"Системата минус 60" - тема №18

• 31 015
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Кали важното е че сме решили и сме са хванали за здравословен живот.Знаеш ли колко има по от нас малки,които не искат или нямат воля.А болестите от наднорменно тегло?По-добре сега да смъкваме по-малко от колкото след 4-5 години когато ще е още по трудно.Ето майка ми е в болницата и сърцето не и добре.Но и тя е с наднорменно тегло.
по наше време нямаше интернети ,много литература знаеш много добре по социализма какво беше.Чакали сме на опашки да си купим хубава книга ,обувки да не говорим за дом. потреби.
А сега имаме всичко,защо не се възползваме от това.Много хора ми се чудят и не могат да разберат,че това не е диета ,а начин на живот.
Незнам лятото нещо не се получи при мен дано сега  се получи,защото като тръгна на работа края на март и някои неща се нарушават.Работя на полето.Вместо в Англия аз съм в България.Заплащането е различно.
та когато седнем да се храним и ме видят какво си нося,че ям без хляб и т.н винаги ми казват "Ето ти пак си на диета"Е как ще съм на диета ,когато сутрин ям напр. вафла Party
До снимките ще се вталиш на бас се хващам ,а ето къде е Варна-Попово.Ей сега ще дойдем за 2 часа
За тая система не съм им обяснявала,защото няма да ме разберат.само ми казват ама ти с тоя панталон беше и миналата година и пак ти става не си напълняла.Ето това поне чувами ми е достатъчно.Ох пак се улях да пиша.

# 661
За мен Зоната е мисия невъзможна. Имам книгата, но това да седна да си меря и изчисявам всякак хапка, няма как да стане просто. Дори Папазова я познавам лично, ходих при нея на консултация, предписа ми Зоната плюс 5-мата тибетци, плюс няколко упражнения за позитивна нагласа плюс още някакви неща, цветотерапия по Бах, Кехоу... Ахааа, сетих се, за водата, която пия - да лепна на шишето етикет "Благодаря", а и като си сипя в чаша вода от това шише, преди да я изпия, да й прошепна благодарности. Да пия рибено масло и пробиотик също, май Ентеросан беше; на децата да давам също. Вода по минимум 2 л. дневно. Ама Зоната е страхотия - едни блокове се изчисляват и мерят, буквално с везната трябва да си ходиш.  5 пъти дневно се ядеше, това също го помня.
Познайте какво от тия неща свърших - точно нищо.  

Системата я харесвам страшно, защото има ясни и прости правила, които се запомнят за 1-2 седмици, а и дава най-голяма свобода. Дефакто, ние 1/3 от деня не сме на диета (режим), режимни са ни само 2/3 от него - от обяд до лягането вечер.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 23:02 от Анонимен

# 662
Julian,пий вода тогава.Няма лошо че ставаш да пишкаш,това е добре! Peace

Ъъъ, абе... като се събуждам по три-четри пъти на нощ, за да зарадвам ненаситното си кърмаче и ако трябва да стана още три пъти за тоалетна, по-добре да не си лягам. ooooh! Crazy

Днес не се справих добре с менюто: з. половин банан, две-три парчета шоколад, май и още нещо, но не го помня; о. пропуснах, че бяхме навън с детето и успях да мушна едно капучино и малко солети; в. сърми, добре, че бяха почти постни.

Кантара обаче се изказа доста любезно преди малко, та ще видим утре какви ще са пораженията.

Освен всичко друго на мен системата ми се отрази много положително на храносмилането и посещенията до тоалетната станаха супер редовни.

# 663
  • ВАРНА
           Използвам времето, докато чакам да ми се опече кекса, предвиден  за закуска  Crazy да прочета, че то много писано...  Hug

Ванче, поздравления  Hug  Това е то женската интуиция, грешка няма  Grinning

На labella и на Ави да честитя взетите изпити  Hug

Каш  Hug  И бързо да оздравявате, дано да се повлияе от антибиотика  Praynig

И аз днес започнах да гледам Огнян Симеонов... но като каза за закуска малко краставичка, доматче, малко сиренце... евентуално филийка пълнозърнест хляб... и ме загуби за каузата си  Grinning  То не може ли човек да се наяде поне един път като хората, не ми го хвали това отслабване  Mr. Green  Аз досега с диетолог на живо не съм се срещала, нямала съм нужда явно... но много съм чела и за себе си по-подходящ режим от системата не съм намерила  Peace

Сякаш готов кекса, та да си кажа менюто за изминалия ден и да го вадя от фурната  Wink

закуска - две кебапчета с хляб и лютеница (искаше ми се и аз най-после да ям кебапче с хляб  Grinning, бях си приготвила четири, да не остана гладна случайно... но успях само две да изям )

обяд - пилешка супа и филенца от свинска рибица

вечеря - толкова бях пренатъпкана  с месо, че ми се искаше нещо по-леко, мислех императорския ориз да опитам, но докато се намоткам, стана време да ходя на работа, а там единственото, което успях да измисля, беше една активия с несистемен плод  Blush

klodia, защо такива засрамени личица, няма лошо да ти се дояде нещо вкусно Hug   И за да не се тормозиш повече, ще ти покажа, какво е написала Мириманова

За шоколада

Често ми задават един и същи въпрос – „Вие имате ли спадове?”. Аз по принцип отговарям отрицателно. Но в последните месеци, заради постоянните снимки и срещи с читатели, аз бях принудена напълно да изключа шоколада от менюто си - имам ужасна алергия към него. Дори само парченце да изям, на ръцете ми веднага се появяват екземи, а и на лицето ми какаото не се отразява добре. Няколко месеца аз „геройски” избягвах  любимия шоколад. Не ми беше много трудно, защото след отслабването сравнително лесно се лишавах от някой неща. Но преди няколко дни забелязах, че теглото ми безпричинно се покачва и ужасно ми се яде шоколад. Не, ужасно е слабо казано! Започнах да сънувам шоколади.
      В четвъртък вечерта, след последната за седмицата фотосесия, си купих два черни шоколада и щастлива легнах да спя. Като се събудих, естествено веднага отидох в кухнята и заедно с детето и с мъжа ми изядохме шоколадите. Струва ми се, че тук можеше да се спра! Но вечерта, отивайки към магазина, видях, че в едно от кафетата имаше от любимия ми черен шоколад с портокали. Не можах да издържа и си купих един. Да казвам ли, че до сутринта шоколада го нямаше! Половината от него унищожих още в магазина, а втората половина довърши дъщеря ми. Резултата беше, че кръвного ми се вдигна чак до 150, при нормално 110, но въпреки това аз бях абсолютно щастлива, че можах ” да се накефя максимално”. Без значение, че изядох доста шоколад в пет вечерта, сутринта видях дългоочаквания минус на кантара!!!  Което още един път доказа моята теория, че лишаването от храни не води да нищо добро!

Ако исках да ви дам лош съвет, щях да ви кажа „ Искате ли да спрете да отслабвате - откажете се от любимите си храни и това обезателно ще се случи!”

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 02:38 от Мляко с нес

# 664
Добро утро!  Hug

Днес моят скъп и мил съпруг има рожден ден. Heart Eyes Почерпете се моля.  Grinning

Несче, благодаря.  Hug  Тази сутрин съм с малък + ,но не мисля да му се връзвам,вода е . Simple Smile
Кашарелче,бързо оздравяване ви пожелавам. Hug
Честити взети изпити на Лабела и Ави.  Hug

Нито един диетолог не ме е впечатлил досега. Листове,блокове,кантари,грамове-ужасявам се от такива диети. Виж,Мириманова е друго нещо. Grinning 

# 665
Ванче, да ти е жив и здрав мъжът и много да те слуша!  Hug

Идвам да драсна 2 реда супердоволна - след вчерашната пица и бира за обяд, днес съм -200 грама и пак официално се присъединявам към 6-ците. И то за вечеря снощи съвсем не пих фреш от портокал, както си бях намислила, а си ядох манджа - спанак, задушен в прясно мляко и разбъркан с кисело мляко и извара Олимпус, една доста стабилна порция. Но пък вчера движението ми беше в повечко - разходки, пазари... Явно това си е казало тежката дума.

# 666
Здравейте Hug
Ванче честит ти рожденник-да е жив и здрав и много да те обича, слуша и уважава  bouquet Hug
Честити взети изпити на Лабела и Ави Hug
Кашарел бързо оздравяване на малчо Hug
Беки много неприятна история, сега вече добре ли е детето?
Жаси браво за 6-ките днес Hug
klodia виждам, че Мляко с нес е пуснала любимия ми разказ на Мириманова Peace

Отчет за вчера (че не се доредих снощи да го напиша)
З:баничка, нескафе
О:системно гювече в микровълновата за 10 мин.(вътре в него-лук, лютеница, печени чушки, сирене, печени дробчета нарязани на кубчета, извара Олимпус и 2 яйца)
следобяд нескафе
В: печени свински пържоли в парти-грила

Днес заковах 67кг. Party

# 667
Жаси,Жани,благодаря! Hug
И честити ви минуси.   bouquet

# 668
Ванчето, да ти е жив и здрав съпруга   bouquet

Аз се скатавам, защото петък пинах повече от нужното /обаче ядох само кашкавал  Flutter / и вчера пиянския глад си каза думата  Blush а и станах в 3 следобед. Важното е, че вечерта беше много зареждаща.
От днес пак в редиците, утре на отчет  Peace  после ще ви чета и ще се включа пак  Hug

# 669
Алиена,благодаря.  Hug

# 670
Жаси,Жани,благодаря! Hug
И честити ви минуси.   bouquet
Благодаря ти Heart Eyes Hug

# 671
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, момичета!

Много отдавна не съм ви навестявала.  Embarassed

Минавам да се похваля, че тази нощ станах мама на едно прекрасно голямо момченце, което кръстихме Искрен. Всичко мина чудесно, много сме щастливи!  Heart Eyes Hug

# 672
Нощни очи ,чудесна новина!    bouquet Да е жив и здрав Искрен,голям юнак и късметлия да порасне! Бързо възстановяване и на теб!  bouquet

# 673
  Добър ден момичета! Благодаря ви за подкрепата. Детенце е по-добре Hug  Отчет утре няма да давам, подута съм пред МЦ, а утре и празник имам..системен ще е де.

Ванче, да ти е жив и здрав алпиниста и да сте много щастливи Hug  bouquet Страхотна визия форумска Ванче, много си свежа Heart Eyes

Браво за минусите на теб и Жани  bouquet Жани, теб като те знам колко беше отслабнала все си мисля че много мила ще изкльощавееш на твоята височина, но ти си знаеш Hug

Беки
, как е детенце? Много се натъжих като те прочетох Hug

Несчеее, честито първо писано меню в темата Joy  bouquet Hug много се изкефих.

Честито първо системно бебеееееееееее на Нощни очи! Много радост да ви носи Искрен и да ви е жив и здрав! Лелее, как мина времето. Навестявай ни по-често! На мама бързо възстановяване! Hug

Моето меню за днес:
з- домашен малинов пай
о- кисело зеле с ориз и свинско, люти чушлета
в- пилешко бутче/ или спанак с ориз/ май ще е първото

# 674
Нощни очи, честито и от мен Simple Smile Да ти е жива и здрава новата рожба Simple Smile И цялото семейство Simple Smile))
Браво за минусите момичета Simple Smile Много се надъхвам като ви чета   bouquet
З- голяяяяям крем-карамел
О- пиле с гъби
В- портокали и мляко
Чувставам се по-слаба, но не се качвам на кантара, защото съм в МЦ.
Като ми мине се надявам и аз да се отчета с минус  Wink
Хубав ден  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт