Напрежение от страна на майката

• 2 793
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте!
Сблъсквам се със следния проблем във връзката ми: с приятеля ми живеем на семейни начала, имаме дете, което отглеждаме заедно, почти изцяло на моя издръжка и с помощта на родители /мои/, с тенденция и планове по-нататък той да започне работа и да се преместим - при него. Проблемът е, че неговата майка от самото начало създава едно изкуствено напрежение във връзката ни. Отначало за това той да не идва да живее с мен у нас, защото сме нямали брак, а аз не съм искала да подпиша, после за това да не признава детето, защото аз не съм правела нищо за него, следователно и той не трябвало да прави това за мен, а да ходим в съда да решаваме тези въпроси, за това, че аз съм щяла да предявя към него финансови претенции, а той не бил готов, по време на цялата ми бременност пак напрежение, още от самото начало излизаше с твърдения от типа на това, че той не ставал за баща и намеци, че детето трябвало да махна своевременно ако има проблем, че ще го напусна, защото не бил за мен, какво ли не... сърди се на мен за това защо той не й се обадил еди кога си, вината била моя, аз съм го настройвала срещу нея и тем подобни... накрая тя заяви, че нямала нито снаха, нито син... в същото време непрекъснато излиза с претенции към нас от рода на това да я караме с колата някъде, да й купуваме разни неща, да й помагаме... а тя не се пита с какво ни помага!? дори се замислям как в бъдеще ще защитя детето от нейните егоцентрични изблици, въобще не би ми хрумнало да й го оставя на нея да го гледа примерно... чакаме я с часове, за да й свършим някаква услуга и тя все ни вика и крещи, третира ни като неблагодарни, неразумни малки деца и дори очаква от мен аз да се държа с него по същия начин.
Всичко това създава напрежение във връзката ни, отразява се на психиката ми и дори усещам, че ставам нервна и напрегната и стресът ми пречи да се радвам на детето и да се грижа пълноценно за него. Не искам детето ми да израства в среда на постоянни конфликти и интриги, които не мога да преодолея, чувствам и че партньорът ми не може да ми помогне съществено в опитите да се превъзмогне този проблем, защото той е свикнал с майка си и просто я подминава... не й обръща внимание... но аз не мога така и имам нужда от промяна.
Чудя се какво да правя и ми е интересно да чуя мнения и съвети.

# 1
Много е трудно да се живее с хора които непрекъснато и умишлено наслагват напрежение. Аз съм се сблъсквала със същия проблем за съжаление беше майка ми. Поведението ѝ ме подтискаше ужасно, не крещеше, мълчеше и правеше стойки и пренебрежителни физиономии. Вечно беше недоволна, вечно нещо не ѝ изнасяше, вечно нещо ѝ пречеше. Обяснявала съм си настроенията ѝ с „трудна“ възраст, но как не излезна от тая критическа 10 г. вече, по едно време си мислех че търси внимани, но начина беше абсурден, не можеш да отблъскваш хората с поведение и да искаш да ти обръщат внимание. Опитвах се да не я забелязвам, но и аз като тебе не мога така искам нормални човешки взаимоотношения. Сега съм доста далече от нея и се чуваме по телефона веднъж на два месеца. Е, реших си проблема.
Мисля, че твоята кандидат свекърва иска синът ѝ да ѝ е на разположение 24/7 и тъй като той не ѝ обръща внимание се опитва да го постигне чрез теб. Ако не живеете в една къща просто не се срещай с нея и ще си спестиш много нерви. Не можеш да я промениш, това е нейния характер, нейния начин да общува с вас. Естествено ти не си длъжна да го търпиш. А за изказванията ѝ относно детето ви думи нямам. От опит ти казвам, колкото повече я търпиш толкова повече ще ти скача по главата, като ѝ сложиш игнор или ще ти се разсърди и няма да ти говори или ще миряса. И двете са за предпочитане пред напрежението в което живееш.

# 2
Много кофти ситуация, когато някой ви се меша и създава изкуствено напрежение.
Аз съм в подобна на I.Hr. ситуация, ама засега няма как да го избегна.
Ако не е майка ми да създава такова напрежение и кавги с мен, разводът ми и всичко по раздялата щеше да протече много по-гладко.
Сега и връзка не мога да създам покрай нея  Rolling Eyes

# 3
Много кофти ситуация, когато някой ви се меша и създава изкуствено напрежение.
Аз съм в подобна на I.Hr. ситуация, ама засега няма как да го избегна.
Ако не е майка ми да създава такова напрежение и кавги с мен, разводът ми и всичко по раздялата щеше да протече много по-гладко.
Сега и връзка не мога да създам покрай нея  Rolling Eyes
Права е жената.Вижда те ,че грешиш....

# 4
Тази наистина трудна за теб ситуация може да я оправи само приятеля ти.
Пиша го от опит-само и единственно сина може да постави майка си на мястото й.
Моят мъж и каза-ще живея с нея и ако на теб не ти харесва това,ще прекратим
срещите си с теб.И наистина ги прекратихме за 6 месеца.
Сега се прави,че е забравила и че не е било така.
И аз съм забравила,защото сега съм добрата снаха.
Много е трудно за млад човек като теб да търпи подобно отношение.
Стана ми мъчно за теб.Дано по-скоро решите проблема.

# 5
Права е жената.Вижда те ,че грешиш....

sunman, щеше да си смешен, ако не беше толкова досаден  Crazy
явно не можеш да проумееш, че когато едно семейство започне да съществува само на теория, запазването му на всяка цена е безсмислица  Rolling Eyes
а и откъде тази идея у повечето мъже, че без вас едва ли не слънцето ще спре да изгрява? дори по улицата ми прави впечатление - държат се, все едно всички останали трябва да им правят път Crazy

# 6
Приятелят ти трябва да я постави на мястото и,да не ви се бърка в отношенията,защото е мно кофти,казвам го от опит

# 7
Здравей,
Щом не живеете заедно нещата са доста по-лесни.
Първо тя е майка на съпругът ти и той следва да се "справи" с нея.
Ако той не желае, тогава ти я постави  на мястото й, но внимавай да не влезеш в територията на сина й, т.е. да вземеш него да защитаваш.
Защитаваш само своето право и това на детето. Точка. Не и позволяваш да влиза там, където няма работа.
Също така синът и е твой съпруг. Благодарение на нея и бащата, той се е появил на Света.
След като само крещи и се кара - тренирай се да не и обръщаш внимание. Все пак лошото настроение си е нейно, не твое.
Припомняй си, че на нея някой нещо и е сторил и сега се опитва да се справи със своите демони. Това си е нейна работа - не твоя. И ти не си отговорна за това.
Радвай се на детето всяка минута, въпреки че носи чрез таткото и частица от нея.

# 8
ЗДРАВЕЙ КОЛИБКА,МНОГО ДОБРЕ ТЕ РАЗБИРАМ ЗАЩОТО И АЗ САМ НАДАЛЕЧ ОТ СВЕКАРВА МИ И ЦЕЛИ 6 Г НЕСЪМ Я ВИЖДАЛА И НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ,НО ПРИ МЕН Е МАЛКО ПО РАЗЛИЧНО ЗАЩОТО МЪЖЪТ МИ СЕ ОТКАЗА ОТ ТЯХ ЗАРАДИ МЕН,НЕ МЕ ИСКАХА И ТАКА НАТАТАК,АЗ ОТ ГРАДА А ТОЙ ОТ СЕЛО И ЗАТОВА.КАКТО И ДА Е МЪЖИТ ТИ АКО ДИРЖИ НА ТЕБ И СЕ ОТДАЛЕЧИТЕ ОТ НЕЯ ИЛИ ТОЙ ДА И ОБЕСНИ ПО НИАКАКАВ НАЧИН МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИАТ ДЪРЖАНИАТА ВИ ЕДИН КЪМ ДРУГ.ДАВАЪТЕ УПОРА ЕДИН НА ДРУГ И АКО СВЕКИТО НЕЗАСЛУЖАВА ОБЪРНЕТЕ И ГРИБ И ТОГАВА ВИЖ САМО КОЛКО 6ТЕ СТЕ И МИЛИ,ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ

# 9
Тази наистина трудна за теб ситуация може да я оправи само приятеля ти.
Пиша го от опит-само и единственно сина може да постави майка си на мястото й.
Моят мъж и каза-ще живея с нея и ако на теб не ти харесва това,ще прекратим
срещите си с теб.И наистина ги прекратихме за 6 месеца.
Сега се прави,че е забравила и че не е било така.
И аз съм забравила,защото сега съм добрата снаха.
Много е трудно за млад човек като теб да търпи подобно отношение.
Стана ми мъчно за теб.Дано по-скоро решите проблема.
Наистина няма как ти да се справиш с проблема, единствено синът и- ако може и иска.Това е истината. И двете ми бивши свекърви бяха като твоята, че и по-зле. Само, че в единия случай-синът никога не взе отношение и мнение, докато "колата не се обърна", в другия-разлика от небето до земята.

# 10
Ситуацията е доста комплицирана, но смятам, че решение може да се намери единствено, ако приятелят ти осъзнае, че наистина тези отношения с майка му създават проблем.  Ако ти си му обяснила мирно и кротко (т.е цивилизовано) как се чувстваш, то решението на проблема остава единствено в неговите ръце.   
Успех!

# 11
  • Ispania
Ти ниЩо не можеШ да направиШ, освен да порастнеШ вместо "приятелят " ти Shocked.
МИло моми4е, искрено сьжалявам за теб, заЩото мислиШ 4е проблема е свекьрва ти, а истинският ти проблем е вьпросният приятел, който не може действа като разумен 4овек.

# 12
незнам дали осъзнава тези отношения като проблемни, той казва да не й обръщам внимание, да не се впечатлявам от нея и той това прави - затваря й телефона като звъни и точка. Вероятно и аз трябва да правя това, а не да се впечатлявам от проблемите между тях.
Неприятното е, че когато тя започне да вика и крещи срещу него - това не е насочено само към него, а към НАС, тоест търси се от нас колективна отговорност за нещо, върху което аз, така или иначе, не мога да влияя, особено когато се очаква от мен "да не обръщам внимание".

# 13
Колибка, в кофти ситуация си. Аз съм била в подобна, и минаха години, докато се оправим. Аз мелих на мъжа ми за това, че си мълчи (както беше в нашия случай) и нищо не се промени. За това там, където на мен се опитват да мелят сол буквално ги срязвам, но винаги с много уважение Simple Smile)
Не можеш да промениш тях, може да промениш своя начин на реакция. Уважавай и не наранявай себе си. Пази своето право. Те двамата да се оправят по своему. Можеш да изслушваш и подкрепяш мъжа си като съпруга, но не и да заставаш като щит пред него, нещо като майка пред малко дете.
А теб те включва в упрека, защото за всяка майка е по-лесно да обвини външен човек или да приобщи към общото детето си, защото да застанеш в пряк двубой с детето си е ужасно болезнено и трудно. Особено, ако не може да си признае, че сина й не е перфектен, то със сигурност съпругата ще е виновна.

# 14
Надявам се да не звуча остро, но... това...
с тенденция и планове по-нататък той да започне работа
ме стресна. Това е и проблема на жената. Вижда, а знае, че детето й е неспособно, докато е без работа да гледа дете. От там идва напрежението. Аз я разбирам жената, не ми се сърди, но по думите ти, може би и са по-меки спрямо нея, но я разбирам съвсем и точно. Тя се изнервя и като напада мъж ти напада и теб. Ти като майка би ли била доволна детето ти да няма работа, жена му да го храни, че и дете...
Предполагам като почне работа мъж ти ще се успокои. А това за закъсненията- до човек си е.

Общи условия

Активация на акаунт