Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 572
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Kriskata,мерси за отговора.Ще чакам резултат от пробата.

# 76
Здравейте момичета!
Поздрави на всички празнували в първите дни на новата година! Да сте живи и здрави, и все така вдъхновение да имате!

Пиша аз от дъжд на вятър, че и по-рядко, ама чета редовно Simple Smile .
Дъщеря ми има РД на 24.01 и за тогава мисля да и направя еклерова торта, която да покрия. Съответно влизам с въпрос към тези, които са правили торта с готовите, замразени еклери - виждала съм различни марки, имате ли наблюдение дали са с различни кремове, кои са по-вкусни. Как се работи с тях - оставят се да се размразят в хладилника или не? Колко горе-долу ще ми трябват за торта с диам.28 см?
И да не съм само с въпрос една тортичка за Коледа. Шоколадовата глазура ми се получи по-гъста и не се изля  newsm78

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 21:32 от Valia_78

# 77
Забравих да кажа за какаовите платки. В кашони по 6-7 килограма са. Над 15 платки са. Съпоставими са на тези от Илчовски. Цената не помня точно и съм изхвърлила стоковата разписка. Мисля, че не беше много различна от тези на Илчовски. На мен обаче са ми доста по-вкусни и не толкова сладки.
А, може ли едно размерче на платката да кажеш??? И дебелина ако може. Защото тия 6-7 кг в кашон, направо ме смутиха. На Илчовски са 20 броя 40х17 см с дебелина малко под 1 см в прясно състояние. Ако при тебе са 15 броя, то си е бая кашонище.... Направо ме заинтригува.
Албенкеейййй - сигурна съм че това са само част от тортите които си направила. Розовата единица ми е фаворит.
 Валерийке - тефтор викаш??? Ама, чак сега ли Ма сестро направи тефтера??? Аз к`вато съм си Баба Гицка, ако не пиша подробно кое, защо и за кого.... считай че всичко съм оплела.... А, както ми поръчват и 2 месеца предварително....... тогава вече съвсем ще си изкарам боя ако не пиша. Айде, честит ти тефтер!!! Да го напълниш с хубави поръчки!  Том 2ри да отвориш!!!

Аз добре помързелувах /тортено/, та е време да открия сезон 2011.

И ОЩЕ

# 78
Ауууу Ванче, всички герои от Cars си наредила. синът ми ако види тортата ще ме изяде с парцалите, че за имения му ден му направих само с Макуин и Сали. Невероятни са количките-супер!
Какво е това металното на гумите им и на фаровете на Луиджи го има?
Шерифът си го направила едно към едно, дори се опитвах с лупа да гледам  Laughing ама верно е като истински   bouquet

# 79
Записвам се да не ви изгубя, после ще пиша подробно

# 80
Записвам се да чета новата темичка,когато мога и да си пълня очите с красоти.Прочетох за откраднатите торти-много гадно,съжалявам за момичетата,чийто торти са откраднати.Но вероятно тези,които са ги откарданил не биха могли да ги направят като вас,всяка торта си е уникална и само човека който си я прави може да я направи,всяка имитация личи.За съжаление като за нашата страна нищо ново под слънцето,и обикновенно подобни простотии остават ненаказани.
Пак сте показали красоти.Аз скоро няма да правя торта защото от бебчо и кака,времето ми не стига и коледните бяха достатъчни.Сега предстои първи рожден ден на бебчо фенруари и трябва да му измисля нещо интересно.Тъкмо ще наваксам с тротите защото за неговия рожден ден ще трябва да направя 3 торти.Черпя идеи от вас,но няма опасност да открадна идея,не бих могла да се справя Grinning-начинаеща съм.

# 81
А, може ли едно размерче на платката да кажеш??? И дебелина ако може. Защото тия 6-7 кг в кашон, направо ме смутиха. На Илчовски са 20 броя 40х17 см с дебелина малко под 1 см в прясно състояние. Ако при тебе са 15 броя, то си е бая кашонище.... Направо ме заинтригува.
Веднага скокнах да меря  Mr. Green Аз имам и няколко т Илчовски станали и техния размер ми е 40х27, а тези са 40х30. Сега са около сантиметър дебели (преснички са) и на кашона пише 6,150. Не съм броила колко платки са защото забравих колко използвах, но мацката от фирмата ми каза, че са над 15. Ама почти същите като тези в Илчовски са, но са ми по-вкусни. На фирма Кредо 98 са. Като цена също  мисля, че бяха близки сумите, но за да не заблудя по-добре да се пита директно.
Айде да си кажа и за тортите, че само се подвключвам, а има много сладки торти, за които думичка не съм казала.
Връщам се в предната тема защото съм изпуснала нишката там нейде  Mr. Green
Леля Ог, много ми харесва кинаджийската тортичка. Ама те всичките ти едни гладки и хубави!
Вал, да ти е жива и здрава щерката, а тортата и кексчетата са направо шедьоври, както винаги! Ти нали също за платките на Алимкото писа? Ако помниш колко пари бяха...
Анири, много готина коледната и с тези подаръчета много ми е свежа. Снежковците и меденките са супер и мноооого. Като ги гледам и се сещам какво чудо беше това украсяването и как изчезнаха в няколко кутийки и дори не стигнаха за всички  Crazy
sVeshti4ka, е много яка, просто нямам думи! Ми то като ти идва отвътре, си идва!
miravarna, много нежни тортички!
Ra4e_2009, много е хубава тортата, само дето наистина цветовете хич не са същите на тая снимка.
hrisiv, лелеееее много хубаво нарисувана! Ей ама как ги харесвам тия рисувани торти. И аз се пробвам, ама само до прерисуване съм я докарала за сега. Аз не мога да рисувам де, та и това ми е преко сили  Whistling
Албена е невероятна както винаги със страхотна производителност!
Ванчеее, е аз за 3 торти дето подготвям имам по-малко фигурки по шкафовете отколкото ти на една торта! Евала!
tsve_te, ако не са ти отговорили още за витата торта, аз се учих от блога на Димитрана. Много хубаво е показано. Ако не намираш, пиши да помагам  Hug

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 23:57 от kriskata :-)

# 82
Албенка както винаги голяма производителност, коя от коя по-хубава.
Хрисив обожавам рисуваните ти торти.
Ванче много добро откриване на сезон 2011. Колите са перфектни.

Ето и първата торта от обещаните две:

Момичето за което е тортата много си я хареса, затова и аз съм доволна. Само се моля утре да стигне благополучно до Плевен.

# 83
  • Пловдив
Момичета благодаря за добрите думи. Пак страхотни торти сте показали.

tsve_te аз днес правиих първата си вита торта и гледах има обяснения и в блога на Димитрана и при Ванчето в стъпка по стъпка 4.
Ванче направо ме кефиш как ти се правят толкова фигурки. Мен сигурно ще ме хване офтиката.
stasi76 много нежна торта, много ми хареса.
За Албенка кво да кажа. Имам чувството, че не спиш бе жена. Всички торти в страницата ти съм ги изгледала и много са хубави (меко казано).

Да пусна сега и тортата за РД-то на мъж ми. Той е голям майтапчия и като му казах, че ще го изненадам с такава торта реакцията беше : Да бе, да. Не можеш. Горе долу се справих. Много му хареса.

Ама много са ми смотани снимките. Все вечер снимам и не ги правя много свястни.

# 84
Девойки и аз влизам с питане, пък утре вечер или други ден ще показвам торта  Mr. Green
Не че ми е нещо важно, но ми много интересно - направих си масленият крем за шпакловане, добавих я пустата пудра (три пъти я пресявах  Crazy) и после 15 мин джурках с миксера и малко млекце турнах, но ми хруска между зъбите ще се побъркам ...
Не ми се разтопи захарта, що така???? Примирих се, че ще хруска и еветуално в последствие ще си се разтопи, но не би ... Вчера вечерта я измазах, днес като я покривах, продължаваше гадината да хруска ... Дразня се, защото предполагам, че е от захарта, но като  не съм сигурна ...

# 85
Вайълет ти защото не си яла американски бадъркрийм ...щеше да разбереш какво е хрускане ( че и лепнене по небцето от гадния шортънинг  Sick )

Ако си сложила повече пудра захар , няма как да се разтвори всичката и ще я усещаш . Можело е още малко течност да поеме , и така няма да хруска.

Аз пък винаги слагам повече захар ...усеща се , но пък захарта държи маслото да не се разтапя . Мен лично това че леко хруска не ме притеснява ....аз като обеля фондана и той масления крем остава по него ( дефакто не се яде )

Вал добре че не съм тръгнала да си идвам , че  си ми обещала едно от онези кръвожадните  Laughing

# 86
Валя78,шоколадовитеторти са ми любими за работа ,поздравявам те.Да ти кажа ,че ще се разлее глазурата ако си я разредиш с повечко олио.
Ванче,честито първа изява(тортена),данода имаш още много такива през тази година.Да мила това е само част от тортите ,но бързах за работа и не можах да кача другите торти,но днес като се наспя ще ги пусна.Тук в службата освен да пиша на този компютър друго не мога.
Стаси,повече от елегантна торта  HugНевероятна аранжировка ,браво ,браво ,ще чакам и другата торта.
Нанчето бг.Спя бе мила ,но по малко ,какво да се прави дълг ни зове.Справила си се отлично с тортата за любимият,няма как да не е доволен.
Люба,аз слагам пудрата на око но горе долу на 250гр масло около 300гр. пудра захар и около 150мл пр. мляко.Усеща се в началото пудрата ,но след като измажа торта и помен няма от зрънцата .Даже и не я пресявам за маслените кремове.Но ако искаш мазен крем можеш да направиш следното .На 250гр. масло си направи сироп от 250гр. захар+ 125мл. вода.Този сироп завира и го охлади .След като разбиеш маслото на тънка струя го прибави и ще стане страхотен маслен крем.Гарантирам ти.По същият начин можеш и  да го направиш карамелен,няма да ти хруска Wink

# 87
  • У дома
Румя, крикът е това чудо - http://www.amazon.com/Cricut-Personal-Electronic-Cutter-Kitchen/ … 973803&sr=8-1
Изрязва всякакви сложнотии от фондан и си ги лепиш на тортата.

Шемет, моят е обикновен крикът щото се правя на тарикат. Искам да става и за хартия, но знам, че с правилна подготовка и фондан ще изреже. Иначе моя съседка има крикът кейк и още не сме му хванали цаката. Най-добре реже купешки фондан.

# 88
  • Vaudreuil Canada
Atalanta може да си ги менкате със съседката на която който и трябва в момента - таман и двата ще са ви на разположение. И аз знам че може с твоя да се реже и фондан ама трудно било разточването - май ще ти трябва машинка за паста. Четох и някакви съвети да се остави да позасъхне листа леко, но не знам колко са читави тия съвети.

Стаси Ванче - добре сте си поиграли вие двете - сериозни торти.

violetblue вероятно наистина е от захарта и аз съм попадала на такива модели - този крем със сиропа дето ти го предлага Албенка е много добър и за измазване и за шприцоване - ама е по-пипкав....

# 89
Албенка, радвам се,че са ти харесали моите тортета, макар и да не са перфектно покрити. Разбира се,че не възразявам,а напротив радва се когато мои неща са харесвани и удобрявани!
Лайтблу, Тцвете, Манинка, Дитсан, Анири, Кристката много се радвам,че моите торти ви харесват!Вашите коментари ме трогват и стимулират!
Ванчето, това рошавото и аз незнам какво го правих,но моята приателка ми каза,че за нея това било гардения.Гледах снимки в нета на растението и цветовете са наистина подобни. Само да спомена ,че листенцта ги изрязвах с кътъри сърца,за тези които се интересуват!
Имам да ви показвам още една торта,но за съжалене не съм смъкнала още снимките.
Видях куп хубави торти,но за съжаление стягам багаж,че заминаваме на ски и нямам много време да коментирам поотделно. Всички торти са чудесни!

Общи условия

Активация на акаунт