Отговори
# 660
За стриите - разчитам, че съм минала 30-те годинки и на тази възраст риска е по- малък(казват, че кожата вече ни е отпусната...)

Мдааа, даже има един лаф - старо дупе стрии не го ловят Simple Smile

# 661
mareva, Erria, благодаря ви за отговорите  Hug. За Дамянов съм чувала всякакви отзиви, но повече са положителни. А за Шишманова - не знаех, че е педиатър. А има ли много деца при тях? Защото д-р Кайрякова, която беше и на дъщеря ми, има страшно много записани деца и при нея винаги се чака поне по 2 часа . А искам да избегна това.

И аз се присъединявам към тези, дето призовават да не говорим за килца  Peace.

Днес докладвах на моят лекар по телефона, че резултатите от обременяването са добри. Другата седмица пак ще ме гледа и ако пак са увеличени водите, щели сме да мислим какво да правим. И какво се прави в такива случай Thinking ?

Имам още една питанка: може ли да се минава през ЛКК, ако лекар те гледа на частно?

# 662
Аз последно като ходих на преглед бях +11 кг и съм много нещастна, защото не ям повече, сладко рядко ям, движа се достатъчно според мен, а предния път бях качила до края 14 кг, мислех, че сега ще кача по-малко, а то ......  Confused Иначе като се изтеглих вкъщи предния път, не знам дали беше още като се прибрах от родилното, но скоро, ми бяха останали мисля само 5 кг отгоре, но от тях свалих само 3, другите 2 си ми останаха  Close Ама пък и аз бях сравнително слабичка де, 49 кг, тъй че не бяха фатални. Ще видим този път какво ще стане.

Стрии предния път нямах, мажех се от време на време, първо с обикновено тоалетно мляко, после с кокосово масло на Икаров. Сега пак се мажа чат-пат с бебешко мляко на Веледа, надявам се и сега да ми се разминат Simple Smile

Педиатър аз си харесах като разпитвах познати и четох някакви теми из форума. Исках да не изписва антибиотици за щяло и нещяло, да подкрепя късното захранване и кърменето на поискване. Обадих се докато бях бременна и отидах да поговоря с нея, допадна ми и я питах дали приема нови деца, а вече след като родих й звъннах да й кажа кога се прибираме, за да дойде вкъщи. После като излезе акта за раждане, от НЗОК се взема този формуляр за избор на лекар и се попълва и се носи при доктора.

Радвам се за всички, които са си видяли бебчета и имат хубави резултати от изследванията. Аз днес си записах час за преглед, чак на 1.03 ще си я видя мойта бебка  Crazy А тук са ми пускали ПКК само първия път, оттогава всеки месец ми пуска само урина и токсоплазмоза (нямам идея защо, при положение, че нито котка имам, нито ям червено месо, нито съм градинарка  Mr. Green). Така, че нямам идея как съм с хемоглобина, надявам се всичко да е ок.

Крампи имам и аз от време на време, много са болезнени, трябва май да хапвам повечеко ядки, ама хем имам вкъщи, пък не ми се ядат нещо. Иначе и аз нямам други оплаквания засега  Grinning

# 663
За килограмите пак - като родих преди 12 години /ама аз тогава бях на 23 все пак/ излязох от болницата само с 1 кг отгоре от теглото преди забременяването. За 3 месеца качих обратно 11 кг /бях качила до раждането 12 кг/. Не че ги свалих после.... Казват, че от кърменето пак се качват. Може би това е индивидулно. Аз не ядях повече, обаче ме наливаха с прясно мляко, уж за кърма.. После дълги години не исках да го погледна...

# 664
Аз пък ще си кажа килограмите,може да кажете,че съм лоша  Mr. Green,но нали трябва да има и позитивни постове,както казва Ерия хихих.Та +4,5кг съм- след ден влизам в 7м.Обиколка на корема 95см.
И да се похваля-получих ноемврийския болничен!!! Hug Money

Мдааа, даже има един лаф - старо дупе стрии не го ловят Simple Smile
Хахаха,готино!!!На мен къде ми е излязла-на епизиотомията.Станала е с широчина 2-3см от 2мм до преди бременността,а докрая има още да се цепи-ужас.Поне от бански не се вижда. Joy

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 18:57 от petia47

# 665
  • Бургас/Пз
За количките - ние май вече намерихме нашата количка.http://www.camspa.it/#/es/products/cat=002/prod=718 Тежичка ми се струва (13 кг),но на мен няма да ми се налага да я вдигам,маневрена е, има си всичко и няма да купувам нищо допълнително като чувалчета,дъждобрани,чанти... а и ММ каза-тя е! Mr. Green За сега обаче няма да бързаме с тази покупка.Доставят я до 2/3 дни,така че ще я оставим за накрая.

honey_bs , има ли я в Бургас количката, ти гледа ли я някъде на живо! Много добре изглежда и наистина си има всичко. Дали има възможност да се вземе обаче без тази кошница, струва ми се доста малка и май повече от два-три месеца няма да се ползва! Пък и си има страхотен кош! Това, което мен ме притеснява са кг-те, дават я приблизително 14кг със седалката, а тя ще се ползва предимно с нея след 6-тия месец, а с коша е още повече 15кг без малко. Все пак зависи всичко от това колко меко вози количката! Иначе е страхотна!

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 19:07 от ani_d

# 666
Ако в началото на бременността ви сте били в норма е нормално да качите 10-12 кг.
Ако сте били с поднормено тегло - 15-18кг
Ако сте били с наднормено тегло - макс 10кг

Но да не забравяме, че все пак тези кг не се разпределят само върху бедрата ни  Laughing

Имаме ориентировъчно следното:
3.8 кг. - средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. - допълнително количество лимфа
0.9 кг. - околоплодна течност
0.9 кг. - увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката
0.6 кг. - плацента

Редакция: Мишела ме е изпреварила със сметките  Joy

Аз да кажа че може и повече и на гърди - моите от една шепичка стават като дини.
 Е размер чашка ми стои като изрязан бански  Crazy   поне кило и половина са нагоре и операции им правих да ги смаля след първата бременност и пак с малката си порастнаха колкото си искат  Rolling Eyes - само странно ми беше че се прибраха постеппенно с кърменето се уреголираха бавно и не са ми са се отпускали даже фатално / е не са като едно време да не държат молив   Embarassed /

плацентата съм чела че става до килограм също  Mr. Green - ако може да помогне за малко по позитивното мислене го пиша това  Joy  

така че осем килца са си от екстрите покрай бременността   bouquet
аз съм засега още 58 кила с дванадесет повече от колото на старта, ама има ощееее  Crazy  макар че се водя поднормено тегло и имам до осемнадесет да качвам - ама не искам тежи, тежи , вече си обувам обувките по смешен начин  hahaha

# 667
  • Свиленград
На мен май стрийте няма да ми се разминат, ама здраве да е. За килограмите като забременях бях 54кг, до края на третия месец вече бях 48кг, а сега наваксвам и съм 64кг.С това темпо не ми се мисли, но и нямам воля да се ограничавам в яденето.Интересното е че в бедрата, дупето и бюста не съм сложила и грам.Просто имам един корем който върви пет минути преди мен.
За педиатър в нашия град няма кой знае какъв избор.Ще  се доверя на докторката която преди доста години спаси моя живот.И се надявам че децата ми ще бъдат в добри ръце.
Е приятна вечер на всички.

# 668
Maminka66 при Шишманова доста се чака, винаги има опашки при нея.

И аз да се похваля - след много перипетии и на мен днес са ми изплатили болничния за ноември  newsm44

# 669
Аз пък ще си кажа килограмите,може да кажете,че съм лоша  Mr. Green,но нали трябва да има и позитивни постове,както казва Ерия хихих.Та +4,5кг съм- след ден влизам в 7м.Обиколка на корема 95см.

Само половинката те спаси  Mr. Green щото така числото става с 2 цифри. Иначе директно те отлъчваме от форума и те записваме в "как да напълнея по време на бременност и да стана малък хипопотам" Simple Smile

# 670
  • Бургас

honey_bs , има ли я в Бургас количката, ти гледа ли я някъде на живо! Много добре изглежда и наистина си има всичко. Дали има възможност да се вземе обаче без тази кошница, струва ми се доста малка и май повече от два-три месеца няма да се ползва! Пък и си има страхотен кош! Това, което мен ме притеснява са кг-те, дават я приблизително 14кг със седалката, а тя ще се ползва предимно с нея след 6-тия месец, а с коша е още повече 15кг без малко. Все пак зависи всичко от това колко меко вози количката! Иначе е страхотна!
'
Има я,да.Гледахме я в детския магазин до Краснодар, не му помня името обаче. newsm78 Мисля,че не може да се вземе на части ,доколкото знам всичко си върви комплект.С коша е по-тежка,така е,със седалката я дават 12.900кг и тя си има напълно легнало положение и може да се ползва по всяко време.Коша е доста широк,а кошницата за кола ми се стори с нормални размери,с големината на другите,които съм гледала. newsm78

# 671

Само половинката те спаси  Mr. Green щото така числото става с 2 цифри. Иначе директно те отлъчваме от форума и те записваме в "как да напълнея по време на бременност и да стана малък хипопотам" Simple Smile
Хахаха,а да знаеш колко въглехидрати ям,заради ниската ми захар.На обяд за гарнитура печени картофи,а за десерт половин шоколад с чаша кола. Laughing

# 672
Здравейте момичета....
За килограмите-аз съм +6,бях плюс 7,но тая седмица свалих малко,че хич не ми беше до ядене,та в момента съм плюс 6 килограма-около 2 седмици преди да вляза в 8-мия месец....
Аз напоследък не се чувствам добре и затова не пиша-да не ви натоварвам...Някаква депресия ме е обвзела и ми едно тъжноооо.....
Вчера взехме матрак за бебо,също така купих и една по-дебела пеленка,няколко играчки,за леглото,за количката и една дрънкалка...Ама така е то,ще си лекувам депресият чрез покупки за бебо,като разоря мъжо-той си е виновен,да си е стоял тук smile3534
На всичкото отгоре,Бела нещо се разболява...Но поне успя да ме развесели,кара ме аз да я храня тази вечер,тъкмо й дадох една лъжичка и тя като кихна....всичко се разхвърча навсякъде,цялата бях в супа,стените и пода наоколо също newsm62  И като бебе доста често ми го правеше тоя номер....
Контракции-имам,но 4-5 на ден,което е значително по-малко,а и не са болезнени,продължавам да си пия Магнезия и Но-шпа-то и така....

# 673
  • Бургас/Пз
honey_bs, благодаря ти мила, знам го магазина , Тоболино беше май, ще мина и аз да я видя, че друго си е око да види , ръка да пипне  Wink Mr. Green Аз питам за кошницата, защото моята, която имам  е доста по-голяма и смятам пак нея да си ползвам, че ми е супер удобна и за колата. Иначе наистина си права, повечето кошници са с тези с размери като тази на Кам, и поради тази причина предишният път си взех по-голяма , че иначе след 3-тия месец крачетата вече увисват навън, а и нямат пълно легнало положение и бебето е леко свитичко и прегънато и доколкото знам, повече време не е много добре да прекарват в тях, но пък те кошниците по принцип са за по-кратко ползване. Ще видя какво ще кажат за купуването на части!  Peace

Ей, Петя, направо ме разби - браво на тебе, как я направи тая операция. С дъщеря ти колко кг-ма качи за цялата бременност  Rolling Eyes

Аз съм +9, а обиколката на корема ми е 87см, как стават тези неща, пък на Петя е 95см  newsm78 Явно всичко е до структура!

Да си кажа и аз стриите. Купих си мазилото на Дева и аз да не остана по-назад  Mr. Green и съм много доволна. Моята кожа е супер суха и той ми идва много добре, доста е мазничък.

# 674
Мами, днес всички сме много позитивни и весели (или така ми се струва от постовете), но дано е така всеки ден до срещата с бебоците, а и след това.
Аз против стрии се мажа с маслото на Икаров и съм много доволна, нямам нито една на корема, бедра, ръце и прочие. Аз дебелея само на дупе и бедра, така че те са ми свикнали Simple Smile. Иначе първите месеци ми се нацепиха гърдите отдолу, но тогава не се мажех с нищо, всичко ми миришеше и повръщах на поразия. Ама и такива "бомби", никога не съм имала. Дето вика мъжа: "Миличка не искам да ти стигат до кръста !!!" Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Мен много ме забавляват неговите коментари Simple SmileSimple SmileSimple Smile, някак наивни, мили и загрижени!
Може да пуснем някоя темичка за бъдещите татковци Simple SmileSimple SmileSimple Smile, да се посмеем малко и на тях!
Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт