Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Ето и моята торта. Доволна съм за първи опит. Крива стана, нямам ринг, а с фолио - ето го резултата. Но розите компенсират, нали? Важно ми е вашето мнение.
Довечера ще кача и разрез.

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 20:40 от enister

# 661
  • София
enister , ако това ти е първата торта, какво да кажа, много е добра.Цветовете на Розите как ги направи, отгоре ли боядиса?
sVeshti4ka ,уол, замисъл и изпълнение на тортата е отличен. Кажи на твоята половинка, че момиченцето си е едно добре гледано дете Laughing. Бадемовия вкус на ганаша с есенция ли го постигна?

# 662
  • София
Пускам една торта дето се трудих по нея около 19ч.3ч.  без прекъсване само лепих орнаментите по нея.Харесвам си я и детето ,за което беше също много си я хареса  както и всички останали.Аз присъствах на рожденният ден,което рядко се случва и беше много приятно да видя и чуя как всички я харесват на вид и вкус,снимат...Тортата е вита с какаови блатове сиропирани с мляко и ликьорче и орехово-карамеленият крем на  Буба.Взаимствала съм идеи от няколко торти от Фликъра.Ето модела на торта,който беше избран от детето да направя,но ми дадоха разрешение за промени и украси.
http://kazama.snimka.bg/cooking/torti.475448

Ето снимки

Ето и новият ми Фликърски албум.Моля ,кажете как се поставя от него снимка да се вижда като горните ми от снимка .бг.Благодаря предварително.

http://www.flickr.com/photos/58426537@N03/5422088249/in/photostream/

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 10:48 от stefina

# 663
  • Vaudreuil Canada
stefina сина ми хлъцна по твоята торта - до сега и се е възхищавал ... май ще преписвам в скоро време Simple Smile

# 664
  • София
Дестини, благодаря! Simple Smile Да, с есенция и филирани бадеми. Стана разкош.

Стефина, прекрасна,  прекрасна шарена и весела торта! Много детайли и са страхотни! Simple Smile
За да сложиш снимка от Фликър, кликаш на "share this", от там "grabe the BBCode", копираш и поставяш в поста.

Мацки, имам два въпроса и ще се радвам, ако ми отговорите:
– как се слага целувчена платка така, че да не се разтвори, а да си остане такава хрускава и да се усеща? Два пъти слагам и двата пъти изчезва тайнствено. Laughing
– и за 3Д да питам. Разбрах, че от Медовик правите. Правите си блатове, слагате крем, оставяте да се напоят и тогава ли изрязвате и оформяте тортата или има друг начин?

Благодаря предварително.  Hug

# 665
stefina - тортата е разкошна, много ми се понрави! Поздравления. А на въпроса ти - отваряш си снимката във Фликр. След това като цъкнеш на нея ти се дава възможност с лупичката да избереш и да видиш всички размери (all sizes). От този вариант където ди тава thumbnail, square, small, medium, large - вече си избираш размера, цъкаш с левия бутон на картинката и му даваш copy image location. Това копнатото ти е адреса на снимката който си слагаш във форума. Дано си ме разбрала че доста объркано обяснявам.
Ако не стане - пиши ми на ЛС ще ти обясня с картинки.  Simple Smile

# 666
Мили момичета благодаря ви!
За русалките какво да ви кажа  smile3511 smile3514 smile3511 така бях докато ги правех. Няма ме по моделирането, ама хич  Cry Правих ги с тестото на Нелка, ми преди да изсъхне едва го моделирах, а като изсъхна ръката на едната се счупи, другата и се нарони  Sad ужассс
За  пилето всичко вървеше по вода  Simple Smile едно денонощие по-рано си сглобих блатовете, отлежа си хубаво и обрязах. От кръга отрязах два полумесеца, за да остане овал и от него оформих тялото на пилИтУ. Вярвам, че можете да си го представите, всеки е пекъл цяло пиле Mr. Green От полумесеците си оформих бутчета, а крилата от захарно тесто направих. Това е, останалото е мазане и покриване. Гледах от Кухарката, но нали съм блейка не съм го запаметила линка  Embarassed само това можах да намеря, пак върши работа, просто е по-различно.
Свещи4ка ми той мъжо ми викаше да пекна едно и да го полеем със карамелизирана захар  hahaha newsm57 абе май ще се пиша на уроци по моделиране при теб  Crossing Arms я виж каква Поли си направила  Shocked За медовика - ами поне 12 часа да постои, мен ако питаш и 24 са ОК, поне моите наблюдения са такива за него - колкото повече, толкова по-добре  Peace За целувчения блат и аз ще чакам отговора  Flutter
Енистер по мое скромно мнение първия ти опит е повече от забележителен, но аз защо ли си мислех че вече си ни показвала нещо  newsm78
Стефина тортата ти е невероятнааа!

# 667
  • гр. София
Привет тортени феи!  bouquet
От скоро съм вдъхновена по тортоправенето, за което искам да благодаря за инфото, идеите и вълшебствата, които споделяте и творите тук   bouquet  bouquet  bouquet
Срам, не срам ще покажа една от първите ми торти за осмата месечинка на дъщеря ми- много имам да уча и да правя докато ви стигна, но и това ще стане Laughing Всички останаха много доволни!
stefina , поздравления за тортата!Аз имам подобна идея за първият рожден ден на моят племенник,който е тази седмица, разбирасе доста по- опростена. И много се надявам да се получи Praynig Искам да попитам, така и неможах да намеря инфо- с какво лепило залепвате отделните части на фигурките.Аз използвам глюкозата, но със сигурност не е това Laughing
Благодаря  bouquet

# 668
  • Canada
Свещичка веднъж съм правила торта с целувчен блат в средата.Леко се намазва с маслен крем от двете страни,и пак маааалко изтича,но си се усеща.Целувчения блат беше около 1 см дебел и  между карамеления крем на Пепи.Тук се вижда

# 669
Ra4e_2009 - ллелеле това пиле е като истинскооо Simple Smile невероятно е Simple Smile моите поздравления Simple Smile
stefina - мерси многооо Simple Smile тортата с камиончето е много красива Simple Smile
sVeshti4ka - тортата ти е невероятнаа Simple Smile браво Simple Smile
enister - мисля че тортичката се е получила супер Simple Smile

# 670
Ra4e_2009, това е третата ми торта, но е първата вита, аз писах по-горе, дето питах как да кача снимките.

Искам да ви питам като се постави кръглия блат за основа, маже ли се с крем и сиропира ли се и на него ли се навива или навитата торта се пренася бърху него. Ама как го обясних.

destini, отгоре боядисвах розите.

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 08:19 от enister

# 671
  • Пловдив
Леле момичета, невероятни сте. За жалпост нито мога да ви изчета подробно, нито да ви коментирам. Трябва да пазя леглото, което и смятам да направя след малко. А вие моля ви не пускайте палците още 1 седмица  Hug

# 672
  • София
enister , Марая, много са симпатиюни вашите торти. Simple Smile

Panadila , много ти благодаря за отговора!   bouquet

Пепи, стискам палци и аз, а после да се похвалиш с положителния изход.  Hug

# 673
  • Sofia
Юлиянка, благодаря ти за нагледното, аз имах същото на Уилтън и без да искам съм го изхвърлила докато прибирам както и много от играчките ми са заминали в коша по погрешка, явно ми трябва ново, ефекта от борда ми хареса определено.
Петя, дай по-големи снимки де!
Аз съм изпуснала кога сте вили "дрогата" с Ванчето, явно под масата се е случвало всичко.  Laughing
Иначе тортата ти е разкошна!
Кексчетата по каква рецепта са та така гладки са ти станали, на мен само козуначените такива ми стават.
Ох, Ванче...тази твар изпълзя в съзнанието ми, сега няма да мога да се отърва от спомена за нея, те хората ще я ядат ли или ще се плашат с нея?
За критиката си много кного права, оправданието ми е че не се погледнах малко по-рано в огледалото, за да съм сигурна къде да ги бучна, ама за следващия път ще си знам.  Laughing
Сега много държа да се изкажа за другата ти торта.
Уникална е и страшно ми харесва, малка спретната къщурка с две лехи от пред, кака Светла трябва да е останала много доволна!
Дразни ме обаче, че в прозорците не си сложила нищо, стои ми празно и недовършено, сякаш си забравила от бързане да сложиш джамците, дори и с лек друг нюанс щеше да стои по-различно, но пак казвам, че ми харесва страшно много явно тази "дупка" не дразни чак толкова много окото ми.  Laughing
Цар Лъв е станал страхотен, физиономията му, погледа, стойката, много ми харесва!
Защо обаче си им направила жълти муцките или те са си жълти пък аз не съм разбрала.
Симба и след още 30 минутен разговор може би няма да разбера що стои в тая стъкленица ама явно има нужда да е изолиран от заобикалящия го свят.  hahaha
loni_70 браво, справила си се много добре.
ditsan, спешното творение е много нежно.
райска ябълка, много симпатично.
Ог, тортата ти е много интересна с този тъмен етаж по средата.
Пепи, то за палци сигурно е късно вече ама се надявам да е минало всичко както трябва.
Румянка, животинките ти са много сладки!
Криси, мишките са ти страхотни, сиренцето ти е по-маслено ама какво пък толкова то и такива се харесват с по-висока масленост.  Grinning
Раче, това пиле е по-апетитно и от истинско, поздравления!
Свещичке, тортата на Поли е един разкош!!!
Цветовете ми взеха ума, с какво боядиса с гъба или с четка и златното дъст ли е, как го нанесе на сухо или на мокро?
Поли е логично да и са по-дебелки ръцете нали трябва да е здрава, за да може да поеме цялата слава която ще се стовари на плещите и.  Laughing
Лицето и е много хубаво, каква емоция само си и създала не е истина, очичките и светят направо!
Супер си, браво, много ти се радвам!!!
enister, розите са впечатляващи, не и личи на тортата никаква кривина, само ти си я знаеш.
Стефина, тортата ти е разкошна, дръвчетата са ми любими!
Много шарена, много весела и много детска, без да искам да те обидя ама това е една от най-хубавите ти торти!
За времето, което споделяш искам да ти кажа, че не бива да го правиш и да смяташ и пресмяташ кой за какво време прави нещо и да сравняваш със себе си. При всеки е различно, а и има фактори, които влияят в повечето случаи и забавят или ускоряват процеса.
Времето е просто време, всички знаят че една и съща торта може да стане както за 1ч така и за 1 ден, всичко зависи до каква степен ще ти се закучат нещата.
Никога не съм имала представа за времето, никога не гледам часовници, всъщност и никога не съм имала такива, единствените часовници са ми на компютъра и телефона, там няма как да ги изключа, но когато то-времето не ме притиска и не се съобразявам с него нещата ми се получават гладко и бързо, опитай някой път да оставиш хронометъра за малко и ще се увериш че съм права.  Wink
Марая, добре дошла при нас, страхотен старт!
Я, Пепи още имала нужда от палци, ми получаваш ги Пепинке, лягай и се пази!

Искам да ви споделя каква каръщина ме обзе вчера, в петък си купих 5 кутии блатове на Сладък път защото моите свършиха, а в неделя имах да вия двуетажна, Пик-ко за жалост доставки не правят денонощно.  Laughing
Забърках си двата крема и започвам да отварям кутиите с блатовете, къде спя още, къде гледам по едно време забелязвам, че се мъдрят някакви точки такива, приближавам блата той развил трета или може би пета форма на живот, на крачка от това да започне да мърда.  Mr. Green
За жалост магазина от който ги купих беше квартален, но не в моя квартал и нямаше как да се замъкна да им ги хакна в главите, кой знае как са ги съхранявали защото като погледнах срока на годност си бяха в срок. Ходих и взех нови, при нас се продават само на едно място, но ги накарах да ми отворят кутиите да ги разгледам, после под лупа съм ги гледала и в къщи, не мога да си обясня какво им се е случило на предните, бяха от една партида всичките и със срок на годност до края на март.

# 674
добро утро на всички,
имам въпрос към майсторките тук,не съм работила със златно.то се разтваря в алкохол и се боядисва с четка или е друг начина?ако се боядисва с четка,как е по-добре,след като го сложа на тортата или преди това да го боядисам
Благодаря предварително.Скоро не съм имала време да ви гледам и чета,ще надникна назад да се порадвам и позавидя на красотити.

Общи условия

Активация на акаунт