Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 298
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • Добрич
Колко и до кога трябва да се пазя през бременноста?
Налага ми се да почна работа,на която ще стоя права или ще съм в движение по 12-15 часа на ден.Твърде много ли е за бременна жена? Знам,че не е малко,но преди бременноста не ми беше много трудно да работя по-толкова. Иначе бременноста е лека,не ми се гади,не ми става лошо и т.н.
Посъветвайте ме моля... smile3525

# 586
Sneakers, през цялата бременност трябва да се пазиш. А тепърва ли ще почваш работа? досега не се ли наработи?  Whistling За всяка жена е индивидуално натоварването, но все пак 12-15 часа права си е много. Още повече, че времето се стопля, а от топлината е твърде вероятно да ти прилошее /но не е задължително/.
 А сиптомите тепърва може би ще ти се появят. При мен се появиха към 8-9-10 седмица и ме държаха доста време.

# 587
Sneakers Може би ще ти кажат най - добре мамите които са минали по този път вече , но ако ти се чувстваш добре и не се преуморяваш много много защо да не можеш да работиш по толкова часове. На мен също ми се налага да работа по 9-10 ч дори и повече някой път не всеки ден , повечето работа ми е свързана с колата и непрекъснато обикаляне , но засега се чувствам добре и не мисля да спирам да работя Simple SmileНе че нещо ами ми казаха ,че ако ползвам болничен ще ми се намали майчинството и затова си седя , вече ако много почна да се изморявам или да не ми е добре ще си взема болничен за да си почивам.

# 588
  • Добрич
Ами тепърва ще почвам другата седмица. Работата е в чужбина,и дори и един месец ще ми е голяма помощ после за покупките за бебето. Договора ми е от преди 3месеца,а бременноста е непланувана,но желана. В крайна сметка ще работя докато не ми натежи,но ме притеснява да не е фатално и началото даже.

# 589
Sneakers, през цялата бременност трябва да се пазиш. А тепърва ли ще почваш работа? досега не се ли наработи?  Whistling За всяка жена е индивидуално натоварването, но все пак 12-15 часа права си е много. Още повече, че времето се стопля, а от топлината е твърде вероятно да ти прилошее /но не е задължително/.
 А сиптомите тепърва може би ще ти се появят. При мен се появиха към 8-9-10 седмица и ме държаха доста време.
ами хем не е кой знае какво, хем, ако като мен те боли таза ще ти е много трудно....по-скоро сама трябва да прецениш

# 590
15 часа права според мен (и за мен) е много дори за не бременна. Иначе много зависи от бременността, която караш - има жени, които до 4, 5 месец не разбират, че са бременни, има такива, на които е забранено дори да стават за ядене от леглото, а има и такива които до 9ти месец са на крак и работят по цял ден.....
Добавка - не си мисли за фатални работи (ех всички сме такива Simple Smile. Всичко ще е наред. Гледай просто да се натоварваш максимално малко и пробвай - в крайна сметка винаги можеш да се откажеш.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 22:45 от kilimiotlista

# 591
Ето темата за училищата за бременни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=569204.15

# 592
Добро утро на всички  Hug
Някой може ли да ми препоръча училище за родители. Не знам какво представлява то, но аз искам по - конкретно да науча повече неща за раждането - как да се диша, техники, в какви пози е благоприятно за спомагане по лесното излизане на бебето, методи на обезболяване. Тези неща на въпросните училища ли се обясняват и/или на йога за бременни? Ще съм ви благодарна ако ми кажете къде се провеждат, защото искам да се подготвя.

В това йога-студио миналата седмица е започнал нов курс "Йога за носещи живот". Щом се интересуваш от пози, начин на дишане и пр., мисля, че това ще ти бъде от много по-голяма полза, отколкото училищата за бременни по моловете. Аз изпуснах първата теоретична лекция, защото късно го видях, утре е втората и на нея отивам. След това са практическите занятия. Казаха ми, че още не е късно за записване.

# 593
gundie, Алексче благодаря! И йогата изглежда интересна  Peace

# 594
  • Berlin
Алексче, мнооого благодаря, че сподели това йога студио! Много ми се искаше да се раздвиждам с нещо друго освен ходене. Simple Smile За съжаление точно в тия дни от седмицата имам и лекции. Sad Дано да успея да отида някой от йога часовете ... Сега ще разгледам подробно програмата.

# 595
Аз лично в началото на бременността много се уморявах, а работех по 8 ч. на ден. вечер заспивах с кокошките. Също не съм имала проблемна бременност, нито ми е ставало лошо, нито нищо. Но заспивах седнала направо Simple Smile

# 596
И аз първата бременност работех и много се изморявах, направо вечер след работа бях капнала от умора. С втората не работех и бях далеч по-малко изморена, но пак имаше търчане де - покрай каката. Simple Smile

# 597
Здравейте,искам и аз да се запиша.
Въпросът ми е дали щом съм студентка и нямам 18 месеца стаж ще вземам майчинство и какви документи са нужни? Благодаря  bouquet

# 598
Здравейте,искам и аз да се запиша.
Въпросът ми е дали щом съм студентка и нямам 18 месеца стаж ще вземам майчинство и какви документи са нужни? Благодаря  bouquet
би трябвало да вземаш пак минималното, но за всеки случай питай в темата за отчетното майчинско счетоводство. Wink

# 599
Одеве видях, че има нова тема и чудех какво да питам вместо запис.
Току що си свалих чорапите и видях... отоци на глезените. Confused По-голям е на десния крак. Чорапите ми бяха леко стегнати отгоре. Случвало ми се е и преди да ми отичат краката, не ми е за севте. Премерих се на кантара +1,5кг- предполагам е вода. Какво да правя? Има ли някаква такава тема във форума? Търсих, но не открих.

По професия съм масажистка и за хора на които има отичат краката правим следните процедури за облекчаване:
Във лиген със студена вода се слагат няколко капки мента (има ги в аптеките и не са скъпи), взимат се два бинта, които се накисват във лигена и след това се овиват около крата от стъпалото до бедрото. Така се стои 20 мин., като краката са вдигнати на високо. Не оставяй бинта да исъхва.
   Ефекта е много приятен, но за съжаление е временен. Дано това ти е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт