Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 108

• 91 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • От липите до сините камъни
Здравейте на всички,големи красоти правите  bouquet.Аз имам един въпрос ,от какво и как се прави на торта кошнчка с цветя от горе дръжката,ще ви бъда много благодарна ако някой ми помогне Hug

# 721
Е,аз направих нещо,не точно както беше в съзнанието ми,но все пак ще има торта за предстоящото днешно прати на бебчо.Има много дефекти,не ми стана крема за изглаждане и е толкова крива и неравна,че... Blush.Златното нещо не го направих като хората,а утре на светло съвсем ще цъфне.Но каквото такова,няма време за друго,надявам се поне да е доста вкусна.
Ето я Blush Blush Blush,на фона на тук показаните красоти направо много ме е срам,но все пак това ми е торта номер 3

Приемам критика и съвети всякакви относно избягване на грешките-очевадни.
И моля кажете с какъв крем изглаждане преди покритие?

# 722
Страхотни красоти видях, браво, поздравления  Hug
Търся пластмасова декорация за торта, такъв тип, дали можете да ми кажете в София от къде бих могла да се снабдя. Благодаря

# 723
  • София
... торте за годишнина, поискаха си лилава Rolling Eyes с китки
Не е за мен, но няма да ти я откажа  Mr. Green  И к`во въртиш очи на лилавото, а?  Laughing
Joy Joy въртя ги, щот беше за 7г. от свадбЪ,а то се прави нещо медно Heart Eyes
Честито на всички пораснали дечица baby_neutral
Annа__ , такива декорацийки има в Илчовски-94, Змееборец, адресите са в библиотеката Peace

# 724
Доста торти сте сътворили момичета.Браво!!!  bouquet
Анна, добре се справяш не се отказвай и само напред и нагоре в това толкова прекрасно поприще като тортоправенето!
Валя78, много ти е хубава тортата.Много добре покрита и с доста детайли! харесва ми съчетанието и цветовете! Браво!!
Драгонбг, готина тортичка! Малко надписа е като подпийнал,ама другият път ще е много по-добре!
Много други торти видях,но за съжаление нямам много време да изкоментирам всички,за което моля да ме извините!!! Само да споделя,че на Ванчето къщурката ми докосна сърцето!
Ето и една кокосова торта от мен.

# 725
Арвена,аз съм правила кошница с цветя ,а за дръжката правя я от шоколадовото тесто и в плетеницата прекарвам тел.
Нелика ,няма от какво да се срамуваш .Барабончето е стала чудестно Hug
Мира варна ,много нежна мини тортичка.

# 726
Това върши ли работа? http://cgi.ebay.co.uk/Aerograph-airbrush-DeVilbiss-Rare-Vinatage … sh=item4aa8375dba
Цената с доставка до БГ е около 80 лв.
Има и за по 150 паунда, та не знам дали това е което ти трябва или онези скъпотии
Tatitt , благодаря ти. Ще разгледам какво предлагат.

# 727
Арвена,аз съм правила дръжка на кошница от РМ2,но ми се счупи точно като я слагах в/у тортата.Дано съм ти била полезна.

# 728
Здравейте на всички,големи красоти правите  bouquet.Аз имам един въпрос ,от какво и как се прави на торта кошнчка с цветя от горе дръжката,ще ви бъда много благодарна ако някой ми помогне Hug
Ето това е дръжка от РМ2 http://rumianaa.snimka.bg/cooking/.465334.21483683 Направих я, като върху предварително извита дебела тел усуках фитил. Мисля, че като погледнеш ще ти стане ясно, но ако има нещо питай. Получи се много здрава и стабилна дръжка.

# 729
Това върши ли работа? http://cgi.ebay.co.uk/Aerograph-airbrush-DeVilbiss-Rare-Vinatage … sh=item4aa8375dba
Цената с доставка до БГ е около 80 лв.
Има и за по 150 паунда, та не знам дали това е което ти трябва или онези скъпотии
Tatitt , благодаря ти. Ще разгледам какво предлагат.

Това е само четката - без компресора и смея да твърдя, че е доста скъпо за само четка. Ако имаш някакви въпроси за аерографа - аз имам и пръскам са него (преди се използваше за маникюр, сега за торти) - пиши ми на лични и ще ти обясня.  Peace

# 730
  • София
miravarna, като скреж, като пух...чудесно се комбинира с подложката. Жълтото като нюанс ми идва твърде топло и свойско за тази леко високомерна изисканост на останалото, но не успя да ме надхитри да гледам само него, насладих се цялата торта!

Драконче, да ти е жива и здрава малката пораснала щерка!!! Аз пък много си харесах надписа, първо него загледах, вероятно изпъква цветово и така ми се стори като артистичен  почерк, обигран и преднамерено използван в случая.

nalika, бебешката е толкова мила и апетитна.
При барабанчето също има мил момент - личи си, че си искала да напарвиш нещо специално. Това е важното в тези първи торти - желанието. Когато спреш да се притесняваш от материала, не бързаш да се отървеш от даден детайл, за да не би да стане по-зле, ще стане всичко мнооого по-добре.
Мечо е като добре стругована, дървена, лакирана играчка...напомня ми нещо, което съм имала като дете.
Замазването вероятно си го нарпавила с правилния крем, въпросът е в количеството, а също така и какво е трябвало да замазваш. Забелязала съм, че "колежките", при които се получават идеално загладени покрития, не пестят старание на нито един етап от сглабянето на тортата.

Valia_78 , много добре си се справила и с двете! Най-добри пожелания за празника ви, и още веднъж - много добра самоподготовка!!

# 731
Здравейте!
Много хубави торти, не мога да спра да ви се възхищавам.
Вече цяла седмица опитвам разни фондани, но нещо все не мога да си харесам. Искам да ви питам само два въпроса. Тренирах да правя фигурки, но с единият фондан се сплескваха, а с другият се напукваха, защо се получава така?
Искам да пробвам и още една рецепта, но в рецептата пише 120мл глюкозен сироп (среден на гъстота). Искам да питам дали се купува готов, или се разрежда глюкоза, и с какво се разрежда, има ли някакво съотношение?

# 732
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Мира много нежна тортичка-чудесна е
Арвена -аз винаги си правя дръжката от РМ- но я суша най-малко 3-4 дни-нямам случай да се счупи
Налика -добре си се справила -апетита идвал с яденето-лека полека ще задобряваш  Simple Smile
айде и аз набързо че още торти ме чакат

# 733
Тренирах да правя фигурки, но с единият фондан се сплескваха, а с другият се напукваха, защо се получава така?
Предполагам че сплесканите фигури са ти се получили от твърде мек фондан /най-често се получава при Варна или по-меко ШТ/. Напуканите фигурки, пак само предполагам, че са от някой бързосъхнещ фондан при който си прекалила с пудрата или нишестето /РМ или фондана на Нелка или Димитрана/. Те са по-деликатни желатинови теста, които искат много точен усет към количеството пудра първоначално. Докато ги месиш са идеални и след това започват да съхнат и чак тогава разбираш че си прекалил с пудрата или нишестето. Затова е хубаво, всяко приготвено тесто, да престои известно време /поне 24 часа/, за да "втаса" и за да видиш дали се е получило добре. По-суха РМ2 съм оправяла с премесване с олио /малко/, някои добавят глицерин /също малко/.
betina33 - Хубава торта си направила. Тая глава голяма забавлявка ще да е била. И мен ме чака Мики, но по-натам. Още не съм доизмислила. Главата торта ли е?
nalika -  Барабанчето е много сладко. Както каза Дими, си има собствена красота. Въжетата изобщо не е важно да са прави и деални, защото все пак това са въжета и не е нужно да са изпънати.

# 734
  • София
Не мога да мина ден,без да вляза в темата,за да ви разгледам красотите.Но съм много нерешителна и само си гледам Embarassed
Искам да питам за крем с крема сирене,дали става да се ползват тези сирената за мазане в кутийки?
Защото маскарпонето и подобни ми излизат скъпо,а в Лидл има едни които са страхотни на вкус,та се чудех дали могат да се ползват newsm78
Наближава годишнината от сватбата ни с мъжО и понеже е кръгла,та ще взема да запретна ръкави.
destini  беше писала,че за седма се прави нещо медно,а за 10та?

Общи условия

Активация на акаунт