Отговори
# 510
Божееееее, Блуменцето се побърка. Ама тия хора не знаят ли как да вземат кръв?!!
Ако не са оцелили вена от раз и са дръпали на сухо в подкожието става.Ако се вземе със спринцовка ,а не с вакутейнер и лаборанта/сестрата е неопитна-също.Ако кръвта не е поставена във въпросните вакутейнери и стои в спринцовка без разредител-отново се получава.
Пърфект си блумунсче!Утайката ти е леко ускорена,но това е от бременността!По тези референтни стойности левкоцитите също са ти в норма,но според лабораторията,с която ние работим са леко увеличени.В крайна сметка няма нищо претеснително,пий си винцето довечера с кеф  Mr. Green
От яд не видях, че си писала, мерси Simple Smile...а сестрата я видях каква е ала-бала работата, но не мислех, че неможе и да я върши, че забрави и за урината, добре, че аз напомних и аз я пишках, че ако разчитах тя да ми взема Simple Smile хахахахаа... станах леееееко цинична Simple Smile Пете, вино, нищоо, не ми се пие, но все пак ще ударя едно довечера:)

# 511
Пете, другото изглежда в норма, но тези са видимо завишени, поне СУЕ-то, каквото и да е то, да се притеснявам ли, че сега само се ядосвам Simple Smile
     ср. Hgb. съдърж. в еритр.  H  364     g/L  330 - 360    
     СУЕ H  35     mm   2 - 15
СУЕ е въпросната утайка.По принцип е знак,че в организма има някакво възпаление.Но в нашия случай не е така показателно и в повечето случаи е повишено!
Другото е мофология на ерироцитите,което хич не те бърка и не знам по каква причина са го правили при нормален брой еритроцити и хемоглобин!

Пете, вино, нищоо, не ми се пие, но все пак ще ударя едно довечера:)
като казваш,че не ти се пие и аз съм така по принцип.Но онази вечер решавам кръстословица и попълвам графа с вид вермут и като ми се допииии.Хахаха.Отидох и си глътнах една голяма глътка Мартини,направо от шишето,а мъжа ми се изцъкли! ShockedХахаха.

# 512
Пете, другото изглежда в норма, но тези са видимо завишени, поне СУЕ-то, каквото и да е то, да се притеснявам ли, че сега само се ядосвам Simple Smile
     ср. Hgb. съдърж. в еритр.  H  364     g/L  330 - 360    
     СУЕ H  35     mm   2 - 15
СУЕ е въпросната утайка.По принцип е знак,че в организма има някакво възпаление.Но в нашия случай не е така показателно и в повечето случаи е повишено!
Другото е мофология на ерироцитите,което хич не те бърка и не знам по каква причина са го правили при нормален брой еритроцити и хемоглобин!
Hug Hug Party Party Hug

# 513
Здравейте, момичета! Не мога да ви изчета направо и докато стигна до края, забравям началото  Blush

Щях да коментирам разни неща, ама вече ми изфирясаха от бременния мозък..

Пете, за гърло можеш да смучеш Прополки. На мен докторът ми ги препоръча като бях настинала преди 2-3 мес. За нос - Еуфорбиум или Низида (крем), Цитросепт - за укрепване (уж)  Wink

За раждането още се колебая, но май клоня към Окръжна. Не знам точно какъв е редът там, ако някой знае, моля да сподели!

За сега сме поспрели с покупките, но мисля количката да е на Чико. Другия месец вече трябва да се пазарува...

Шишета съм взела на Томи Типи, но като гледам повечето майки се насочват към Авент. Аз май ще си пазарувам на Томи Типи и другите неща - помпа, нагревател и т.н. Не знам дали е добър избор, дано бебето да иска да пие от тези шишета.

За кръвта на мъжа - трябва да се знае само, ако майката е с отрицателен резус фактор (мисля, че някой го беше споменал по-горе), иначе - няма проблем.

Честито на всички именници!!!!!

# 514
Ох момичета толкова съм заета напоследак нямам време да пиша,айде и аз в новата тема въпреки че вече сте я преполовили

# 515
Някой беше писал, че ще се утешава с покупки в АСДА, може ли на помаха да го попитам нещо Embarassed

# 516
Забравих да питам, откога започват да се следят тоновете на бебето? Моят доктор нищо не ми каза по въпроса, а съм чак на 21.02 на следваща консултация....

# 517
 PEMY , от Асда ще пазаруваме доста мами, май уговорките стават повече в групата във фейсбук. Но- Vesito AJ  утре ще пуска поръчка, така че ние се накачваме към нея, за да си разделим разходите по превода на парите и транспорта. Така че ако решиш да поръчваш нещо, пиши и на лични с въпросите, които те вълнуват. Само по-експедитивно, че ако много се бавим нещата, които си харесаме може да се изчерпат (което често се случва).

# 518
Да ви споделя и аз една изпитана рецепта за кашлица.Преди 2 години сина ми беше много зле,постоянна кашлица ,тонове лекарства,всякакви доктори и нищо...Ама кашлица дълбока че чак през ноща се задавяше горкия.Голям зор видях.Накрая ни пратих при един доцент и той го започна с какво ли не,в един момен обаче ми каза че на неговата дъщеря давал следната народна рецепта ,смесват се равни части ракия,зехтин,мед и сок от лимон.Разбърква се и усетите ли че започвате да се разболявате веднага по 1 супена лъжица 3-4 пъти дневно.Ефекта беше страхотен и вече 2 години не съм чула кашлица и никой вкъщи не е боледувал LaughingНезнам дали е подходящ при бременност,доктора ми каза че няма проблем,но аз преди седмица усетих че лепнах нещо и веднага започнах да взимам тази смес.Само един ден и прекратих евентуална настинка!

# 519
Ха сега помагайте да четем моите резултати от обременяване с глюкоза:
0 минути -4,9
1 час -8,9
2 час-6,1
3 час-5,7

# 520
Здравейте и от мен,
Честити имен ден на всички именници  bouquet
Аз днес си бях взела отпуска - да ходя на консултация и после на отворените врати в Тина Киркова.
Много се ядосах на прегледа при доктора - нарочно си бях запазила час за 11. 30 за да не слизам два пъти в центъра и оттам направо да ходя в болницата. Та минах при него едвам в 12.45. И той явно закъсняваше доста с графика, претупа ни малко  , даже не разбрах колко тежи бебо  Sad, но поне всичко с него е наред Simple Smile
Относно раждането - аз нямам никаква представа. Ще ходя и на 26 да видя Шейново.
В Киркова - стара си болница, подтискащо, но пък чисто. Малко ме достраша, пак и като чух че два часа стоиш в коридора след това.....Както и да е, то тогава това ще е последна грижа май и хич няма да ми пука в коридор ли съм в стая ли.
Мисля да си платя и за екип, за да може да сме се видяли преди това няколко пъти с доктора , някак май ще ми е по спокойно....

# 521
Тоновете се записват от 28 ма седмица.Бях на консултация на 12,01 и в 28ма седмица съм на 26,01 и тогава ще ходя за запис,а следващата консултация е на 09,02 /ама изречение построих Embarassed/

# 522
Ха сега помагайте да четем моите резултати от обременяване с глюкоза:
0 минути -4,9
1 час -8,9
2 час-6,1
3 час-5,7

Изцяло в норма.
... Малко ме достраша, пак и като чух че два часа стоиш в коридора след това...
Да не те разочаровам, ама това е честа практика на повечето места след нормално раждане.
Аз наистина раждах със секцио където е по-различно, но съм доволна от Тина Киркова. Основния проблем в Шейново беше, че бебетата не седяха при майките , а ги даваха на 3 часа за кърмене и нямаше свиждания,, но може вече да не е така

# 523
Да се разпиша и аз за раждането - ВМИ Пловдив, надявам се нормално, без избор на екип Simple Smile
Да ви кажа днес на аеробиката от 9 жени 5 бяхме бременни. Явно ще завземем света  Laughing
А това за лукчетата ме разби - аз си посмуквам чат-пат Shocked

# 524
Даам и аз съм стояла в коридора не два часа ,а три.Нямаше места,болниците бяха препълнени по това време.Беше започнал бумът на раждаемостта!Но не ги и усетих.През цялото време пращах есемеси и говорих по телефона. Mr. GreenМоята лекарка минаваше и ме проверяваше и междувременно доведе мъжа ми,майка ми исвекърва ми.Говорихме поне час,доведе и Вероника.Аве хич не тежи точно това време.И като се каже в коридора не мисли,че си между стаите.Става въпрос за родилно отделение т.е. ти стоиш пред вратата на родилна зала.
 А искам да ви се похваля.Мисля,че бях ви споменала,че зет ми спечели първа награда за документални филми на фестивала Сън данс през миналата година.В неделя ще дават същия този филм по National geografic от 21ч.Филма се казва Рестрепо,а зет ми Себастиян Юнгер.Става въпрос за войната в Афганистан.
Тотовен ще я пробвам и твоята рецепта!
Чорле и на мен не ми се вярваше за лукчетата,то и затова не бях обърнала внимание на съдържанието.Добре,че ми светна!Но и до днес не мога да се оправя,макар,че взимам 3х2т магнерич и 3х1т Но-шпа.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:56 от petia47

Общи условия

Активация на акаунт