Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 11

• 37 293
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
AnMary много се радвам, ти ме обнадежди. И аз бих искала така да се стекат нещата, че да няма система....Ще говоря с лекарката ми, а ако се наложи система съм решила и упойка да си искам. Иначе нямам приятелка, която да е родила без окситоцин...а от друга страна имам такива в Германия, които раждат с лекарите и в къщи  Crazy  и напоследък и доста чета....и от мненията на хората във форума оставам с впечатление, че е масова практика.  Hug Абе ще ме хване търсенето накрая май  Crazy

# 631
  • София
За практиката си права. Изключение са родилките, на които не е слагана система.
Пожелавам ти бързо и лесно раждане Simple Smile

# 632
kilimiotlista , и аз исках упойка, мноого исках, ама не ми сложиха, понеже до последно не знаеха дали няма да се наложи да ме режат...наистина е индивидуално, пожелавам ти при теб да е много леко. Hug Wink

# 633
Нормално раждане с епидурална упойка често завършва със секцио. Отказали са ти я именно по причина, че си била на кантар.
На мен не са ми слагали система, но аз бях и с планирано секцио без започнала родова дейност. На моя приятелка обаче и сложиха система, също беше със секцио. В интерес на истината е добре планираните оперативни раждания да се индуцират с окситоцин, а нормално протиччащите не. Но наистина май е масова практика от вратата да закачат системата. За съжаление.

# 634
Ами на мен ми обесниха,че не е добре да се слага епидурал, ако ще се прави секцио....а иначе бяха сигурни,че няма да успея да родя нормално, така че момичета отстоявайте си позицията,че ви резват за 5 мин, ако се разколебаете Wink

# 635
Цитат
Но наистина май е масова практика от вратата да закачат системата. За съжаление.
Именно Sad А аз така съм се наплашила от тази система, че мяй искам или без система, или секцио не знам....
Цитат
Нормално раждане с епидурална упойка често завършва със секцио
Това пък защо?

# 636
Епидуралната упойка се поставя, когато разкритието на шийката е достигнало поне 3-4 см, но не повече от 6 см. Смята се, че ако анестезията се постави още в началото на раждането, това би могло да причини повече усложнения и носи голям риск от спешна операция с цезарово сечение. Ако упойката се постави по-рано, има реална опасност контракциите да спрат и раждането да се отложи. Затова в началото се поставя система с окситоцин, за да се регулират контракциите и едва тогава може да се сложи епидуралната упойка.
След 6-тия сантиметър рядко се прави епидурална упойка, защото раждането е в ход и се смята, че ще приключи до 1-2 часа. Ако болките станат нетърпими, в такива случаи се използват венозни упойки.

Също така е противопоказна при родилки с много ниски стойности на кръвното налягане, проблеми в кръвосъсирването, повишена температура, възпалителни процеси и туморни и пигментни образувания около мястото на пункцията. Татуировките също се смятат за относително противопоказни при жени с татуировки в тази област, поради липса на сигурни данни за липса на канцерогенност на използваните мастила.
Преценете защо често поставянето на упойка води до оперативно родоразрешение.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 09:30 от michelangela simoni

# 637
Аз да си кажа избягвам да чета тема за раждането... Иначе усещам някаква паника... Попитах лекаря дали имам подходяща структура на таза, за да си родя естествено и той каза "Да". Само дано бебето е в позиция  Praynig Praynig Praynig Вече за упойки, окситоцини и разни такива- на момента ще се мисли. Отсега не искам да се затормозявам. Няма да мога да спя /като бях за няколко дни в болницата, една от вечерите чух един пронизителен писък  Confused На сутринта бях с високо кръвно.../.

# 638
michelangela simoni благодаря за изчерпателния отговор. Аз съм решила да пробвам без никакви системи, пък ако се наложи - тогава упойка, ама мисля да говоря с лекарката за спинална...(абе ще видим) Според мен системата трябва да се ползва в определени случаи; например ако водите са изтекли, а раждане няма... въпреки, че съм чела, че на запад дори и тогава се чака 24 часа.

dinora1605 изобщо недей да четеш, щом ти действа панически - просто се довери на лекаря си  Hug Душевното спокойствие е най-важно. Аз понеже съм Тома Неверни и поглъщам всякаква информация де що има....но и аз съм решила твърдо след 8ми месец да спирам да чета (имам още само един мецес) за да ми се изчисти мозъка  Wink Че и мен ме хваща страх, а най - лошото е, че се наострям срещу лекарите, а при мен вътрешната настройка е изключително важна...

Другото нещо, което ме тормози е тази неудобна поза, в която те слагат да раждаш, аз и без да раждам като лежа по гръб така ми тежи, че не мога да дишам  Confused

# 639

Цитат
Нормално раждане с епидурална упойка често завършва със секцио
Това пък защо?

"Епидуралните упойки са също така свързани и с повишена вероятност за оперативно раждане: секцио, форцепс и вакуумна екстракция. Мета-анализ на ефекта на епидуралната упойка върху процента на секцио раждания е проведен от група лекари, които разглеждат, категоризират и анализират всякаква налична литература по въпроса. Осем главни изследвания показват, че процента на раждане със секцио е с 10% по-висок при жени, получили епидурална упойка. Едно от изследванията установява, че процента на секцио раждания се вдига до 50% когато епидуралната упойка се слага при 2см разкритие, 33% при 3см разкритие и 26% при 4см разкритие. (3) На какво се дължи това покачване на процентите? В първата фаза от раждането, мускулите на тазовото дъно се отпускат, поради изтръпващият ефект на упойката, като по този начин бебето може да смени иначе идеалната си позиция или да не може да слезе ниско в таза. През втората фаза на раждането, упоената жена често не е в състояние да напъва ефективно, тъй като тя не може да усеща мускулите си. Когато бебето не може да слезе достатъчно или не е в правилната позиция, напредъка на раждането може да се забави или да спре, което води до по-продължително раждане и увеличава вероятността на раждане със секцио, вакуум или форцепс.

Освен това епидуралните упойки обикновенно забавят контракциите, което кара медицинските работници да сложат интравенозно питоцин (бел.пр. изкуствен окситоцин), за да подсилят контракциите и да се увеличи честотата им. Даже и с питоцин, който също носи ред рискове, раждането с упойка може да бъде все така удължено, водейки до риска от продължително раждане без никакъв напредък. Едно продължително раждане увеличава риска от инфекции, както за майката, така и за бебето, което налага използването на антибиотици. Колкото по-дълго е раждането и по-бавно развитието му, толкова по-голяма е вероятността то да завърши с форцепс, вакуум или секцио. Тъй като секциото е сериозна операция, то оказва силно влияние върху възстановяването на жената, както и върху започването на кърменето. Разбира се, процентът на следродилни възпаления след секцио е също така по-висок. Всички раждания с вакуум или форцепс увеличават риска от заболявания или наранявания и травми в следствие на раждането."

оттук

Аз пък смятам, че раждането е нещо прекалено важно, за да не се информира човек по никакъв начин и от страх да остави всичко изцяло на произвола на медицинския персонал. Под информиране нямам предвид "четене на страшни истории за раждане", а осведомяване за естествения ход на раждането - през какви фази преминава и какво можете да направите вие самата, за да го подпомогнете и улесните; също така какви рутинни процедури се извършват в болниците и защо. Окситоцин, епидурална упойка, пози за напъване и т.н. са все неща, които бихте могли да обсъдите предварително с лекаря си, вместо да се страхувате.

# 640
  • София
Здравейте Simple Smile
Надявам се да не бъркам темата, където да си задам въпроса (ако е така, се извинявам)
Имам подозрения, че съм бременна, но още не ми е закъсняло (днес трябва да ми дойде). Взех си предварителен тест Престо, но не мога да се ориентирам, коя от двете касети е първа и коя- втора Rolling Eyes Или са еднакви и двете и няма значение?
А нямам сили пак да ходя до аптеката, ако ги объркам.  Tired

# 641
Еха, Алексче мерси.
Цитат
Освен това епидуралните упойки обикновенно забавят контракциите, което кара медицинските работници да сложат интравенозно питоцин (бел.пр. изкуствен окситоцин)
А в България вместо "добър ден" те слагат на системи пък после 'ама я сега упойка'  Joy

Мислите ли, че ще ми се мръщят много ако си поискам да раждам в някаква друга, по-удобна поза?  newsm78

# 642
Шапчица, няма значение кой тест ще ползваш първо - еднакви са.

# 643
  • София
kilimiotlista, много благодаря Hug

# 644
Шапчица, няма значение кой тест ще ползваш първо - еднакви са.
да, ти си се шашнала малко и за това не си разбрала Hug изчакай до утре и си направи тест, ако не ти е дошло, но пък ако нямаш търпение- давай Wink

Общи условия

Активация на акаунт