Пъзели 20

• 33 487
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
smarfietka_, за обикновена дървена рамка, не много тънък, но не и дебел профил, ми казаха цена 45 лв. Не посмях да я поръчам, защото очаквах другаде цените да са по-добри. После питах и на още две места /фирми за рамкиране на картини и гоблени/ - около 60 лв.  Peace Затова се учудих, че Бриколажът ми излиза най-изгодно.

# 511
  • Не съм от тук и съм за малко
  Мен вчера съпружеството ме изненада с пъзел. Не е някой, за който съм си мечтала, но .... важен е жеста.

Вероники, честито. Това е страхотно  Peace  И аз си мечтая някой ден да ми се случи.  Wink

# 512
Вземам си думите назад за бързите доставки. Вярно, че пъзелите и другите неща дойдоха за 3 дни, но това  http://www.ravensburger.com/united_kingdom/home/puzzle_store/index.html го чаках 10 дни! Явно има значение от къде е доставката, защото то дойде от Германия, а ми беше най-интересно!
Е, пробвах го! Сложих пъзела, затворих плътно и с голям страх вдигнах 'папката' все едно я нося. Чу се шумолене от придвижващи се пъзелчета и ми се изправи косата! Praynig но всичко си беше на мястото след отварянето! Hug. Шумоленет е било от ненаредените  късчета в квадратчетата! Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 10:33 от gold__

# 513
s0nic ,остава да довърша  малко 4000 на Яна ,защото тя беше възпрепятствана и не можа да ги довърши Simple Smile

gold__ ,това с проба- грешка на мен  наистина ми  ,губи част от удоволвствието,но аз си имам система за еднаквите по цвят части.Частитети са разнородни т. е. имаш
-с 1 главичка и 3 дупки/ човечета/;
-с 3 главички и 1 дупка/гроздчета/;
-с 2 глави и 2 дупки съседни /сърчеца или листенце,защото на това прилича формата между двете дупки /, те биват:
---леви и
---десни;
- класическо пъзелче ,които биват:
---- дебели/дупките ориетирам да са посока горе и долу,а главите ляво и дясно/ и
---- тънки/главите горе и долу,а дупките ляво и дясно/;
-с 4 глави /кръст/ и последния вид
- с 4 дупки /четирилистна детелина/
Та ,строяваш ги по видове- 8 вида,и като търсиш ,търсиш в по-малко части.Аз винаги търся на място с вече сложени две съседни стени/ъглово място/,т. е. да ми ясно пъзелчето ,което търся какво ще бъде .Ако мястото е за 2 глави търсиш в детелините ,гроздовете и в левите или десните сърчица/листенца/.По този начин ти отпадат 5 вида в които изобщо не гледаш.
Дано не е много объркващо обяснението ми  Дъщеря ми като и кажа ,че търся едно "човече "или едно" гроздче ",ми казва "Мамо ,време е да идеш на психиатър,вече и човечета ти се привиждат !"

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 12:14 от venny

# 514
и аз така ги правя, но все пак доста проби се налагат и след това. Някои пъзели се получават по-лесно, просто имат повече от тези с 2на 2 уши към дупки или детелинки, които се откриват по-лесно, тези, с класическите могат да ми стъжнят живота
Но от тук нататък нямам извинения Naughty- нали си имам 'тава' за редене. Сега става само да си уредя нощем дневна светлина... Laughing

# 515
Здравейте момичета,

вчера си купих ето това лепило за пъзели http://www.booktrading.bg/index.php?s=1&product=100001537,
моля Ви дайте някакви съвети като например
да използвам ли картон върху който да залепя пъзела,
по колко лепило слагате, върху лицевата ли част на пъзела го нанасяте,
изобщо всичко което имате като опит, за да не си съсипя пъзела.

# 516
  • София
Супер сте се справили! Grinning Вени, колко още остава до края?
Как ги транспортирахте, без да се разбутат? В кутии ли някак?

Моите и на Мърморанчето са изпратени в две килимчета (по два пъзела във всяко), така няма нужда да се нацепват на отделни части и да се пращат в кутии или в нещо друго  Hug Не знам какво са измислили Яна и Дени, и на мен ми е интересно да разбера  Wink
Частта на Дени ми се струва най-симпатична от всичките, които видях досега  Simple Smile

gold__ , няма нищо по-лесно от реденето на едноцветни парчета  Wink Аз при големия се обърквах повече там, където бяха контурите
Честита папка! Изглежда безумно удобна! Като изключим това, че трябва да се носи легнала, за да не се разместят парченцата, ако са наредени по форма. Или тази част с кутийките се изважда?

r_adi, точно този модел не съм го срещала. Какво пише на него - да се маже отгоре или отзад? Ако е отгоре, смело мажеш върху картинката, по-обилно, за да се хванат хубаво парчетата. Ако пъзелът е по-хлабав, ще трябва да ги попритиснеш едно към друго. Първоначално ще ти стои мокро, след това обаче ще се покрие с една тънка блестяща ципа и ще стои много лъскаво и красиво.

Но ако се маже отзад (не върху картинката) - да помогне някой друг  Hug

Ако нещо те притеснява, опитай първо само върху едно ъгълче или върху някакъв друг пъзел, за да видиш как става

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 13:06 от -=Деси=-

# 517
  • София
Gold_, колко струва това удоволствие?

Аз съм със синузит вкъщи  Tired, но поради тази причина Нот'р Дам е почти готов  Grinning.

Еднаквите парченца ги редя или с пробване или по метода на Вени, зависи от настроението. Но обичам да налучквам, за мен това е част от удоволствието  Grinning.

Браво на всички, които са се включили в реденето на гиганта  Peace.

# 518
-=Деси=- , мерси за съветите  Hug

# 519
  • Русе
Привет момичета   bouquet Не съм писала скоро,че се разболяхме с малкия,и само ви чета. Wink
Браво на всички,които са взели участие  в подреждането на огромния пъзел   HugАз го харесвам много и нямам търпение да го видя сглобен целия.

Вероник,браво на мъжа ти,и аз бих се зарадвала на такъв подарък  Heart Eyes

Да споделя аз моите пъзели ги рамкирам в Бриколаж,пъзел от 1000 части излиза към 35-36лв.с антирефлекторно стъкло,но зависи и какъв  профил ще се  избере.

Хот Ели,да не забравиш да снимаш пъзела с Нотр Дам  Simple SmileИ аз сън почти готова с моя от англ.поръчка ще снимам почивните дни.
Ето цената на това чудо за редене http://www.amazon.co.uk/Ravensburger-17949-Puzzlestore/dp/B003GS … 944821&sr=1-2

# 520
Деси , на Дени пъзела пристигна като плоскост ,дебела и тежка ,и куриера я носеше много внимателно хоризонтално ,защото отгоре пишеше с големи букви "ДА СЕ ТРАНСПОРТИРА ХОРИЗОНТАЛНО".Като я разопаковах приличаше на огромна тухла .Дени я беше пакетирал ,да издържи на всякакви сътресения  Laughing Три плоскости от шперплат /отгоре ,отдолу и по средата -- плоскост ,2 картини ,плоскост ,2 картини ,плоскост /,а от всички страни имаше строителни ъгли ,за да не бягат .

На Яна , беше в кутия на части . Него ще го покажа по -късно .

# 521
  • София
Деси , на Дени пъзела пристигна като плоскост ,дебела и тежка ,и куриера я носеше много внимателно хоризонтално ,защото отгоре пишеше с големи букви "ДА СЕ ТРАНСПОРТИРА ХОРИЗОНТАЛНО".Като я разопаковах приличаше на огромна тухла .Дени я беше пакетирал ,да издържи на всякакви сътресения  Laughing Три плоскости от шперплат /отгоре ,отдолу и по средата -- плоскост ,2 картини ,плоскост ,2 картини ,плоскост /,а от всички страни имаше строителни ъгли ,за да не бягат .

На Яна , беше в кутия на части . Него ще го покажа по -късно .

Нещо такова беше и моята идея, но се отказах като видях колко е тежко и голямо  Wink

# 522
  • София
Ето го  Laughinghttp://puzzlegallery.multiply.com/photos/album/112#photo=5. Успях да го донаредя докато беше светло. Естествено, "на живо" е много по-хубав. Нещо не ме бива да снимам пъзели  Thinking.

# 523
Ето го  Laughinghttp://puzzlegallery.multiply.com/photos/album/112#photo=5. Успях да го донаредя докато беше светло. Естествено, "на живо" е много по-хубав. Нещо не ме бива да снимам пъзели  Thinking.

Много е красив. Той от тази серия HDR ли е? Как е картинката? А самото качество на парченцата различава ли се по нещо?
Аз този малкия от Лисабон като редих не беше нищо по-различно от другите Rolling Eyes

# 524
това е цената без транспорта. общо излезе това Items Ordered  Price  
  1 of: Ravensburger Puzzlestore [Toy]
Condition: New
Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
 £29.29
 --------------------------------------------------------------------------------
Item(s) Subtotal: £24.41
Postage & Packing: £1.61
  -----
Total before VAT: £26.02
VAT: £5.20
  -----
Total: £31.22
  -----
Total for this Delivery: £31.22
  -----
1 паунд приблизително 2.20 т.е 70 лв

не, 'чекмедженцата" не се вадят, а щеше да е ще по-удобно, но те са основата и уплътняват подвижната плоскост, върху която се реди. Може би заради това не са ги направили подвижни

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 00:35 от gold__

Общи условия

Активация на акаунт