Не мога да си доизцедя гърдите

• 2 011
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Ана2 Благодаря ти за вниманието.По принцип от самото начало не мога да си изцеждам гърдите нито преди нито след кърмене.Бебка за 1 месец наддаде 900гр. и 2 см.В началото я дохранвах с АМ  няколко пъти от страх да не е гладна.Храни се на поискване на 2-2,5часа,нощем на 3-3,5ч.Ака по един път на ден,напишканите памперси са 4-5.Сега суче известно време и почервенява,започва да се дърпа и сърди,докато не я преместя на другата и там се повтаря същото и се налага да и дам АМ.Възможно ли е това мръщене да се дължи до някъде и на коликите

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 19:05 от нани-нани

# 31
Ана2 Благодаря ти за вниманието.По принцип от самото начало не мога да си изцеждам гърдите нито преди нито след кърмене.Бебка за 1 месец наддаде 900гр. и 2 см.В началото я дохранвах с АМ  няколко пъти от страх да не е гладна.Храни се на поискване на 2-2,5часа,нощем на 3-3,5ч.Ака по един път на ден,напишканите памперси са 4-5.Сега суче известно време и почервенява,започва да се дърпа и сърди,докато не я преместя на другата и там се повтаря същото и се налага да и дам АМ.Възможно ли е това мръщене да се дължи до някъде и на коликите
Чудесно е наддаването на малката! Симптомите, които описваш, наистина навеждат на мисълта за колики - почервеняване, свиване на крачетата напред, нервност. Можеш да  опитваш да я оригваш по-често, да я държиш коремче до коремче, понеже затоплянето успокоява, да люлееш...
Иначе в периоди на скокове на растежа аз съм сменяла и по няколко пъти гърдите, тъй като само от една гърда така или иначе никога не съм могла да кърмя. Все пак е добре да не сменяш гърдите безразборно, а да оставиш бебето добре да изсуче първата гърда, да оставиш малко да оригне, да дадеш втората, при пристъп на нервност пак да оригнеш и после пак можеш да предложиш гърда - млякото слиза на няколко пъти по време на сукане, така че не се притеснявай, най-вероятно мляко пак ще има.
Надявам се този притеснителен за теб период скоро да отшуми  и да се похвалиш  Hug

# 32
Благодаря   bouquet  bouquet  bouquet и аз се надявам да е някакъв момент и да отшуми.

# 33
Момичета благодаря ви за съветите , от няколко дни я слагам на гърдите и тя си суче и май и стига засега млякото.исках да ви попитам мога ли да не се изцеждам след нея тъй като като се изцедя , изцеждам около 20мл. от двете гърди ?притеснявам се да не направя някои мастит.

# 34
krissia, не е нужно изцеждане след всяко кърмене. Необходимо е само, когато усетиш напрежение в гърдите! Peace

# 35
Аз от доста време не съм усещала напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт