Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 23

• 54 654
  • 720
  •   1
Отговори
# 180
Ама наистина е перфектен мъж този Киво, както го наричате .
Колкото и да се вглеждам , не мога да открия недостатък.
Пък сега като стана и добър актьор, просто без думи!

# 181
Чудесна тема,Тина Hugотново си се справила чууудесно smile3525Аз пьк гласувах за Хилми и Бе6ир.За пьрвия е ясно,а за втория-той все повече ме разочарова.И той се вклучва в глутницата от хрьтки,дето само слухтят,дебнат,а после това с диска за какво му бе6е... Искам да кажа не6то и за Бех. какви чуства кьм Нихал сега.Той нея явьзприема като малко дете.Те се убиха да му говорят,че тя има чуства кьм него,но той не я брьсне за ни6то.После каточели я сьжелява ,а и тя му спасителния пояс.Като я няма песле Елиф,в кого да се бутне.Затова аз мисля,че той до последно обича Бих.дьлбоко в себе си, но не си го признава.                                          
 Подкрепям те напълно за вижданията ти за Бехлюл и Нихал,ако той наистина я обича -като брат, братовчед и въобще близък  човек/не любима/ ,ще се притесни за нея и ще се вслуша какво му говорят,а не сега съм си намислил да я преследвам /Бихтер/,другото не е много важно.Нихал да си страда там и да се оправя,пък после бил влюбен в нея-не го вярвам това.За Бешир-може би прави всичко това от безпомощност,защото вижда,че любовта му  е невъзможна и усеща накъде отиват нещата. Накрая всичко си признава /Бехлюл/,ако питаш мен,ама след дъжд качулка,в крайна сметка  според мен най-жалко е за Бихтер,другите могат да се оправят някакси,а за нея всичко свършва.

ама чудя се вече няколко поста Вие сами себе си ли навивате или какво.............
като 80% от вас не са гледали филма редовно и не са  разбирали езика що се пънете , то сценария е написан и серияла е излъчен. Как се разбира кой кого обича , колко пъти в живота си мислим , че обичаме някого като брат или сестра , а после виж ги ти обичат се ама на друго място и на саме. Бехлюл обичаше Бихтер страстно и изпепеляващо , но тя с хилядите си интриги , спорове , караници и лъжи го отдалечи от себе си. Бехлюл е живял в семейство където любовта е искраенна и чиста и като вижда , че се е залъгвал , че бихтер може да му я даде се отдръпна от нея. Колко семейства в реалния живот са се разделили защото разбират , че не са се опознали напълно , че след като страстта си отиде , ти трябва някой , който да ти хване ръката и да ти помогне по пътя на неизвестното в живота , а всъщност разбираш че човека до теб не е такъв.
Бехлю се хвана за Нихал като удавник за сламка , но разбра , че това не е само  спасение , а и пристан за душата му . Разбра , че с Нихал ще изживее любовта такава каквато не е била с никоя друга.Разбра , че с Нихал може да бъде такъв какъвто е без излишни фасони и напудрени отношения. Разбра и осъзна , че любовта не търси нищо, и че е достатъчен само един жест за да направи Нихал щастлива, че не е нужно да се прави на никой друг освен да бъде себе си и разбра че в любовта има нежност и карсотта , а не само саморазрушителна страст

Или не разбирам турски, или съм кьорава. Трета възможност няма, иначе съм щяла да чуя/видя поне нещо от горното като съм гледала сериала.

# 182
alexandra_l СЪРДЕЧНИ БЛАГОДАРНОСТИ    bouquet  bouquet

# 183
 И на мен ми е любопитно дали биха се справили като двойка сами ,на светло? Все още не знам,ще гледам и ще разбера.Не мисля,че любовта им е хубава,защото е тайна-има тръпка в това,но само в началото,много скоро това ще дотежи,убедена съм. Други са нещата,които я правят красива,явно вторият сезон ще е по-интересен и като игра ,и като действие,защото засега нещата се развиват сравнително мудно.Иначе scienza е права,че предателството на Бехлюл спрямо Аднан е жестоко-все едно синът му тръгва с любимата му. То не е все едно,ами точно така.Бехлюл ако не може да живее с този товар,да не е започвал връзка,ама иначе филм нямаше да има. И освен загубата на семейството,ще загуби парите,а на този етап той е неспособен да ги печели сам и е изцяло зависим от Аднан.Още една причина,която утежнява действията му-хранят го,гледат го,а той забива нож в гърба.
Предателството на Бехлюл му тежи повече именно заради това.ББ В последната серия когато Аднан разбира за връзката им влиза в стаята където са Бихтер и Бехлюл и казва "Та ти ми беше син?!"

# 184
 dterziiska ,  Heart Eyes благодаря за епизода в картинки !  bouquet

alexandra_l ,  Hug от сърце ти благодаря - винаги разчитам на теб , че ще наваксам с изпуснатото ! Peace

# 185
Здравейте момичета,

И друг път съм писала, в предходни теми, докато филмът още вървеше по Kanal D...обикновено само ви чета, тъй като не се чувствам уютно да пиша тук. За съжаление не съм и единствена. Странно защо, темата се слави като приветлива и с добър тон. Разбирането за добър тон тук обаче се свежда до излагане на мнение само в една посока и постване на букети и бонбони. Не ме разбирайте погрешно, букетчетата и чайчетата освежават атмосферата, създават настроение, но не това трябва да бъде идеята за толерантност.
Уважавам идентификацията, съзнавана или не, на всяка една от нас с дадена героиня, но това не може да е критерий за истинност на фактите изложени в сюжета.
Филмът "Забранена любов", както аз обичам да си го наричам с буквален превод, е разкошен. Това е сериал от ново поколение. Няма да коментирам как музика в комбинация с чудесна актьорска игра и отлично операторско майсторство повлияват зрителя и го повличат в съпреживяване. За тези, които са го гледали - знаят, останалите тепърва ще се потапят в заразяващата му атмосфера. За единствен конкурент на Aşk-ı Memnu досега, аз признавам Ezel - в него няма пълнежи с прислугата. Но пък последното е простимо, все пак се цели екранно време.
Незнам дали ви е станало ясно, гледала съм целия филм, на турски език, чела съм и книгата. Знам турски език и не правя интерпретация по картинки. Когато репликите излизат от сценаристите през героите, има една истина. Оттам нататък всеки може да си интерпретира сам за себе си - през ценности, морал, чувства и главно - идентификация.
Когато по-горе имах предвид, че в темата се толерира едностранно мнение, това е на база няколко месечни мои наблюдения тук. Бъдете по-отворени към чуждото мислене, със сигурност има какво да вземете оттам.
Колкото до сюжета на сериала, е, мили ми момичета…колкото и да не се иска на някои от нас, тук става дума за една любов, една единствена – тази между Bihter и Behlül. Тяхната любов преминава през всевъзможни фази със силна емоционална наситеност. От самото начало на филма до последната сцена става дума за тях двамата – това е основната сюжетна линия, тя стои зад заглавието. А какво повлича след себе си, това е друга тема. Оттук нататък дайте воля на интерпретациите си, но на тази база. Не обиждайте никой от героите. Всеки един от тях е обично дете, както на автора, така и на сценаристите. Всеки един от тях ще ви хвърля в крайности. Те двамата са от най-богатите образи, които съм виждала на екран. Bihter е разкошен герой и тепърва ще се наслаждаватe на брилянтното превъплъщение на Beren.
Някои от вас пишат сякаш никога не са се влюбвали, други сякаш никога не са обичали, държа да подчертая разликата, а трети сякаш винаги са държали контрола. Никой от нищо не е застрахован. Спорът, който се развихри на предните страници, бе очакван от мен още със стартирането на филма по българската телевизия. Някои от нас имат представа какво се случи и в Турция по този въпрос – такава буря се разрази – ураган! Тепърва ще се изострят настроенията и тук, така че бъдете толерантни. И не забравяйте, че никой коментар относно филма и героите, не е, а и не трябва да е личен.
Това е филм за истината и за смелите! Насладете му се! Извинявам се за изключително дългия си пост, но вярвам, че заинтригуваните ще ме изчетат докрай.
Благодарности на поддържащите темата.

BB forever Wink

# 186
askita, Много точно казано!За Бихтер и Бехлюл и аз съм на това мнение.

# 187
Бехлюл гледа финала.

# 188
Момичета,какво става,за първи път попадам  в такава среда-търся толерантни и мислещи хора,а днес май Луната е повлияла на всички newsm78Не разбирам,нали се събираме за дълго време-това не е предолимпийска квалификация,та да е последна.Нека не отваряме кутията на Пандора.
mariana,gospojata ,magosniwa, tina,вие сте гръбнака отначало на темата,ние се появяваме отскоро и направо ме е срам да ни дърпат ушите.Предлагам да се наспим по-добре и утре пак да е задушевно и топло.Ако ви се слуша,ето нещо,което трябва да ни води
http://www.youtube.com/watch?v=NJfVxoi64Z0

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 04:44 от 1957rumi

# 189
  • Пловдив
askita, имаше нужда от твоето обяснение. Дано го прочетат повече от присъстващите от последните два три дни. Няма да повтарям писаното от теб, но снощи затворих лаптопа рано, защото се уморих да се въртим в затворен кръг.
Понеже филма набира скорост у нас - очаквано е да се разбунтува темата. Нека има различни мнения естествено, нали сме различни хора. Има толкова информация в нета за филма, за актьорите, че може всеки сам за себе си да намери някаква истина и ако желае може да я сподели с нас. Аз лично това търся в темата.
Приятна събота и неделя. Да не си ги разваляме....

# 190
  • в очите на дъщеря си
Ох, дано да е добо , но ми омръзна от обяснения

Askita , хареса ми коментара ти катоцяло за филма! Аз съм на мнение , че трябва всеки да си изказва мнението без да го налага. Всички хора сме различни , и сме преживели всякакви неща, затова всеки пречупва през свойта призма  видяното. Всеки кадър във филма носи различно послание и оставя във нас различни чувства и емоции.Едена проста целувка може да бъде тълкувана различно 20 пъти от 20 различни чифта очи.

Аз си имам свойто мнение и коментар за любовта м/у ББ , но няма да го излагам за да не доведа някоя буря  Grinning след това

# 191
  • Пловдив

Я да си припомним как се радваха един на друг при честването на един рожден ден.

# 192
  • Пловдив

По едно чипсче за закуска.

# 193
Терзийска, снощи след цяло нощ в дискотеката виж момчето какъв уморен вид има newsm78 Изцедила си го ooooh!

# 194
Askita,
дълго време мислех,че няма да се появи сродна душа-благодаря! Hug
Gospojata,
как така мила с теб си се намерихме и си знаем,че обичаме едни и същи неща и си мислим еднакво?Само искам да се доуточня:
Сравнението ми за филма с "Мостовете на Медисон" идеше с цел точно да кажа,че на човек може да му се случи всичко в живота толкова неочаквано и връхлитащо,че никога не бива да казва "никога" и,че може цял живот след това да се питаш дали е трябвало да го изживееш и какво би се случило,ако..............Само с тази цел!
Искам да обърна внимание и на една друга много тънка нишка,която усещам да се прокрадва във филма-САМОТАТА НА БИХТЕР!
Усещате ли я?Виждате ли как всички се съюзяват когато се случи нещо с някой от тях и как я изолират?
По-напред в темата някой я беше упрекнал,че не се грижи като майка-мащеха за децата!
Моето мнение е,че семейството просто не и позволява това!При всеки удобен момент се прегръщат, поглеждат и я изолират!
Като знаем,че и майка и не е от майките,които си заслужават да са такива-момичето остава само- вътре в душата си! newsm12

Общи условия

Активация на акаунт