"Системата минус 60" - тема №18

• 31 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
КИСЕЛИНИ:
Паренето в стомаха и киселините могат да възникнат най-малко поради десет причини. Най-често обаче причината за тези проблеми е консумирането на тлъсти храни с остри подправки, безразборното хапване на шоколади или пиенето на чаша вино.
МЕРКИТЕ • Да се ограничи употребата на бира, лимонада, млечни коктейли, газирани вина и други напитки, които могат да образуват газове в стомаха.
• Алкохолът действа травмиращо върху стомашната лигавица. Освен това стимулира повишената секреция на стомашния сок.
• Да се пият по-малко кафе и черен чай. Кофеинът, който те съдържат, може да разслаби сфинктера и той да пропусне стомашна киселина в хранопровода.
• Да се изключат от менюто всички продукти, които съдържат много животински мазнини, пресен хляб, тестени изделия, бисквити, суфле.
• Да се намали значително употребата на всички видове сладкиши. Захарта може да раздразни епитела на хранопровода и на стомаха, а също така да стимулира отделянето на стомашната киселина.
• Да се спре веднага консумирането на шоколад. Той бавно, но сигурно намалява силата на сфинктера между стомаха и хранопровода.
• Да се ограничи употребата на цитрусови плодове, домати, лук и чесън, краставици, зеле, ряпа, консервирани и мариновани зеленчуци.
• Да се включат в менюто варени меса, по-често да се употребяват мляко и млечни продукти.
• Храната да се приема бавно и да се гълта на малки залъци.
• Да се спи на легло с наклон, който повдига главата на 15-20 см от тялото

Това намерих, дано помогне... При мен най-сигурно помага водата!

# 556
Здравейте и от мен!
Ави аз вече свикнах да вечерям в 18ч и почти не огладнявам вечер.Ако нещо ми пристърже вземам някакъв плод.
Лятото също бях отчаяна,че не се получава и затова и аз прочетох книгата"Подсъзнанието може всичко"Важно е позитивното мислене.
Аз също ще се тегля в понеделник и незнам какво ще е теглото ми.
Очитам се днес и аз.
З-баница кафе 1 парче руло
О-леща и салата от пресен спанак,праз и малко краставичка 1 мандарина
В-пилешко бутче
Желая ви приятна вечер!

# 557
Отчет за днес
з. сухари, ементал и луканка
о. кюфтета, зеленчуци на скара, портокал и ябълка
в. салата снежанка

хубава вечер ви желая  Hug

# 558
  • Варна
Забравих да се претегля, но утре това ще е първото за деня!
Отчет за днес:
З: 1/2 кисело мляко с 2 л трици, 1 портокал, 1 редче шоколад
О: Порция дробчета с лук на фурна
В: Сьомга на скара

Сега ми е сито, та чак тежко.

Стеле, подсъзнанието помага, но все пак не може всичко. Иначе щеше да е много лесно...Така, че нека сме системни, пък нещата ще си дойдат на мястото.

# 559
  Добра вечер!
з- бисквити хогоренас
о- салата варени картофи, домати, краставици, майонеза и горчица
в- 6-7 оризовки, 1 ябълка , 2 мандарини

Сега пия чай и почивам..взеха ми тока в офиса тия три дни. Дано не забравя да се премеря утре, намирисва ми на минус, и да няма все тая..панталона пада Joy

Хубава вечер

# 560
Здравейте и аз като Кашарел ще пия чай (но първо ще се изкъпя) Изчетох ви но не ми се пише....спи ми се. Кашарел и моите панталони взеха да ми стават широки. Това е добре Wink

Отчет:
З:половин кренвиршка, 1 сухар с пастет, нескафе
О:спагети с доматен сос, маслини, гъби запечени на фурна с кашкавал отгоре, айрян, кафе
В:пилешки пържоли и дробчета печени в парти-грила (много ми харесаха така изпечени и тези дни за вечеря ще изпека солидно количество само дробчета-много сочни бяха)

# 561
з: шкембе в масло и една малка питка (не ми се смейте, отдавна много ми се ядеше)
о: лозови постни сърмички с кисело мляко
в:пропуснах я и в момента съм на втория литър чай.
Вечерята НЕ съм я пропуснала нарочно, просто програмата ми за днес беше:
тръгвам към 16ч за училището и детската градина. От там оставям хлапетата на английски и то 17 до 18 на аеробика.После прибирам хлапетата и водя баткото на айкидо. Кога да ям? В 16ч още не ми се ядеше. Иначе съм против нарочното пропускане на хранене и се старая максимално да го избягвам. Аз стартирах  90г и искам да сваля до 60кг(при ръст 175см). Ще се притегля в неделя или понеделник- при мен честото теглене действа анти мотивиращо.

# 562
Имам въпрос за оризовите спагети: съставът им е само оризово брашно и вода.
Доколкото разбрах за обяд мога да ги комбинирам с месо(кайма) и зеленчуци? ЗА вечеря не мога да ги ям защото са от бял ориз?

# 563
да се отчета и аз
закуска - 2 малки сандвича и кроасан
обяд: картофени крокети със спаначен сос
вечеря - 2 портокала, 1 ябълка и кофичка мляко

и съм гладна  smile3516

# 564
  • София
Имам въпрос за оризовите спагети: съставът им е само оризово брашно и вода.
Доколкото разбрах за обяд мога да ги комбинирам с месо(кайма) и зеленчуци? ЗА вечеря не мога да ги ям защото са от бял ориз?

да, и аз така разбрах, но нека по-знаещите да кажат..
Само ще ти кажа че са супер вкусни, ако не си ги опитвала, де Simple Smile Със зеленчуци и соев сос.... ммм

я да напиша и менюто за днес
з:  2 филийки със сирене и една с мед, 1/2 портокал
супер късен обяд: 2 кренвирша
в: шопска салата - домати, червени и зелени чушки, лук, зехтин, сирене

# 565
  • ВАРНА
           Прокли, явно ти трябва нещо по-засищащо за вечеря  Thinking  Ако вчера след сърмите си се чувствала по-добре, може по-често да вечеряш с някой от оризовите варианти.  Hug
           Една идея да дам за малко разнообразяване на вечерите - http://www.suicom.com/?bg,boil_in_bag  Вчера си взех, още не съм го пробвала, но е системно и мързеливо - вадиш едно пликче ориз и пускаш направо с пликчето в подсолена вода

golden, правилно си разбрала за оризовите спагети  Peace  А няма ли вариант да си носиш нещо и да хапнеш в колата... или докато чакаш някъде... Сухарчета със сирене са най-лесния вариант. Или някакво месце печено ... Всеки ден ли ти е такъв натоварен режима?

Каш , не остана - утре е петък, а след това са почивните дни  Hug  А това с панталона е достатъчно доказателство, дори и да не успееш да се качиш утре на кантара  Peace

За киселините да кажа и аз - ако дори и при това щадящо хранене все пак се появяват кисели, не е лошо да си направите изследване за Хеликобактер пилори. Тази инфекция е доста разпространена и лесно можем да се заразим. Един от симптомите е наличието на киселини  Peace

Стели  Hug  Щастлива и горда съм, че те познавам (засега само във виртуалното пространство, но при първа възможност - надявам се и в реалното  Peace)    Ти заслужаваш всичко хубаво, което се е случило и ще се случи в живота ти  Heart Eyes

# 566
За жалост по-голяма част от седмицата ми е така натоварена. Все пак в дните когато не спортувам се справям някак си: нося си шейк от кисело мляко и плодове,който изпивам на части в колата докато развеждам децата по уроци и задачи.
Когато съм на аеробика, няма как да ям предварително ,защото ми става лошо когато скачам с пълен стомах.
Още не съм пробвала оризовите спагети- мисля да ги оставя за почивните дни,когато имам повече време и ще си ги приготвя с най-голямо удоволствие

# 567
  • ВАРНА
За жалост по-голяма част от седмицата ми е така натоварена. Все пак в дните когато не спортувам се справям някак си: нося си шейк от кисело мляко и плодове,който изпивам на части в колата докато развеждам децата по уроци и задачи.
Когато съм на аеробика, няма как да ям предварително ,защото ми става лошо когато скачам с пълен стомах.
Още не съм пробвала оризовите спагети- мисля да ги оставя за почивните дни,когато имам повече време и ще си ги приготвя с най-голямо удоволствие

Щом не става, в дните когато си на аеробика опитай да вечеряш по-късно (предполагам няма да е по-късно от 19- 19.30) и гледай кантара какво ще каже. Ако продължиш да сваляш, въпреки това, значи малко по-късната вечеря понякога не е проблем. А ако отслабването нещо се закучи - значи по-късно  от 18ч да се вечеря не е препоръчително  Peace

# 568
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да кажа за позитивното мислене. Наистина много помага. Винаги съм го следвала и наистина каквото съм си наумявала и съм искала и желала силно е ставало, естесвено с труд от моя страна, но е ставало. Винаги съм го и проповядвала сред приятели и семейство. Последната година, обаче, толкова сол изядох и продължавам да ям, че престанах да мисля позитивно. Опитвам се, но когато въпреки, че си мислел позитивно, нещата продължават да стават от зле по сле и края на това зле не се вижда, неминуемо биваш повлиян и тогава идва ред на негативизма и депресията. Уви  Confused

Менюто
З- ръжена филия с филаделфия и кашкавал, шепа стафиди, кафе
о- две ябълки и две оризовки, чай
В- риба тон с лук

# 569
Мляко с нес, ще пробвам с по-късна вечеря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт