Новата година е дошла, мама за Септемврийска Точица разбра!

• 25 439
  • 711
  •   1
Отговори
# 360
Добро  утро ,добре сте ни дошли  HugПожелавам на всички мами лека и спокойна бременност и никакви притеснения Peace

# 361
Добро утро мамчета,   bouquet Как сте? Затрупа ли ви снега? От петък не съм влизала във форума и направо се стреснах като видях колко много сте изписали  Laughing, прегледах по диагонала какво сте писали и след малко ще се върна да дочета по - сериозно.
Добре дошли на всички нови момичета. Пожелавам ви лека бременност и само хубави емоции  Hug
Имам разни терзания и искам да ги споделя с вас, защото ми е много объркано и не знам как да постъпя. Та ситуацията е следната: говорих с докторката, при която вече минах два преглед от началото на бременността, дали мога да се запиша при нея на ЖК по здравната каса. Тя каза, че чак средата на февруари ще разбере колко пари ще й отпуснат от касата и респективно тогава ще може да ми каже дали може да ме запише при нея, като се уговорихме да се видим на 14 февруари. Междувременно обаче ме праща на изследвания за регистрация на бременността, които се покриват от касата, но лабораторията, в която тя ме праща не работи с касата, пък и аз още нямам направление и не съм записана на ЖК. Тя каза, че тази лаборатория била предпочитана от нея по ред причини и ако не е проблем за мен (финансов) там да правя изследванията, да ама те са 40 лв., не са кой знае какви пари, но в крайна сметка плащам всеки месец здравни осигуровки неколкократно повече от 40 лв и смятам, че имам право да се възползвам от здравната каса. Оказа се, че тя има и частен кабинет и затова си мисля, че за по - натам може да иска да минавам оттам поради различни причини - по - добра апаратура, не знам си какво си, естествено срещу заплащане. От друга страна, към 14 февруари ще съм вече в 12 г.с., а тя каза, че трябва да се регистрирам на ЖК най - късно до 12 г.с., а не се знае дали ще мога да се запиша при нея. И сега съм в голяма дилема - мъжът ми казва да отида да си направя изследванията и да си ги платя съответно и да чакам до 14 февруари и тогава да го мисля. От друга страна пък ми е притеснено да не съм записана на ЖК до тогава и си мисля да търся друг лекар, но не знам кой Sad. Иначе съм от Люлин и ми бяха споменали една докторка в Обеля - Тошева и мислех да пробвам при нея, но четох доста негативни мнения и като че се отказах, а за люлинските доктори нищо не знам, никога не съм ги посещавала. Въобще голяма обърквация ми е в момента, а иначе проучвам докторите доста преди да забременея....направо някакъв кошмар.
Другото, което искам да питам, е за феталната морфология, четох, че ранната се прави межзу 11 и 14 г.с., обаче аз като не съм записана на ЖК, мога ли да ходя на ФМ? В смисъл мога ли да се обадя примерно в МЦ Фемина и да си запазя час за ФМ, без да ме е пратил лекарят от ЖК там? И изобщо трябва ли да нося някакви изследвания, бумаги, друго, когато ходя на ФМ?
Извинявам се за дългия пост  Embarassed
Хубав ден от мен  Hug

# 362
mimozeta79,marpen добре дошли при нас лека и безпроблемна бременност Hug

# 363
Кокетке, не позволяай да  спекулират  с теб -  Предпочита  лабораторията  , защото явно й праща  клиенти  там ... 
 Намери си  друг  доктор  да  те  наблюдава - интересувай  се във форума . Плащаш здравни осигуровки и използвай  всичко , което  ти се полага по  ЗК !

# 364
Koketka_majoretka,  не съм много сигурна, но мисля, че ФМ не се покрива от ЗК..поправете ме, ако греша.. Можеш да отидеш навсякъде за ФМ..стига да се обадиш и запишеш

# 365
Добро утро и добре дошли на новите мамчета  Hug

Кокетка, по-добре си потърси друг лекар. Аз също съм в чуденка в момента, че моята ми отказа почти по същата причина. Определено се разколебавам за Клисурски и ще си отида при Гиздов от ВМА, много е внимателен и обстоятелствен, винаги обяснява, каквото попиташ. Ако искаш мога да ти дам координати, стига да не ти е много далече, то аз живея в Драгалевци и общо взето всичко ми е далече, така че нямам избор. ФМ морфология можеш да направиш без проблеми, тя не се поема от ЗК.
Хайде чао за сега  Heart Eyes

# 366
stels-bels, честно казано, май "спекулация" е точната дума. И аз не искам да плащам, при положение, че достатъчно осигуровки плащам и имам право да се възползвам от тях, то не стига, че и без това още сто неща покрай бременността се плащат, да не говорим като се стигне до раждането...
renka86, наистина ФМ не се покрива от НЗОК, по скоро аз се чудя дали мога да отида на ФМ на "своя глава", без да ме е пратил лекар там...
Мадленка, какво да ти кажа, аз живея в Люлин, работя в центъра, та общо взето да кажем, че ВМА ми е удобно. А този доктор работи със здравната каса, така ли? Аз малко се притеснявам, че е мъж, макар че всичките ми приятелки, майка ми, сестра ми ходят при мъже и са много по - доволни от жените, но явно аз съм по  Embarassed. Ако е удобно, ще ти пиша на лични за малко повече информация, за да не спамим в темата  Hug

# 367
  • София
Koketka_majoretka  - естествено, че можеш да се запишеш. Ето аз вече съм си записала час, а дори още не съм чула сърчице. Чакаме 02.02 за да го чуем.

# 368
  • варна
Здравей Mimozeta79!

Аз са сега ходя при д-р Савулева, свикнала съм при нея. Мисля, че е внимателна и обяснява добре. В четвъртък съм на преглед, да видим какво ще каже тогава...

Ренка ще кажеш после как е минал прегледа и дали ти допада лекарката,аз само хубави коментари знам за нея.Моят доктор не води ЖК и каза че след месец когато отида на преглед ще ме насочи дотогава никакви изследвания и обикаляне по лекари.Момичета кажете всички че се притеснявам само на мен ли не ми се гади.Въобще не усещам че съм бременна нито ме боли корем, нито повръщам нито ми се гади съвсем като преди.Чак незнам да се радвам ли да се притеснявам ли.Все чакам да ми се доповръща но уви,няма изгледи.

# 369
И аз нямам много симптоми-освен уголемените и болезнени гърди, ставането към 6 а.м.(много нетипично за мен), спи ми се после почти цял ден. Иначе нямам никакво гадене..само понякога леко ми се догадва, но като се оригна  Embarassed Embarassedми минава...Нямам и неприязън към миризми. Ям си същите неща като преди.. Така че споко .. пък и не  енужно да имаш всички симптоми..мякой от които доста неприятни.

# 370
Радвай се мила, радвай се  Party Аз също съм така и първия път бях така, само леки придръпвания в корема, ама тях въобще не ги отразявам  Whistling

# 371
Добре дошли на новите майчета и от мен. Тези дни ми е много зле и почти не сядам на компа. Като парцал съм, само спя и повръщам.  Sad Броя дните, но ми се вижда далече 12-та седмица. Дано по-рано се оправя от това състояние, че е нетърпимо.
Koketka_majoretka, аз се записах в Люлинмед при др Йонкова. Много е внимателна, лабораторията е в съседната стая и работи със ЗК.
Иначе и аз съм с термин 14-ти септември. Писах на майчето, което трябва да ме добави, но за сега ме няма на първа страница newsm78

# 372
mimes, милата , дано скоро отшуми това гадене, че със сигурност е много неприятно. И аз чакам да се видя на първа страничка..но мамчето сигурно чака да се посъберем повечко, за да не редактира постоянно темата Simple Smile

# 373
Там сте момичета, ама да знаете, че и аз съм бременна имам една калпазанка, по която трябва само да тичам, а и понякога много разсеяна  Crazy

# 374
Здравейте и честито на всички които са видели + .
Толкова много сте изписали тези дни , че доста време ми отне да ви прочета Wink.
До вчера се радвах, че не ми се гади и т.н и се молех така да изкарам до края , но уви .... днес сутринта започна едно главоболие и гадене....ужасс .Само да си мръдна погледа на някъде и  Sick.Най-неприятното е ,че аз пътувам близо час до работата си и не знам на връщане как ще устискам   ooooh! - ще си взема аз някакви ментови бонбони или такива с вкус на лимон, че иначе ще направя предното като с японска мазилка.
Дайте ми съвет или изпитан трик за гаденето , моля ви ( извинявам се , ако се повтарям с питането си)
Готин ден мамчетааа   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт