Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 572
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Да взема да се разпиша докато не съм ви загубила дирите съвсем, не съм сигурна дали ще успея да ви отразя всички, че имам чувството че не съм писала от цяла вечност, а и двете седмици с децата в къщи ми се отразяват категорично, вече не знам кога е ден, кога е нощ и кога успявам да си свърша работата, всеки за нещо ме дърпа, всеки нещо иска и по тортите успявам да работя като хоризонтирам населението.

Много работа сте отхвърлили тези дни, поздравления на всички за труда ви, видях страхотни неща, съжалявам че няма поименно, но наистина времето ми е много кът, че имам да довършвам торта, която е от днес за вчера с животните от целия селски двор и тепърва имам да правя и кексчета към нея.
Искам само да пожелая много здраве и усмивки на голямата вече Емма на Виолетчето!!!   bouquet
Бях се наточила за грамаданска торта, а ти разби на пух и прах всичките ми настройки  Laughing важното е рожденичката тоест поръчителката да е останала доволна, надписа и на мен страшно много ми харесва!
Петя, тези лаленца все съм си мислела, че са по-малки, явно не е баш така, кажи колко см са горе долу, изглеждат ми доста големки, страхотно ти е завръщането!
Драгонче, много се радвам да те "видя", минавай по-честичко!  Hug
Синичкото, как не те бе срам да ги пуснеш тези разрези сега кажи?  Mr. Green
За оризона ще седна да ти пиша другата седмица, обещавам, като направя тортата за РД на малката, че наистина съм под пара тези дни и в свободното си време предпочитам да стоя на дивана и да гледам тъпо в една точка.  Laughing
Патрияни, изумявам се колко модерно е все още това Кити при вас, тук сякаш модата му отмина отдавна или пък моите деца не го заглеждат толкова и не му отделяме кой знае какво значение, но като гледам каква производителност на Кити-та цари при теб явно модата му е вечна.  Laughing
Гале, свалям ти шапка на теб, с тези квадратчета, то това си е къртовски труд, кажи ми моля те как ги изряза точно така да са равни, мери ли ги или на око?
Аз само като ти гледам тортата и се изнервям ако трябва да ги наредя тези неща едно по едно ще откача.  Mr. Green
Огче, кажи сега за рибаря защо замина там, помислих че само с косата му имаш проблем, защо клетия човечец беше с такава строга присъда?
И не знам заради неговата кончина или поради друга причина ама тортата е станала връхта!
Лили, много му е закачлив погледа на този самолет.
Румянка, Михаела, фигурките са си ви много добри, не знам с какви очаквания сте ама резултатите идват с практиката, просто не се отказвайте!
lightblue, измъчил те е но пък е станал перфектен просто!
Нинонче и на мен резултата ми харесва много!
Ангелова, сърцето ми легна много на сърце, много стилно и интересно!
От мен толкова а сега, скоро като се видя свободна пак ще намина.
Който го изпуснах да прощава, не е умишлено, отивам във фликр да коментирам, че видях има какво все още.  Grinning

# 586
  • София
Хайде и аз да се разпиша с коментари, че много пропуснах.

Румя, много ми харесаха и двете ти бебешки торти. И меченцето и прасенецето са много сладки. Simple Smile
НелиДи, не съм работила с ММФ и не знам дали от него ти остават отпечатъците, ако е било ипо-лепкаво, но при мен не се получават.
ЛеляОг, страхотна торта с котетата. Изчистена, стилна, абе прекрасна е просто. Simple Smile Рибарската също е чудесна.
Раче, Бъни и катеричока са прекрасни! Simple Smile
Петя-тая, много ти благодаря за адмирациите към мен. Много приятно и се чувствам поласкана! Твоята розова торта е изключително красива. Борда и цветенцата са много сладки!А това, че е на три етажа съвсем ме спИчели.  Laughing
Ангелова, много е карменска червено-черно-бялата торта.  Grinning
J!NA, сладурско бебенце си направила.Simple Smile
Дитсан, красиво си ги нарисувала слънчогледите. Сигурна съм, че приятелката ти е останала очарована.Simple Smile
Манинка, уникална торта е розовата с розата! Направо ми взе акъла. Толкова и пипната и изчистена. Много стил, много нещо.  Grinning
Михаела73,нещо при мен не излизат снимките ти и не мога да ги видя.  Confused Виьдам само сестрата на Пепеляшка, която е с много добродушно излъчване.  Laughing
Блу, разрезите и особено черешките ми взеха акъла. Синята е много сладурска.
Бетина33, прекрасна е тортата с розите! Не знам дали някога ще имам търпение да направя толкова много цветя, а и уменията дали ще ги имам. Много пипкаво ми се види. Тортата Мики Маус клуб е страхотна.
Дангаб, готин корсети екстрите към него. Simple Smile Мъжа доволен ли остана? Laughing
Патрияни, емблемата на ФК много ми хареса.
Фотка, перфектна е тортата с пачуърка. Толкова  прецизно си ги направила. Crazy
Шестя, прекрасни са ти тортите, особено колите,но това в разрез за домашна употреба ме привлече най-много. Laughing
Аз май съм гладна... newsm78
Ох, Аталанта, това описание съвсем ме довърши. Ще ходя да ям нещо. Crazy Цветята са уникални!
Румянка,много фигурки,много нещо.  Laughing Пух и компания , Том и Джери, зимната за 2-а ми допаднаха най-много.  Simple Smile
Нинон, перфектни са твоите Мечо Пух и Тигъра. Тортата е много забавна.  Laughing
Ангелова, невероятно красива кутията-сърце! Много, ама много ми хареса. Всъщност не знам дали е кутия, но ми прилича на такава.
Лайтблу, героя от Тойс е все едно истински. Ама какво все едно - истински си е! Grinning Страхотна ярка торта!

Накрая, но не последно място да честитя на патерици рождения ден на Емана Виолетката. Да ти е жива и здрава и да не влиза скоро в пубертета.  Laughing  bouquet

# 587
Здравейте отново мили дами !Творите прекрасни неща и аз искрено ви се възхищавам!  bouquet
Имам нужда от помощ и ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори на въпроса.Мога ли да украся торта със захарни фигурки,ако енамазана само с крем-гараш.Има ли вероятност фигурките да се размекнат? PraynigБлагодаря ви предватително и ви желая много здраве и успехи в тортоправенето.  bouquet

# 588
loni_70, не би трябвало да имаш проблеми. До колкото аз знам, ганаш може да се използва за измазване на торта и след това да се покрие с чаршаф.

sVeshti4ka, отпечатъци ми оставят по шоколадовите фигурки. Аз още не съм правила фигурки от ММФ.

# 589
  • София
Момичета,много благодаря за милите думи относно тортето ми Hug
loni_70 ,нали крема е на маслена основа?Смятам че не би трябвало да има проблем.
rumqnka ,много хубави тортички!
Галка,той Тигър хубаво се е подхлъзнал,ама добре че при транспортирането е успял да се задържи в/у тортата Laughing
betina33 ,много фигури,много нещо Simple SmileСладурска торта!В основата на дървото има клечка и мацнах леко с размекната във малко вода ММ.
михаела73 ,както беше писал някой,като за сестра на Пепеляшка е супер девойката(шегувам се)На лице си го докарала,ама нещо много късокрака ми идва,или е от снимката Wink
lightblue ,страхотен е този Баз!Много хубаво си го измоделирала!
r.i.angelova ,сърцето и много красиво!
Раче,как успя за толкова кратко време да измайсториш такива торти!

# 590
Здравейте! Чета ви редовно и отдавна, но все не се включвам с моите работи.
Възхищавам се на всичките ви работи и красоити  които правете! Ето и две торти от мен:

Това е много шоколадова торта с крем от бял шоколад по случай на 4 година на нашия брак.

Тази е за РД на баща ми. Медена е.

Някой питаше за боите на Уилтон и Sugarflair - аз работя с последните - много съм доволна и даже нямам намерение да правя експеременти с други! По принцип всичките им продукти са много добри  Peace

# 591
  • ВАРНА морето сините вълни
привет отново
Руми-за мики маус- всичко е торта без главата -тя е с оризон-и ти голяма производителност вадиш-браво всичките са супер
Юлианка-много са хубави тортичките
айде  да покажа следващата ми торта

забелязвам че имам проблем с измазването с маслен крем-колкото и да се старая все остават неравности и като покрия-понякога се забелязват -някой може ли да сподели някоя хитринка -как да става по гладичко

# 592
  • Sofia
Хайде аз отново да ви подосаждам малко.  Mr. Green
Първо искам да помоля някой ако има излишен "натурален кувертюр от кафявия или млечен кувертюр" на Илчовски да ми пише на лични, че искам да услужа на едно момиче.

Юлиянка, много ми харесва комбинацията на цветове на медената торта, кажи ми с какво изряза лентата на борда та е с такъв ефект?
Котката ти в подписа ти е потресаваща, разсейва ме до безобразие.  Laughing
Бетина, какви са тези политически пропаганди сега?  Laughing
Имаше ли затруднения с главата на Мики, гледам, че много добре си го докарала, аз скоро правих една планета та докато си я врътках 1 час в ръцете се сетих за тебе.

Ето я и моята торта с животинки от фермата, наблегнала съм на любимите на детето, като към списъка имаше и маймунки, но някак не ми се вързаха на "дворчето" и тях ще ги правя сега на кексчета.

Детайли колкото щете ТУК

# 593
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Здравейте и от мен!
Пак нямам време да ви коментирам, но ви следя без пропуск произведенията!!!

Публикувам набързо три тортички и бягам.

Тортата за Именния ден на мъжа ми. Можете сами да разгадаете какъв му беше подаръкът-изненада. Laughing

За следващата торта отправям специални благодарности към Ванчето за снимаката на нейната и към Рая за ноухауто относно ползването на текстурните килимчета:

"Черновата" за последната торта ми е тази мацка. Реших да се пробвам предварително какво ще нарисувам и си пропилях шанса - много по-красива ми се получи първата, затова реших и да си я снимам:

И "беловата":

Още снимки - в албума.

# 594
NellyDi ,ninon  много ви благодаря момичета за отговора.Да в крема има масло,но и малко сметана и затова ме притесняваше.Но ще пробвам да украся така и ще видим какво ще стане.
Ще бъде на принципа  проба-грешка. JoyАко всичко стане добре ще покажа снимки.Отнова пожелавам на всички вас здраве и поклон пред уменията и красотите които показвате.

# 595
  • София
julianka, много чиста и оттренирана работа. Цветовите съчетания ми допадат също. Браво!

Бети, Пепи /понякога и аз/ измазва първо с крем+трохи, става по-плътно, стегнато и не поддава, добро е за големите неравности. Но, все пак, основната стъпка е да се сглабя така, че да се избегнат големи неравностти. Нещо, което аз нямам търпение да правя, все отнасям отговорността към измазването и накрая винаги има на какво да се мръщя.

Вал, как чистичко работиш, как прилежно, как цветно...  Flutter Облаците - какво са? Покривчето къде изсъхна?

Анири, много добра работа. Лилавата със силуета е станала много добра и на черно и на бяло. Свободна ръка ли е рисунката?

# 596
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Мерси, dimitrina73!
Свободна ръка е, да (затова и толкова различни ми се получиха мацките), макар че като не съм хващала четка от дете (като изключим няколкото рисувани торти напоследък), с бая скована ръка рисувам. Wink

# 597
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Анири, на мен лично втората мацка повече ми харесва. Някак повече замах има в нея, а първата сякаш повече ти е потрепвала ръката. Поне така ми изглежда..... И трите торти са супер.

Вал, направо ме размазват твоите торти. Прекрасни са!

Юлияна, много хубави торти......

Момичета, като супер начинаещ, да ви питам, как правите тревичките  Embarassed Нещо не намерих инфо в библиотеката.......

# 598
  • София
Анири,много са хубави и трите,но рисуваната е страхотна!
Вал,страшно сладурска е тортата Heart EyesАма направо е разкошна,мноооого ми харесва!!!И все така по-честичко да досаждаш Mr. Green
betina33 ,харесва ми гербера Simple Smile
julianka,честито!Още много по 4 да празнувате в любов и разбирателство!Много са хубави тортичките.
Tatitt,по принцип се правят с пистолет и приставка за тревичка,но някои дами(като мен)използваме и други начини Winkнапример цедки Mr. Green

# 599
Здравейте  bouquet от доста време ви се наслаждавам и просто нямам думи колко сте сръчни и какви прекрасни неща творите. Съвсем наскоро и аз открих своята страст към правенето на торти. Дори имам някои които мога да ви покажа- идеите черпех от нета и много много снимки, а фондана сама направих по една рецепта която също взех от форума но като за първи път не се получи зле. Мисля за Св. Валентин да изненадам съпруга си с торта под формата на сърце и за целта си купих от готовият марципан който продават в МЕТРО. За да мога да направя покритието и фигурки отгоре си купих две опаковки от 200гр. Мисля че ще ми стигнат но ми излиза доста скъпичко едната е 4лв. Ако някой може да ми даде идея от къде мога да си закупя готова моделираща маса ще съм благодарна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт