Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Nalika, аз разтварям в алкохол, ако ми трябва пътен златен цвят и на сухо с, ако ми трябва блясък. Боядисвам с четка, а дали е върху тортата или отделно си зависи от елемента и ефекта, който искаш да постигнеш.

Вал
, мерси. Златното при мен е два вида. Върху черното стана уникално, но на снимките не се вижда. Казва се Опал Голд и изглежда бяло със златен блясък, но като нанесеш, седи прозрачно златно. А върху червеното си е баш златно. И двете са дъстове от англ. сайт и се нанасят на по-засъхнало с четка и се размазват.

# 676
sVeshti4ka,но и в двата случая с алкохол или на сухо все с четка,правилно ли съм разбрала?

# 677
  • София
Аз го правя с четка, защото дъста ми е ценен и не мога да го разпилявам с гъба.  Laughing
Да добавя. Например сърцата ги боядисах първо с разтворен в алкохол дъст за да станат плътно златни. На места се получиха на следи от четката. След като засъхнаха, сложих щателно и на сухо същия дъст и така станаха равномерно и хубаво покрити.

# 678
мноооого благодаря.Да видим какво съм разбрала,днес ще пробвам и ако не се осе...а,ще покажа утре. Laughing

# 679
  • София
sVeshti4ka, зД тортите ако са медоввик, повечето момичета си режат блатовете преди печене в желаната форма.Друг вариант е пандишпанови блатове, правиш си тортето, стяга и после дялкаш Peace
Марая , честита ви месечинка, елементите си ги залепваш с капка вода, или както ти си направила
stefina , тортата е станала трепач, мноого по-хубава от модела.

# 680
Дразни ме обаче, че в прозорците не си сложила нищо, стои ми празно и недовършено, сякаш си забравила от бързане да сложиш джамците,
Виж сега! Да се оправдая. още като видях тортата в оригинал и казах на мацката какви промени ще направя. Заявих категорично че ще има пердета, в тон с покривката. Залепих си дограмата и скроих едни пердета. Налагайки ги обаче с светнах нещо. преди време тук някой беше правил торта с подобни прозорци и си спомням че изкритикувах пердетата, че стоят все едно закачени отвън.  Опитах се да ги подгъна някак си, обаче тоя кръстат прозорец не позволява. Стана адски грозно и се отказах. След това реших, че ще боядисвам вътре в прозорците с перлена боя, обаче като си знам треперливите ръце и бях сигурна че ще оплескам дограмата. Мислех да изрежа квадратчета и да ги лепна вътре, но накрая се отказах от всякакви опити за  изкърпване и я оставих така. ТОВА е оригиналната торта.
За Царя Лъв няма да се оправдавам. Не му харесвам прическата. Както каза щерката, като току що излязъл от фризьорския салон е. По-пищна грива трябваше да му направя. Ама, следващия път.... Относно стъкленат клетка: ТОВА Е ОРИГИНАЛА Близо месец гледах и търсих подходяща стъклена топка. Тези които намирах, бяха с много малко гърло и нямаше как да вкарам лъвчето вътре. Гледах различни буркани, съдове, вази, чаши, все нещо не ставаше. накрая обсъдихме с мацката че ще направя цилиндър, а ако тя не го хареса, ще го свали преди поднасянето. Самия цилиндър направих от прозразна корица на папка. Отзад е залепен с тиксо и е прикрито с дървото.
enister - тортата ти е много красива. розите са страхотно направени. Не харесвам единствено синия цвят. Изобщо, като видя боядисани рози по цветарниците и полудявам. Но, това разбира се си е мое мнение.
Свещичке - тортата ти е шедьовър. Много си добра, да знаеш!
Стефина - твоето влакче го копирах да знаеш. Адски ми хареса тортата ти като цяло.
Марая - Красива и семпла е твоята торта. Фигурките се лепят по различни начини. Дребните - с капка вода или захарен сироп или някакво финно сладко, по-едрите с малко масло масло или парче размекнат с вода фондан. Някои ползват суров белтък, някои РА.

# 681
Пепи,    Hug     И стискам ,стискам палци.....
Като чета наведнъж по 10-на страници,как да пиша за всяка торта?!
Само отбелязвам ,че в сравнение с Макуина на "Лагуна", показаните торти в темата са в пъти по-добри .И като идеи, и като изпълнение!     smile3501

# 682
  • Ловеч
Никой ли не ползва крем Шампанско? ; (
Моля, предложете ми друг крем ( може и 2 ) в такъв случай... да е вкусен и не много тежък, като вкус.
Благодаря предварително.

# 683
Пепи продължавам с палците fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Крисче жестоки са мишоците.
Раче много апетитно пиле.   chef Като го сготви, десерт направи ли? Русалките са малко закръглени Joy но пък са чаровни
Свещичкатаа много яка идея на тортата. Изпълнението естествено е перфектно newsm10
Енистер много хубава торта ти се е получила. Чакаме разреза Grinning
Стефина жестока и много по-хубава от оригинала торта smile3501 Толкова много детайли и всеки на мястото си. Супер
Марая поздравления за тортата - много е сполучлива
Ето и моята торта, която определено не се получи, ноооо я пускам.
Цитат
мноооого благодаря.Да видим какво съм разбрала,днес ще пробвам и ако не се осе...а,ще покажа утре.
Налика не ми се получи тортата, но я пускам!
Ванче пак да ти благодаря!   bouquet Въпреки, че ти прекъснах творческият процес, пак отдели време да ми дадеш ценни съвети. На финала, за по-бързо, покритието е готово, но поправителен на тортата ще правя и тогава вече ще е с шоколадово.
Вал снимката съм я правила от възможно най-правилно изрязаната част на подложката  Laughing Laughing Laughing Няма да взимам вече от накъдрените подложки, защото явно от там ми идва проблема Laughing
[/url]
[/img]

Докарала съм ги малко свирепички, но.... (не е търсен ефект) Laughing

# 684
van444eto - И аз си харесвам розите, но за синия цвят..не се бях замисляла, ако видя в цветарски магазин боядисани истински цветя и аз няма да ги харесам, но захарните могат да имат всякакви цветове за да покажат собственото виждане, поне така го усещам. Когато децата ми бяха малки, ги карах да рисуват листата на дърветата с най-невероятни цветове, сини например, защото е най-лесно да копираме природата, но нямаме нужда да го правим, понеже винаги ще бъдем лоши имитатори, като при изкуствените цветя, а аз исках да ги науча да виждат нещата по свой начин, да стимулирам творчеството. Simple Smile

Valeria - благодаря! Цялата е крива, но съм си обещала да си купя ринг, би ли ме посъветвала откъде в София?
А защо розите ми блестят, след като разтварях прахообразната боя със спирт? И как се тушира тоя блясък?

sVeshti4kа, sladuranata_  - благодаря ви за милите думи

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 10:54 от enister

# 685
# 686
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам, някоя от вас ще прави ли скоро поръчка от cakesforyou, и ако да, мога ли да се включа ? Ако не, моля кажете ми откъде да си намеря златна боя? Имам брокат, но спешно ми трябва златна си боичка Confused Благодаря предварително  bouquet

# 687
  • София
enister, много ми хареса ефектът порцелан, който боядисването на розите е придал. Така не ми се струват неестествени цветовете. Блясъкът вероятно зависи от много неща - боята като вид, количеството нанесено, тестото. Аз много често боядисвам, ползвам спирт за разреждане, но не винаги има остатъчен блясък, обикновено не боядисвам с много наситена четка.

Свещичка, много хубави цветове са се получили! Девойката наистина напомня женската фигура от "Работник и колхозница", но това не означава, че трябва да се коригира, много ми харесва моделирането ти.
За целувчените платки и Нелка е писала, че ги изолира от крема с маслен крем.

Ив*, не познавам сухите смеси за кремове, но защо просто не използваш шампанско в крем, който правиш и така да придадеш естествено вкуса. Например - пасираш ягоди, добавяш захар, кипваш на котлона, добавяш шампанско, в което си разтворила няколко лъжици нишесте, сгъстяваш, охлаждаш до стайна Т, прибавяш малко размекнато масло към това, и после малко бял или тъмен ганаш, или просто разбита сметана.

Стефи, прекрасна тортичка си направила. Много детайли, много изпипано, струвало си е времето

# 688
Цитат
Налика не ми се получи тортата, но я пускам!
Laughing ок,срам не срам ще я показвам

# 689
Maninka - много добре е станала тортата. И цветово си я докарала.
Аз сутринта забравих, за какво съм влязла.  Whistling
Я, бързичко да ми припомните, кои сте от Плевен??? Търси се човек за поръчка.

Никой ли не ползва крем Шампанско? ; (
Моля, предложете ми друг крем ( може и 2 ) в такъв случай... да е вкусен и не много тежък, като вкус.
Благодаря предварително.

Добре де. Изобщо не беше трудно да пуснеш в Гугъла КРЕМ ШАМПАНСКО. Още втория линк води към рецепта.
Линка е леко кодиран и затова си го отвори сама.
Ето и останалото:
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC+%D1%88%D0 … ;client=firefox-a

Общи условия

Активация на акаунт