменим познания  bowuu Между другото не знам дали има български сайтове, от които може да се поръча, ти знаеш ли?

Относно контракциите понякога мисля че имам по 1 на ден. Все още съм на Магнерот 3х1, няма и изгледи да го спра, понеже шийката на матката си остава по-къса от нормалното и доки иска коремчето да е спокойно, че иначе имало рискове. Дано не се случва  Praynig
     За Арника ми стана ясно, че е хомеопатично, но има ли някакви странични ефекти? Иначе от всичко прочетено ми изглежда доста добре и по принцип съм "за" хомеопатията.
      От следващата седмица и аз съм си вкъщи 2 седмици отпуск, след това мисля февруари да си взема болничен, първо 14 дневния от гинеколога, а после дано не ме спрат тези господа от комисията, че ще ми трябват още 14 дни до 45-дневния болничен.

За сега толкова от мен - спокоен следобед на всички  Hug

# 96
Нати, не се чуди как ще се справят. Мисли за твоя бебок. Незаменими хора няма, а и в края на краищата всеки работодател трябва сам да реши как ще балансира дефицита на персонал. Това не е твоя грижа. Освен това те трябва да са подготвени да се те заместят по всяко време. Нали затова си съобщила, че си бременна, за да се подготвят. Аз в петък ще намина през работата, за да прехвърля последно някои задължения, защото смятам, че е коректно така. и след това ще ме видят чак като се стопли времето Simple SmileSimple SmileSimple Smile Аз също съм от тези без оплаквания, но вече започва да ми натежава продължителното седене на стол, а на повечето от нас работата май е такава...
За киселините - аз от 16-17 ч. получавам жестоки киселини, но свекито ми каза да пробвам с една малка лъжичка захар под езика. Все пак захарта неутрализира киселинността, та може и да помага.
Честито на именниците. Моята снаха днес празнува Simple Smile
Блуменце, ти внимавай с тези болки, щото на следващата среща няма да се измъкнеш, Вети също Simple Smile

# 97
  • Пловдив
Между другото не знам дали има български сайтове, от които може да се поръча, ти знаеш ли?
О, най накрая запален съмишленик - ще сложа линковете по-долу за бг-сайтове:
http://bebe.to/peleni/peleni.html - за мен тези не са вариант, но на някой може да му допаднат
http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/peleni-za-mnogokratna-upotreba.html - аз мисля да пазарувам оттук засега, но офертите , които харесах , в момента нямат наличност; като реша окончателно ще пратя запитване сигурно, щото стои така инфото от две седмици поне, може да не си осъвременяват базата
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=167 - тези не бих ги ползвала също, не искам ад имам излишно количество гащи вкъщи, да не говорим че се купуват за различните килограми нови както с обикновените памперси, не ме устройва, твърдо съм на вариант джоб универсален  Crossing Arms
Ще чакам да споделиш инфо ако намериш такова! Аз продължавам да ровя - сега съм на тема и-бей, ама има основно китайски и въпреки добрите отзиви не ми се иска да вземам такива. Аз също съм се спряла на Фъзи бънц , но другите ще са Бъмджиниъс, просто защото спрямо Уондъруус са с по-ниска цена, а също има много добри отзиви за тях. Искаше ми се да взема от изцяло бамбукови или някакви био, ама няма да издържи бюджета , та май ще почнем с микрофибърни.

# 98
А на мен днес цял ден ми се схваща... големия пръст на единия крак  Rolling Eyes Голяма простотия, но сериозно ми затруднява вървенето. Добре, че сега леко ме поотпусна.
А иначе за автобусите - вчера една мацка ми направи път да се кача първа в маршрутката и тъкмо се зарадвах, когато малко по-късно през деня двама младежи (ученици с раници) ме избутаха от вратата на автобуса, за да могат да се качат и седнат...
А най-забавното ми преживяване до сега покрай "привилегиите" беше миналата седмица - на излизане от банката охраната ми отвори голямата врата, за да не минавам през въртящата се, може би, за да не се заклещя  Laughing Почувствах се като баба Меца Simple Smile

# 99
За Арниката,бях публикувала същия линк,но беше много в началото и тогава явно никои не го е вълнувало. Наистина е много хубаво да се взема,аз лично ще си го набавя от хомеопатката на сина ми.Каза че ще ми направи конска доза 200ch и как точно да го приемам живот и здраве мога да дам повече информация на 3февруари,тогава сме на преглед.

# 100
Диди, Мама Иви, от храна си е да, точно тези дни след Коледа и Нова се поотпуснах, започнах пак да си хапвам каквото ми се яде. Пия кафе пак Sad А предният ден изядох 3 грейпфрута, напоследък съм луда по тях  Grinning Днес съм на корнфлейкс, банани и молитви да не се връщат киселините. Иначе си взех Гавискон течност, която уж магически неутрализирала киселини. Ако го има в БГ и някой иска да пробва ето линк как изглежда: http://www.gaviscon.co.uk/

Щък, страхотно плетиво! И аз искам да мога да плета, и бродирам така хубаво. Засега съм поръчала на моята баба да ми оплете неща за бебето Simple Smile А свекървата щяла да плете одеалце.

Делила, и аз съм запалена по многократните, 100% ще се пробват. От това което прочетох ще сме на джоб. Но в самото начало мисля да започна с еднократните памперси.
Ето още един полезен линк за многократните: http://www.ivf.no-meat.org/estestveno/diapers/
Което ме подсети, може би ще е добра идея да съберем тези линкове и сложим в началната страница.

Момичета с контракции, пазете се и стискайте краката, има време до Април Simple Smile

Диди, и на мен ми е чудно как с метърчето тука измерват бебето Simple Smile Да видим твойта бебка колко ще е днес.

Лека от мен  Hug

# 101
А ето още един линк, пак от блога на Солей, но с инфо( + и - ) за марките и т.н http://www.mama.no-meat.org/estestveno/pocket_diapers/

# 102
Честита ни нова темичка,Петинка браво  bouquet.Нека в нея и занапред в другите ни теми само хубави неща се пишат.
Да ви кажа бях на изследвания и онова с глюкозата цели 3 часа.докато станат резултатите ще ми се пръсне душата.и от няколко дни ми се случва да ми почервенее лицето,като че горя от температура и едно такова ми става,незнам кръвното ли е,какво ли е.дано не е нищо сериозно.

# 103
Ама че забравих-на всички именници,да сте живи и здрави.

# 104
  • Сопот, Пловдив
А най-забавното ми преживяване до сега покрай "привилегиите" беше миналата седмица - на излизане от банката охраната ми отвори голямата врата, за да не минавам през въртящата се, може би, за да не се заклещя  Laughing Почувствах се като баба Меца Simple Smile

Ееее, направо ме уби, смях се със глас!  Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт