Любители на кучета-18

• 44 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Враца
Нашият реагира по абсолютно същия начин, изобщо не е дружелюбно настроен и след подушването следва ръмженне и нападение  ooooh!

# 121
Здравейте, много съжалявам, ако не пиша по темата, но не можах да се ориентирам къде има подобна тема. Интересувам се дали някой е пазарувал от онлайн зоомагазин и какво е мнението за този тип магазини  Grinning
Благодаря предварително.

# 122
  • София
Намерен е мъжки кокер в Западен парк. Видима възраст около 2 години.

Прибрахме кучето, моля, ако някой го познае, да се свърже с мен на лични.   bouquet

# 123
  • София
Здравейте, много съжалявам, ако не пиша по темата, но не можах да се ориентирам къде има подобна тема. Интересувам се дали някой е пазарувал от онлайн зоомагазин и какво е мнението за този тип магазини  Grinning
Благодаря предварително.
от два он лайн зоо магазина съм пазарувала няколко пъти - изключително доволна съм и от двата.

# 124
Дано този красавец намери отново своите стопани по-скоро

# 125
Благодаря предварително.
от два он лайн зоо магазина съм пазарувала няколко пъти - изключително доволна съм и от двата.

А дали би могла да ми кажеш кои са?

# 126
Здрасти от нас. Включвам се, за да се похваля, че най-после направихме трета ваксина на Ари и вече броим дните до разходка. Не знам кой очаква момента с по-голямо нетърпение - аз или кучо. Май аз. Колкото повече расте, толкова повече енергия има и я изсипва върху мен. На всичкото отгоре пишка сигурно по 20 пъти на ден. Но най-много ме притеснява една тенденция в поведението му, която не ми се вижда много нормална. Напоследък започна да лае ръцете ни и да се хвърля да ги хапе. А как болят тези остри зъбки, направо не е истина. Не го удряме по никакъв повод, общо-взето разбира какво се иска от него и изпълнява с желание по-простички команди, като "седни", "стой", дори "дай здрасти", но в момента, в който посегнем да го помилваме, веднага решава, че ще играе с ръцете ни. Сещате се, че играта му е вече много болезнена. И понеже започнахме да не му даваме да ни гризе - чрез ограничаване с "не", той реагира с лаене и скача срещу нас. Даже започва в такива моменти да ръмжи, погледа му озверява, абе става страшно куче. Сигурно нещо сме оплескали в общуването, но не се сещам какво и как да го коригирам. Надявам се като сменим зъбите това поведение да отшуми, защото вече става непосилно. Случвало ли се е такова нещо с вашите кучета, нормално ли е? Давайте съвети, моля!

# 127
  • София
Дано този красавец намери отново своите стопани по-скоро

Искрено се надявам, защото вкъщи е лудница. Simple Smile
Два мъжкаря трудно си поделят 3-стайна панелка.  Mr. Green

# 128
  • Враца
Kukita, не не ми се е случвало.

Но по-напред в темата (или в предната) беше коментирано, че и други палавници реагират така
и помня , че съветът беше да реагираш със по-силен вик (крясък) така кучето се стряска от децибелите , а и разбира , че те боли.  Peace

Моят пък хубавец, нашите са го водили в една касапница да купят прясно месо и той е близал кръв!!!  Shocked Shocked
Мен този факт много ме притесни, защото предишните ми кучета, никога не са проявявали интерес към кръв и към сурово ,
а този и друг път съм го забелязала , че има такива наклонности.
Водихме го на заколение на прасе и той много искаше да ближе кръвта.
Също един приятел се нарани и нашият право на раната  ooooh! Shocked
Вашите имат ли интерес към кръв ???
Моят е вампир  Twisted Evil

# 129
Уф... системата с вик не действа. Още май е будала и не осъзнава, че причинява болка. Като пробвам да викна, той почва да лае, пък после направо озверява..., и се налага да му се карам и да показвам кой е шефа. Хм, интересното е, че и като започна да пиша на компютъра, явно фиксира ръцете ми, и веднага пристига и започва да се катери отгоре ми и да иска да гризе - я мен, я компютъра, я някой кабел, каквото докопа. Абе голяма беля...

# 130
  • Варна
Кукита, цитирам мнение на момиче с два лабрадора от друг форум.

"Трябва да сте много категорични в забраната на хапането. Когато кучето започне да хапе ръце или крака, казваш ясно и категорично НЕ, така че и съседите ти да оставят това което правят. Хващаш кученцето за кожата зад врата и го разтърсваш ( така майката наказва провинилите се кучета) после взимаш играчка, започваш да си играеш с кученцето, да се дърпате и докато хапе играчката го хвалиш много и го потупваш ( потупването е много по-добрата ласка от галенето, разбира се съобразено с ръзмера на кученцето). Трябва да сте категорични всички които живеете с кучето. Не един да забранява, а другите да се оставят да ги хапят. Всяко едно хапане трябва да бъде наказано. Ако правите всичко правилно до няколко дни гарантирам резултат.
Като разтърсваш кожата на врата трябва да го павиш силно и категорично докато кученцето изпищи. Не чакай той да се настрои за игра и да започне да хапе самоинициативно - повокирай го ти - мушкаш си ръцете в устата му, като започне да ги хапе, забранителна команда, можеш да го цапнещ леко през муцуната. Командата се казва ясно и категорично, така че съседите да се очудят какво става. Ако не престане разтърсваш за кожата. Когато се подчини и спре да хапе хвалиш и го заиграваш с играчка да остане с положително впечетление от това, че е престанал да хапе. След малко го провокираш пак и така. Ако всичко правиш павилно престава да хапе в рамките на 2-3 дни."

И ние имаме лабрадор, чела съм й много внимателно постовете и ми е помагало. Нашият Арчи не е правил така. Но изяде масата и столовете. Доведе до такива непоправими щети, че единственото решение е смяна. Всъщност аз тайно си мечтаех за това.

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 23:11 от кали 08

# 131
КиФла, имаме същото бигълче като вашето - даже явно спят по еднакъв начин - с краката нагоре:) Нашата Моли през деня стои в двора, тъй като въпреки че е на 2 години все още прави бели - яде плюшените играчки на детето. А и тича толкова бързо и така рязко спира, че винаги бута по нещо. Всяка вечер след работа я прибираме и я къпем с детски шампоан  Grinning Тя също спи в леглото при нас. Непослушна и лакома е, но я обичаме Simple Smile

# 132
  • Враца
Е, кажете кучетата ви ближат ли кръв , дееее  Praynig

# 133
  • София
Е, кажете кучетата ви ближат ли кръв , дееее  Praynig

Чакай да те успокоя, а утре ще се връщам да чета  Simple Smile

Да, Джеси също ближе - като капне от размразеното месо, или като изпусна парче месо на земята, на секундата го е захапала да го ръфа. Един път се порязах - веднага започна да ближе, но това е хубаво, защото кучешката слюнка лекува много бързо. От кръвта на шарана също близа с удоволствие, но беше наказана

Освен това обича да си хапва сурово месце, което хвърчи, когато начуквам пържолите, все пак да не забравяме, че кучетата са хищници, може би им трябва от време на време 

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 12:06 от -=Деси=-

# 134
Благодаря, кали 08, явно трябва да сме по-стриктни в забраната. Ще пробвам, стискайте палци, дано помогне  Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт