Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 370
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря на всички мами за милите думи HugНа тези ,които бременеят много късмет и здрави бебенца да гушкат,тези ,които очакват двете чертички дано скоро ги видят,а останалите мами да се наслаждават на призванието "МАМА"
Ще пиша разбира се   Hug  bouquet

# 511
Здравейте,искам предварително да се извиня на всички мами ако въпроса ми не е за тази тема.Искам да попитам дали някой знае каква точно е процедурата когато си в неплатен отпуск след майчинство и по това време забременееш с второ дете.Как по-точно трява да излезнеш в болничен понеже говорих със счетоводителката на фирмата но и тя неможа да ми помогне особено.Добър вариянт ли е да си взема  платения отпуск и след това да излезна в болничен по майчинство и възможно ли е това.Много ви благодаря предварително Simple Smile

# 512
Siskata, мисля, че е по - добре да зададеш въпроса си в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538756.435  Peace

# 513
Някоя от вас знае ли дали има тема за овулацията? Ако имате линк ще съм ви адски благодарна.Съжалявам за спама.

# 514
В "Искам бебе" има. Провери там, не знам какво точно търсиш за обулацията. Има тема за тестовете, за настинка по време на ову., симптоми и пр.

# 515
В "Искам бебе" има. Провери там, не знам какво точно търсиш за обулацията. Има тема за тестовете, за настинка по време на ову., симптоми и пр.
Hug  bouquet

# 516
  • Варна
Здравейте момичета, аз пак съм с проблем /или поне така си мисля/ Лятото ми се беше случило леко подуване от дясно точно под челюстта, някъде до гушата.Незнам дали  е било лимфен възел, мина ми за 1 ден. Вчера ми се получи същото, физически се чувствам добре, не съм болна и незнам на какво може да се дължи и да не му стане нещо на бебето  Cry  Случвало ли се е на някого нещо подобни? Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 17:49 от sisi83

# 517
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Отиди на лекар това не е шега работа особенно както си в момента.Аз ти се чудя станало е вчера,а днес още не си предприела мерки. newsm78Извинявай за директните ми думи,но мисълта ми е че сега събота и неделя са кофти дни.Не е като през седмицата.Отивай не се помайвай.Поне да се установи какво е и как ще процедираш със лечението.

# 518
  • Варна
Вече на 100 % съм изплашена  Cry къде да отида по това време на аг ли да звънна или на лична и какво ще ми кажат да правя по телефона Sad

# 519
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Според мен на личната да видиш кой я замества или евентуално на гинеколожката ти ако си записана на ЖК.

# 520
Здравейте момичета, аз пак съм с проблем /или поне така си мисля/ Лятото ми се беше случило леко подуване от дясно точно под челюстта, някъде до гушата.Незнам дали  е било лимфен възел, мина ми за 1 ден. Вчера ми се получи същото, физически се чувствам добре, не съм болна и незнам на какво може да се дължи и да не му стане нещо на бебето  Cry  Случвало ли се е на някого нещо подобни? Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet
Ако е било лимфен възел трябва на пипане да е било твърдо, като топченце. Възможно е да се е подул от зъб или някакъв вирус. Не се лекува по никакъв начин, минава самичко. Опипай го сега- какво е като форма, твърдичко ли е, като го натиснеш боли ли и къде усещаш болката. А чувстваш ли болка в някой от околните зъби или да се чувстваш настинала? Хубаво е да те прегледат, но не си мисли някакви страшни работи  Hug
На мен някъде към 11-12г.с. ми се беше подул единият лимфен възел. Бях настинала. Аз съм си свикнала да имам подут лимфен възел /миналата година ми откриха случайно киста на един от кътниците. Доста време си стоях с подуто топче.../ и не обърнах тогава внимание, освен дето си пих лекарствата за настинката. 

# 521
  • Варна
dinora1605, сега на пипане не е подуто вече, то и вчера не беше много подуто, просто като си опънех врата назад и чувствах опъване в тази част. Инъче да - аз напипвах нещо като малко топченце, карах мъжа ми, майка ми да ме пипат и те, но според тях нямаше нищо. Не съм настинала /кото изключим сополивия нос от време на време/, не излизам абсолютно никъде в момента. Плюс това пия биозин мама, и откакто го пия не боледувам, той е и за вирусни инфекции. И така блъскам я тази глава... звънях на АГ

М/у другото за да обясня точно къде, може да ви се стори смешно: все едно слагам двата си показалеца по средата на очите и така в права линия тръгвам надолу, докато стигна челюстта, продължавам още малко надолу - точно там под челюстта беше топченцето  Embarassed

# 522
Според мен ти се е било надуло някакво лимфно възелче поради някаква причина. И на мен ми се е случвало. Не се шашкай толкова!

# 523
случвало ли ви се е във връзка с бременността да открият ешерихия коли в урината и какво сте предприели /на тези, на които се е случило/?

# 524
Аз не съм имала, но да се намеся. Случва се и то не инцидентно по време на бременност да се открият е-коли. Лекуват се с АБ. Ще предпишат подходящ. Възможно е и да не успееш да се излекуваш по време на бременността. Упорити са, а ми се върти в ума, че обичайните АБ с които се лекуват колите не са подходящи за състоянието ти. Ще потърся някоя статия по въпроса или тема и ще се редактирам. Успех!

Ето една тема по въпроса, но е заключена. Писа ли са майки със същия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт