Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
  • ВАРНА морето сините вълни
Да Ванче-главата е торта -точно на тази снимка не се вижда добре но бузките и нослето са издадени и отдолу под нослето  има уста

# 736
Привет отново и от мен!  Simple Smile

Първо, благодаря на всички за милите думи за моя Бъз  Hug
Леля Ог, благодаря ти и за поздравленията за празника на моето момченце   bouquet Тортата ти с нивата е много оригинална, а тази триетажната с комплекта бисквитки е супер елегантна и стилна, а в същото време и много свежа!
Манинка, ръцете на Бъз са закрепени с тел, нанизах и залепих елементите на телта и после я боднах към тялото.
Ванчето, змията е толкова реалистична, та чак ми настръхнаха ръцете, като я видях  Confused Къщичката е много нежна и кукленска.Абе, то теб човек може само да те хвали.Не  се коси излишно заради неблагодарни хора, мисли си за рези, които те познават и оценят  Hug
Бетина, чудесна тортичка!Мики явно е много актуален тези дни, твоят е много идеен   bouquet
Налика, бебешката тортичка е страшно сладка и много ми хареса жеста ти със специална тотрта за бебчовците   bouquet Тортата с барабанчето е идейна и добре се е получила, не се ядосвай, че не е съвсем равна, важни в случая са желанието и старанието ти.Следващите ще бъдат все по-равни и изпънати  Simple Smile
Мираварна, твоят стил много ми допада, изчистен, елегантен и оригинален.Тортата е много нежна.
Свещичка, отново прекрасна торта си сътворила.Много барната и откъм фигурка, идея, цветове и детайли.
Вал, за теб мога само да кажа "Уникална си"  bouquet Тортата е с толкова красиви детайли и цветове, че не можех да откъсна очи от нея, а за кексчетата нямям думи.Бананчетата и на мен са ми фаворит!
Валя 78, добре ти се е получила тортичката, браво!

Малкият не ме оставя на мира, ще довърша по-късно коментарите си  Simple Smile

# 737
  • София

Искам да питам за крем с крема сирене,дали става да се ползват тези сирената за мазане в кутийки?
Защото маскарпонето и подобни ми излизат скъпо,а в Лидл има едни които са страхотни на вкус,та се чудех дали могат да се ползват newsm78
Наближава годишнината от сватбата ни с мъжО и понеже е кръгла,та ще взема да запретна ръкави.
destini  беше писала,че за седма се прави нещо медно,а за 10та?
Копирам си питанката на тази страница,че на предишната е последно мнение и не се вижда Flutter и понеже ми писна да се размотавам взех та спретнах покритието от ММФ.Оплесках цялата кухня в лепкащи, точещи се конци и прах от пресяването на пудра захар,но мисля,че се получи що годе нещо,което обаче щом си глътне пудрата под него пак лепне по ръцете.
Така ли трябва да е,или му е малко пудрата захар?
И още нещо когато е готово,го прибирам в хладилника до момента в който ще ми потрябва(примерно другата седмица) и после трябва ли да го грея или си е готово за работа?
Много питанки  станаха в един пост,за което се извинявам Embarassed ,но вярвам,че ще ми помогнете Wink

# 738
nalika - Много са мили и двете торти. Личи си с колко любов си ги правила! Heart Eyes А това е най-важно. Любовта ще ни даде сили да се усъвършенстваме. Simple Smile Всичко това е ново за нас, ще добием опит и ще надобреем с времето. Simple Smile Момичетата тук са страхотни, цари прекрасна атмосфера, готови са да помогнат винаги и това е много важно, защото имам впечатление от други форуми, в други сфери, където майсторите в бранша общуват само помежду си и не допускат нови хора да им се пречка и да им взимат занаята, не дават съвети...а са забравили, че никой не се е родил научен, че и те са били някога начинаещи. Тук не е така и това много ме радва и стимулира. Тук ще ти дадат съвет, ще ти покажат грешките, ще си кажат мнението, а това са важни неща за начинаещи като нас.
Увлякох се...

Кремът за измазване е маслен, има го в Библиотеката, но и аз много не съм наясно какво количество масло трябва, може ли само с течен шоколад да се измаже... не е обяснено ясно. Та и аз съм в неведение, Измазвах с течен шоколад и малко мляко, но намерих само дуо и изгребах бялата част и беше малко, не ми стигна за добро измазване.

liani- аз слагах крема-сирене в сегашната си торта. Купих Филаделфия, но следващия път ще си взема българско.

Цитат на: Дес в Пет., 28 Ян. 2011, 21:03
"Днес направих крем за тортата ми с крема сирене, сметана и Оле(по Лабрекс). Кремата сирене беше на Бор чвор(нямаше друго в магазина),соленко е,но му сложих повечко пудра захар и крема стана идеален."

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:09 от enister

# 739
  • ВАРНА морето сините вълни
ето ме пак за малко

въпросче-трябва да направя ракиена бутилка-какъв цвят да направя чаршафа-зелено ли нещо жълтеникаво ли-в притеснението ми и всичко ми се изпарява от акъла-благодаря предварително

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 14:29 от betina33

# 740
Кремът за измазване е маслен, има го в Библиотеката, но и аз много не съм наясно какво количество масло трябва, може ли само с течен шоколад да се измаже... не е обяснено ясно.........
Абе, за можене - може ! Обаче течния шоколад е по-гъст и лепкав и ще ти повлече и блата. Ако не ти допада масления крем /както на повечето хора/, добави към него пасиран конфитюр от нещо по-киселко. Но, имай впредвид че конфитюра държи малко по-мека замазката.  Ако не се чувстваш сигурна в гладкото измазване, замажи тънко с чист маслен крем, колкото да заравниш и след като стегне /поне 1 нощ/, дошпакловай със конфитюреното масло. Относно пропорциите на масения крем - рецепти хиляди. Зависи и от маслото и от пудрата. Някои масла бухват по-бързо, някои по-бавно. Някои поемат повече захар, други по-малко. Но да речем грубо че на 1 пакетче /125 гр/, трябва да събереш 1 ч.ч пудра. Ако сложиш повече, не е проблем, така само ще заздравиш шпакловката. Колкото повече захар има, толкова по-стегната и здрава е шпакловката.
Ако, обаче питаш колко масло да намажеш на една торта, тука вече ти трябва да си прецениш. Плескаш, докато я заравниш и постигнеш задоволителна гладкост.
Край на лекцията!  Laughing
Копирам си питанката на тази страница,че на предишната е последно мнение и не се вижда
... копирай, копирай.... докато не влезе някой който да е по-наясно, няма как да ти се отговори. От малкото опит който имам със сирената Крема, мога да ти кажа, че повечето са солени. Тези за мазане пък, са още по-солени. Синът ми е голям консуматор на всякакви крема сирена и винаги пробвам като купим нещо ново. Да, можеш да наблъскаш захар, но винаги остава солен нюанс. Ако не ти се купува Филаделфия или Маскрапоне /то и мен сърце ме боли от цената/, можеш да заместиш със пасирана със пудра захар извара и добавена към нея квасена сметана. Сметаната убива тричавия вкус на изварата и и придава пухкавост и много приятен вкус.

Я!!! докато се изкажа и Бетина пуснала страхотна единица.
Ракия, викаш??? А, сега де??? Ако направиш чаршафа зелен, няма ли да прилича на винена бутилка? Ракията май в повечето случаи е жълтеникава или прозрачна....  newsm78 Я, да се включат пияЧКИте, ако обичат.

# 741
van444eto - Ле-леее, благодаря ти много!!!  bouquet Ще пробвам разните варианти. Наистина цяла лекция си ми спретнала, ама виж как си има тънкости и си е важен опита. Heart Eyes

За крема-сиренето, не стана лошо, но стана рядко, въпреки разбитите заквасена и течна сметани. Затова сложих допълнително извара и два желатина. Но изварата не ми беше фина, просто такава имах в хладилника, а пасаторът ми издаде багажа, та се усещаше изварен вкус...Само дето се разорих за Филаделфия и сметана Президент, нямаше и помен от техния вкус..
В блога си, dimitrina73 пише за някакъв фиксатор за сметани, но трябва да я питам откъде се купува.
Иначе, изводът ми е: няма смисъл от толкова скъпи продукти. Simple Smile Което си е направо оптимистичен извод. Simple Smile

# 742
  • на село
Фиксатора за сметани /на някои места го пишат сгъстител за сметана/ аз го намирам в кауфланд. Продават ги по 5-6 бр. в пакет. Представлява всъщност картофено нишесте и сметаната си държи формата от него.
А за масления крем, аз специално му слагам малко течен шоколад и не стяга толкова много. Така ми е по- лесно да изравнявам после покритието. На вкус става много по добре от обикновения маслен крем, дори са ме  питали какъв е крема.

# 743
tatyana_77- Благодаря. Да разбирам ли, че този фиксатор е достатъчен и не е необходимо да се прибавя желатин?
Течният шоколад го прибавяш след разбиването на маслото със захарта, така ли? А разтопяваш ли го малко, защото е доста твърд?

# 744
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аз съм супер начианеща, но да споделя (донякъде горчив) опит с крема-сирената....

Правих едни мъфинки с маслен крем, но ми дойде много маслен масления крем  Crazy Laughing и затова използвах крема от рецептата на Наталина за Покрив с крема сирене. Но БГ сирената наистина имат солен привкус и с пудрата стана странно. Аз харесвам такива вкусове, но пък съм на диета  Crossing Arms.. А мъж ми не го хареса.  Затова взех от тези сирена на Лидл и добавих още масло..... Получи се мнооого вкусен крем. Не много маслен, слаба солена нишка..... Много се хареса. Та да кажем че съм направила крем с масло, бг и чуждо крема сирене (50:50) .....

Бетина, колкото ракии, толкова и цветове на бутилки......  ooooh! http://www.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&rls=o … &aql=&oq=
Може би зависи от това каква ракия харесва получателят на тортата?!  Thinking

# 745
  • на село
tatyana_77- Благодаря. Да разбирам ли, че този фиксатор е достатъчен и не е необходимо да се прибавя желатин?
Течният шоколад го прибавяш след разбиването на маслото със захарта, така ли? А разтопяваш ли го малко, защото е доста твърд?
Не, не е необходим в случая желатина. Сама ще усетиш по миксера, че след като се разбие сметаната, от фиксатора изведнъж се сгъстява много. Слага се по едно пакетче на 250мл. сметана.
Течният шоколад не го разтопявам. Ползвам едни кутийки /пак от Кауфланд/, които са наполовина бял, наполовина кафяв шоколад. Май Финети беше, но не съм сигурна  Rolling Eyes Слагам всичко наведнъж - маслото, захарта и шоколада и бъркам, докато преценя че е готов. Може и няколко лъжици мляко да сложиш - както прецениш...

# 746
  • Пловдив
liani за ММФ да споделя моя опит (не, че е голям де). Лепи ли добавям захар, но до един момент. То просто си личи когато е готово. Не, че спира изобщо да лепне, просто няма как, но не лепи така като в началото. После прибирам в хладилника и когато ми потрябва вадя и си работя. То явно от топлината на ръцете се отпуска. А един два пъти съм го врътвала и в МВ за по няколко секунди и пак става супер. А миналия ден реших да си измеся за едни фигурки. Явно съм попрекалила със захарта, все ми се виждаше меко. И на другия ден като го вадя и като почва да ми се рони, нищо не мога да направя с него. Поглеждам го по отблизо, ми то само захар. Разтопих го отново в МВ с още няколко бонбона и го измесих наново почти без да добавям захар и си стана супер.
Мен ме дразни само пудрата захар. Все остава по нещо по едричко и после си личи. Стои ми покритието като на мини-дупчици. Много е дразнещо.

# 747
tatyana_77 -И аз такъв течен шоколад ползвах, но сложих само белия, защото ме беше страх да не стане тъмно и да се отрази на цвета на чаршафа.

nan4etobg- и аз попадах на такава едра пудра захар, затова купувам Захира-много е фина и като се пресее два пъти, става супер.
Хич не съм наясно с абравиетурите на различните фондани..ММФ?

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 15:58 от enister

# 748
Здравейте, момичета! В главата ми се е загнездила мисълта за аерограф с компресорче. Гледам разни оферти, ама доста скъпи ми се струват тука в БГ. А понеже не знам езици и не гледам по чуждите сайтове. Та да питам може ли да се намери изгодна оферта някъде по чужбинските? То изгодно е относително понятие, знам, ама тази мисъл да си пръскам с боички много ме изкушава.
Ето нещо подобно ти трябва http://cgi.ebay.co.uk/Airbrush-Kit-Compressor-2-Airbrushes-/1904 … sh=item2c59e104c6

Четката трябва да е такава : http://cgi.ebay.co.uk/DUAL-ACTION-0-3mm-Nail-Body-Craft-Painting … sh=item20b70b8839 (тази доставят и в БГ) ,
 може и този компресор : http://cgi.ebay.co.uk/New-AIRBRUSH-COMPRESSOR-Kit-NAIL-ART-/1504 … em2307b3ddb4#shId

Компресор с четка ще си намериш горе долу изгодно на Ибей в Англия , но не и боички . Тук вече удряш на камък . Не знам защо , но бои за еърбръш не предлагат и по онлайн магазините в Англия ( има само един вид , малки разфасовки , доста скъпи)...всичко останало идва от Щатите .

За масления крем аз съм споделяла и преди ...в повечето случаи му слагам някаква "добавка" - течен шоколад , крема сирене , кондензирано мляко , карамелено мляко - всичко зависи от вкуса на тортата . Слагам толкова колкото да се пречупи масления вкус . Иначе напоследък нещо ме домързява  Laughing , като разбъркам половин кг масло , добавям течна ванилия или друга есенция , слагам сметана ( течна) ...получава се пухкав и не чак толкова лош маслен крем ( а всеобщо е известно че аз маслени кремове не обичам )

За крема сиренето съм пас ...и при нас това което не е Филаделфия е малко по-солено , но си е крема сирене( мазно , хомогено) . От смътните ми спомени за Бг такова ...няма нищо общо  Rolling Eyes

# 749
  • София
За БГ незнам,но тези в Лидл са много млечни,вкусни и имат много сиренов вкус,та затова се чудя,защото са различни,но ще пробвам и после ще докладвам.
nan4etobg ,на мен ми се стори готово,но му досложих още малко захар и май стана твърдо.Утре ще имам повече време да си поиграя с него,че довечера съм на работа,и ще видя какво съм го докарала.
van444eto,знам,че трябва да почакам,просто се притеснявах,че няма да го прочете който трябва,затова копирах Simple Smile Имам и квасена сметана и кондензирано мляко и извара,та дано докарам нещо годно за ядене.Приемам идеи Wink Не искам да е само сметана,защото големия ми син не обича и затова търся варианти.Обичам да експериментирам,за жалост обаче-децата не Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт